Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

Noticies del lloc

Castanyada al Polivalent

31/10/2013

La nit del 31, amb música 
Castanyada a Alcarràs.

 Aquesta nit Alcarràs celebra la Castanyada al Polivalent a partir de les 00:00 hores.

 

Clica al cartell per veure'l gran amb els grups que actuaran.

 

 


Consulta l'agenda de novembre

02/11/2013

Un mes amb xerrades informatives, exposicions i també actes festius

 

 Consulta en aquest enllaç l'agenda d'activitats per al mes de Novembre a Alcarràs:

 

Clica aquí per veure l'agenda.

 


Recepció dels grups del Parlament als alcaldes que promouen canvis pels delictes al camp

05/11/2013

Diputats de totes les forces de l'arc parlamentari els rebran per conéixer les seves propostes 
 

Una delegació de sis alcaldes de la més de seixantena de la demarcació de Lleida que promouen canvis en el Codi Penal per combatre els furts i robatoris al camp serà rebuda demà al Parlament per diputats dels diferents grups parlamentaris (CiU, ERC, ICV, PP, PSC, C'S i Grup Mixt).

La recepció tindrà lloc a les 12h i servirà perquè els alcaldes puguin explicar de primera mà als parlamentaris la situació en la qual es troben molts agricultors i ramaders que són víctimes d’aquesta tipologia de delictes, a més de presentar-los-hi l’informe que van encarregar a un especialista en Dret Penal de la Universitat de Lleida (UdL) i volen fer arribar al Congrés dels Diputats.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha assenyalat que és molt positiu el fet que puguin anar plantejant aquesta problemàtica a les diferents institucions representatives de la ciutadania per així tenir més força a l’hora de demanar aquests canvis.

 

 


Els grups polítics al Parlament donen suport als alcaldes contra els furts i robatoris al camp

06/11/2013

Analitzaran i aportaran millores al document per portar-lo al Congrés dels Diputats

Diputats de tots els grups polítics presents al Parlament de Catalunya han escoltat avui les demandes dels alcaldes que promouen canvis en el Codi Penal contra els furts i robatoris al camp. Una delegació formada per sis alcaldes (Miquel Serra, d’Alcarràs; Pau Cabré, d’Alpicat; Jaume Mor, de El Cogul; Ramon Cònsola, de Bell-lloc; Gabriel Pena, de Seròs; i Miquel Carles Català, de la Portella, han presentat a la Sala 5 del Parlament l’informe elaborat per la Universitat de Lleida (UdL) en el qual es proposen diversos canvis en el Codi Penal per tal de combatre els delictes en l’àmbit rural.amb ra

Els alcaldes amb els diputats, al Parlament.

 

Entre aquestes propostes figura el fet que els furts siguin considerats delictes; que es requisi el vehicle amb el qual es cometen els delictes; o que es computi tot el dany que pot causar el robatori de material agrícola –per exemple, el furt d’uns aspersors d’una finca poden provocar danys quantiosos per a la collita de fins a 50.000 euros-. També, endurir les penes pels casos de reincidència. Els alcaldes han explicat la indefensió amb la qual es senten diàriament agricultors i ramaders víctimes d'aquesta tipologia de delictes.La sessió d'avui dels alcaldes amb els diputats.

Els diputats de CiU, PSC, PP, ERC, C’S, ICV i la CUP han escoltat les demandes i s’han compromès a analitzar a fons el document en el temps més ràpid possible, afegir-hi, fins i tot, si s’escau millores i portar-lo als grups polítics presents al Congrés dels Diputats, per tal que es pugui debatre en el corresponent termini de la reforma del Codi Penal.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha agraït aquest receptivitat per part dels diputats i ha  afirmat que en les properes setmanes tindran noves trobades amb institucions i diputats al Congrés per tal de sumar més adhesions.

Cal recordar que ja s’han sumat a aquesta petició un total de 77 alcaldes, a més a més dels sindicats agraris.

 

Aquí pots accedir al RESUM DE LES PROPOSTES DELS ALCALDES

 


L'equip de govern executa millores a l'entorn del Pantà de l'Arròs, un espai de gran interès natural

13/11/2013

Arranja la zona de pícnic, les baranes i el mirador d'aquest espai natural 

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcarràs ha finalitzat aquesta setmana tot un seguit d’obres de millora de l’entorn del Pantà de l’Arròs, un espai natural catalogat com a PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) i dins la Xarxa Natura 2000.

Imatge de les baranes reposades.

El regidor de Medi Ambient, Santi Pelegrí, explica que els treballs han consistit en arranjar la zona d’accés o d’aparcament de vehicles i bicicletes, així com ampliar la zona de taules i bancs. Així mateix, s’ha instal·lat al terra una capa de geotèxtil per evitar que creixin males herbes en aquesta zona de pic-nic i estalviar-se així el manteniment que això comporta durant l’any pels treballs de desbrossament. També s’ha deixat preparat l’espai per a plantar arbres i augmentar així els espais d’ombra.
 
Les taules i els bancs de l'entorn del pantà.

Pel que fa al mirador del pantà i la zona d’observació d’aus s’ha reforçat la teulada de fusta i s’han reposat panells i cartells informatius d’aquest espai, amb indicacions explicatives de la fauna, etcètera. També s’han canviat les baranes de fusta que hi ha a la zona del ‘mirador’. Aquests elements havien quedat deteriorats pel pas del temps i per alguna acció vandàlica contra el mobiliari urbà.

 

El camí del mirador, arranjat.

El regidor explica que el Pantà de l’Arròs és una zona molt apreciada pels experts en observació d’aus. També, pels veïns i veïnes que s’hi desplacen per passejar, ja sigui a peu o amb bicicleta.

El cost d’aquestes obres de millora estant finançades en un 70% pels Fons Europeus i per la Generalitat.  


Alcarràs posa en marxa les I Jornades de Salut

13/11/2013

Durant un mes es parlarà en 12 xerrades de diferents patologies

El públic s'està bolcant a les jornades de Salut que s'estan organitzant durant un mes a Alcarràs.

La inauguració, a Lo Casino.

La setmana passada va tenir lloc la inauguracio, i des de llavors ja se n'han fet tres i dijous se'n farà una quarta coincidint amb el Dia Mundial de la Diabetis.

Són molts els alcarrassins i alcarrassines que no es volen perdre aquest tipus de sessions, on diversos professionals parlen de diferents patologies i donen consells que ajuden en el dia a dia de les persones per prevenir malalties o millorar els tractaments... 

La primera de les jornades va tractar sobre la grip; la segona sobre els riscos laborals i els primers auxilis. Mentre, ahir es va parlar del control de les emocions, identificar-les i saber gestionar-les.

La següent xerrada tindrà lloc aquest dijous, coincidint amb el Dia Mundial de la Diabetes. A continuació pots consultar el TRÍPTIC de les Jornades de Salut.

La segona, sobre riscos laborals i primers auxilis.
La tercera, sobre el control de les emocions.
El cartell.

38 mestres d’Escoles Bressol participen a Alcarràs en un seminari sobre l’ensenyament de 0 a 3 anys

15/11/2013

En el seminari de coordinació: 'Nou currículum de 0 a 3 anys'
El seminari a l'EBMA.

Un total de 38 mestres de diferents Escoles Bressol Municipals del Segrià van iniciar el passat dimecres un seminari sobre l’ensenyament de 0 a 3 anys.

La primera de les sessions es va començar a l’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs, i el Seminari de coordinació porta per títol: “Nou currículum de 0 a 3 anys”.

Les Escoles Bressol que hi participen són les de Seròs, Aitona, Soses, Torres de Segre, Alcarràs, Albatàrrec, Almenar, Gimenells, Almacelles i Alguaire.

Aquest Seminari tindrà una durada de 7 sessions on les professionals podran compartir diferents experiències, metodologies i inquietuds, a més a més de rebre diferents ponents:

 • -          Sr. Josep Serentill (Inspector del Departament d’Ensenyament) temàtica: Normativa i Llar d’infants.
 • -          Sra. Dolors Sans (Inspectora del Departament d’Ensenyament) temàtica: Currículum.
 • -          Sra. Carme Roma (Coordinadora de les Escoles Bressol de Lleida) temàtica: Comunicació amb les famílies.
 • -          Sr. Alfredo Hoyuelos (Professor de la Universitat de Pamplona) temàtica: “Estrategias de documentación narrativa en la escuela”.

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Alcarràs, Marina Forcada, va ser l'encarregada de presentar les primeres sessions.

 

 


Alcarràs et convida al Mural Urbà contra la Violència de Gènere

19/11/2013

El proper dia 25, dia reivindicatiu d'aquesta causa, al Parc de Magalàs 
Clica per veure el cartell.

 L'Ajuntament d'Alcarràs et convida el proper dilluns 25 a participar en un Mural Urbà contra la Violència de Gènere, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Es tracta d'una acció reivindicativa i participativa, a través de la qual des de l'Ajuntament es vol que tothom prengui consciència en aquest dia assenyalat del drama d'aquesta xacra social que afecta avui en dia les societats de tot el món.

En una de les pareds de totxos que hi ha a l'exterior d'aquest parc es pintarà un mural reivindicatiu i tots i totes hi podrem deixar la nostra 'emprenta' amb un missatge.

 

Els artistes locals Neus Escarp i Xavi Valiente ens ajudaran a pintar aquest mural per donar-li el toc de qualitat. No us perdeu una jornada tant participativa com reivindicativa.

 


L'alcalde d'Alcarràs explica a Els Matins de TV3 les propostes contra els delictes al camp

19/11/2013

Els alcaldes que representen 77 municipis seran rebuts al Congrés dels Diputats 
 

L'alcalde d'Alcarràs ha participat avui en el programa Els Matins de TV3 per explicar algunes de les mesures que proposen 77 ajuntaments de la demaració de Lleida per lluitar contra els furts i robatoris en l'àmbit rural.

Pots visionar aquí el vídeo amb la intervenció de l'alcalde d'Alcarràs a Els Matins

 

Per una altra banda, els alcaldes que s’han unit per demanar modificacions en el Codi Penal per endurir les penes pels furts i robatoris al camp seran rebuts demà al Congrés dels Diputats, a Madrid, on podran explicar les seves demandes i traslladar de primera mà les inquietuds dels pagesos i ramaders i propietaris de finques agrícoles davant la impunitat amb la qual actuen delinqüents i bandes organitzades.

Set alcaldes que representen la setantena de municipis que s’han sumat a aquesta petició seran rebuts primer per la vicepresidència tercera de la mesa del Congrés i després per representants dels grups polítics presents a la cambra. L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, creu que es tracta d’un pas clau per tal de fer arribar les seves demandes a l’òrgan competent per introduir aquest tipus de modificacions en el nou Codi Penal que en aquests moments està en fase de debat. Cal recordar que fa una setmana els alcaldes ja van ser rebuts per tots els grups polítics presents al Parlament de Catalunya, els quals es van comprometre a analitzar el document i introduir-hi millores per tal de fer-lo arribar als seus grups.

Les propostes dels alcaldes s’inclouen en un document que van encarregar a un especialista en Dret Penal de la Universitat de Lleida (UdL).  

 

 

 


Compromís del Congrés per incorporar les demandes dels alcaldes contra els delictes al camp

20/11/2013

Suport unànime de la Comissió de Justícia i dels grups polítics del Congrés

Els alcaldes lleidatans que exigeixen canvis en el Codi Penal contra els furts i robatoris en l’àmbit rural han rebut avui el suport unànime per part dels grups polítics del PP, PSC, CiU, ICV i ERC al Congrés dels Diputats, els quals s’han compromès a portar el document amb les seves propostes en el sí de la Comissió de Justícia que debat la reforma del Codi Penal.

Els vuit alcaldes que s’han desplaçat a Madrid en representació dels 77 que subscriuen el document han estat: Miquel Serra, d’Alcarràs; Pau Cabré, d’Alpicat; Jaume Mor, de El Cogul; Ramon Cònsola, de Bell-lloc; Gabriel Pena, de Seròs; i Miquel Català, de la Portella; i Jaume Gilabert, de Montgai.

 

Alcaldes lleidatans i diputats.

Al Congrés, els alcaldes han tingut primer una reunió amb la vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Montserrat; la portaveu de la Comissió de Justícia, Beatriz Escudero, i el diputat del PP, José Ignacio Llorens i posteriorment amb els diputats del PSC, Teresa Cunillera; de CiU, Conxita Tarruella; d’ICV, Joan Coscubiela; i d’ERC, Joan Tardà.

Miquel Serra atenent els mitjans a Madrid.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha assenyalat que les dues trobades han estat molt positives i que avui, els alcaldes, han pogut fer arribar fins al lloc on correspon les demandes no només dels alcaldes, sinó dels milers d’agricultors, ramaders i propietaris de finques agrícoles que amb total impotència pateixen reiteradament aquest tipus de furts i robatoris. Miquel Serra ha recordat que els agricultors i ramaders tenen totes les seves pertinències i el seu futur i de les seves famílies a l’aire lliure, per la qual cosa avui han demanat que se’ls protegeixi com és degut.

 

En aquest sentit, els alcaldes han rebut també el compromís per part de la portaveu de la Comissió de Justícia que traslladaran en el sí d’aquesta sala, que debat la reforma del Codi Penal, les seves propostes i, a més a més, un representant dels gairebé vuitanta municipis lleidatans serà qui presenti davant d’aquesta comissió les propostes.

 

Cal recordar que la setmana passada els alcaldes van reunir-se també amb els grups polítics del Parlament, dels quals també van obtenir el seu suport.  

eta


Alcarràs dibuixa un mural contra la violència envers les dones

25/11/2013

Al Parc de Magalàs i amb la participació de totes les entitats veïnals

La ciutadania d’Alcarràs  ha volgut deixar constància, avui, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el seu rebuig a aquesta xacra social.

Lectura del manifest.

De manera simbòlica, en un acte reivindicatiu i a la vegada participatiu, s'ha pintat un mural urbà en una de les parets del Parc de Magalàs, amb un missatge ben clar: 'No a la Violència de Gènere'. L'acte, organitzat per l'Àrea de la Dona de l'Ajuntament d'Alcarràs, també s'ha aprofitat per fer lectura del manfiest.


 
L'autora Neus Escarp, ajudant a posar la mà de pintura al mural.

Els artistes locals, Neus Escarp i Xavi Valiente (nusdesignartstudio.com), han estat els encarregats de dur a terme el dibuix. En un dels extrems del mural s'han escrit els noms de totes les entitats cíviques, culturals i socials de la Vila (unes vint-i-cinc), així com de l'Ajuntament d'Alcarràs, per deixar així constància de la seva adhesió i per simbolitzar que en la lluita contra aquest tipus de violència tots van a una.

