Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Els municipis fructícoles del Baix Segrià volen que es vacuni “tota la població” de les zones productores lleidatanes i aragoneses

Els municipis fructícoles del Baix Segrià continuen ferms en la demanda a les administracions de rang superior d’un Pla Pilot de vacunació pel territori el qual, consideren, ha d’incloure tota la població per activar un tallafocs davant possibles brots de Covid-19 que podrien generar episodis de transmissió comunitària com els de l’any 2020. Aquest Pla Pilot, el qual permetria també immunitzar els professionals del sector fructícola, evitaria nous tancaments perimetrals i s’hauria d’estendre als municipis fructícoles de l’Aragó, els quals viuen realitats similars a les del Baix Segrià.

22/04/2021

Els municipis fructícoles del Baix Segrià volen que es vacuni “tota la població” de les zones productores lleidatanes i aragoneses
Reunió a Alcarràs

De tot plegat se n’ha parlat aquest matí dins d’una trobada celebrada a l’Ajuntament d’Alcarràs en la qual han pres part regidors i alcaldes de tota la subcomarca juntament amb el Subdelegat del Govern de l’Estat espanyol, davant del qual s’ha reiterat la necessitat de vacunar el volum més gran possible de persones a les zones fructícoles de Catalunya i l’Aragó:

 

“La situació és molt diferent de la del 2021 perquè ara hi ha vacunes. De fet, tenim ja a Catalunya les primeres dosis de Janssen, la vacuna que s’administra d’una sola vegada, i que es subministrarà pel moment a persones d’entre 70 i 79 anys. A la franja d’edat de 60 a 69, es continua vacunant de manera intensiva i, com a alcalde, animo tothom qui ho pugui fer a vacunar-se. Ara, el que cal, és immunitzar com més persones millor als nostres pobles i als municipis fructícoles veïns de l’Aragó, perquè som àrees molt interrelacionades. Vacunar-se és un petit gest de dos minuts i et protegeix a tu i a tothom”, explica l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés

 

Reunió amb els municipis de la Franja

La necessitat de plantejar una postura unitària des de tots els municipis fructícoles més enllà dels límits territorials s’ha plantejat en la reunió d’aquest matí a Alcarràs. La interrelació i la proximitat de les poblacions de Catalunya i l’Aragó que tenen en la fruita el motor de les seves economies fa, consideren els alcaldes baixsegrianencs, que la coordinació sigui imprescindible:

 

“Avui hem acordat anar més enllà i no demanar que es vacuni tota la població de la nostra àrea productora, a la qual hi ha municipis catalans i aragonesos. Parlem d’un territori interrelacionat i el tallafoc ha de ser per tothom, perquè el virus no entén de límits territorials”, explica el primer tinent d’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra. Per tot plegat, des dels municipis fructícoles lleidatans es contactarà en dies vinents amb les zones productores d’Osca i Saragossa: “cal una postura unitària davant les administracions de rang superior que decideixen sobre el procés de vacunació. I el que serveix per casa nostra, serveix també per altres territoris agrícoles com Andalusia, Múrcia o el País Valencià”, explica Ezquerra.

 

Crida a la responsabilitat

La campanya del 2021 es presenta amb un seguit d’elements com ara l’avenç en les vacunacions i la menor necessitat de ma d’obra conseqüència de les gelades però no és moment, recorda l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, d’abaixar la guàrdia: “La població de més de 80 anys està immunitzada en un percentatge elevadíssim i el volum de persones vacunades amb més de 60 anys creix dia rere dia, però no ens podem relaxar. Des dels ajuntaments hem de presentar una postura clara, fonamentada a partir del nostre coneixement profund del territori i de l’experiència adquirida a la campanya del 2020. Vacunar és la millor manera de garantir que no es produiran tancaments perimetrals com els que es van viure”, explica Janés.