Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Biolab Baix Segre

Pla de treball de l’AODL del Biolab Baix Segre.

 Diversos municipis del Baix Segrià s’han adonat que és completament necessària una transformació, a nivell global, del model econòmic actual basat en recursos d’origen fòssil i en processos lineals cap a un model basat en recursos orgànics i processos circulars (Bioeconomia Circular Sostenible).

 

Això suposa una gran oportunitat per als territoris rurals de la nostra terra, ja que permet valoritzar tot el seu potencial endogen més enllà de la producció agroalimentària, per proveir de bens, serveis i energia en aquest nou model.

 

La posada en marxa del programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), amb la contractació d’un tècnic AODL, serveix per implementar aquesta gran oportunitat a través d’un model col·laboratiu de desenvolupament sostenible, inclusiu i generador de benestar que contribueixi al progrés econòmic i social de la població local sense comprometre a les generacions futures.

 

Per tant, amb el treball en comú de tots els municipis sota la supervisió i gestió de la figura del AODL, serà possible aquest canvi de model econòmic gràcies a la coordinació de tots els agents que formen la Quàdruple Hèlix (ciutadania, administració pública, empreses i centres R+D+I).

 

Els municipis que formen part del Projecte Biolab Baix Segre son els següents:

-Alcarràs.

-Albatàrrec.

-Almenar.

-Montoliu de Lleida

-Seròs.

-Soses.

-Sudanell.

-Torres de Segre.

 

Aquest objectiu de canvi de model econòmic cap a una Bioeconomia Circular Sostenible es durà a terme a través de tres línies estratègiques:

 

1-   IMPULSAR UN DESENVOLUPAMENT INCLUSIU: Volem un territori on tothom tingui l’oportunitat d’innovar i emprendre nous projectes si així ho desitja. Per tant necessitem crear oportunitats laborals, valor afegit i productivitat afavorint les condicions per a la inserció laboral i l’emprenedoria dels col·lectius amb risc d’exclusió a través de projectes i activitats de formació d’innovació enfocats a joves i aturats.

 

2-   IMPULSAR UN DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE: Hem de co-definir el model econòmic que volem tenir al nostre territori impulsant la innovació, l’experimentació i l’aprenentatge per transformar el model productiu i econòmic actual cap a una Bioeconomia Circular Sostenible.

 

Això s’implementarà a través de projectes i activitats que promoguin el coneixement de models econòmics de desenvolupament sostenible i de mecanismes per a la seva implementació en el territori, a més del coneixement exhaustiu dels recursos de la zona i del seu potencial amb l’objectiu de crear productes amb un valor afegit superior.

 

3-   IMPULSAR UN DESENVOLUPAMENT GENERADOR DE BENESTAR: L’assoliment del benestar comú en els nostres municipis és una prioritat fonamental. Per a que això sigui possible, s’establirà una metodologia per a consensuar quins són els paràmetres que defineixen el model de benestar del territori i analitzar el grau d’assoliment dels mateixos.

 

A més, tenim l’objectiu de millorar i revitalitzar espais urbans deshabitats o fora d’ús i els serveis públics per facilitar l’accés a l’habitatge als joves i col·lectius més vulnerables per combatre així l’emigració de les zones rurals.

 

Xarxes socials del Projecte Biolab Baix Segre:  

 

               

 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

 

 

 

Documentació:  

-Pla d'acció del Biolab Baix Segre

-Pla de Treball AODL Biolab Baix Segre (any 2020)

-Pla de Treball AODL Biolab Baix Segre (any 2021)

-Pla de Treball AODL Biolab Baix Segre (any 2022)

-Pla de Treball AODL Biolab Baix Segre (any 2023)

 

 

Informacions destacades:

 

 

 

 

 

 

arxivat sota: ,