El mural, al Parc de Magalàs.

Acte seguit, els representants de les entitats, així com l'alcalde, Miquel Serra, i regidors han marcat la seva mà plena de pintura de diferents colorrs en el mural.era


Apunta't a la Festa de Cap d'Any a Alcarràs

26/11/2013

Amb sopar de gala i amb música en directe
Cartell de Cap d'Any.

Alcarràs organitza per la Nit de Cap d'Any un sopar de gala i una festa al Pavelló Polivalent per rebre l'entrada al Nou Any 2014.

 

La Regidoria de Festes vol donar així oportunitat als alcarrassins i alcarrassines i tots aquells que ho vulguin de celebrar tan significada data sense moure's de la Vila, amb una festa que té tots els ingredients d'aquesta nit: un bon sopar, música en directe, discomòbil i moltes sorpreses més.

 

És per això que fins el proper 20 de desembre hi ha temps per apuntar-se a la festa. 

Cliqueu el cartell de la fotografia per veure els detalls. 

Per a més informació, a Lo Casino.

 


Ple Ordinari, avui dijous a les 19h

28/11/2013

Ordre del Dia

 

Es fa pública la convocatòria del Ple de la Corporació Municipal, en sessió ordinària que tindrà lloc a la sala de sessions de l'Ajuntament, el dijous 28 de novembre de 2013, a les 19h:

 

 1. Proposta d'aprovació de l'acta de la sessió anterior.
 2. Comunicació d'acords de la junta de govern i decrets d'alcaldia.
 3. Proposta de permuta de terrenys per ampliar la zona esportiva i el parc del cementiri.
 4. Proposta d'aprovació provicional del projecte de modificació núm. 3 del POUM d'Alcarràs per condicions d'edificiació i adaptació a la normativa vigent de sòl no urbanitzable.
 5. Proposta d'aprovació provicional del projecte de modificació puntual núm. 6 del POUM d'Alcarràs per establir els sistemes públics de telecomunicacions.
 6. Rectificacions d'errors materials en els titulars d'adjudicacions de finques municipals.
 7. Comunicació d'aixecament a definitius dels acords d'aprovacions inicials d'ordenança de caràcter general.
 8. Proposta d'aprovació de la modficació del tipus impositiu de l'IBI d'Urbana.
 9. Aprovació d'acord de condicions laborals aprovat amb els represntants sindicals.
 10. Escrits oficials i instàncies.
 11. Precs i preguntes.

 

 


Alcarràs participa el 29 i el 30 en el Gran Recapte d'Aliments

29/11/2013

Els aliments recollits seran per al Servei d'Aliments 'Lo Cistell'
Clica per veure el cartell.

 Alcarràs participa avui dia 29 i demà 30 de novembre en el Gran Recapte d'Aliments, una acció conjunta a molts municipis organitzada pel Banc d'Aliments, i a la qual hi està adherida el Servei d'Aliments d'Alcarràs 'Lo Cistell'.

 

En aquesta campanya hi participaran una quarantena de voluntaris i voluntàries, aproximadament. Els supermercats que hi col·laboren són: Bon Preu, Caprabo, Plus i Dia. En aquests establiments hi estaran ubicades les persones voluntàries que informaran els clients sobre la campanya; els hi donaran una bossa i un full informatiu on hi consten els aliments més necessaris que es volen recaptar.

A la sortida, el client donarà la bossa amb aquells productes que vol aportar a la campanya.

L'horari del Gran Recapte és el mateix que el dels supermercats. Les persones voluntàries hi estaran de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores, però els clients podran seguir deixant els productes a les caixes que es col·locaran per aquesta acció solidària.

 

Les dues escoles d'Alcarràs: Comtes de Torregrossa i Saladar, participen també en la recollida d'aliments.

Els aliments recollits aniran destinats al Servei de Repartiment d'Aliments 'Lo Cistell', des d'on els Serveis Socials centralitza el repartiments a aquelles persones i famílies que ho necessiten.

 

 


Consulta l'agenda del desembre

02/12/2013

Un mes de celebracions i actes per a tothom
 

El mes de desembre arriba carregat d'actes festius propis del Nadal.

També,per anar fent boca, tot un seguit d'activitats relacionades amb La Marató, però sense deixar de banda el ball, les xerrades, etc.

 

Consulta aquí l'agenda del desembre.

 

 


Això és una prova

02/12/2013

Les piscines obriran del juny a l'agost

 

 provaporvaporpaorpar

paorpaorpaorpaorpaor

 Consulta les bases

 


Canvi d'horari de la OAC

02/12/2013

D'hivern de la lallal

 apsodiufpaosdifupasoidfupoasid

apsodifuapsoidfupoasidudpafoiu

 

 Bases de la policia


L’equip de govern rebaixa el rebut de l’IBI fins a un 4%, el 2014

02/12/2013

La mesura s’aconseguirà gràcies a la revisió a la baixa dels valors cadastrals acceptada per la Direcció del Cadastre, tal com  ho va sol·licitar l’actual equip de govern 
 

Els alcarrassins i alcarrassines pagaran l'any vinent entre un 2 i un 4 per cent menys en el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI), després que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs proposés aquesta mesura en el ple del passat dijous i que fou aprovada per unanimitat.

La rebaixa ha estat possible gràcies a les gestions iniciades fa un any per l’actual Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament d’Alcarràs sol·licitant formalment al Cadastre que revisés a la baixa els valors cadastrals de l’any 2007, mesura que finalment s’ha aconseguit i que ha permès a l’equip de govern, un any més, seguir rebaixant el tipus impositiu d’aquest impost.

Així doncs, el Ple del Passat dijous va aprovar, a proposta de l’equip de govern, una rebaixa en el tipus impositiu del 0,58% al 0,56% per al 2014. Cal explicar que el tipus impositiu és el coeficient expressat en percentatge que s’ha d’aplicar a la base liquidable per obtenir la quota final a pagar. Aquest tipus el fixa l’Ajuntament respectant uns mínims i uns màxims fixats per llei. En aquest sentit, la baixada de dos punts percentuals en el tipus, seguint amb la tendència a la baixa que va iniciar l’equip de govern l’any 2011, permetrà que el rebut final de l’IBI que se’ls cobra a les famílies tingui una rebaixa que pot oscil·lar –segons el tipus d’habitatge- de l’1 fins al 4 per cent.


L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha assenyalat que es tracta d’una mesura pensada en la ciutadania, atès el moment de dificultat econòmica per la qual passen famílies, empreses i emprenedors. “L’Ajuntament fa un esforç pensant amb la gent, atès que aquesta rebaixa provocarà que el consistori recapti un 4,24 menys en concepte d’aquest impost, però que queda plenament justificat atès la situació actual de crisi econòmica ”, assenyalat Serra. “Si no s’haguessin fet els deures en els darrers dos anys en matèria econòmica, aplicant polítiques d’austeritat, racionalitzant la despesa i buscant noves vies d’ingressos avui no haguéssim pogut aplicar aquesta mesura”, ha explicat Serra.

En els darrers tres anys l’equip de govern ha rebaixat del 0,72 al 0,56 per al 2014 el tipus impositiu. El 2011 es trobava al 0,72 i fins i tot el 2009, durant l’anterior mandat, aquest tipus va arribar al sostre de 0,82.

 

Cal recordar que el bon rumb de les finances de l’Ajuntament d’Alcarràs ha permès que en dos anys es rebaixi el nivell d’endeutament per davall del límit legal -o sigui el 74%, quan el 2009 es trobava al 110%- i es paguin les factures en una mitjana de 18 dies. I tot sense necessitat d’havers-se acollit a cap pla de crèdit per part de l’Estat. 

 

 


Canvi de la parada de bus del carrer Joan Maragall

02/12/2013

Es desplaça uns 20 metres i ara està ubicada en el nº 17 del mateix carrer
 

 L'Ajuntament d'Alcarràs ha canviat de lloc la parada de l'autobús siuada davant del número 11 del carrer Joan Maragall.

Aquest canvi implica únicament un desplaçament d'uns vint metres aproximadament, de manera que la nova parada estarà situada davant del número 17 del mateix carrer, com degudament ja s'ha marcat amb senyalització horitzontal.

El canvi ve motivat per millorar la fluïdesa circulatòria de la zona, sempre tenint en compte que la població d'Alcarràs ha augmentat en els darrers anys, amb l'increment del trànsit viari que això comporta.

 

 


Campanya dels esmorzars saludables a Alcarràs

03/12/2013

També es pretèn difondre els avantatges de la fruita del Baix Segre

En el marc de la campanya Cuida't!, l'Ajuntament d'Alcarràs i l'Institut d'Alcarràs han organitzat un any més els Esmorzars Saludables.

Els esmorzars amb fruita.

Amb l'objectiu de sensibilitzar als més joves en temes de nutrició i de recuperació d'hàbits saludables a l'hora dels àpats, durant els divendres d'aquest mes de novembre, els alumnes de l'Institut han esmorzat de manera saludable, gràcies a productes com: pomes, peres, sucs de fruita, torrades amb oli d'oliva, embotit variat o làctics.

 

Aquests esmorzars també pretenen difondre les múltiples avantatges de la fruita dolça del Baix Segre, un dels principals productes de l’economia alcarrassina.

 

 

Aquesta campanya és possible gràcies a la col·laboració de; Pastisseria Artur Gòdia, Pastisseria Montero, Pastisseria Gòdia, Bodega Jordi, Carnisseria Lluïsa, Carnisseria Ca la Pastora, Carnisseria Cal Moreno, Caprabo, Bon Preu, PlusFresc i Fruits de Ponent.

 


Sessió de treball amb la ciutadania per l'estalvi energètic

03/12/2013

Obert a tota la ciutadania, avui dimarts a les 20.00h a Lo Casino

 Avui a les 20.00h, a Lo Casino, l'Ajuntament organitza una 'Sessió de treball amb la ciutadania' per a presentar algunes de les conclusions que fan referència a l'actual situació energètica del municipi d'Alcarràs, així com futures mesures per a millorar en l'estalvi energètic.

L'empresa Ecostudi serà l'encarregada de portar a terme aquesta sessió de treball amb la ciutadania.

Es tracta d'una acció que s'emmarca en l'anomenat Pacte d'Alcaldes (PAES), al qual l'Ajuntament d'Alcarràs hi està adherit.

El Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses és una iniciativa europea que neix com a instrument clau per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic.

És un compromís VOLUNTARI pel qual els municipis assumeixen l'objectiu de reduir les seves emissions més d'un 20% l'any 2020.

 

 


Segona trobada de la Comissió d'Avaluació de la Seguretat, entre Ajuntament i entitats d'Alcarràs

04/12/2013

Es tracta d'un fòrum participatiu i de debat per a aportar noves propostes en seguretat i civisme
La reunió de la comissió d'entitats i ajuntament.

'Lo Casino' d’Alcarràs va acollir ahir per la nit la segona trobada de la Comissió d’Avaluació per a la Seguretat (CAS), un fòrum creat fa tres mesos per a debatre aspectes relacionats amb la seguretat i el civisme i aportar, de manera conjunta amb les entitats de la Vila, noves propostes que contribueixin a millorar la convivència i el civisme.

A la reunió hi van assistir una trentena de representants veïnals, a més del mateix alcalde, Miquel Serra; els tinents d’alcalde Jaume Bernis i Marina Forcada i Maite Codina; i el sergent de la Policia Local Eduard Cosculluela.

La trobada va servir per explicar a les entitats algunes de les darreres actuacions que s’han s’han portat a terme en aquestes parcel·les:

 • –Les trobades amb alcaldes i els passos fets per exigir canvis en el Codi Penal contra els delictes al camp.
 • -Les conclusions extretes de les visites que la persona encarregada dels serveis jurídics municipals i el responsable de la Policia Local van fer a localitats com Vic i Lloret de Mar per conèixer com treballen en matèria de seguretat i civisme.

La trobada també va servir per conèixer algunes mesures que s’endegaran a curt termini.  Per exemple, la implantació d’una policia de proximitat, que estableixi un diàleg constant amb els veïns i les comunitats de veïns. També la creació d’una bústia de suggeriments per a la Policia Local que anirà insertada a la web municipal.

Així mateix, la reunió es va aprofitar per presentar el nou cos de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil d’Alcarràs, format per 12 persones procedents en diferents àmbits (enginyeria, medicina, dret, emergències...). Els voluntaris s’han constituït com l’Associació de Voluntaris d’Alcarràs i ja han rebut la formació adequada per exercir les funcions corresponents a aquest cos, que tenen a veure amb tasques de col·laboració amb la Policia Local i les autoritats en casos d’emergència o en esdeveniments puntuals que mouen un grup de públic nombrós.  En aquest període de formació, els voluntaris de Protecció Civil ja han portat a terme 400 hores de treball al municipi (6 en actuacions sanitàries i 1 en un incendi). L’alcalde, Miquel Serra, va felicitar a aquest voluntariat, per l’entrega i el compromís que han dedicat. A més a més, va remarcar la importància de disposar d’un potencial humà degudament format per actuar en casos d’emergència o quan se’ls necessiti al municipi.

Durant la Comissió d’Avaluació de la Seguretat els representants veïnals van poder fer les seves aportacions, així com formular les preguntes o dubtes. Així mateix, el sergent també va explicar les darreres actuacions en matèria de l’Ordenança de Civisme que s’han portat a terme durant l’any 2013.  

 

La propera reunió de la CAS tindrà lloc durant el proper mes de febrer.

 


Policia Local i Mossos informen sobre seguretat als comerciants d'Alcarràs

05/12/2013

Es tracta de l'operació 'Grèvol', que es fa durant les festes de Nadal
L'operació 'Grèvol' a Alcarràs.

 La Policia Local i els Mossos d'Esquadra han iniciat en la darrera setmana la denominada 'Operació Grèvol', el dispositiu policial i de seguretat que es porta a terme durant les festes de Nadal i fins l'11 de gener.

Un agent de la Policia Local d'Alcarràs i un agent del cos dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat pels carrers d'Alcarràs per visitar diferents comerços i equipaments de restauració per tal d'explicar-los-hi en què consisteix aquest dispositiu. També els informen sobre diferents consells de seguretat que s'han de tenir en compte durant aquests dies de Nadal, on s'acostuma a moure molta més gent als llocs de concentració comercial per fer les compres.

 

En el següent enllaç es donen alguns dels consells de seguretat per als comerciants.

