Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’asfaltatge i dignificació del camí de Montagut tanca una reivindicació de dècades

L’asfaltatge en calent que executa durant aquest mes de maig en el Camí de Montagut la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre dins del projecte de dignificació i recuperació dels camins de la zona de reg del Canal d’Aragó i Catalunya a les demarcacions de Lleida i Osca tanca, i així ho ha recordat aquest matí l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, una reivindicació formulada “durant dècades” i a manera de clam unànime del territori davant les administracions de rang superior. Així ho ha indicat en la visita d’obres a la qual, juntament amb els alcaldes de Gimenells i Pla de la Font, Almacelles, Lleida, Saidí i les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) lleidatanes de Sucs i Raimat. En la visita, han estat també presents la presidenta de la CHE, María Dolores Pascual, la delegada del Govern de l’Estat espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, els subdelegats del Govern de l’Estat espanyol a Lleida i Osca, José Crespín i Silvia Salazar i els regidors alcarrassins Agustí Camarasa, Gemma Escar i Santi Pelegrí.

31/05/2021

L’asfaltatge i dignificació del camí de Montagut tanca una reivindicació de dècades
El camí s'ha renovat

La millora, la qual està enllestint-se en aquests darrers dies de maig, afecta un vial estratègic per Alcarràs el qual connecta la carretera de la Mariola amb el nucli de Santa Maria de Gimenells i dona servei al terme alcarrassí de Montagut, en el qual es concentra un gran volum d’explotacions agrícoles i ramaderes. L’actuació en aquest vial, unida a la recent renovació a càrrec de l’Ajuntament d’Alcarràs del Camí del Km 7, permet completar un circuit de vials asfaltats que connecta l’àrea de Montagut i la L-800:

 

“Per nosaltres, els camins rurals són estratègics perquè la nostra economia té com a un dels seus principals motors el sector agrícola i ramader. En conseqüència, i pel nostre poble, aquests vials tenen una funció la qual podríem comparar amb la dels vials d’un polígon industrial. Ara, amb aquesta millora que finança la CHE, posem final a un greuge d’anys que ha obligat els nostres veïns i els de localitats properes a patir unes carreteres perilloses pel seu dolentíssim estat les quals posaven en risc les vides dels nostres veïns i també complicaven de manera extraordinària el trasllat de la producció de les nostres explotacions ramaderes i agrícoles fins a les indústries agroalimentàries del territori”, explica l’alcalde, Jordi Janés.

 

Una reivindicació conjunta

La millora que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre executa aquesta primavera afecta vials situats en els municipis d’Alcarràs, Lleida, Almacelles, Gimenells i Pla de la Font, Saidí i les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Sucs i Raimat i és possible gràcies a una inversió de 2,5 milions d’euros. En total, s’actua sobre un entramat de 80 km de vies, tot i que la Confederació és responsable d’un total de 200 km de vies de servei en el triangle que formen les localitats d’Almacelles, Alcarràs i Saidí. Aquests camins, i així ho recorda el primer tinent alcalde alcarrassí, Manel Ezquerra, “són usats de manera molt intensa com a vies d’interconnexió entre les diferents poblacions de l’àrea i, a més a més, donen servei a àmplies zones en les quals es concentren diferents explotacions agropecuàries”. Tot plegat, juntament amb la situació “d’oblit generalitzat” al qual s’han vist sotmesos aquests camins “durant dècades” va decidir els diferents ajuntaments del territori a exigir davant les administracions de rang superior una millora la qual s'ha convertit ara en realitat, recorda Ezquerra, “gràcies a la tasca conjunta dels municipis afectats i la implicació de la CHE i els actuals subdelegats del Govern de l'Estat espanyol a les demarcacions de Lleida i Osca”. El conjunt dels treballs a tota la zona de reg, ha recordat aquest matí la presidenta de la CHE, estarà enllestit aquesta tardor.