Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs amplia horari de cara al curs vinent i obrirà al juliol per facilitar més encara la conciliació familiar

L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs (EBMA) obrirà el curs vinent des de les 8.00 h del matí fins les 17.00 h de la tarda tot i que l’horari lectiu abastarà únicament des de les 9.00 h fins les 17.00 h perquè, de 8.00 h a 9.00 s’ofereix l’hora matinera, un servei pensat per les famílies que han de portar abans els seus infants al centre per garantir la conciliació entre vida laboral i familiar Al juliol d’enguany, l’EBMA obrirà també les seves portes des de les 8.00 h i fins a les 15.00 h per oferir el servei d’Escola d’Estiu i del 21 de juny i fins el 30 el centre funcionarà també amb aquest horari. Els canvis tenen com a objectiu facilitar encara més la conciliació de la vida familiar i laboral als pares, mares o tutors de l’alumnat del centre.

17/05/2021

L’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs amplia horari de cara al curs vinent i obrirà al juliol per facilitar més encara la conciliació familiar
EBMA

Les modificacions arriben després que, aquest mes de març es tanqués el procés participatiu que, amb l’objectiu d’augmentar encara més la qualitat del servei de l’EBMA, es va activar aquest hivern des de l’Ajuntament i que va incloure reunions amb pares i mares del centre, AMPA i equip docent de l’escola. El canvi és possible gràcies a la modificació en el Reglament del centre que es va aprovar a la sessió plenària d’aquest mes d’abril, el qual obre la porta als canvis i a millora que implica enguany poder oferir servei del 21 al 30 de juny sense que les famílies hagin de pagar més i activar l’Escola d’Estiu en el mes de juliol.

 

“Hem parlat amb tots els membres de la comunitat educativa perquè l’etapa educativa 0-3 anys és fonamental. L’educació és una inversió de futur i ara flexibilitzem els horaris tal com se’ns demana i perquè les famílies ho necessiten. En la darrera sessió plenària vam modificar el Reglament de funcionament del centre, que no permetia aquest marge per la flexibilitat que precisen les famílies i els infants”, explica l’alcalde Jordi Janés.

 

La regidora d’Educació, Dolors Gòdia, recorda que el canvi en els horaris es fa amb “ple respecte” per el projecte educatiu, el servei de menjador amb cuina pròpia i productes km. 0 i l’equip de professionals: “Hem hagut de reinventar-nos per revertir una situació en la qual hi havia famílies que optaven per altres centres de la rodalia perquè aquí calien canvis que, fins ara, no s’havien implementat. Les famílies han demanat més flexibilitat i nosaltres hem respost a aquesta demanda. Canviem el que calia canviar, que són els horaris i mantenim tota la resta d’elements que ens fan diferents i millors.”, explica.

 

70 alumnes per 74 places i 8 mestres

A hores d’ara, al centre assisteixen de manera regular uns 70 nens i nenes, xifra que implica un notable increment si es compara amb els 55 que hi assistien quan es va encetar el procés participatiu que ha permès el canvi d’horaris. Avui, la ràtio d’alumnes per docent continua sent inferior a les xifres que es fixen per les escoles bressol des del Departament d’Educació:

 

“La situació, abans d’activar-se el procés participatiu, era aquesta i ara, en haver escoltat les persones, ha canviat a millor perquè, si haguéssim continuat curs rere curs amb les xifres que hi havia s’hauria generat un dèficit a llarg termini. Per responsabilitat en la gestió dels recursos, calia optimitzar aquest servei i ho hem fet. Amb la flexibilització d’horaris, assolirem l’equilibri”, explica Dolors Gòdia, regidora d’Educació.