Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs renova el camí del km 7 i completa el circuit de vials asfaltats que connecta la partida de Montagut i la L-800

L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat, en aquests primers dies de maig, el circuit de vials asfaltats que connecta la partida de Montagut i la L-800, amb la regeneració integral del vial que es coneix a la vila com a Camí del km 7. La millora arriba després d’haver-se asfaltat aquest darrer mes de desembre el Camí de Montagut i poques setmanes abans que s’iniciï la renovació del Camí de la Mariola, que uneix l’àrea amb Santa Maria de Gimenells i es regenerarà de manera integral aquesta primavera amb fons de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre aconseguits en una negociació que es va tancar l’any passat i posa fi a un greuge d’anys.

05/05/2021

Alcarràs renova el camí del km 7 i completa el circuit de vials asfaltats que connecta la partida de Montagut i la L-800
El camí s'ha renovat

Els treballs que ara s’han completat al Camí del km 7 han comportat una inversió de 121.000 euros la qual ha permès actuar sobre un tram de 3,21 km al qual s’ha refet el ferm i s’han perfilat i netejat les cunetes. Des del desembre del 2019, s’ha invertit a la xarxa local de camins més de mig milió d’euros, quantitat la qual ha permès eliminar clots i esvorancs a les vies més transitades i, entre altres actuacions, refer el Camí del Mixó, renovar el Camí del Cap de la Vall, regenerar el Camí de Montagut i asfaltar ara el Camí del km 7, el qual dona servei al terme de Montagut.

L’actuació que ara s’ha finalitzat, i així ho recorda l’alcalde, Jordi Janés, ha beneficiat un dels camins principals de la xarxa, el qual s’havia vist sotmès a un desgast notable en el seu ferm a conseqüència de l’intens trànsit de vehicles pesants i semipesants que generen les explotacions agràries i ramaderes de l’àrea a la qual dona servei. Per solucionar-ho, el ferm ha estat refet amb mescla en calent del tipus AC16 i un gruix mitjà de 5 cm, el qual es considera l’idoni per un vial amb aquestes característiques. Igualment, s’ha netejat i perfilat: “parlem d’una actuació molt important perquè, amb aquesta millora i en tancar aquest circuit de vies asfaltades que forma aquest vial amb el Camí de Montagut i el Camí de la Mariola assolim un dels objectius que ens havíem fixat aquesta legislatura per la xarxa de camins”, assenyala Janés.

 

Els camins de la CHE, la propera actuació de millora

La propera actuació, la qual s’iniciarà abans de l’estiu previsiblement, és la renovació del Camí de la Mariola, una actuació que finança la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre: “S’atén així una reivindicació d’anys formulada de manera reiterada per Alcarràs i altres municipis als quals donen servei aquests camins construïts en el seu moment per servir la zona que rega del Canal d’Aragó i Catalunya que ara són utilitzats de manera intensiva pels veïns de la zona tot i el seu estat lamentable”, apunta Manel Ezquerra, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Alcarràs. “Amb aquesta millora, facilitem la feina a dos dels sectors productius més destacats del poble, com són l’agricultura i la ramaderia i es millora la seguretat vial per les persones usuàries d’aquests camins. Els camins rurals a Alcarràs tenen la mateixa importància econòmica que els vials dels polígons industrials”, recorda Jordi Janés.