Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs reitera la “necessitat” de vacunar tota la població dels municipis fructícoles i no només els treballadors de temporada

Alcarràs, com la resta del Baix Segrià, considera que vacunar només els treballadors de temporada del sector com planteja el Departament de Salut no és suficient per evitar confinaments perimetrals com els de l’estiu del 2020 i, per això, l’alcalde, Jordi Janés, ha reiterat avui que cal vacunar “tota la població” dels municipis fructícoles. Ho ha fet en la reunió que alcaldes i regidors baixsegrianencs han mantingut amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà aquest matí.

14/05/2021

Alcarràs reitera la “necessitat” de vacunar tota la població dels municipis fructícoles i no només els treballadors de temporada
La consellera Jordà s'ha reunit en el Centre Major amb els ramaders alcarrassins

L’exigència, formulada amb reiteració durant les darreres setmanes des d’Alcarràs, altres municipis baixsegrianencs i la veïna comarca aragonesa del Baix Cinca, ha tornat a plantejar-se aquest matí en la trobada que Teresa Jordà ha mantingut amb regidors i alcaldes. Per Janés, vacunar tota la població és el camí més segur per garantir que enguany el Baix Segrià no es veurà sotmès a confinaments similars als del 2020, els quals van tenir, recorda, “conseqüències molt negatives”. De fet, aquests dies s’ultima la tramitació de la segona convocatòria d’ajuts per empreses i autònoms del Baix Segrià afectats per aquells tancaments perimetrals, tal com recorda Janés: “en total, i entre les dues convocatòries que ha obert el Consell Comarcal, pensem que arribaran a les empreses i autònoms d’Alcarràs més de 300.000 euros. Tot i la quantia, som conscients que no compensa el patiment, les dificultats i el neguit que van viure i viuen encara molts sectors productius. Per això demanem mesures per evitar noves situacions similars i, per nosaltres, la millor garantia és vacunar tota la població”, explica Janés.

 

Vacunar sense distincions

L’exigència principal del territori, recorda Manel Ezquerra, primer tinent alcalde de l’Ajuntament d’Alcarràs, “és un Pla Pilot de vacunació per tota la població perquè, amb la campanya agrària, dupliquem la població en el nostre territori i aquest fet implica un risc afegit el qual ens singularitza. Fan falta actuacions específiques i vacunar els treballadors de temporada no és suficient”, assenyala. La vacunació de tota la població de la zona fructícola, van coincidir aquest 4 de maig alcaldes i regidors de totes dues comarques reunits a Alcarràs, pot continuar-se realitzant per franges com fins ara per tal d’immunitzar primer els més vulnerables i, a continuació, garantir també la immunitat dels treballadors essencials i, també, la dels treballadors de la fruita i d’altres sectors de la indústria agroalimentària: “volem cuidar les persones i preservar l’activitat econòmica en els municipis per garantir el futur de tothom. Ara cal que se’ns escolti des de la Generalitat de Catalunya i també des de la Diputación General de Aragón”, explica Jordi Janés.

 

Més de 2000 vacunes

Durant aquesta setmana, la vacunació per franges d’edat continua al Centre de Vacunació Massiva d’Alcarràs. Segons han informat fons sanitàries a l’Ajuntament d’Alcarràs, aquesta setmana s’han administrat 2.100 vacunes: “com a alcalde, vull agrair la feina del personal sanitari i el compromís i la confiança de les persones que fan aquest gest per protegir-se a si mateixos i a tota la comunitat. A poc a poc, i gràcies a les vacunes i les mesures de prevenció, anirem recuperant el futur de salut i prosperitat que ens mereixem. Per aconseguir-ho, és fonamental que se’ns escolti des de les administracions de rang superior, que han d’estar a l’altura de l’esforç i el compromís dels sanitaris, la ciutadania i els municipis, que som els qui millor coneixem el territori i les persones”, apunta l’alcalde.

 

Reunió amb el sector ramader

Després de la seva reunió amb regidors i alcaldes del territori, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà i el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, s’han reunit, juntament amb la diputada i ex consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, en el Centre Major d’Alcarràs amb representants del sector ramader local, els quals els han traslladat les seves preocupacions pel que fa a la negociació de la nova PAC 2023-2027, la gestió de pastures i la gestió de dejeccions ramaderes. La consellera s’ha compromès a actuar en aquells assumptes vinculats a les competències pròpies de Catalunya a intercedir davant les administracions de rang superior pel que fa a la resta.