 

 I en aquest enllaç, també diferents consells de seguretat a nivell general.


La Regidoria d'Esports habilita una sala "d'spining"

10/12/2013

Aquesta modalitat esportiva compta ja amb 12 grups de 8 persones

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alcarràs ha habilitat una sala dins del Pavelló Municipal d’Esports per a la pràctica de l’spining –modalitat esportiva consistent en seguir diferents ritmes de pedaleig amb bicicletes estàtiques-

 

La sala habilitada.

La sala, estrenada fa unes setmanes, compta amb 14 d’aquestes bicicletes i també amb 12 taquilles per als usuaris i usuàries. A més a més, una monitora especialitzada en aquesta modalitat s’encarrega de portar a terme les sessions.

 

El regidor d’Esports, Àlex Planes, ha afirmat que s’ha posat en marxa aquest servei ‘per donar resposta a una demanda d’activitat física per part d’un públic adult, cada vegada més conscienciat a l’hora de fer esport i exercici’. En aquest sentit, Planes assegura que després de les consultes corresponents van arribar a la conclusió que l’spining s’adaptaria a les necessitats que un sector de la població demandava. La resposta per part dels alcarrassins ha estat contundent: als pocs dies de funcionament ja hi ha 8 grups de 12 persones cadascun.

 

 

Les taquilles.

En aquest sentit, l’objectiu de la Regidoria d’Esports i del Patronat Municipal d’Esports d’Alcarràs és el d’adaptar l’oferta esportiva alcarrassina als temps actuals i a les demandes de la gent, tant joves com adulta.


Alcarràs organitza un cap de setmana ple d'actes solidaris per a La Marató de TV3

10/12/2013

Exhibicions esportives, una pedalada, pessebres solidaris i d'altres activitats 
 

Els entitats culturals i socials, els clubs i entitats esportives i l'Ajuntament d'Alcarràs han dissenyat un cap de setmana ple d'activitats solidàries per La Marató de TV3.

Hi haurà exhibicions esportives durant tot el dissabte i diumenge.

També, dirant dissabte i diumenge, es podrà votar en el IV Concurs de Pessebres Reciclats amb una aportació de 2 euros que serà per La Marató.

 

A continuació us enllacem l'agenda d'actes per a La Marató.

Agenda d'Activitats

Informació sobre els Pessebre Solidaris

 


L'equip de govern crearà 2 noves places d'agent per a implantar una unitat de policia de proximitat

12/12/2013

Amb l'objectiu de continuar adaptant la plantilla de la Policia Local a la realitat poblacional actual
 

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcarràs implantarà un servei de policia de proximitat a la Vila per tal de continuar amb l’adaptació d’aquest servei davant l’increment de població dels darrers anys.

Una de les noves places d’agent ja va ser aprovada en el ple del passat mes de novembre, i està previst  que en els propers mesos surtin les dues a concurs públic. L’alcalde, Miquel Serra, assenyala que es tracta no solament d’adaptar la plantilla de la Policia Local a la nova realitat poblacional d’Alcarràs (que ha duplicat la seva població en els darrers anys passant dels 5.000 als gairebé 10.000 habitants), sinó també seguir incrementat la professionalitat d’aquest cos amb nous agents formats a l’Escola de Policia de Catalunya.

En els primers dos anys de l’actual mandat, l’equip de govern ha reforçat notablement la plantilla de la Policia Local, que passarà dels 12 als 15 agents. De fet, actualment compta amb 13 agents després de la incorporació d’un sergent –procedent dels Mossos d’Esquadra- al capdavant d’aquest cos policial.

Aquest increment de la plantilla permetrà implantar un servei de policia de proximitat, una de les propostes sorgides de la Comissió d’Avaluació de la Seguretat i el Civisme (CAS) que conformen entitats veïnals, Ajuntament i Policia Local. La filosofia d’aquest servei és la d’estar a prop dels veïns i veïnes a peu de carrer, captar les seves demandes i resoldre ‘in situ’ possibles problemes que puguin sorgir en el dia a dia. Aquest servei es caracteritza per patrullar a peu i estar en permanent contacte amb els veïns.

Per una altra banda, i amb l’objectiu d’adaptar el servei a les noves tecnologies, es crearà a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcarràs la ‘Bústia de la Policia Local’, un formulari i/o correu electrònic a través del qual els ciutadans podran enviar aquells suggeriments, comentaris i demandes no urgents als agents.

Cal recordar que en els darrers dos anys s’han implantat altres mesures que han contribuït a millorar aquest servei, com l’estrena d’unes noves dependències de la Policia Local –ubicades a l’antic edifici municipal on hi havia l’Oficina del Departament d'Agricultura i Ramaderia-, l’augment dels patrullatges tant amb vehicles com a peu, entre d’altres. Així mateix, també s’està duent a terme diferents canvis en la mobilitat del trànsit per millorar la fluïdesa i la seguretat de vianants i conductors.

 

 


Horaris de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i del Patronat d'Esports durant Festes

12/12/2013

També, horaris de Festes per al Patronat Municipal d'Esports 

Amb motiu de les vigílies festives del 25 de desembre (Nadal) i el dia 1 de Gener, les dependencies de l’Ajuntament d’Alcarràs restaran obertes només l’Oficina d’Atenció al Ciutadà els dies 24 i 31 de desembre en l’horari de 8’00h a 13’00h.

 
Pel que fa al Patronat Municipal d'Esports, informar-vos que les activitats del Patronat Municipal d’Esports acabaràn el proper dia 20 de desembre i tornarem el dia 8 de gener.

Per altra part, el Patronat Municipal d’Esports romandrà tancat els propers dies 24 i 31 de desembre.

 

Disculpin les molèsties.

 

 


Clausura de les Jornades de Salut, amb molt bona acollida entre el públic

12/12/2013

Han estat 12 xerrades entre els mesos de novembre i desembre

Alcarràs va clausurar ahir les I Jornades de Salut, una iniciativa endegada per les Regidories de Salut, Família, Serveis Socials i Cultura i que ha tingut una molt bona acollida entre el públic.

Jornada sobre consells per a l'hivern.

El passat dilluns va tenir lloc la penúltima jornada, amb el títol: 'Preparem-nos per l'hivern'. El Sr. Eduard Sarasa, visitador mèdic de la Casa Solaray i la Sra. Lourdes Serra, dietista i homeòpata, ens van explicar les diferents vitamines i suplements alimentaris per tal de prevenir o tractar refredats, a més a més a més de tenir una bona alimentació equilibrada i variada.

Jornada sobre lactància materna.

Per una altra part, ahir dimecres, va tenir lloc la darrera jornada, sobre lactància materna. Noèlia Diaz, assessora de lactància materna de l’Associació Alleta de Lleida, ens va explicar els beneficis de l’alletament per al nadó i la mare, de les seves avantatges i desavantatges, les postures més adients a l’hora de l’alletament, essent aquest moment un temps únic de lligam entre la mare i el infant.

A l'acabar, la regidora de Sanitat, Família i Serveis Socials, Maite Codina, ha donat per clausurades les primeres Jornades de Salut d’Alcarràs, 12 xerrades sobre diferents temàtiques que s’han dut a terme durant els mesos de novembre i desembre.


Alcarràs es bolca amb La Marató de TV3

16/12/2013

Es recapten més de 2.000 euros per aquesta causa solidària

Els alcarrassins i alcarrassines han donat nombroses mostres de suport i solidaritat durant el passat cap de setmana participant en algun dels diferents actes organitzats per a recaptar diners per a La Marató de TV3.

Una de les exhibicions.

Durant el dissabte i el diumenge, el Patronat Municipal d'Esports d'Alcarràs ha portat a terme diferents exhibicions esportives. Només amb l'entrada simbòlica de 2 euros que s'ha cobrat als adults per assistir a algun dels partits o exhibicions, el Patronat ha pogut reunir 1.462 euros que aniran íntegrament destinats a aquesta causa tan lloable, aquest any dedicada a les enfermetats neurodegeneratives.

Peu de foto

A aquesta quantitat s'hi haurà de sumar la recaptada per altres esdeveniments que s'han fet a la Vila, com la votació solidària dels pessebres reciclats, per part de la Bilioteca Joaquim Montoy.
 

El diumenge durant el matí també es va programar una pedalada solidària per diferents indrets del Baix Segre. Així mateix, el dissabte, a la torronada de la Llar de Jubilats també es van sortejar lots de Nadal en un sorteig els diners del qual aniran per a La Marató. 

En definitiva, un any més Alcarràs s'ha 'llençat' per a una causa que paga la pena.

L'Ajuntament d'Alcarràs felicita novament la ciutadania per les seves mostres de solidaritat i per la seva participació en els diferents actes.


Campanya d'adhesions a tot Catalunya per endurir penes per delictes al camp

18/12/2013

Avui s'han reunit alcaldes, conselles comarcals i sindicats agraris, al Consell del Segrià
La reunió, al Consell del Segrià.

Els alcaldes que reclamen un enduriment del Codi Penal en els delictes de l’àmbit rural arriben avui al nombre d’una vuitantena, des de la posada en marxa d’aquesta ‘plataforma’, al juny d’aquest any. Atès l’allau d’adhesions, tant de la Plana com del Pirineu, els representants municipals, conjuntament amb sindicats agraris i ramaders i presidents de consells comarcals de la demarcació lleidatana, han decidit avui que faran extensives les seves propostes a la resta de Catalunya per sumar el màxim nombre d’adhesions per tal que aquest ‘front comú’ sigui el més plural i nombrós possible.


Així ho ha explicat avui l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, a la reunió organitzada al Consell Comarcal del Segrià, i que ha comptat amb representants d’organitzacions agràries i ramaderes i de consells comarcals lleidatans. Els alcaldes han explicat els passos fets fins el moment, entre els quals figuren el trasllat de les propostes per endurir el Codi Penal, tant al Parlament com al Congrés dels Diputats. L’alcalde d’Alcarràs ha afirmat que després de tots els passos fets ‘el document amb les diferents propostes que es reclamen està en una fase molt avançada’. A més a més, cal recordar que els defensors d’aquesta iniciativa podran defensar la ponència davant els representants polítics de la Comissió de Justícia del Congrés.

El document, fet pel Catedràtic en Dret Penal de la Universitat de Lleida (UdL), Josep Maria Tamarit, contempla diversos punts i es basa també en una anàlisi de dret comparat amb d’altres països europeus.

Per una altra banda, el president del Consell Comarcal del Segrià i alcalde d’Alpicat, Pau Cabré, s’ha compromès ha fer arribar les propostes a la resta de consells comarcals catalans. Cabré ha remarcat que ‘les coses van ben encaminades i ara toca continuar sumant adhesions’. 

 

Consulta la relació de municipis adherits.


Nota d'agraïment per a la gravació de les campanades

19/12/2013

Lleida Televisió emetrà el canvi d'any des de la Plaça de l'Església d'Alcarràs

L’Ajuntament d'Alcarràs vol agrair a tots els alcarrassins i alcarrassines l’entrega, positivitat i exemplaritat amb la qual el passat dia 20 van participar en la gravació de les campanades que Lleida Televisió emetrà per a tota la demarcació de Lleida el proper dia 31 de desembre.

Així mateix, l’Ajuntament vol donar les gràcies molt especialment a les entitats:

 

 • Associació de Mestresses de Casa
 • Coral l’Alzina
 • Bao Bap Teatre
 • Remembre Company
 • 50 i Mes
 • Acta Som i Serem
 • Batucada Xikalkà
 • I a les cases 'Cal Mateuet' i 'Cal Rossinyol' per deixar col·locar focus i càmeres durant la gravació.
 • Parròquia de Nostra Senyora de l’Assumpció
 • Protecció Civil
 • I també membres de la Brigada Municipal i Policia Local

La retransmissió es podrà seguir el proper dia 31 de desembre a partir de les 23.30 hores.

Gràcies,

 

Equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcarràs

 

 


Alcarràs celebra el tradicional Concurs de Pessebres Reciclats

19/12/2013

Que organitza la Biblioteca Joaquim Montoy

'Lo Casino' va acollir ahir per la tarda la celebració del Concurs de Pessebres amb material reciclat que organitza la Biblioteca Joaquim Montoy.

1er Premi.

En l'edició d'aquest any se n'han presentat un total de 38 i, com tots els anys, l'enginy i la qualitat dels treballs són la nota destacada.

Els guanyadors han estat:

 1. 1er Premi: Família Jové Gòdia
 2. 2on Premi: Família Mallada Coll
 3. 3er Premi:  Família Gavilán López

 4. Pessebre Solidari: Família Jaimejuan Clop

Els pessebres es poden visitar durant aquests dies a la Biblioteca Joaquim Montoy. 

2on Premi.
3er Premi.
Pessebre Solidari.

L'Ajuntament compra l'antiga bàscula del Senpa per fer una rotonda

27/12/2013

La Generalitat en demanava 67.000 euros, però finalment l'ha pogut aconseguir per 18.000
La bàscula, al costat del silo. 

Un any i mig de negociacions amb la Generalitat han servit perquè l'equip de govern de l'Ajuntament d'Alcarràs hagi pogut adquirir l'antiga bàscula del Senpa (Servicios Nacionales de Productos Agrícolas) per un preu molt inferior al que el govern de la Generalitat demanava. Així doncs, l'Ajuntament ha adquirit aquest equipament per 18.000 euros, quan la Generalitat en demanava 67.000. A més a més, abonarà aquests diners amb deu anualitats a raó de 1.800 euros l'any. 

 

 

L'adquisició d'aquesta bàscula, avui molt deteriorada, servirà per construir una rotonda que donarà accès a la Vila des de la Carretera de Vallamanya (L-800). L'equip de govern negociarà ara amb la Direcció General de Carreteres de la Generalitat la redacció i execució del projecte. A canvi, Carreteres transferiria la carretera de Vallmanya (L-800) al municipi. L'Ajuntament fa temps que reclama a la Generalitat que li transfereixi aquest tram urbà per tal de 'prendre decisions' sobre el mateix com: regular el trànsit i posar mesures de seguretat per evitar la velocitat dels vehicles o restringir el pas de vehicles pesats amb matèries perilloses. 

 

 


Cap d'Any per als joves, el 31 a 'Lo Casino'

27/12/2013

Per als joves de 12 a 17 anys amb DJs Locals
Clica per veure'l gran.

La nit del proper dia 31, els joves d'entre 12 i 17 anys podran gaudir d'una festa per al jovent a 'Lo Casino' amb l'actuació de DJs Locals.

 

Aquí teniu el cartell amb més informació.

