Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

Els municipis del Baix Segre sol·liciten que no es prorrogui el confinament actual tan estricte

El 27 de juliol del 2020 a les 11:52h
Els alcaldes i alcaldesses d’Alcarràs, Aitona la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre; reunits aquest diumenge 26 de juliol per estudiar la situació social i econòmica d’aquests municipis després de 12 dies d'aplicació de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol, per la qual s'adoptaven noves mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19; han demanat formalment al PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) que en la reunió prevista per aquest dilluns 27 de juliol es revisi la millora epidemiològica detectada en aquests sis municipis per tal de no prorrogar la vigència de la Resolució SLT/1698/2020 -que finalitza el 30 de juliol a les 16 h- i equiparar les mesures de confinament a la resta de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i a la resta de municipis de la comarca del Segrià.

El CAP d’Alcarràs incorpora dos gestors COVID-19

El 24 de juliol del 2020 a les 15:37h
El CAP d’Alcarràs, equipament sanitari que presta servei als municipis d’Alcarràs, Torres de Segre i Soses, ha incorporat aquesta setmana dos gestors COVID-19 –un en horari de matí i l’altre en horari de tarda- els quals s’encarregaran d’entrevistar-se amb cadascuna de les persones qui han hagut de sotmetre’s a proves PCR dins de l’Àrea Bàsica Sanitària d’Alcarràs per tal de conèixer amb quines persones han estat en contacte i quina és la seva situació exacta pel que fa al seu allotjament i condicions de vida. Amb aquestes noves incorporacions i la tasca que desenvolupa al municipi l’equip de deu rastrejadors que s’ha activat des de fa una setmana, des del consistori es considera que es podrà exercir “més i millor” control sobre l’emergència sanitària en curs.

Alcarràs activa un nou sistema de pagament de rebuts no domiciliats a la seva pàgina web municipal

El 20 de juliol del 2020 a les 13:30h
L’Ajuntament d’Alcarràs activa aquest mes de juliol un nou sistema de pagament de rebuts no domiciliats telemàtic a la seva pàgina web municipal el qual evitarà desplaçaments innecessaris dins de l’actual context d’emergència sanitària.

Alcarràs continua amb la millora de la seguretat vial i la mobilitat amb una nova inversió en camins del municipi

El 15 de juliol del 2020 a les 09:30h
L’Ajuntament d’Alcarràs continua aquest mes de juliol amb la millora de la xarxa local de camins rurals i ho fa amb la licitació d’un nou contracte, valorat en 122.240 euros, que permetrà continuar amb l’eliminació de clots i esvorancs a tota la xarxa i millorar la seguretat vial. El nou contracte que ara es licita contempla millores en diferents trams de la xarxa local de camins que, sumats, totalitzen 72,4 km als quals s’eliminaran els sots existents i les zones erosionades mitjançant regs asfàltics. Dels 72,4 km als quals es planteja actuar, 31 es troben al terme d’Alcarràs, 22 a Montagut i 19,4 a Vallmanya. Aquesta nova actuació de millora arriba després d’haver-se destinat ja també aquest estiu 47.890 euros més per donar resposta a les necessitats més urgents. Des de la licitació –publicada aquest 14 de juliol-, les empreses interessades en el contracte tenen un termini de vint dies naturals per presentar les seves ofertes i, un cop adjudicats els treballs i signada l’acta de replanteig que permetrà donar inici a l’obra, el termini d’execució és de 34 dies.

Les entitats locals apleguen forces amb l’ajuntament d’Alcarràs per conscienciar la població en favor de l’ús de la mascareta

El 14 de juliol del 2020 a les 11:15h
Prop de trenta entitats i organitzacions senyeres dins de la societat civil alcarrassina apleguen, aquests dies i dins del marc de les noves circumstàncies vinculades a la pandèmia, forces amb l’ajuntament de la vila per tal de conscienciar el veïnat en favor de l’ús quotidià de la mascareta als espais públics i privats de pública concurrència a tothora i per part de tothom qui no ho tingui desaconsellat per prescripció facultativa tal com marca la normativa en vigor. El missatge es trasllada a la població a través de tres vídeos els quals recullen els testimonis de membres de 27 entitats locals als quals, d’una manera propera, entenedora i singular, es detalla la necessitat de complir en tot moment amb les normes d’higiene i autoprotecció que les autoritats catalanes han fixat com a imprescindibles per tal de lluitar al Segrià i arreu contra la transmissió i expansió de la Covid-19. D’ells, dos s’han publicat ja al canal que manté a YouTube l’ajuntament d’Alcarràs i les xarxes socials del consistori i, el que resta, es publicarà aquesta setmana.

El Baix Segrià presenta la seva mà estesa a les administracions de rang superior, però exigeix informació detallada i ajuda

El 13 de juliol del 2020 a les 18:25h
Dades actualitzades pel que fa a infeccions individuals i/o eventuals brots a cada municipi, patrulles de Mossos d’Esquadra de l’àmbit de Seguretat Ciutadana a cada municipi per tal per tal de fer complir les mesures sanitàries i gestionar la mediació amb les persones que han de ser confinades, un reforç de les plantilles als CAP (Alcarràs i Seròs) de referència a la zona, un Pla de Reactivació “específic” pel Baix Segrià i, sobre tot, “unió” i una clara voluntat per part de tothom de “deixar la política a banda” i gestionar “tots plegats de manera eficaç” l’emergència sanitària en curs. Aquestes són les peticions que, aquest dilluns, han traslladat a les administracions de rang superior els alcaldes d’Alcarràs, Manel Ezquerra, Aitona, Rosa Pujol, la Granja d’Escarp, Manel Solé, Serós, Josep Antoni Romia, Soses, Sandra Marco, i Torres de Segre, Joan Carles Miró en roda de premsa celebrada al Centre Cultural Municipal Lo Casino.

