Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Ajuntament activa alcarrasjove.cat per afavorir l’emancipació i l’autonomia de la joventut alcarrassina

L’Ajuntament d’Alcarràs ha activat, aquest 30 d’abril, un nou servei en el qual es portava treballant des d’aquest hivern i que té com a objectiu posar a l’abast del jovent menor de 30 anys empadronat en el municipi un seguit d’eines per afavorir la seva emancipació i autonomia. Entre aquestes, destaquen una borsa d’habitatge jove, una borsa de treball i un carnet jove local que es pot sol·licitar gratuïtament al mateix web i que permetrà al col·lectiu gaudir d’importants descomptes als comerços locals i aconseguir reduccions en les tarifes i preus públics vinculats a serveis municipals que la joventut alcarrassina utilitza de manera intensiva com ara les activitats organitzades des del Patronat Municipal d’Esports o les activitats culturals organitzades pel consistori. A Alcarràs, segons les dades de l’INE, hi ha actualment unes 1.500 persones d’entre 15 i 30 anys, xifra que suposa prop d’un 15% de la població del municipi.

30/04/2021

L’Ajuntament activa alcarrasjove.cat per afavorir l’emancipació i l’autonomia de la joventut alcarrassina
Alcarràs Jove

L’activació aquest mes d’abril del web culmina un procés que es va iniciar a finals de l’any passat i, a hores d’ara i com destaca el regidor de Joventut, Gerard Companys, permet arrencar amb diverses ofertes laborals actives, acords amb una quinzena d’establiments comercials d’Alcarràs i rodalia perquè ofereixin descomptes i beneficis especials als titulars del Carnet Alcarràs Jove i un acord amb la Generalitat per adquirir tres habitatges que es llogaran mitjançant concurs a persones d’entre 18 i 30 anys que s’està ultimant.

 

Acords amb empreses i institucions per oferir més serveis i avantatges

Alcarràs Jove arrenca ara i és un projecte en creixement perquè, des de la regidoria de Joventut, es treballa per ampliar el ventall de serveis i beneficis als quals dona accés el web:

“Hem arrencat amb aquests quinze establiments col·laboradors que s’han implicat en el projecte del Carnet Alcarràs Jove, però hi ha cinc més els quals estan a punt d’adherir-se i esperem que, a curt termini, es pugui arribar fins a una cinquantena d’establiments i negocis que creuen en el projecte i volen estar al costat de la joventut alcarrassina. És una oportunitat per tothom, de fet, perquè estimulem el consum i ajudem els comerços a arribar a un públic nou que, potser, no coneix de vegades tot el que pot trobar al poble”, assenyala.

Pel que fa a les ofertes de feina, el contacte amb les empreses i els organismes públics és constant perquè el de la inserció laboral és un dels principals reptes que la joventut afronta: “Per assolir l’autonomia que permet pensar a emancipar-te, el primer és tenir feina. Nosaltres volem posar els joves en contacte amb les empreses i a l’inrevés, perquè sabem que a Alcarràs tenim joves capaços i amb formació i empreses que necessiten treballadors implicats i amb empenta. L’altre element del projecte és la borsa d’habitatge. Comencem amb l’adquisició d’aquests tres i seguirem, com ja estem fent, aconseguint que particulars i empreses immobiliàries ofereixin habitatge al col·lectiu d’entre 18 i 30 anys. Amb tot plegat, aconseguirem posar a l’abast del jovent alcarrassí totes les eines necessàries per garantir a tothom les oportunitats necessàries perquè, qui ho vulgui, es pugui emancipar, explica Companys.

 

Un col·lectiu amb necessitats

Amb la iniciativa, destaca l’alcalde, Jordi Janés, l’Ajuntament d’Alcarràs vol renovar, en uns moments difícils per tothom,  renovar el seu compromís amb el jovent, el qual ha patit de manera intensa les conseqüències de la pandèmia: “Els que estudien s’han vist molt afectats i els que treballen han estat protagonistes d’ERTO’s i ERO’s amb una intensitat molt més gran que altres franges d’edat. També, tots ells i elles, han vist reduïdes a nivells mínims les opcions d’oci i creixement personal i, per això, hem de fer-los costat perquè són aquells de qui depèn el futur del poble”, explica Janés.