 

 I per als més grans, també Festa al 'Polivalent':

Més info aquí


Ple Extraordinari del 30 de desembre

29/12/2013

La sessió tindrà lloc a partir de les 19.00 hores al Saló de Plens

L'Ajuntament d'Alcarràs celebrarà aquest dilluns dia 30 de desembre una sessió Extraordinária del Ple, i que tindrà lloc a les 19.00 hores al Saló de Plens.

 

Ordre del dia:

 

 1. Proposta d'aprovació del pressupost general, plantilla orgànica, relació de llocs de treball, annex de pactes laborals i bases d'execució per a l'exercici de 2014.
 2. Reconèixer la condició de personal laboral indefinit no fix de plantilla, dels treballadors de la plantilla municipal amb vinculació laboral temporal.
 3. Proposta d'aprovació provisional del projecte de modificació núm. 5 del POUM d'Alcarràs per configurar una nova delimitació dels sectors del s.u.d. residencials del nord -oest del nucli per posicionar el nou cementiri i completar les cessions d'equipaments de le4s escoles i piscines municipals i desenvolupament parcial SUR08.
 4. Aprovació de conveni d'encàrrec de gestió de prestació de serveis de salut pública entre l'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Ajuntament d'Alcarràs.

 

 


Ple dels Pressupostos

30/12/2013

Nota informativa de l'equip de govern:

 

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs volem informar el següent:

Avui, en la sessió extraordinària del Ple d'aprovació de pressupostos, el grup municipal de CiU ha abandonat el ple només iniciar la sessió argumentant que no havien tingut prou temps per estudiar els comptes municipals per al 2014 que avui es presentaven.

Davant d’aquest fet l’equip de govern vol manifestar que:

El dia 23 de desembre, a les 19.00 hores, va tenir lloc la comissió informativa d’Hisenda i Patrimoni, amb l’assistència de 2 regidors de CiU i 1 del PP, on es va lliurar el dossier complert del pressupost. El regidor d’Hisenda i el secretari interventor de l’Ajuntament van exposar els plantejaments generals i van atendre els aclariments.

 

Des del dia 23 de desembre fins a dia d’avui no s’ha rebut cap sol·licitud d’aplaçament del ple ni cap esmena per part del grup de CiU. En aquest sentit, l’equip de govern vol reiterar que s’han complert tots els terminis legals de convocatòria, tant de la comissió d’Hisenda com del Ple Extraordinari.

El Ple sí que ha comptat amb l’assistència durant tota la sessió del regidor del PP, fent les corresponents aportacions a l’expedient del pressupost.

Des de l’equip de govern lamentem aquesta actitud que considerem una falta de  respecte a la ciutadania, atès que és un dels plens més important de l’any on es defineix com es gestionen els diners públics.

 

 


L'Ajuntament aprova el pressupost, que prioritza baixar impostos millorant serveis i inversions

31/12/2013

L'equip de govern tanca el 2013 reduint el nivell d'endeutament fins al 69,8%, 6 punts pers sota del límit legal situat en el 75%
 

L'Ajuntament d'Alcarràs va aprovar en el Ple d’ahir els pressupostos per al 2014 presentats per l'equip de govern (ERC i PSC) i que també van rebre el suport del PP. El pressupost general serà de 8.572.400 euros, un 7,1% més que en l’exercici del 2013. Aquest increment és possible gràcies a la gestió econòmica que l’equip de govern ha portat a terme en els darrers dos anys i mig, marcada per l’austeritat i el control en la despesa, i que ha fet possible que el 2013 es tanqui amb un nivell d’endeutament del 69,8%, quan el límit legal se situa en el 75% (recordar que el 2011 aquest es situava per sobre del 104%). També s’ha aconseguit generar un romanent de tresoreria de 476.000 euros, que es podran destinar el 2014 a inversions.

 

Cal remarcar també que aquest increment dels comptes públics no suposa cap augment de la pressió fiscal cap al ciutadà, ja que l’equip de govern va aprovar en el ple del novembre rebaixar l’IBI d’urbana en un 4,24% i l’IBI rústica en un 1,34%. Això comportarà una rebaixa d’entre un 2 i un 4% (depenen de la tipologia de finca) en la factura.

DADES DEL PRESSUPOST PER AL 2014

El regidor d’Hisenda, Jaume Bernis, va explicar algunes de les dades més remarcables d’aquests comptes:

La contenció o manteniment de les despeses de personal, situat en un 29,7% del total del pressupost, malgrat incrementar una plaça d’agent de la policia.

L’increment de l’augment del capítol d’inversions en un 41,1%. En aquest sentit, les obres més significatives per al 2014 seran:

 • L’Ampliació del CAP (segona fase).
 • L’Escola de Música.
 • La primera fase del Cementiri.
 • La primera fase dels vestuaris-restaurant del Camp de Futbol.
 • La portada d’aigües del polígon de Polinasa i el canvi de la depuradora Reves.
 • L’Asfaltat i la millora dels camins.
 • Arranjament del Mas de Volta.

El pressupost per al 2014 segueix marcant una clara tendència a l’alça de la inversió en polítiques de serveis socials, sanitat, educació, cultura, esports i patrimoni. Remarcar, per exemple, l’increment d’un 23,3% en educació que anirà destinat a l’Escola Bressol, l’Escola de Música, les escoles Parc del Saladar i Comtes de Torregrossa, l’IES i l’Escola de Pintura. I també cal destacar l’augment de subvencions a entitats culturals, socials i esportives (en un 17,30%), reflectint una clara aposta per part de l’equip de govern pel teixit associatiu de la Vila, transcendental per al dinamisme i la cohesió socials. Recordar que una part d’aquesta pujada s’assoleix gràcies a l’aportació econòmica d’empreses privades que la regidoria d’Hisenda ha anat aconseguint.

En conclusió, el regidor d’Hisenda, Jaume Bernis, va voler destacar que es tracta d’un pressupost marcadament social i en consonància amb els temps actuals, ja que es rebaixa la pressió fiscal cap al ciutadà, però s’incrementa la inversió en serveis bàsics i s’executaran inversions necessàries a curt termini. “La gestió econòmica iniciada ara fa dos anys permet que amb menys recursos puguem oferir millor serveis i prestacions als ciutadans”, ha afegit.

 

(El pressupost de 2014 es podrà consultar a la web de l’Ajuntament en els propers dies).

 

 


Consulta l'agenda del mes de gener

02/01/2014

El mes en el qual celebrarem la nostra Festa Major d'Hivern

 

En aquest enllaç pots consultar l'agenda del mes de gener, on hi trobaràs molts actes festius, culturals i també la Festa Major d'Hivern.

 

Consulta l'agenda del gener

 

 


Vídeo de Lleida Televisió emetent les campanades des d'Alcarràs

02/01/2014

Entitats i alcarrassins i alcarrassines es bolquen en l'organització d'aquest esdeveniment
 

 

Lleida Televisió va emetre el passat 31 per la nit les campanades des de la Plaça de l'Església d'Alcarràs.

 

La festa -que es va gravar uns dies abans per qüestions logístiques i per permetre que cadascú pogués gaudir del seu cap d'any- va comptar amb la participació d'entitats de la Vila, així com de la presència de molts alcarrassins i alcarrassines. 

 

En aquest enllaç podeu visionar el vídeo del programa que Lleida Televisió va emetre per a tota la demarcació lleidatana:

 

VES AL PROGRAMA CAP D'ANY A ALCARRÀS

 

 


Ses Majestats d'Orient arribaran a Alcarràs el 5 a les 18h

03/01/2014

A la Plaça de l'Església, des d'on es desplaçaran a repartir les joguines
El Camarlenc va arrribar el passat dia 1.

 Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a Alcarràs el proper diumenge dia 5 a les 18h. El lloc de recepció als reis mags serà a la Plaça de l'Església.

Des d'allí primer faran l'adoració del Nen Jesús, ubicat a les escales de l'Església, amb Sant Josep i la Mare de Déu.

 

Posteriorment, des del balcó de l'Ajuntament s'adreçaran al públic assistent a la plaça. Serà el moment d'escoltar a Ses Majestats, per a veure quines novetats porten per aquest 2014. 

Acte seguit es farà -com a novetat d'aquest any- un sorteig per a veure a quina plaça van primer per començar el repartiment de les joguines. Després dels parlaments s’inicia la cavalcada en direcció a la primera plaça i comença el repartiment de regals.

 Policia Local i Protecció Civil es faran càrrec de la seguretat de la Cavalcada, que també comptarà amb el suport logístic de la Brigada Municipal. 

 

Els regals es recullen al Casino els dies 2 i 3 de gener en horari de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 hores.

Per un error havíem dit el 4. Per tant, us demanem disculpes.

 


Horari nou de l'OAC

07/01/2014

Per motius de la Festa Major

 

 apsdospauifapsduifpasdoiufposaidufposiaudf

paosidufpoaisudfpoisaudfpoaisudfpoiasudfpoisaduf

 

 


El Parc de Nadal d'Alcarràs rep unes 1.300 persones

07/01/2014

Molt bona acollida del saló multijocs organitzat pel Patronat Municipal d'Esports

El Parc Infantil de Nadal que l’Ajuntament d’Alcarràs ha organitzat durant aquestes festes ha estat tot un èxit, atenent a les dades finals de balanç de públic. Concretament, durant els set dies de funcionament del parc hi han passat un total de 1.300 persones, la majoria nens i nenes.

 

El Parc de Nadal, que ha organitzat el Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament d’Alcarràs, ha comptat amb tot un seguit de jocs com: jocs de fusta intergeneracionals, un circuit d’slot, tennis taula i també jocs de bàdminton. Així mateix, i pensant en els adults que els acompanyen, el parc, ubicat al Pavelló Polivalent, també comptava amb una cafeteria.

El regidor d’Esports, Àlex Planes, ha valorat molt positivament el bon funcionament d’aquest tipus d’oferta lúdica per als nens i nenes i també per a les famílies en general en uns dies en els quals compaginar la festa escolar amb el dia a dia és complicat. 


El circuit d'slot del parc.

El fet d’ajustar el preu de les entrades als temps actuals –només 2 euros per nen/a i els acompanyants gratis- ha ajudat a assolir aquest èxit de públic.


L'equip de govern augmenta les ajudes per a les AMPES locals

08/01/2014

De 15 a 18 euros per alumne, per a activitats extraescolars i millores 
Els aparcaments de bicicletes de l'Escola del Saladar.

La Regidoria d’Educació i Patrimoni de l’Ajuntament d’Alcarràs ha aprovat incrementar les ajudes que concedeix a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPES) locals (corresponent a les escoles Comtes de Torregrossa, Parc del Saladar, IES Alcarràs i Escola Bressol Municipal) per tal que aquestes puguin continuar promovent i fins i tot ampliar-les les activitats extraescolars que ofereixen, i també portar a terme millores puntuals per als alumnes i la comunitat educativa en general.

 

Concretament, i segons es va aprovar en el darrer ple dels pressupostos, l’ajuda municipal s’ha incrementat en 3 euros per alumne, passant dels 15 als 18 euros per alumne. Així doncs, les AMPES veuran incrementada la seva subvenció, en una clara aposta per part de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs per l’educació i perquè la comunitat educativa local pugui oferir serveis de qualitat en uns temps em els quals són habituals les retallades en aquest àmbit per part d’altres administracions. 


La regidoria d’Educació i Patrimoni, Marina Forcada, ha remarcat l’important esforç en inversió en educació que està fent l’Ajuntament d’Alcarràs, atès que es tracta d’un dels pilars fonamentals per al futur de la Vila. En aquest sentit, cal recordar, per exemple, altres inversions portades a terme en matèria educativa com la mancomunació de l’Aula de Música amb d’altres localitats del Baix Segre i les obres que es fan a l’Aula de Música Municipal; i el manteniment del servei ‘Minuts Menuts’, molt important per a la conciliació de la vida personal i professional de les famílies.

 

 

Per una altra banda, la Regidoria d’Educació i Patrimoni ha instal·lat a l’Escola Parc del Saladar uns aparcaments per a bicicletes (s'adjunta una fotografia) per tal que els alumnes i la comunitat educativa puguin desplaçar-se a l’escola amb aquest mitjà de transport sostenible. 

 

 


Oferta de Treball a l'Ajuntament d'Alcarràs

13/01/2014

L’Ajuntament d’Alcarràs oferta una plaça de TÈCNIC ESPECIALISTA – GESTOR PATRONAT MUNICIPAL D’ESPORTS.

Clica aquí per a veure els requisits exigits i la descripció d'aquest lloc de treball.


Ordre del Dia del Ple del 4 de febrer

03/02/2014

Sessió ordinària de les 19h, al Saló de Plens de l'Ajuntament
 1. L'ordre del dia de la sessió ordinària del proper dimarts dia 4 de febrer de 2014, a les 19h, és la següent:
 2. Proposta d'aprovació de l'acta de la sessió anterior.
 3. Comunicació d'acords de la junta de govern i decrets d'alcaldia.
 4. Proposta de permuta de terrenys per ampliar la zona esportiva i el parc del cementiri.
 5. Informe de sol·licitud d'inclusió a l'agrupació de secretaries dels jutjats de pau actual de l'ajuntament de Puigverd de Lleida.
 6. Proposta d'aprovació provisional de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalessa urbana (plusvàlua).
 7. Proposta d'aprovació de l'ordenança municipal d'activitats inòques i en règim de comunicació.
 8. Proposta d'aprovació del reglament regulador del sistema de sanejament dels polígons industrials al terme municipal d'Alcarràs.
 9. Proposta de moció presentada per l'Associació Catalana de Municipis de suport al procés de decisió del futur polític de Catalunya.
 10. Comunicació d'aprovacions definitives de disposicions generals.
 11. Moció sobre la distribució del Fons de Cooperació Local de Catalunya per l'exercici de 2013.
 12. Ratificació de la proposta d'aprovació provisional del projecte de modificació núm. 3 del POUM d'Alcarràs per condicions d'edificicació i adaptació a la normativa vigent del sòl no urbanitzable.
 13. Moció sobre la distribució del fons de cooperació local de Catalunya per a l'exercici de 2013.
 14. Escrits oficials i instàncies.
 15. Precs i Preguntes.

 

(Recordeu que tindreu l'oportunitat de veure el ple en diferit a través del Canal Youtube de l'Ajuntament -hi podeu accedir a través d'aquesta web- o a través del web www.alcarras.com).

 

 


Programa de la Festa Major d'Hivern

13/01/2014

A partir de dijous 16 i fins el dilluns 20 de gener
Els gegants d'Alcarràs.

