Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs celebra la Setmana de la Natura amb activitats de promoció de la lectura i xerrades per escolars sobre la biodiversitat local

Alcarràs celebra aquests darrers dies de maig i primers de juny la Setmana de la Natura amb xerrades per públic escolar a càrrec del guarda rural Isidre Montoy programades per donar a conèixer la biodiversitat local i amb una activitat de promoció de la lectura al Parc de la Via la qual permetrà aquest 3 de juny a tothom qui ho vulgui consultar, lliurement i mitjançant un aparador allà disposat per la Biblioteca Municipal, llibres sobre natura en aquest singular indret que constitueix el principal pulmó del nucli urbà.

25/05/2021

La primera de les xerrades que oferirà l’Isidre Montoy s’ha programat a la Biblioteca Municipal aquest dia 27 i la segona, el 3 de juny. Totes dues es desenvoluparan en horari escolar i per als alumnes de Cicle Mitjà dels centres de Primària locals, l’Escola Comtes de Torregrossa i l’Escola Parc del Saladar. En elles, el guarda rural aproparà els alumnes a la rica biodiversitat local. “L’Isidre és una de les persones qui millor coneix la biodiversitat local i els alumnes gaudiran amb les explicacions, donat que és un apassionat de la seva feina”, explica el regidor de Cultura, Gerard Companys. Dolors Gòdia, regidora d’Ensenyament, destaca també el valor d’una activitat la qual permetrà conscienciar els infants de la importància del patrimoni natural: “les noves generacions han de ser conscients del valor d’aquest patrimoni. El que no es coneix, ni s’estima ni es preserva”, explica.

 

Aparador de llibres al Parc de la Via

El programa d’activitats, a més a més de les dues xerrades, inclou una activitat al Parc de la Via la qual es durà a terme aquest 2 de juny i que posarà a l’abast de tothom les més destacades obres sobre natura incloses dins del fons de llibres de la Biblioteca Local mitjançant un aparador el qual es disposarà al Parc entre les 17.00 i les 20.00 h. “Enguany, la nostra Biblioteca celebra el 15è aniversari i, a més a més d’amb les xerrades, hem volgut implicar-la en la Setmana de la Natura amb aquesta activitat, la qual combina lectura, natura i aire lliure”, explica Gerard Companys.