Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs reobre les piscines la segona setmana del juny amb cita prèvia i aforament limitat per garantir la salut de tothom

L’Ajuntament d’Alcarràs obrirà aquest juny –la previsió és fer-ho el dia 7- les Piscines Municipals després d’haver invertit 30.000 euros en millores en un recinte que no va funcionar el 2020 a conseqüència de la pandèmia i del que aquest 2021 es podrà gaudir amb cita prèvia i entrades o abonaments individuals als quals s’assignen diferents tarifes en funció de l’edat i les circumstàncies de la persona usuària per garantir molt millor encara la salut de tothom i reduir al mínim els riscos. El recinte, en compliment de les normatives vigents, limita durant la temporada present el seu aforament al 50%, fet aquest que permetrà que, de manera simultània, només hi puguin haver 600 persones en el complex.

26/05/2021

Alcarràs reobre les piscines la segona setmana del juny amb cita prèvia i aforament limitat per garantir la salut de tothom
Piscines Municipals

L’avenç de la vacunació ha fet decidir el consistori a oferir enguany el servei de les piscines municipals tot i que amb les degudes mesures de seguretat, les quals obliguen a limitar dins de l’aigua i a la resta del recinte l’aforament a un 50%, demanar cita prèvia i oferir únicament abonaments i entrades individuals per garantir el control informàtic dels accessos. Per fer-ho, s’ultimen aquests dies una web i una app per reservar: “a poc a poc, hem de recuperar el present i el futur de salut que tothom vol i obrirem les piscines amb respecte absolut per les mesures de control obligades per la situació. Ens juguem la salut de totes i tots”, explica l’alcalde, Jordi Janés.

Entre aquestes mesures, destaca la regidora d’Esports, Ester Ibars, figuren la cita prèvia i els abonaments i entrades individuals, dues eines les quals permetran controlar en tot moment el volum de persones en el recinte: “Tindrem una app i un web les quals ara estem ultimant i s’haurà de reservar amb un mínim d’una hora d’antelació. En cap moment pot haver-hi al recinte més de 600 persones i, quan aquesta xifra se superi, el sistema impedirà reservar. És una restricció la qual ens ve donada i, encara que pugui semblar un inconvenient, és pel bé de tothom i s’ha de complir. A banda de les entrades d’un dia, que es mantenen en 4 euros els feiners i 5 els festius, oferim abonaments que, des d’enguany i per permetre un millor control, seran exclusivament individuals”.

 

Bonificacions per gent gran, infants i joves

L’abonament individual tindrà un cost de 30 euros per tota la temporada pel públic general, però existiran bonificacions per determinats col·lectius. Així, els infants de fins a 3 anys podran gaudir de les piscines lliurement i els d’entre 3 i 11 tindran un abonament de temporada per 20 euros. El jovent que disposi del carnet Alcarràs Jove podrà gaudir d’un abonament per 25 euros i les persones més grans de 65 podran gaudir de les piscines de manera gratuïta. Per a les persones amb discapacitats, es reserven abonaments de 15 euros si les seves discapacitats limiten la seva autonomia en més d’un 50% i de 25 euros si les discapacitats que pateixen els limiten entre un 33% i un 50%. Les famílies nombroses gaudiran d’un descompte del 15%: “Els abonaments i les entrades individuals, que estan en la línia de preu dels de municipis semblants al nostre, i la cita prèvia són sistemes els quals permeten controlar l’aforament molt millor que l’entrada per torns, que complica molt i molt el gaudi de les persones”, explica Ibars. La regidora recorda també que, enguany, s’han invertit en el recinte 30.000 euros: ”s’ha repassat i condicionat el paviment, en el qual feia més d’una dècada que no es realitzava un manteniment profund, per garantir la seguretat i la comoditat de totes les persones i esperem una temporada de piscines tranquil·la i satisfactòria. Sabem que hi ha ganes de tornar a gaudir del nostre magnífic recinte i confiem en la responsabilitat de tothom”, explica Ibars.