Alcarràs enceta aquest proper dijous els actes de la seva Festa Major d'Hivern.

 

Per a les festes hi haurà tot tipus d'actes: ball, concert amb La Pegatina, actes esportius amb la I cursa popular de 5km, espectacle per als més petits...

 

Us deixem aquí tot el programa d'actes:

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR

 

 

 


La Policia Local d’Alcarràs posa en marxa una Bústia ‘online’ d’Atenció al Ciutadà

14/01/2014

A través de la pàgina web, per a comunicacions i informacions no urgents
Dependències de la Policia Local a Alcarràs.

La Policia Local d’Alcarràs ha posat en marxa una Bústia d’Atenció al Ciutadà a la xarxa d’internet, amb l’objectiu d’obrir un nou canal de comunicació amb la ciutadania. Es tracta d’una Bústia ‘online’ amb la qual els ciutadans poden posar-se en contacte amb els agents per comentar informacions i fer suggeriments. Això no obstant, tot amb un caràcter no urgent. Per les urgències o demandes immediates s’aconsella seguir utilitzant el telèfon mòbil 24 hores de la Policia Local.

A la Bústia si pot accedir a través de la pàgina web municipal www.alcarras.cat, on, a la part superior dreta, molt visible, hi apareix un requadre amb les paraules: Policia Local. Un cop clicat es desplega un formulari per posar-se en contacte amb els agents.

La Bústia online és un canal que preserva la privacitat dels emissors i protegeix en tot moment les seves dades. La Policia Local pretén d’aquesta manera resoldre dubtes o recavar informació de la ciutadania a través d’aquest canal, que complementa la resta de més tradicionals.

Per aquells que no vulguin utilitzar directament aquesta bústia també ho poden fer a través del correu: policialocal@alcarras.cat

 

 


Més tràmits (Prova)

15/01/2014

sadfasdf


Horari Festa Major d'Hivern

15/01/2014

El proper dilluns, 20 de gener les Dependències Municipals romandran tancades en motiu de la Festa Major               


Finalitzada la primera fase de reforma de l'Escola de Música d'Alcarràs

16/01/2014

Obres necessàries perquè la Generalitat reconegui aquests estudis

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs, a través de la Regidoria d’Ensenyament, ha finalitzat la primera fase de les obres de reforma de l’Escola de Música, ubicada a la segona planta del Centre Cultural Municipal ‘Lo Casino’.

Escola de Música, una de les aules renovades.

La primera fase de les obres, que ha comptat amb un pressupost de 35.000 euros, ha consistit en adaptar 3 aules als requisits exigits pel departament d’Ensenyament de la Generalitat per al reconeixement d’aquests estudis. Aquesta setmana ja s’han estrenat aquestes noves aules, que, entre d’altres millores, compten amb una insonorització i aïllament acústics, etcètera. 

 

 
L'alcalde i la Regidora d'Ensenyament visiten les aules renovades.

La regidora d’Ensenyament i Patrimoni, Marina Forcada, ha recordat que aquestes millores signifiquen una inversió de futur per a la Vila, ja que els alumnes que estudiïn música a l’Escola de Música d’Alcarràs podran obtenir els corresponents títols, a més a més de gaudir d’unes aules més modernes i equipades, sense necessitat de desplaçar-se a Lleida o d’altres localitats.

 

L'aula, amb aïllament acústic.

Cal recordar que amb la filosofia d’optimitzar recursos i fer viables aquests estudis en uns moments de retallades en les subvencions per part d’altres administracions, l’Ajuntament d’Alcarràs ha mancomunat aquesta escola amb les de Torres de Segre, Aitona i Albatàrrec.

En el curs actual hi estudien uns 75 alumnes, uns 20 més que en el curs passat.

L’equip de govern preveu iniciar la segona fase de les obres el proper mes de juliol, aprofitant la parada dels estudis i així no afectar als mateixos.

 


Recollida aliments

16/01/2014

 Durant aquesta setmana i la propera a la biblioteca es recolliran aliments destinats a esmorzars infantils. A canvi rebreu llibres de regal.

 

 


Servei urgència CAP

16/01/2014

 

 A partir del dia 16 de gener, el Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) fins ara ubicat al CAP de Rambla Ferran, es trasllada al CAP de Prat de la Riba (Av. Prat de la Riba, 56-Lleida, Tel. 973 22 15 16 i 973 23 33 85) 

 

 


Èxit de participació a la Festa Major d'Hivern

21/01/2014

La Regidoria de Festes fa un balanç molt positiu de la festa d'hivern

La Festa Major d'Hivern d'Alcarràs celebrada durant el passat cap de setmana ha estat un èxit de participació, tal com ha constatat l'afluència de públic en la vintena d'actes programats. 

La Pegatina.

La Regidoria de Festes en fa un balanç molt positiu, ja que, malgrat l'època de l'any és d'hivern, els alcarrassins i alcarrassines han sortit de les seves cases per presenciar els diferents actes que s'han vingut realitzant. La Festa va començar el dijous passat, amb la Festa del Porc, en la qual es van repartir 3.500 entrepans, una xifra superior a la de l'any passat, en què van ser 3.200. L'Associació de Mestresses de Casa va tornar a demostrar el seu 'bon fer' en aquesta tradicional mostra gastronòmica de la carn de porc.

 
Festa del Porc.

Divendres també va tenir lloc la tradicional festa de Sant Antoni. També la representació de l'obra de Remember Company 'Les Farses del Segrià' i, per la nit, el gran concert amb Pepet & Marieta, La Pegatina i DJs Calavera Collectiva, amb més d'un miler de persones.
 

Cafè Concert.

El dissabte, la pluja va obligar a suspendre la Pedalada pel Terme i la 1ra Trobada de Runners, que es celebrarà, aquesta darrera, dissabte vinent. Això no obstant, es va dur a terme la xocolatada a Lo Casino i també una exhibició de simulània d'escacs. També va ser seguit per un nombrós públic l'espectacle infantil de 'L'Eriçó Bru', a càrrec de Xerramequ Tiquismiquis. I per la nit, ball amb La Tarantel·la. 

 

I diumenge, com a actes destacats, el Cafè-Concert, que va deixar petit el Pavelló Polivalent, per seguir l'actuació de La Selvatana. També, per la nit, exhibició del Club Ares i sessió de discomòbil.

I finalment, ahir dilluns, espectacle amb La Cremallera i, per la tarda-nit, concert amb la Coral L'Alzina.

 

Visualitza la galeria d'imatges de la Festa. 

Visualitza les imatges de la Festa del Porc.

 


La ‘Gira Megacraks’ de futbol sala arriba a Alcarràs

22/01/2014

La Regidoria d'Esports organitza aquesta trobada formativa amb l'Inter Movistar i amb un 'clínic' amb la participació de 500 nens i nenes de la Vila
L'Inter Movistar en un partit d'exhibició a Alcarràs.

Alcarràs acollirà els propers dies 28 i 29 de gener un clínic de futbol sala amb els jugadors de l’Inter Movistar, un dels millors equips d’aquesta modalitat esportiva. Es tracta de l’anomenada ‘Gira Megacracks’, un esdeveniment esportiu que viatja per tot l’Estat amb la finalitat d’apropar els valors de l’esport als més joves, de la mà de veritables ‘cracks’ d’aquest esport. 

 

La Regidoria d’Esports d’Alcarràs organitza l’acte que consistirà en una doble jornada: el dimarts 28 a les 20.30 tindrà lloc un partit entre l’Inter Movistar i una selecció de jugadors de futbol sala de Lleida –entre els quals n’hi haurà 4 de l'equip de futbol sala sènior d’Alcarràs-. L’entrada al Pavelló Municipal serà gratuïta.

 

El dimecres dia 29, durant el matí tindrà lloc el clínic dels jugadors de l’Inter Movistar amb nens i nenes de 6 a 12 anys de les Escoles Parc del Saladar i Comtes de Torregrossa. En total més de 500 nens i nenes es beneficiaran d'aquesta activitat. El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Alcarràs, Àlex Planes, ha assenyalat que es tracta d’una iniciativa per tal d’apropar els hàbits de vida saludables i els valors de l’esport als joves del municipi de la mà de veritables figures de l’elit esportiva. “L’objectiu del Patronat Municipal d’Esports és fomentar l’esport base a través de diverses accions, entre les quals hi ha aquest apropament de l’esport d’elit als escolars de la mà de professionals que saben transmetre uns valors com l’esforç, el treball en equip, el sacrifici, el ‘joc net’ i d’altres’.

 

La Regidoria d’Esports d’Alcarràs té pensat organitzar, durant aquest 2014, 'clínics' d’altres modalitats esportives presents al municipi amb també amb esportistes d’elit. 

 

 


L'èxit d'una festa col·lectiva

22/01/2014

Carta d'agraïment de la Regidoria de Festes per a la Festa Major d'Hivern
El Polivalent, aquestes festes.

Un cop finalitzada la Festa Major d’Hivern de 2014 cal dir, que malgrat les amenaces de pluja, ha estat un èxit en tots els sentits: en participació, col·laboració i organització. El motiu d’aquest èxit recau sobre: tots/es els/les veïns/es d’Alcarràs per l’entusiasme i les ganes de participar en els diferents actes; en les associacions i entitats que col·laboren aportant activitats enriquint així el programa festiu;  i en els professionals que coordinen la preparació dels diferents actes per tal que tots/es en puguem gaudir.

Per tant, des de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs volem fer palès el nostre més sincer agraïment als veïns/es per la seva participació, a les associacions i entitats per la col·laboració i als professionals i voluntaris per  vetllar pel bon desenvolupament dels actes (brigada municipal, Policia Local, Comissió de festes i Protecció Civil).

 

Santi Pelegrí
Regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs 

 

 


L’equip de govern completa la connexió del col·lector d’un dels polígons industrials d’Alcarràs

23/01/2014

L'obra millorarà l'entorn de les empreses que ocupen aquests terrenys
Les obres que s'han portat a terme.

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alcarràs ha completat la connexió del col·lector d’aigües pluvials del Polígon Industrial ‘Polinasa’ al col·lector del riu. És tracta d’una connexió que havia quedat pendent en l’anterior mandat i, que l’actual equip de govern ha completat per tal de millorar l’espai i els serveis bàsics de les empreses que ocupen aquest polígon.

L’obra, que es va completar a finals de l’any 2013, ha tingut un cost de 60.000 euros. Amb aquesta connexió es volen evitar les possibles inundacions en la portada d'aigües al col·lector. 

 

El Polígon de Polinasa està ocupat actualment per una quinzena d’empreses. 

Cal recordar que en l'àmbit d'aigües, el pressupost del 2014 en el capítol d'inversions inclou també el canvi de la depuradora 'Revés' d'Alcarràs. 

 

 


Dissabte 25, 1ra Trobada de Runners a Alcarràs

24/01/2014

Un recorregut popular de 5km per gaudir d'aquest esport
Clica per a veure el cartell.

 Aquest dissabte dia 25 es celebrarà la 1ra Trobada de Runners d'Alcarràs, que organitza l'Aspardenya.

 

La cursa sortirà a les 16h de les Escoles de Baix. Durant la passada festes major d'hivern no es va poder celebrar a causa de la pluja.

Serà una trobada popular, per a tots els públics i nivells. No hi falteu! 

 

 

 


Consulta l'Alcarràs Info 8, el butlletí dels plens municipals

24/01/2014

Alcarràs.Info dedicat exclussivament al Ple dels Pressupostos
Ple de l'Ajuntament.

Consulta l'Alcarràs.Info, el folletó informatiu sobre els plens municipals, per tal d'apropar a la ciutadania el contingut d'aquestes sessions i també oferir l'opinió dels diferents grups municipals.

VES A L'ALCARRÀS.INFO 8 

 

 

També podeu visionar els plens en vídeo a través del canal youtube de l'Ajuntament d'Alcarràs.

 

 

 

 


Mossos i Policia Local detenen 2 persones per ensenyar una pistola de fogueig en un restaurant i marxar sense pagar

27/01/2014

En una operació conjunta entre els Mossos i la Policia Local d'Alcarràs
 

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local d'Alcarràs han detingut dos veïns de Fraga de 44 anys que ahir diumenge a la nit van marxar sense pagar el sopar en un local del passeig de Ronda d'Alcarràs (Segrià).

Prèviament els detinguts van ensenyar i fer ostentació d'una pistola al davant del responsable del local, i quan aquests van dir que no tenien diners, els va deixar marxar sense pagar el sopar.


Després de rebre l'avís, els mossos i la policia local els van detenir al carrer la Bassa i van poder comprovar que l'arma era de fogueig. Se'ls acusa d'un delicte de robatori amb intimidació. Properament passaran a disposició judicial.

 

 


Partit de 'Megacracks' de Futbol Sala

27/01/2014

Dimarts, a les 20.30 entre l'Inter Movistar i una selecció lleidatana
Partit de 'cracks'.

 Aquest dimarts, a les 20.30, tindrà lloc al Poliesportiu d'Alcarràs un partit entre l'Inter Movistar -un dels millors equips internacionals de futbol sala- i una selecció lleidatana, amb jugadors d'Alcarràs.

 

El partit forma part de la gira que aquest equip fa aquesta setmana a la Vila i que inclou un 'clínic' amb nens i nenes de 6 a 12 anys, pel dimecres al matí.

 

 

 


La web municipal d’Alcarràs, entre les 15 més transparents dels 345 municipis catalans de fins a 10.000 habitants

28/01/2014

Segons el Laboratori de Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB 
 

La web municipal de l’Ajuntament d’Alcarràs aprova en transparència i qualitat de la informació, segons la segona onada d’anàlisi de les web municipals de Catalunya que porta a terme la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El fet més destacat és que en un any –entre la primera i la segona onada- la web municipal ha incrementat en un 17% els seus resultats situant-se actualment en el 58,4%, un dels percentatges més elevats del Segrià i dels 345 municipis catalanes que tenen entre 1.001 i 10.000 habitants.

En la classificació general de webs municipals d’Ajuntaments de municipis catalans d’entre 1001 i 10.000 habitants, Alcarràs ocupa el lloc 14è, essent el segon municipi de Lleida –només per damunt en aquesta caegoria se situa Solsona- amb la puntuació més elevada.

