Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs triplica la capacitat de la microdeixalleria de la Bàscula Municipal

L’ajuntament d’Alcarràs ha completat aquesta primavera amb una inversió superior als 4.000 euros les tasques d’ampliació de la microdeixalleria de la Bàscula Municipal. Amb la millora, s’evitarà que l’equipament experimenti situacions de col·lapse durant la campanya agrària, a la qual la població al municipi s’incrementa amb persones que desconeixen la dinàmica i els procediments del sistema de recollida de residus Porta a Porta. Per tal de respondre a aquesta situació, s’ha activat aquests dies una campanya informativa dirigida a aquestes persones. L’ampliació que ara es completa arriba després que el novembre del 2020 s’ampliés també la microdeixalleria del Parc de la Via fins a quadruplicar la seva capacitat.

27/04/2021

Alcarràs triplica la capacitat de la microdeixalleria de la Bàscula Municipal
microdeixalleria

Ampliacions per solucionar deficiències d’origen

Amb les ampliacions completades, les quals han permès redimensionar dues de les quatre microdeixalleries del municipi, el consistori dona resposta a les deficiències d’origen que presentaven els equipaments redimensionats, els quals no van ser planificats d’acord amb les necessitats d’un municipi amb el volum de població que registra Alcarràs. Així ho recorda l’alcalde, Jordi Janés: “en origen, la microdeixalleria del Parc de la Via es va projectar amb un únic contenidor de cada fracció i, aviat, es va col·lapsar. Per solucionar-ho, vam fer una primera ampliació a l’inici de l’actual mandat que no va ser suficient. Després, vam actuar de nou a la tardor i ara tripliquem la capacitat de la deixalleria de la Bàscula Municipal per aconseguir que la separació de la brossa per fraccions sigui òptima en tot moment. Ara, cap usuari tindrà excusa per abocar residus d’una fracció a un contenidor al qual no correspon”, explica.

 

Complement del servei de recollida Porta a Porta

Les microdeixalleries són espais que actuen com a complement del servei de recollida Porta a Porta que funciona a Alcarràs i altres municipis de l’entorn immediat de la capital del Baix Segrià. En ells, la ciutadania pot desfer-se d’aquells residus domèstics habituals que, per alguna raó, no han pogut ser recollits durant les tasques que realitza l’equip de recollida de manera diària, a tot el poble i porta a porta. “El redimensionament de les microdeixalleries és un pas endavant que ens permet seguir en la línia que ens ha permès convertir-nos en la població catalana d’entre 5.001 i 15.000 habitants a la qual s’obtenen millors percentatges de recollida d’orgànica, vidre i envasos lleugers i la que menys residus municipals genera. Es tracta d’un èxit compartit i, per això, ara s’ha encetat una campanya informativa per donar a conèixer el funcionament del sistema a les persones que arriben aquests mesos al municipi per treballar a la campanya agrícola”, explica Janés.