Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Biovalor

 

 

El projecte Biovalor neix fruit de la col·laboració entre municipis amb l’objectiu de combatre el despoblament rural a través de la generació de noves oportunitats laborals i més benestar social impulsant una nova industrialització a partir dels recursos orgànics prèviament ja identificats.

 

Els municipis que formen part del projecte Biovalor són els següents:

-           Alcarràs.

-           Albatàrrec.

-           Almenar.

-           Montoliu de Lleida.

-           Soses.

-           Sudanell.

-           Torres de Segre.

 

En aquests municipis hi ha, com a mínim, 172.000 t/any de matèria orgànica seca procedent de residus agroramaders susceptible de ser valoritzada en forma de materials, nutrients i energia, d’entre els quals el corrent principal en termes quantitatius és el que procedeix de les dejeccions ramaderes.

 

El projecte Biovalor 1, executat l’any 2021, ha permès la identificació de les cadenes de valor potencials a partir de l’aprofitament de la matèria orgànica quantificada, estudiar exemples d’entitats d’altres països d’Europa que ofereixen serveis de suport a projectes en qualsevol punt de maduresa (TRL), tant en àmbits de gestió com industrials, i conèixer de primera mà el funcionament dels referents europeus identificats.

 

El projecte Biovalor 2, executat l’any 2022, ha permès plasmar, a través d’un pla d’acció, els serveis i els mecanismes de suport que facilitaran la creació de llocs de treball qualificats d’acord amb la informació prèvia del territori, el potencial d’acció dels ajuntaments i la seixantena d’entitats i empreses vinculades a partir del que estableix l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya 2030.

 

 Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

 

 

Documentació:

 

 -Díptic del projecte

 -Díptic Alcarràs

 -Pla d’acció