Segons el nou ‘Infòmetre’ la web de l’Ajuntament d’Alcarràs entra al grup de 29 webs municipals que assoleixen el color verd clar, el que atorga puntuacions d’entre el 50 i el 75 per cent d’indicadors positius. La regidora de Comunicació i Noves Tecnologies, Montse Clarisó, ha explicat que aquests resultats constaten la bona línia iniciada ara fa dos anys amb la renovació del lloc web municipal, per tal de fer-lo més útil per a la ciutadania i ‘abocar-hi’ tota aquella informació pública que el ciutadà ha de tenir al seu abast. Clarisó assenyala que aquests resultats serviran, però, per a seguir millorant aquesta paràmetres i, de cara a la tercera onada, situar-se ja en un percentatge més que notable.

La web municipal de l’Ajuntament d’Alcarràs ofereix tot un ventall d’informació municipal que va més enllà del que marca la llei de Règim Local. Per exemple, no només es publiquen les actes dels plens, sinó també les de les Juntes de Govern –que, en principi i segons la normativa no caldria-. A més a més, els plens municipals es poden visionar tots en vídeo a través del Canal Youtube de l’Ajuntament. Es tracta d’un canal mol útil, ja que molts ciutadans no poden assistir a les sessions plenàries per qüestions personal o professionals, però tenen l’oportunitat de tornar-los a veure a qualsevol hora i des de qualsevol lloc a través de vídeo. També es publica tot l’expedient dels pressupostos municipals, edictes, decrets, etcètera. A més a més, és una eina de comunicació amb els diferents departaments de l’Ajuntament. En les darreres setmanes s’acaba d’estrenar una ‘Bústia de Comunicació Online’ amb la Policia Local.

La web municipal també ofereix un ampli ventall de connexió amb les xarxes socials, oferint a la ciutadania un perfil al Facebook i a Twitter.

En les properes setmanes està previst ampliar la ‘Finestra Electrònica’, per tal que el ciutadà alcarrassí pugui portar a terme més gestions a través de la web.  

 

 


La Policia Local deté dos individus per vendre’s per internet els mobles dels pis que tenien llogat

29/01/2014

La col·laboració veïnal, clau per a resoldre l'operació 
 

Els fets es van detectar quan una veïna va trucar a la Policia avisant que sentia soroll de moviment de mobles en horari nocturn. Quan la Policia va arribar al lloc va comprovar que hi havia un camió estacionat davant del domicili en l'interior del qual hi havia els mobles de diverses habitacions de l'habitatge.

En la investigació efectuada amb posterioritat s'ha pogut esbrinar que un dels dos detinguts havia residit en el pis com a llogater, però que l'havia deixat feia uns mesos per impagament. L'individu no havia retornat les claus, fet que va crear l'aparença de normalitat en els compradors dels mobles.

Els mobles van ser retornats un altre cop dins del pis i les claus lliurades a l'agencia immobiliària.

 

 

 


Mig miler d'escolars d'Alcarràs, amb 'megacracks' de l'esport

29/01/2014

El 'clínic' esportiu porta l'Inter Movistar i Audie Norris, ex jugador del FCB de bàsquet

Jornada formativa al costat de veritables cracks de l'esport mundial. Això és el que avui han pogut experimentar uns 550 nens i nenes de 6 a 12 anys de les escoles d'Alcarràs (Parc del Saladar, Comtes de Torregrossa) de la mà dels jugadors de l'Inter Movistar -un dels millors equips internacionals de futbol sala- i també de l'ex figura de bàsquet Audie Norris.

L'alcalde i els regidors Àlex Planes i Jaume Bernis, amb Audie Norris.

El Patronat Municipal d'Esports (PME) d'Alcarràs ha organitzat aquest 'clínic' per tal d'apropar als més petits l'esport d'elit amb l'objectiu de fomentar i promoure els hàbits saludables.erra

El Clínic amb l'inter Movistar, amb els nens i nenes.

El PME preveu organitzar altres jornades formatives d'altres modalitats esportives.

 

 

En aquest enllaç pots veure més imatges.


L'Escola Bressol celebra el seu Xè aniversari

29/01/2014

S'organitza un acte en què es convida tots els alumnes i famílies d'aquests anys 

'Hola famílies, aquest any celebrem el 10è aniversari de l’EBMA i si esteu interessats en que els vostres fills/es deixin l’empremta a l’escola hauríeu d’apuntar-vos al Casino (Rosa) abans del dia 07/02/14. Ja us anirem informant. Animeu-vos!!'

 

 


La Biblioteca d'Alcarràs canvia llibres per aliments amb motiu de l'exposició 'Fam 0'

29/01/2014

En el marc de l'exposició 'Fam 0' i per a esmorzars infantils solidaris
Participants en la campanya.

Amb motiu de l’exposició FAM 0 a la biblioteca d’Alcarràs s’ha fet una campanya  de recollida d’aliments que es destinaran a esmorzars infantils 'solidaris'. Totes les persones que han participat  en aquesta iniciativa han rebut llibres de regal per part de la Biblioteca Joaquim Montoy. 

Gràcies a la participació dels veïns del poble s’ha recollit un total de 413 Kg principalment llet, pastes maries i cacau en pols .  Els aliments recollits són per Lo Cistell d’Alcarràs entitat que s’ocupa de repartir menjar a les persones més necessitades. Amb aquesta acció es compleix un triple objectiu, per una part el solidari -atès que es recullen aliments de la ciutadania-, per una altra part el cultural, ja que es fomenta la lectura, i finalment el pedagògic, ja que s'ensenya, a través de l'exposició, la necessitat que tothom ha d'estar alimentat i es denuncia les desigualtats existents, en aquest sentit. 

 

 


Cloenda dels cursos de català

30/01/2014

Amb 33 alumnes inscrits de diferents nacionalitats
L'alcalde ha assistit a la cloenda dels Cursos de català. 

 Avui ha tingut lloc la cloenda del curs de català inicial de 45 hores que va començar el passat octubre i que han organitzat la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alcarràs i el Consorci de Normalitació Lingüística. Al curs s'han matriculat 33 persones de diferents nacionalitats i d’altres comunitats autònomes. Aquest curs, dirigit a persones amb pocs o gens coneixements de català és gratuït i també té l'objectiu de millorar la inserció laboral i social de col·lectius que encara no coneixen la llengua catalana.


A la cloenda hi ha assistit l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, així com Laura Corsà, coordinadora d’ensenyament del Consorci per a la Normalització Lingüística de Lleida, i Antoni Daurell tècnic del CNL de Lleida i que ha impartit el curs. Miquel Serra ha animat els alumnes del curs a seguir amb l'aprenentatge de la llengua catalana en nous nivells, per tal de millorar les seves oportunitats laborals, així com integrar-se plenament en la societat i cultura catalanes.


En els dies vinent l'Ajuntament d'Alcarràs iniciarà nous cursos, dins el programa de diferents aprenentatge que ofereix per a persones de la Vila tan aturades com també en actiu, per millorar coneixements i contribuir a la inserció en el mercat laboral. Concretament, s'impartiran 3 cursos, un de manipulació d'aliments i un altre d'informàtica i el tercer de català, també nivell bàsic.

 

 


Agenda del Mes de Febrer

31/01/2014

Consulta l'agenda d'un mes on el Carnestoltes concentra la festa

 

Ja pots consultar l'agenda d'actes culturals, festius i d'altres d'Alcarràs:

Consulta l'Agenda clicant aquí

Consulta el Díptic del Carnestoltes

 


El Ple aprova una permuta de terrenys per ampliar la zona esportiva d'Alcarràs

05/02/2014

Llum verda a una moció per exigir a la Generalitat la distribució del Fons de Cooperació

El Ple de l’Ajuntament d’Alcarràs va aprovar ahir la permuta d’uns terrenys situats al costat del Pavelló Polivalent amb l’objectiu de reservar-los per a una futura ampliació de la zona esportiva de la Vila. Concretament, els terrenys –de propietat privada- són de 1.344 metres quadrats i s’han intercanviat per un solar municipal de 274 metres quadrats edificable (situada al Carrer Davant, 10), però del mateix valor. Amb aquest canvi, l’Ajuntament s’assegura el creixement de la zona esportiva d’Alcarràs, que actualment la configuren els 2 pavellons esportius municipals i el Camp de Futbol. Els terrenys permutats, ambun antic magatzem en desús i pràcticament derruït, estan situats al costat del Pavelló Polivalent, a l'esplanada de la zona esportiva.

Al fons, els terrenys permutats on hi ha una construcció ramadera en desús.

L’alcalde, Miquel Serra, assenyala que es tracta d’una actuació de futur de la qual se’n beneficiarà tot el municipi i que no suposa cost econòmic per a l’Ajuntament, atès que no hi ha una compra de terrenys. També ha volgut remarcar la bona predisposició mostrada en tot moment durant les negociacions per part de la família propietària, clau per arribar a un acord. Aquesta ampliació assegura el creixement de l’activitat esportiva a la Vila, que en els darrers any ha anat en augment, ja que existeixen nombrosos clubs i escoles esportives que s’apleguen a l’entorn del Patronat Municipal d’Esports (PME).a

Ple de l'Ajuntament d'Alcarràs.

 

Obres 1ra Fase del Cementiri

 

Per una altra banda, el Ple també va donar llum verda a sol·licitar per a l’anualitat de 2014 (corresponent a les obres planificades del PUOSC) la subvenció per a l’execució de la 1ra Fase del Nou Cementiri. La partida que s’hi destinarà serà de 453.000 euros (el 50% provinent del PUOSC). L’equipament tindrà, en un principi, cent nínxols i possibilitat d'habilitar un crematori. L'alcalde, Miquel Serra, ha explicat que la idea "és començar la part frontal, les edificacions, les sales de vetlles, i amb poca quantitat de nínxols anirem començant paulatinament per poder-ho fer sostenible  econòmicament".

 

Mocions aprovades


Així mateix, el ple va aprovar 3 mocions relacionades amb diferents aspectes. La primera d'elles, amb el suport d'ERC, el PSC i CiU, demana en els seus acords sol·licitar al departament de Governació la distribució de les subvencions de 2013 del Fons de Cooperació. En data del passat 27 de desembre, 107 ajuntaments van veure com es modificaven els criteris d'aquestes ajudes ja acordades amb la Generalitat. L'Ajuntament va informar que s'esperen cobrar en diverses anualitats.

Així mateix, es va aprovar també una moció (van votar-hi a favor ERC, PSC i CiU) per donar suport al procès per decidir el futur de Catalunya, el proper 9 de Novembre.

I, finalment, també es va aprovar una moció per exigir al govern de l’Estat mesures urgents per evitar el tancament de les plantes de cogeneració de tractament de purins i per evitar posar en perill les explotacions ramaderes que depenen d’aquestes plantes. Es dóna la circnstància que el d'Alcarràs ha estat el primer ajuntament en aprovar una moció d'aquestes característiques.

L'alcalde va excusar l'absència dels regidors Montse Clarisó, Maite Codina i Siméo Abad no van poder assistir a la sessió per motius personals.

La resta de punts podeu seguir-los al vídeo del Canal Youtube:

En aquest enllaç podeu visionar tot el ple d'ahir amb vídeo.


El servei 'Minuts Menuts' es consolida

11/02/2014

Una seixantena de famílies ja l'utilitzen regularment 
El servei 'Minuts Menuts' d'Alcarràs.

El Servei ‘Minuts Menuts’ d’Alcarràs que ofereix l’Ajuntament a les famílies de la Vila s’està consolidant com a una important eina que ajuda a conciliar la vida laboral i personal fora de l’horari extraescolar. El servei de ‘Minuts, Menuts’ d’Alcarràs compta ja amb una seixantena de nens i nenes que l’utilitzen de forma habitual.

‘Minuts Menuts’ és un servei de guarda puntual, fora de l’horari escolar, per a infants empadronats al municipi de 0 a 3 anys d’edat. El servei vol oferir un temps de ‘respir’ a les famílies, dins d’un espai lúdic i de guarda de qualitat per als infants i llurs famílies. Les instal·lacions de l’Escola Bressol Municipal són el lloc on es porta a terme aquest servei.

L’horari d’aquest servei és els dimarts, dimecres i dijous de les 16.30 a les 19.30 hores, els dies laborables, amb un màxim de 10 nens. El temps màxim d’estada de l’infant serà de 3 hores continuades i de 2 dies per setmana i el preu d’1 euros per nen i hora de servei. La Regidora de Família, Maite Codina, en destaca la importància del servei i el preu popular per permetre a totes les famílies gaudir-ne.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alcarràs ha estat dels pocs que ha decidit mantindré aquest servei malgrat la Generalitat encara no ha atorgat la subvenció que donava al consistori per aquest programa. La Regidoria de Benestar i Família fa aquest ‘esforç pressupostari’ atès la utilitat del servei per a les famílies. 

 

 

 


Participa al Carnestoltes: Per insciure't a la desfilada

11/02/2014

Teniu fins el dia 19 de febrer per apuntar-vos a la desfilada
Peu d'imatge

Per participar a la desfilada del Concurs de Disfresses haureu de passar a apuntar-vos pel C.C.M Lo Casino fins al 19 de FEBRER. Els participants, quan vinguin a apuntar-se, hauran de portar un CD amb la música que vulguin utilitzar per desfilar (no es recolliran músiques el mateix dia de Carnestoltes), si no la Comissió de festes els posarà la que cregui convenient. Només podran participar en el concurs aquelles colles que estiguin prèviament apuntades al C.C.M. Lo Casino.

Hi hauran molt bons premis!!!

Animeu-vos i participeu en una festa amb molta gresca!

 

 


Nous Ajuts a la gestió forestal sostenible

10/02/2014

 

Ajuts   a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a l'any   2014, corresponents al capítol 1 secció 1.1 de Redacció i revisió   d'instruments d'ordenació forestal (IOF) (Convocatòria)

Període   de sol·licitud: Des de 08/02/2014 fins a 07/03/2014

Més informació

 

Ajuts   a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a l'any   2014, corresponents al capítol 1 secció 1.2 de gestió forestal conjunta   (Convocatòria)

Període   de sol·licitud: Des de 08/02/2014 fins a 07/03/2014

Més informació

 

Ajuts   a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a l'any   2014, corresponents al capítol 2 secció 2.4 Reforestacions i capítol 4 secció   4.2 Producció de tòfona (Convocatòria)

Període   de sol·licitud: Des de 08/02/2014 fins a 07/03/2014

Més informació

 

Ajuts   a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada per a l'any   2014, corresponents al capítol 2 Actuacions per a la gestió forestal   sostenible, secció 2.1 Millora d'infraestructures i secció 2.3 Actuacions   silvícoles, i per al capítol 3 Prevenció d'incendis forestals, secció 3.2   Gestió en la prevenció d'incendis (Convocatòria)

Període   de sol·licitud: Des de 08/02/2014 fins a 07/03/2014

Més información

 

 

Aquest es un extracte del Butlletí de Subvencions de l'Ajuntament d'Alcarràs, al que us podeu inscriure per rebre periòdicament en un correu electrònic personalitzat, tots els ajuts i subvencions disponibles a la nostra Vila.

