Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs estimula l’esperit empresarial entre la joventut amb una jornada de formació i exemples d’èxit de joves emprenedors locals

Dins d’un context de canvi econòmic en el qual el projectes empresarials sostenibles i arrelats al territori han d’esdevenir protagonistes de la reactivació econòmica que ha d’arribar un cop finalitzi la pandèmia, l’Ajuntament d’Alcarràs vol estimular l’esperit empresarial entre la joventut local. Per fer-ho, aquest 3 de juny ha programat, des de la regidoria de Promoció Econòmica i amb la col·laboració de Biolab Baix Segrià, el Consell Comarcal del Segrià i Alcarràs Jove, una jornada de formació a la qual seran protagonistes els joves emprenedors locals impulsors de Becquel, Akis International i Sarra Núria Disseny.

19/05/2021

Alcarràs estimula l’esperit empresarial entre la joventut amb una jornada de formació i exemples d’èxit de joves emprenedors locals
La jornada se celebra aquest 3 de juny

“Emprendre, sortosament, és una sortida que cada cop es planteja un volum més gran de joves i, a casa nostra, en tenim molts exemples. Hem triat tres d’ells; l’empresa d’energia solar sostenible Becquel, la firma de serveis tecnològics per l’agricultura Akis International i l’estudi Sarra Núria Disseny, de la dissenyadora alcarrassina Núria Sarrablo; per evidenciar que ser jovent, emprendre i assolir l’èxit és possible”, explica l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés. L’emprenedoria, apunta el primer edil alcarrassí, té a més a més un interès doble pel territori: “quan una persona fa aquest pas ho fa, a més a més de per posar en valor les seves capacitats, perquè vol contribuir al desenvolupament de la seva terra. Una empresa nascuda al territori i impulsada per gent arrelada en ell és un actiu per tothom, donat que la seva deslocalització és quasi impossible. Emprendre sempre és una bona opció: et fa créixer com a persona i et permet entendre les relacions laborals d’una manera diferent”, explica Janés. “Alcarràs, de sempre, ha estat i és un poble emprenedor. Ara arriben noves oportunitats i, com sempre hem fet, cal aprofitar-les. El nostre jovent, amb la seva ambició i empenta, és fonamental per aprofitar-les. Per això aquesta jornada”, explica Manel Ezquerra, primer tinent alcalde d’Alcarràs. La inscripció es formalitza a www.alcarras.cat  o a https://alcarrasjove.cat/.

 

De la mà de Biolab Baix Segrià, el Consell Comarcal i Alcarràs Jove

 

La jornada formativa d’aquest 3 de juny s’organitza amb la col·laboració de Biolab Baix Segrià, el programa de diversificació amb la bioeconomia circular sostenible com a protagonista que impulsa l’Ajuntament d’Alcarràs juntament amb altres consistoris baixsegrianencs, el Consell Comarcal del Segrià i Alcarràs Jove, la iniciativa que, des de la seva regidoria de Joventut ha activat l’Ajuntament d’Alcarràs per afavorir la independència i l’emancipació de la joventut alcarrrassina: “oferim a tot el jovent eines per accedir a un habitatge assequible en el nostre municipi i assolir la independència econòmica mitjançant la incorporació al món laboral. Tenim una borsa de treball a la qual es poden trobar ofertes d’empreses alcarrassines i som al costat de qualsevol iniciativa emprenedora. Amb aquesta jornada, volem estimular l’esperit emprenedor en mostrar exemples d’èxit i apropar la joventut a la realitat del dia a dia d’un negoci”, explica Gerard Companys, regidor de Joventut.

En la jornada, s’informarà el jovent que hi vulgui participar sobre legislació, subvencions, tràmits administratius, gestions amb la banca i, en general, qualsevol qüestió que tingui a veure amb l’apassionant camí de crear una empresa: “La jornada se celebra en el Centre Cultural Municipal Lo Casino aquest 3 de juny de 18.00 a 20.00 h. Emprendre, i ho dic per experiència, és una sortida digna, gratificant i apassionant alhora. Alcarràs necessita més projectes emprenedors d’èxit i, per això, des de l’Ajuntament estarem al costat de les persones”, explica Jordi Janés.