Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

PECT GREEN & CIRCULAR

GREEN & CIRCULAR b. Ponent és un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT)

GREEN & CIRCULAR b. Ponent

GREEN & CIRCULAR b. Ponent és un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT)

GreenCircular color1

GREEN & CIRCULAR b. Ponent és un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) amb un objectiu clar d’avançar cap a un model econòmic que afavoreixi l’economia verda impulsant la investigació i desenvolupament de les energies verdes i  la producció de bio-materials, bio-carburants i bio-energia. És un dels projectes capdavanters en la Transformació Econòmica del Territori.

 

Els  membres del PECT son La Diputació de Lleida a l’Operació 1 com a Coordinadora, i com a entitats sòcies tenim:

 

-      Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida: executarà l’Operació2  ORE i DDA Green&Circular.

-      Ajuntament d’Alcarràs: executarà  l’Operació3 BIO-HUBLAB.

-      Ajuntament de Balaguer: executarà  l’Operació4 ENERGY-HUBLAB.

-      Associació de Defensa Sanitària del bestiar porcí d’Alcarràs i Torres de Segre (ADS Porcí) : executarà l’Operació5 Espai Test BioKm0.

-      Universitat de Lleida(UDL): executarà l’Operació Espai Lies

 

L’Ajuntament d’Alcarràs, en la seva línia de recolzament, impuls i innovació de la bioeconomia circular, lidera l’Operació BIO-HUBLAB dins el Projecte GREEN & CIRCULAR. Realitzarà l’actuació de rehabilitació de l’espai municipal de les Escoles Velles amb l’objectiu de crear un espai multidisciplinari per a impulsar nous models de negoci,   formació, innovació i promoció de la I+D+i en l’àmbit dels bio-productes (provinents de la valorització dels recursos orgànics del territori).  L’Ajuntament d’Alcarràs també s’encarregarà del disseny i posada en funcionament dels programes de descoberta emprenedora, co-generació d’idees,  la innovació en bio-materials, bio-carburants i bio-energia i programes d’acceleració d’startups d’impacte.

 

El pressupost total del PECT és de 2.023.661,06€. L’Operació BIO-HUBLAB de l’Ajuntament d’Alcarràs té un pressupost de 502.401,1€. Finançat 50% per la Generalitat de Catalunya i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, 25% Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i 25% fons propis.

 

 “Aquest projecte està cofinançat/da per la Generalitat de Catalunya i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020, amb un ajut de 251.200,55€"

 

 Més info a: http://promocioeconomica.cat/pect-green-circular/

 

Generalitat i FEDER        logo TE+DL Patronat sense fondo

 

 

 


Jornada BIOHUB CAT

L’Ajuntament d’Alcarràs, en el marc del PECT (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial) Green&Circular Ponent, cofinançat per la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya, organitza la Jornada BIOHUB CAT. La Jornada es durà a terme el dia 11 de març al Centre Cultural “Lo Casino” d’Alcarràs.

Durant la jornada parlarem de bioeconomia, de valorització del recursos biològics, d’innovació a l’àmbit de la bioeconomia circular i de noves oportunitats de negoci que es generen.

Aquesta jornada forma part d’una sèrie d’actuacions que està duent a terme l’Ajuntament d’Alcarràs (en el marc de l’Operació BIO_HUBLAB, que lidera)  amb l’objectiu de posar a l’abast, transferir i facilitar informació relacionada amb els recursos orgànics del territori, la seva valorització i les noves oportunitats de negoci sorgides vers a  tots els sectors implicats.

 

 Consulta el programa de la Jornada aquí

 

 Video de la Jornada

  

Aquest projecte és cofinançat per la Generalitat de Catalunya i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

 

   

 

 

 


Congrés BIT 2022

Aquests passats 6 i 7 d’abril s’ha celebrat a Vic el Congrés BIT 2022, Congrés de referència a Catalunya de la Bioeconomia, Innovació i Tecnologia.

greencircularponentlogoajuntalogo

 

 

 

 

 

 

 

congresbitlogo

S’ha parlat de l’Estratègia de Bioeconomia a Catalunya, tendències, innovacions i projectes empresarials relacionats amb la bioeconomia. El PECT Green & Circular, en què participa com a soci beneficiari l’Ajuntament d’Alcarràs, ha estat present al Congrés en l’expositor del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. També, en el marc del congrés, a la Xerrada “Iniciatives de bioeconomia per municipis” es va explicar el projecte Green&Circular i el projecte Biovalor, del qual també és soci l’Ajuntament d’Alcarràs.

 

20220406 123709 [50%]    20220406 123723 [50%] 

 

patropectlogos1patropectlogos2