 Per tal d’inscriure-us al Butlletí accediu aquí i fent clic a "Alta nova" ompliu el formulari, personalitzant les vostres preferències.

Accés al Butlletí de Subvencions de l'Ajuntament d'Alcarràs


Millores a la plaça de la Freixa d'Alcarràs

12/02/2014

Per millorar la imatge i reforçar la seguretat dels infants que hi juguen 
Imatge d'arxiu de les obres.

La Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alcarràs ha executat obres de millora a la Plaça de la Freixa amb l'objectiu de reforçar la seguretat pels infants que juguen en l'espai dels jocs infantils que hi ha. L'obra ha consistit en situar una tanca en forma de planta entre l'espai reservat als jocs i el vial per on hi circulen els vehicles. D'aquesta manera, es reforça el perímetre dels jocs per garantir una millor protecció dels seus usuaris i usuàries.

La Regidoria d'Urbanisme també té previst instarlar-hi alguns jocs infantils més. L'obra l'ha executat la brigada municipal de l'Ajuntament d'Alcarràs.

 

 


La Policia Local arresta un individu per forçar una porta

13/02/2014

Gràcies a l'avís d'un veí, que facilita la descripció del pressumpte lladre i del seu vehicle
Porta forçada.

Agents de la Policia Local d’Alcarràs van detenir el passat dimarts al migdia un individu per forçar una porta d’una casa deshabitada del carrer Barceloneta d’Alcarràs. Aquesta detenció es va portar a terme gràcies a la col·laboració d’un veí de la localitat que va trucar a la Policia per alertar-los i els hi va donar la descripció de l’autor dels fets i del vehicle amb el qual havia fugit.

Els agents de la Policia Local van desplaçar-se ràpidament al lloc dels fets i a uns dos-cents escassos metres van localitzar el vehicle descrit pel veí trobant-hi en el seu interior l’individu que corresponia a la descripció facilitada.

És per aquest motiu que els agents van arrestar-lo per un delicte de robatori amb força amb grau de temptativa i es va traslladar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, que es faran càrrec de la seva entrega davant el jutge.

La Policia Local d’Alcarràs demana als veïns que utilitzin el telèfon mòbil que posa a la seva disposició davant situacions com aquesta. El telèfon és el 639793035. Així mateix, la Policia Local disposa des de fa unes setmanes d’un correu o bústia de suggeriments per qüestions no urgents a la qual s’hi pot accedir des de la pàgina web.

 

 

 


COMUNICAT MEDIAMBIENT

13/02/2014

Resta totalment prohibit l'abocament de productes tòxics com els hidrocarburants...etc, a la xarxa de les clavegueres públiques.

S'aplicaran sancions als infractors.


L'Ajuntament col·labora amb el concurs de música jove del Segrià 'Directe'

13/02/2014

Patrocina el segon premi, i qui el guanyi actuarà a la Festa Major d'Alcarràs, entre d'altres premis
 

L'Ajuntament d'Alcarràs col·labora aquest any, per primer cop, amb el concurs de música jove del Segrià 'Directe'. D'aquesta manera, el consistori vol promoure entre els joves la música i donar-los-hi d'aquesta manera 'incentius' i 'motivacions' perquè puguin tirar endavant els seus projectes artístics.

L'Ajuntament d'Alcarràs aporta el segon premi del concurs que consisteix en l'actuació del grup guanyador a la Festa Major, una aportació econòmica de 675 euros i la producció d'un vídeo musical de tres peces.

Enguany és la primera vegada que s'estableix la col·laboració entre Aj. Lleida, CCSegrià i ajuntaments d'Alcarràs i Alpicat amb l'objectiu de promoure i donar suport a les bandes de música joves de la comarca i fomentar la presència de grups novells emergents a l'escena local comarcal.

 
El termini d'inscripcions de les bandes de música finalitza el 28 de febrer.

Consulta les bases del concurs aquí.

 


Front comú de ramaders i Ajuntament contra el tancament de la planta de purins

18/02/2014

L'alcalde, Miquel Serra, adverteix de les greus conseqüències per l'economia i l'ecosistema 

L'Ajuntament d'Alcarràs, conjuntament amb les A.D.S del Boví i del Porcí i l'Associació de la Planta de Purins d'Alcarràs es van reunir ahir per la nit al Centre Major per fer front comú davant l'ordre ministerial (Ministeri d'Indústria) que retalla les subvencions a les plantes de cogeneració i que ha provocat el seu tancament preventiu, entre aquestes la d'Alcarràs.

La reunió al Centre Major.

El tinent d'alcalde i regidor de Ramaderia i Agricultura de l'Ajuntament d'Alcarràs, Jaume Bernis, ha advertit de les greus conseqüències d'aquesta decisió estatal, no només per empreses i ramaders, sinó també pels ajuntaments de zones rurals amb moltes explotacions ramaderes, com Alcarràs, ja que se'ls farà difícil gestionar aquest problema mediambiental.

Alcalde, regidor d'Agricultura i associacions ramaderes.

L'Ajuntament d'Alcarràs -que ja ha aprovat una moció en contra de la decisió del ministeri d'Indústria- ha fet una crida als ramaders i ciutadania en general a donar suport el proper dijous al sector en la concentració que es farà davant la subdelegació per entregar les al·legacions a aquesta ordre ministerial. Per la seva part, l'alcalde, Miquel Serra, ha explicat que es tracta d'una decisió que pot tenir greus conseqüències econòmiques pel municipi i també pel territori lleidatà, per la qual cosa ha assenyalat que cal anar tots junts per exigir que es retiri aquesta reforma.


Quatre detinguts per robar en un domicili d'Alcarràs

18/02/2014

El passat 12 de febrer, arran d'una investigació iniciada per la Policia Local
Operació conjunta entre Mossos i Policia Local d'Alcarràs.

Els Mossos d'Esquadra van detindre quatre veïns d'Alcarràs de nacionalitat romanesa i d'edats compreses entre els 21 i els 49 anys, com a presumptes autors d'un robatori amb força i de l'ocupació d'un immoble situat al carrer Calvari de la mateixa població. En tornar al domicili el 10 de febrer, després d'estar prop d'un mes fora, el propietari es va trobar la porta de l'immoble forçada i que li havien robat de l'interior el televisor i eines de treball. Arran de la denúncia, els mossos van obrir una investigació que va permetre detenir el 12 de febrer els presumptes autors dels fets, els quals durant l'absència del propietari també havien aprofitat per quedar-se uns dies al pis.

 

L'operació policial es va iniciar gràcies a la investigació feta per la Policia Local, que al detectar aquests fets els va posar en coneixement dels Mossos per coordinar l'operatiu.

 

 

 

 


Entrega dels diplomes de Protecció Civil a 8 voluntaris alcarrassins

19/02/2014

Han rebut la formació i col·laboraran en tasques d'emergència, prevenció i humanitàries

El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich Taberner, juntament amb l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, i la directora dels Serveis d’Interior a Lleida, Anna Miranda, han presidit avui l’entrega dels diplomes als 8 membres del nous cos de Protecció Civil d’Alcarràs. Aquests diplomes acrediten que aquests 8 alcarrassins han estat formats a través d’un curs per integrar-se a aquest voluntariat.

El grup de voluntaris, amb el sergent de la Policia Local, el director general de Protecció Civil, l'alcalde i la delegada d'Interior.

L’alcalde, Miquel Serra, els ha agraït a l’haver dedicat unes hores del seu temps personal a formar-se per pertànyer a un cos necessari en un municipi per col·laborar amb l’Ajuntament i la Policia Local de manera altruista en el desenvolupament d’actes amb afluència de públic, així com en tasques d’emergència que puguin sorgir en el dia a dia. Així mateix, també col·laboraran en l’elaboració del nou Pla d’Emergències d’Alcarràs.

Entrega d'un dels diplomes.

 

Per la seva part, el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha explicat que els diplomes ‘acrediten que aquestes persones tenen els coneixements corresponents i automàticament entren a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil’. Aurich ha explicat que aquest cos també porta a terme una important tasca en prevenció –per exemple, una de les primeres funcions d’aquests serà el d’impartir un curs de primers auxilis a l’Escola Comtes de Torregrossa’.


Per una altra part, Aurich ha afegit que la Comissió de Protecció Civil de Catalunya ha activat el grup de treball que ha de definir les funcions d’aquests voluntaris i voluntàries en àmbits d’emergències, així com fer un reglament.

Els membres de Protecció Civil d'Alcarràs tindran la seva seu a la 'Casa dels Mestres', l'edifici que l'Ajuntament destina a seus per a entitats de la Vila.

 


Millora de l'enllumenat del Camp de Futbol

20/02/2014

La Regidoria d'Esports incrementa la potència de llum a tot el camp 
 

La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Alcarràs ha invertit 7.400 euros en la millora de les quatre torres de focus de llum del Camp de Futbol d'Alcarràs. L'actuació ha consistit en incrementar la potència de la llum, ja que s'havia detectat que no era suficient per a la il·luminació total del camp. El Camp de Futbol d'Alcarràs l'utilitzen centenars d'infants i joves per entrenar, tant els de l'Escola de Futbol del Baix Segrià, com els del mateix Club de Futbol d'Alcarràs.


Cal recordar que durant per aquest 2014 l'equip de govern ha destinat una partida pressupostària per a la primera fase de dels vestuaris del Camp de Futbol.

 

 


Més de 600 al·legacions contra el tancament de les plantes de purins

25/02/2014

L'Ajuntament les ha recollit en menys d'una setmana 
Reunió del passat dijous.

L’Ajuntament d’Alcarràs ha recollit en menys d’una setmana 600 al·legacions de ramaders, però també veïns en general contra el tancament de la planta de purins de la Vila i de la resta que estant patint les conseqüències de la decisió d’Indústria de retallar les ajudes a aquestes indústries.

La recollida d’aquestes al·legacions es va iniciar el passat dijous, després que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs, conjuntament amb les Associacions de Defensa dels sectors porcí i boví i l’associació en defensa de la planta de purins celebressin una reunió informativa per crear un front comú contra la injusta mesura governamental. El regidor de Ramaderia, Jaume Bernis, ha destacat la importància que aquesta planta té per al municipi, tant per a la seva economia i els llocs de treball, com també per l’ecosistema. Així mateix, ha volgut agrair a tots els alcarrassins i alcarrassines que estant signant les al·legacions mostrant així el seu suport.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alcarràs va ser el primer que va aprovar una moció defensant les plantes de cogeneració de purins i rebutjant l’ordre ministerial del passat desembre que retalla en un 40% les ajudes que reben aquestes indústries.

Les al·legacions, conjuntament amb les que recullen altres organitzacions, administracions... seran entregades a la Subdelegació del Govern a Lleida, així com al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

 

 

 


L'equip de govern rebaixa un 10% la taxa d'escombraries per empreses dels polígons

27/02/2014

Per ajudar-les en aquests moments de crisi i crear atractius per a captar-ne més
 

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs rebaixarà durant aquest any un 10% la taxa d’escombraries a totes les empreses instal·lades en els seus polígons industrials. Es tracta d’una mesura per contribuir així a seguir ajudant-les en els actuals moments de crisi econòmica, dins del marc competencial de l’Ajuntament.

 

A més a més, la rebaixa també vol ser un nou motiu per a captar la implantació de noves empreses als diferents polígons industrials que hi ha al municipi d’Alcarràs, tant de promoció privada com de promoció pública. Actualment, Alcarràs compta amb molta disponibilitat de metres quadrats per a noves empreses que es vulguin implantar en una zona propera a la capital i també a l’Aragó i amb bones eixos de comunicació. L'alcalde, Miquel Serra, assenyala que es tracta d'una mesura més, dins les possibilitats de l'Ajuntament, per ajudar a les empreses instal·lades a Alcarràs.

 

Cal recordar que l’equip de govern va aconseguir aquest passat estiu que l’Incasòl rebaixés el preu del metre quadrat de terrenys a Alcarràs per atraure noves empreses o perquè algunes de les actuals poguessin ampliar les seves instal·lacions.

 

Així mateix, l’Ajuntament també ha finalitzat darrerament la connexió del col·lector d’aigües pluvials del polígon industrial de Polinasa, la qual cosa suposa una millora per a les empreses instal·lades, per evitar possibles inundacions en dies de pluja.

 

 


L'Associació voluntaris de Protecció Civil imparteix tallers de primers auxilis a escoles i entitats

27/02/2014

Comença amb una sessió per a professors, mares i pares de l'escola Comtes de Torregrossa
Sessió al Comtes de Torregrossa.

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Alcarràs ha iniciat un seguit de tallers teòrics i pràctics de primers auxilis per a escoles i entitats de la Vila. Es tracta de donar a conèixer les actuacions elementals a seguir en casos d'accidents a la llar mentre s'esperen els Serveis Sanitaris o d'Emergència.El passat 25 de febrer es va portar a terme una primera d'aquestes actuacions als professors i mares i pares de l'Escola Comtes de Torregrossa d'Alcarràs. En aquestes sessions, els voluntaris d'aquesta associació -recentment constituïda i que ja compta amb el reconeixement del departament d'Interior- va ensenyar a la seixantena d'assistents com practicar la respiració artificial i com utilitzar un desfibril·lador (DEA). La Policia Local d'Alcarràs -que disposa d'un equip DEA al seu vehicle- ha participat en aquesta actuació.Els voluntaris de l'Associació de Protecció Civil d'Alcarràs oferiran aquestes sessions formatives a la resta d'escoles i entitats socials de la Vila, amb l'objectiu de minimitzar els riscos en els primers minuts d'atenció per a una emergència en una persona.

 

 

 

 


Ordre del dia Ple Extraordinari d'aquest divendres

28/02/2014

Consulta l'ordre del dia de la sessió extraordinària del 28-2-2014 a les 19h:

 L'ordre del dia per a la sessió Extraordinària que tindrà lloc a la sala de dessions de l'Ajuntament, el proper dia 28 de febrer de 2014, a les 19h, és el següent:

 

1. Proposta d'acord d'aprovació de la formalització del conflicte en defensa de l'autonomia local contra la llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'administració local.

