Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs reitera la necessitat de vacunar als professionals de la fruita un cop immunitzada la població de més edat

Alcarràs i la resta de municipis del Baix Segrià reiteren a la Generalitat la “necessitat” d’activar un pla pilot de vacunació massiu a la zona fructícola per tal d’immunitzar els professionals del sector ara que la vacunació dels veïns de més edat i més vulnerables encara la recta final. Així s’ha plantejat aquest matí a la reunió telemàtica que han mantingut el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i responsables dels serveis territorials de Salut, Treball i Agricultura a la demarcació amb els alcaldes baixsegrianencs. En paral·lel, l’alcalde, Jordi Janés, anima tothom qui ho pugui fer a vacunar-se.

14/04/2021

Alcarràs reitera la necessitat de vacunar als professionals de la fruita un cop immunitzada la població de més edat
reunió telemàtica

A la trobada, s’ha informat els consistoris que la Generalitat activarà aquest mes d’abril el dispositiu per dur a terme al maig un “cribratge massiu” al qual es podran adherir “totes les empreses fructícoles i agroalimentàries les quals ho vulguin”. Per participar, les empreses han de disposar d’espais adequats per realitzar als seus treballadors proves PCR mitjançant el sistema d’automostra i facilitar les dades completes (telèfon mòbil, direcció actual, nom i cognoms i DNI o NIE) de les persones que prenguin part. Igualment, ha d’existir el compromís de comunicar els resultats a les persones afectades per tal d’activar els protocols de seguiment de contactes directes i aïllament que s’escaiguin. D’altra banda, a la reunió s’ha informat també que es posarà a disposició de cada municipi un tècnic de Salut Pública que coordinarà el compliment de les mesures de prevenció a cada municipi i les seves empreses i que, a partir de la setmana vinent, es realitzaran reunions a cada poble per donar a conèixer les mesures als professionals del sector fructícola. A Alcarràs, està prevista pel dia 22.

 

Pla pilot de vacunació

El plantejament de la Generalitat ha estat valorat de manera positiva pels alcaldes, tot i que demanen també “un pla pilot” per immunitzar els professionals del sector fructícola i la resta de població ara que quasi s’ha completat la vacunació de la població amb més edat i més vulnerable i es planteja fins i tot la fi de l’Estat d’Alarma: “les mesures són positives, però volem també un Pla Pilot de vacunació que permeti immunitzar també els professionals de la fruita, que són els qui estaran en contacte amb els treballadors temporals. Ara que s’està quasi completant la immunització de la població de més edat i més vulnerable, cal posar fil a l’agulla i vacunar a la resta i, especialment, als professionals fructícoles. Ja vam ser objecte d’un primer Pla Pilot quan se’ns va confinar l’estiu del 2020 i ara volem altre per avançar pel camí de la immunització”, ha explicat Manel Ezquerra, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Alcarràs.

 

L’alcalde, Jordi Janés, anima tothom qui ho pugui fer a vacunar-se

Aquesta setmana, en concret dijous 15 i divendres 16 des de les 15 h a les 19 h torna a obrir el centre de vacunació que s’ha activat a Alcarràs i que, juntament amb els de Lleida i Tàrrega són els únics de la demarcació de les Terres de Lleida. Aquesta setmana, està cridada a vacunar-se la població amb entre 60 i 69 anys i l’alcalde, Jordi Janés, anima tothom qui ho pugui fer a immunitzar-se:

 

“Ara és el torn de vacunar els alcarrassins i alcarrassines amb entre 60 i 69 anys i, en funció de la disponibilitat de vacunes, es continuarà amb la resta de la població. Tenim una oportunitat per començar a dir adéu a uns mesos molt i molt difícils i hem d’aprofitar-la plegats per recuperar aquest futur de salut i prosperitat que ens mereixem a Alcarràs. A casa nostra, ara que estem aconseguint immunitzar tota la nostra estimada gent gran, ens cal especialment aconseguir també la immunitat pels professionals fructícoles, els quals són indispensables perquè són el motor de l’economia d’aquesta terra que tant ens estimem. Vacunar-nos, i ho direu arreu, és el camí més directe per garantir la salut de nosaltres mateixos i tota la gent a la qual estimem. El virus encara hi és però, amb les vacunes, podem guanyar la partida perquè les xifres ho demostren: la mortalitat ha baixat fins a mínims fins i tot entre la gent més gran que viu a les residències. Per això, ara necessitem que tothom qui tingui ocasió faci aquest gest que és vacunar-se per protegir-se a sí mateix i a la comunitat per començar, de mica en mica, a recuperar el futur: només cal anar al centre de vacunació, dedicar dos minuts i començar a sortir d’aquesta situació plegats i sense deixar ningú enrere”.