Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs millora el cementiri antic amb la incorporació de dos mòduls de columbaris

Alcarràs compta, al seu cementiri antic i des d’aquesta primavera, amb dos mòduls amb 21 columbaris cadascun els quals permetran donar resposta a la demanda d’espais d’inhumació d’aquesta mena que existeix al municipi. L’actuació ha estat possible gràcies a una inversió de 15.000 euros, la feina de la Brigada Municipal i un projecte redactat pels Serveis Tècnics.

21/04/2021

Alcarràs millora el cementiri antic amb la incorporació de dos mòduls de columbaris
Columbaris

La millora se suma a altres realitzades al cementiri antic en els darrers mesos com ara la finalització del pavimentat i enjardinament de totes les àrees, i precedeix a projectes com el que permetrà habilitar al cementiri alcarrassí un espai per recordar els infants que no han arribat a néixer o han mort tot just en fer-ho o al cap de pocs dies o hores.

 

“El treball de manteniment i millora als dos cementiris del poble és constant perquè som plenament conscients de la seva importància. Amb l’entrada en servei del nou equipament del Tossalet Roig hem aconseguit donar resposta a les necessitats presents i futures, però també actuem al cementiri antic. Hem dignificat zones comunes, s’ha renovat la jardineria i els paviments, s’han repintat els bancs i s’ha ampliat la xifra de contenidors per reciclatge. Ara, incorporem els columbaris perquè existia una demanda”, explica l’alcalde, Jordi Janés. Josep Siscart, regidor d’Urbanisme, destaca també el valor de la feina desenvolupada en aquests equipaments: “parlem d’uns equipaments comunitaris fonamentals i la nostra obligació com a equip de govern és garantir en tot moment que el seu estat és l’adequat”.

 

Espai per recordar infants no nascuts o traspassats tot just néixer

La propera millora prevista, en aquest cas al cementiri antic, implicarà habilitar dins del recinte un espai per recordar els infants que, malauradament, no arriben a néixer o són traspassats just en fer-ho o als pocs dies o hores: “és la propera actuació. Els casos de traspàs gestacional i perinatal demanen una resposta pel que fa a la necessitat de recordar aquests petits i petites i nosaltres tenim previst habilitar un espai per aquest dol i com més aviat millor”, explica Janés.