2. Proposta d'acord de conformitat per al canvi de titularitat d'un tram de la carretera de Vallmanya L-800.

3. Sol·licitud d'accès a plans d'emergència per a l'Associació de Protecció Civil d'Alcarràs.

4. Esmena d'acord de permuta de terrenys per ampliar la zona esportiva i el parc del cementiri.

 

 


Agenda del març a Alcarràs

01/03/2014

Consulta l'agenda de març a Alcarràs
 

 

Ja pots consultar l'agenda del març, un mes ple d'actes culturals, esportius i també reivindicatius, amb motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores.

 

Consulta l'agenda

 


L'equip de govern executarà millores al tram urbà de la Carretera de Vallmanya

03/03/2014

Desprès d'aconseguir-ne el traspàs al municipi per part de la Generalitat
Punt on Carreteres construïrà la rodona.

El Ple d’Alcarràs va aprovar ahir per unanimitat el canvi de titularitat d’un tram de 2 quilòmetres de la carretera de Vallmanya LL-800, que passa pel nucli urbà (des de la intersecció amb l’antiga N-II fins a la rotonda de Montagut). El traspàs d’aquesta via, per part de la Direcció General de Carreteres del a Generalitat a l’Ajuntament d’Alcarràs, és el fruit de mesos de negociacions per part de l’actual equip de govern amb els responsables d’aquest departament.

El canvi de titularitat possibilitarà que l’Ajuntament es pugui fer càrrec del manteniment d’aquesta via i portar-hi a terme millores pel que fa a la seguretat viària, que fins ara, al no ser de la seva titularitat, no podia. L’alcalde, Miquel Serra, ha explicat que es tracta d’una molt bona notícia, ja que, finalment, el consistori podrà donar resposta a les justificades demandes dels veïns d’aquesta via i també de la resta de la Vila. Inicialment, l’equip de govern té previst repintar tot el tram de carretera (disposa ja d’una màquina per pintar la senyalització horitzontal), implantar nous passos de vianants (en aquest tram s’hi troba un dels accessos al Col·legi Comtes de Torregrossa) i també altres millores en semàfors, etc. Serra va assegurar que ‘al ser els titulars, podrem prendre mesures per a la regulació del trànsit al centre urbà d’aquest punt de la població’, molt transitat per camions’.

A canvi d’aquest traspàs la Generalitat s’ha compromès a executar una rotonda que donarà accés a la població des de la carretera de Vallmanya al nucli urbà.

Per una altra banda, l’equip de govern, conjuntament amb veïns de la Vila, continuarà exigint a les administracions competents la construcció de les rotondes d’accés a Alcarràs, venint per la N-II, punts molt conflictius i que ja han causat greus accidents.

En un altre ordre de coses, el ple també va aprovar per unanimitat la sol·licitud a plans d'emergència vinculats amb el municipi per a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Alcarràs.

I, per últim, es va aprovar una moció per iniciar els tràmits corresponents per a la defensa de l'autonomia local, contra els articles de la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, que 'buida' de competències els ajuntaments.

 

Visiona el Ple amb Vídeo al nostre Canal Youtube

 


Unitat DAMM

03/03/2014

A partir d'avui el DAMM tanca la Unitat d'Alcarràs, però es mantindrà el servei de registre d'entrada de documents actiu a través de l'Oficina d'atenció al ciutadà (OAC).


l'Associació Escolta Lo Mòtit

23/08/2012

Adreça:

Carrer Doctora Castells, s/n (Escoles de Baix)
25170 Alcarràs (Lleida)

Persona de contacte:

Sílvia Dolcet 
Marta Morreres 

Telèfon:

649 87 33 20 - 695 18 50 34

Correu electrònic:

aelomotit@gmail.com

Pàgina web:

 http://aelomotit.blogspot.com.es/

Fundat l'any 1999

 

 


L'equip de govern d'Alcarràs es reuneix amb la nova direcció de Fruits de Ponent

07/03/2014

L'Ajuntament referma el compromís de col·laboració amb la cooperativa 
La reunió d'avui a l'Ajuntament.

L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra i el regidor d'Agricultura i Ramaderia, Jaume Bernis, amb la nova direcció de la Cooperativa Fruits de Ponent, amb seu a Alcarràs, encapçalada pel seu president, Sebastià Escarp, i també pel seu nou director general, Josep Presseguer. La reunió amb la nova direcció ha servit per refermar el compromís de col·laboració de l'Ajuntament amb Fruits de Ponent, una de les principals empreses fructícoles que operen a Alcarràs. 

 

 


Alcarràs commemora el dia de la dona amb actes socials, reivindicatius i culturals

10/03/2014

La lectura del manifest va tenir lloc dissabte, 8 de Març

La vila d'Alcarràs ha commemorat el dia 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, amb diversos actes socials, culturals i reivindicatius. Així, el divendres, la Biblioteca Municipal Joaquim Montoy va organitzar un cicle de cinema en femení 'En Tierres de Hombres', amb un refrigeri posterior a càrrec del Club de Lectura d'Adults.

Lectura del Manifest.

El dissabte dia 8, Dia Internacional de les Dones, es va fer la lectura del manifest al Centre Cultural Municipal Lo Casino. Posteriorment, va tenir lloc la representació teatral 'Las Mujeres del Cuadro', a càrrec de Escritoras a Escena.

Acte a la biblioteca Joaquim Montoy.

Els actes continuaran aquesta setmana amb els tallers de defensa personal i també un altre sobre les Flors de Bach, el dimarts i el dimecres respectivament.


Dia 13: Reunió informativa anual de la gestió municipal

10/03/2014

El dijous dia 13, a les 21h, al C.C.M. Lo Casino

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Alcarràs convoca a tot el veïnat a la reunió informativa anual sobre la gestió municipal.


En acabar les intervencions hi haurà torn obert de paraules pels assistents.

 

La sessió informativa tindrà lloc el dijous vinent dia 13 a les 21h al Centre Cultural Municipal Lo Casino d'Alcarràs.

La reunió també es podrà seguir per la xarxa a través de l'enllaç www.alcarras.com

 


Reunió Informativa per a noves adjudicacions Horts Municipals

13/03/2014

El dilluns dia 24, a les 12h, a l'Ajuntament 

El dilluns dia 24, tindrà lloc una reunió informativa a l'Ajuntament per informar sobre els nous terminis per adjudicar parcel·les d'horts municipals, que en aquesta temporada també es vol obrir especialment a jubilats i jubilades de la Vila.

 

 


Sortides per apropar la natura i l'entorn alcarrassins

14/03/2014

Activitats durant tot l'any per apropar l'entorn natural 

La Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament d'Alcarràs ha organitzat les primeres sortides paisatgístiques, amb l'objectiu d'apropar la natura i l'entorn natural als alcarrassins i també a gent d'altres municipis. 

Cliqueu per veure gran.

El fet que el municipi d'Alcarràs sigui un dels Segrià amb un terme municipal més extens, a més a més de comptar amb terres agrícoles regades per aigua i també de ser lloc de pas del riu Segre li concedeix un valor paisatgístic de gran bellesa.

Cartell de la 1a Ruta.

Així doncs, s'han organitzat rutes temàtiques durant tot l'any, relacionades amb l'estació de l'any o lligant-les amb activitats que es porten a terme des de temps passats.

 

Les sortides s'iniciaran el proper dia 22 amb una Ruta de l'Aigua, per conèixer quin és el cicle d'aquest element natural tan preuat i tan important en la vida dels alcarrassins. Altres rutes -s'adjunta el calendari- seran sobre l'Alcarràs Florit, aprofitant la floració dels arbres en primavera; o una ruta per conèixer el Mas de Volta, recentment recuperat. També una ruta per explicar la història de la Casa de Montagut o una jornada al Mas del Vilot per observar el cel estrellat, entre d'altres.

 

Les rutes es complementaran amb exposicions i també amb concursos, com el de fotografia a la xarxa social Instagram.

 

 


Procés Participatiu per a definir l'Espai Jove d'Alcarràs

14/03/2014

T'animem a dir la teva i aportar les teves idees per aquest futur projecte
 

 L'Ajuntament d'Alcarràs, a través de la Regidoria de Joventut, ha endegat un procés participatiu entre els joves per tal de definir el futur Espai Jove. En aquest sentit, el consistori vol conèixer quines són les necessitats, inquietuds, demandes... del jovent. És per això que ha preparat una enquesta que es pot respondre 'online'.

En aquest procès també hi poden participar les persones majors de 35 anys, ja que com més opinions es tinguin més enriquidor i plural serà el projecte final que en surti.

 

 

Pots accedir en aquest enllaç a l'enquesta per als joves de 18 a 35 anys.

 

Pots accedir en aquest enllaç a l'enquesta per als majors de 35 anys.

 

 


Alcarràs, a la manifestació a Madrid en defensa de les plantes de purins

19/03/2014

L'alcalde, Miquel Serra i el Regidor Jaume Bernis, també presents 
La capçalera de la manifestació d'ahir a Madrid.

 Una àmplia representació alcarrassina va estar present ahir a Madrid a la manifestació que va tenir lloc davant del Ministerio de Indústria en defensa de les plantes de purins i per exigir una moratòria que permeti 'salvar' aquestes empreses tant importants pel territori.

 

Més de 120 alcarrassins es van desplaçar a la capital per fer sentir la seva veu conjuntament amb d'altres persones vingudes d'altres territoris català i español. La viabilitat d'aquestes plantes -a Alcarràs n'hi ha una- és crucial per l'economia del territori, el futur de les explotacions ramaderes de porcí i també per salvaguardar l'ecosistema, com ja estableix la Unió Europea.

 

Cal recordar que l'Ajuntament d'Alcarràs ja va iniciar fa unes setmanes la recollida de signatures per presentar al·legacion contra la decisió del Ministerio de Indústria i també va fer un front comú amb ramaders i alcarrassins en general. L'Ajuntament d'Alcarràs també ha estat el primer en aprovar per unanimitat una moció en defensa d'aquestes indústries.

 

 


Ordre del Dia Ple 20-3-2014

20/03/2014

Sessió Extraordinària, dijous a les 20.00 h. 

 

1.-  PROPOSTA D'ACORD PER DEIXAR SENSE EFECTES L'APROVACIÓ PROVISIONAL DE LA MODIFICACIÓ NUM. 5 DEL POUM DELS SECTORS DEL SALADAR APROVADA PEL PLE DEL DIA 30112/2014.

 

2.- NOVA PROPOSTA D'APROVACIÓ INICIAL 1  CONVALIDACIÓ DE TRAMITS DEL TEXT REFÓS DE LA MODIFICACIÓ NUM. 5 DEL POUM DELS SECTORS DEL SALADAR.

 

 

 

 


Resum de l'assemblea oberta amb la ciutadania

21/03/2014

L'equip de govern fa balanç per tercer any consecutiu de la gestió municipal
Assemblea ciutadana.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs va celebrar aquest dijous passat l’assemblea pública anual per tal d’explicar a tota la ciutadania la situació econòmica actual de l’Ajuntament –un cop tancat l’exercici de 2013-, així com quines estant essent les principals despeses i quines seran les properes inversions.

L’alcalde, Miquel Serra, va anunciar que la situació econòmica de l’Ajuntament d’Alcarràs ha millorat respecte l’any 2011, quan l’actual equip format per ERC i el PSC van fer-se càrrec del govern municipal. Així doncs, un cop tancat l’exercici pressupostari de 2013, l’endeutament total de l’Ajuntament és de 7.488.871 euros, un 20% menys que fa tres anys, quan aquest se situava en els 9.356.682 milions. L’alcalde va comentar que durant aquests 3 anys cada regidoria ha fet un control exhaustiu de les despeses i s’ha ‘lluitat’ per cadascuna de les subvencions possibles per afrontar nous projectes. “En aquest mandat estem posant les bases per un Alcarràs millor, pensat per a les persones i per a les generacions futures, malgrat ens vam trobar un municipi amb el deute més gran de la seva història i amb un desordre urbanístic gens sostenible”, va recalcar l’alcalde. Miquel Serra, acompanyat de la tinent d’alcalde, Marina Forcada i el regidor d’Hisenda, Jaume Bernis, van desgranar cadascun dels pilars que configuren aquest Alcarràs: l’econòmic i la rebaixa de la pressió fiscal, uns serveis bàsics de qualitat (ensenyament, salut, educació i serveis socials), la seguretat i la promoció del teixit associatiu i l’emprenedoria.

L’assemblea pública també va servir per informar d’altres assumptes com la reducció del deute financer –el que es deu a les entitats financeres- que ha passat dels 7,44 milions d’euros el 2010 als 5,840 el 2013. Tot plegat està resultant que el límit d’endeutament legal del municipi se situï un cop tancat el 2013 al 69,04% (el límit que marca l’Estat és el 75%), quan l’any 2010 aquest era del 95,69%. I pel que fa al deute per habitant, aquest ha passat dels 1.165 euros l’any 2010 als 829,1 d’aquest 2013.

La del dijous va ser la tercera assemblea oberta que fa l’actual equip de govern davant la ciutadania. “És un exercici de transparència i de normalitat democràtica, ja que ens posem davant la ciutadania per explicar com es gasten uns diners que els pertanyen i també recollir les seves propostes i resoldre tots els dubtes”, va concloure Serra.

La reunió es va gravar en vídeo i s’ha pujat al canal youtube municipal per tal que arribi a tothom que ho vulgui. A més a més, l’Ajuntament posa a disposició de tots els ciutadans interessats el pressupost per tal que el puguin consultar. 

 

En aquest enllaç pots tornar a veure en vídeo l'assemblea


Alcarràs acollirà la 31 Trobada de Corals Infantils: 'Blancaveu'

24/03/2014

Al Pavelló Polivalent amb més de 100 cantaires
Clica per veure el cartell.

 Alcarràs acollirà el proper 6 d'abril la 31a Trobada 'Blancaveu' de les Terres de Lleida. L'esdeveniment tindrà lloc al Pavelló Polivalent, a les 17h. Uns 100 cantaires de corals infantils interpretaran la cantata 'En el Món d'en Taho', de Ricard Gimeno.

Els personatges principals són les figures geomètriques del Tangram, un joc que va aparèixer fa milers d'anys a la Xina; per això aquesta història sesitua en aquest indret, toti que succeeix en el 'país de les figures geomètriques'.

Les corals participants seran: Estudi Montagut, Coral Clavé, Coral Institut Musical de Fraga, Coral el Carme, Coral Frederic Godàs i Coral Alzina d'Alcarràs.

L'acte comptarà amb la col·laboració de Bao-Bap Teatre, l'Ajuntament d'Alcarràs i la Diputació de Lleida, mitjançant l'Institut d'Estudis Ilerdencs.