Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs i els municipis fructícoles demanen ajuts per la despesa derivada a d’adequar allotjaments públics i privats per persones treballadores de temporada a les normatives Covid-19

Alcarràs i els municipis fructícoles del Baix Segrià han traslladat a les administracions de rang superior la necessitat de comptar amb d’ajuts per sufragar les despeses derivades d’adequar els diferents allotjaments públics i privats per persones treballadores de temporada als requeriments de les normatives Covid-19

20/04/2021

Alcarràs i els municipis fructícoles demanen ajuts per la despesa derivada a d’adequar allotjaments públics i privats per persones treballadores de temporada a les normatives Covid-19
Reunió telemàtica

Ho han fet, i així ho destaca l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, a la reunió preparatòria de la campanya agrària 2021 que s’ha celebrat aquest matí de forma telemàtica i a la qual han assistit representants dels consistoris implicats, les organitzacions agràries, l’administració catalana i l’estatal.

“És una inquietud compartida pels municipis i la pagesia. Adequar els allotjaments als requeriments de seguretat sanitària als quals obliga la pandèmia és  necessari però també costós. Necessitem suport”, ha apuntat Jordi Janés després de la reunió.

 

Els cribratges, al maig

 

A la trobada, s’ha informat també des dels departaments de Salut i Treball dels protocols que permetran activar aquest mes de maig a les empreses fructícoles cribratges preventius per detectar possibles brots abans que es produeixi transmissió comunitària. En aquests cribratges podran participar “totes les empreses fructícoles les quals ho vulguin” i disposin d’espais adequats per realitzar proves PCR mitjançant automostra i facilitar les dades completes (telèfon mòbil, direcció actual, nom i cognoms i DNI o NIE) de les persones que en prenguin part. Igualment, ha d’existir el compromís de comunicar els resultats a les persones afectades per tal d’activar els protocols de seguiment de contactes directes i aïllament que s’escaiguin.

 

Reunió informativa a Alcarràs

 

De com es desenvoluparan i de què cal fer per participar s’informarà el sector fructícola alcarrassí en una trobada prevista al CCM Lo Casino aquest dia 28 a les 19.30 la qual comptarà amb la participació de tècnics dels departaments de Salut i Treball: “vindran el dia 28 a explicar la mecànica. De tota manera, tot i els cribratges, continuem convençuts que cal vacunar als professionals fructícoles per activar un dic de contenció. Mentre es concreta, animo tothom qui ho pugui fer a vacunar-se perquè és un gest amb el qual tothom sortim guanyant”, ha explicat Jordi Janés.  A la reunió d’aquest matí, i així ho recorda l’alcalde, s’ha demanat al Servei Català d’Ocupació que es doti els diferents municipis amb més treballadors dels que se cedeixen des del SOC amb motiu de la campanya agrària. A Alcarràs li corresponen nou durant cinc mesos i, d’ells, un se cedirà a la Granja d’Escarp i un altre a Massalcoreig:

“El territori necessita més treballadors, especialment aquells que tenen un perfil més polivalent com ara els peons. Als municipis més petits, a més a més, no se’ls assigna cap i, per això, des d’Alcarràs els hi cedim perquè cal que la gestió d’aquesta campanya agrària sigui òptima arreu. Amb vacunes i mesures de control que garanteixin el compliment dels protocols arreu, estem segurs que la campanya serà tranquil·la. També demanem a l’Estat que faci el que correspon per garantir que no arriba gent al territori de manera irregular”, explica Jordi Janés.