Alcarràs suspèn les estades Lleure i Esport durant una setmana per prevenció

El 10 de juliol del 2020 a les 15:35h
L’ajuntament d’Alcarràs ha decidit aquest divendres suspendre durant un mínim d’una setmana les estades infantils Lleure i Esport amb caràcter preventiu. Durant els propers dies se sotmetrà a tests als monitors encarregats de les activitats. La decisió arriba després de que, a d’altres poblacions lleidatanes, s’hagin detectat positius asimptomàtics entre els monitors que dirigeixen les activitats de lleure.

El Departament de Presidència sufragarà la despesa generada pels equipaments habilitats per aïllar persones treballadores de la campanya fructícola que han estat en contacte amb malalts de la Covid-19

El 9 de juliol del 2020 a les 21:55h
La Generalitat de Catalunya, a través del seu Departament de Presidència i de la seva Direcció General d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran, se’n farà càrrec de les despeses addicionals derivades de la gestió dels diferents espais habilitats a municipis del Baix Segrià per tal d’allotjar persones treballadores de la campanya fructícola que han estat en contacte amb malalts de la Covid-19 i que no disposen de xarxa familiar pròpia al territori. Així ho ha anunciat aquest dijous a Alcarràs Miquel Àngel Escobar, el secretari d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran de la Generalitat de Catalunya.

Alcarràs manté les estades esportives infantils extremant encara més les precaucions sanitàries

El 6 de juliol del 2020 a les 16:14h
Alcarràs mantindrà durant tot el que queda de mes les estades infantils Lleure i Esport tot i les noves circumstàncies de confinament a la comarca del Segrià. L’activitat, que va arrencar el passat 29 de juny amb el primer dels cinc torns programats aquests estiu, es desenvolupa dins d’un marc de seguretat plena per infants i monitors, amb contacte zero i amb els i les participants organitzats en grups de deu persones com a màxim. Les estades Lleure i Esport són una activitat d’educació en el lleure que, cada estiu, ofereix les famílies alcarrassines una alternativa per la conciliació de la vida familiar i laboral un cop ha finalitzat el curs escolar.

La Fundació “la Caixa” dóna suport a una quinzena de municipis fructícoles per afrontar les despeses sanitàries d’aquesta campanya

El 1 de juliol del 2020 a les 15:35h
Alcarràs ha acollit aquest dimecres, 1 de juliol, l’acte amb el qual CaixaBank ha solemnitzat l’entrega d’un total de 19.650 euros de la Fundació “la Caixa”, canalitzats cap a Alcarràs i altres catorze municipis de les comarques del Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la Noguera per tal de fer front a les despeses sanitàries afegides per la pandèmia a la campanya fructícola 2020 i que ajudaran a garantir millor les adequades condicions sanitàries per les persones treballadores temporeres.

Els municipis de la fruita dolça reclamen a l’Estat bonificar l’IRPF i les quotes de la Seguretat Social als pagesos i compensacions per l’IBI rústic que permetin reduir el rebut als agricultors

El 29 de juny del 2020 a les 16:51h
Més de vuitanta ajuntaments lleidatans productors de fruita dolça; els sindicats agraris Unió de Pagesos, Asaja i JARC; la Plataforma en Defensa de la Fruita, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la associació empresarial Afrucat han dirigit avui missives a Ramon Farré, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Pedro Sánchez, president del govern de l’Estat, Luis Planas, ministre d’Agricultura, Teresa Cunillera, la delegada del govern de l’Estat a Catalunya i Jose Crespín, el subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, en demanda de bonificacions a l’IRPF i les quotes de la Seguretat Social pels pagesos i els seus treballadors i compensacions a l’IBI per traslladar-les des dels consistoris a les explotacions del territori.

La Nectarina Atlètica d’Alcarràs aplega forces amb la Milla Solidària del Secà de Sant Pere que organitza Down Lleida

El 26 de juny del 2020 a les 11:45h
L’ajuntament d’Alcarràs, a través del seu Patronat Municipal d’Esports, i l’Associació Atlètica Maiparem d’Alcarràs ha fet entrega aquesta setmana a Down Lleida d’un parell de dorsals de la edició 2021 de la Nectarina Atlètica per tal que servissin com a un dels premis que s’han lliurat als participants de l’edició 2020 de la Milla Solidària del Seca de Sant Pere, una prova atlètica que es celebrar la aquests 19 i 20 de juny amb un format adaptat als temps de pandèmia que encara vivim i que permetia les persones amants de l’esport participar de manera virtual i en pujar fotos seves a la xarxa amb l’etiqueta @downlleida i a les quals el protagonista practiqués algun tipus d’esport. Els guanyadors dels dorsals han estat Pilar Panadero i Marchelius Murmu, als qui ja els han estat lliurats i que, en conseqüència, podran participar de franc a la propera edició de la Nectarina Atlètica.

La Flama del Canigó arriba a Alcarràs

El 23 de juny del 2020 a les 21:51h
Com cada estiu, i sense que la pandèmia ho hagi pogut impedir, la Flama del Canigó ha tornat enguany als carrers d’Alcarràs per donar la benvinguda a la nit més curta de l’any i obrir una revetlla de Sant Joan singular que s’adapta a les exigències sanitàries a les quals obliga la Covid-19.

Alcarràs renova l’enllumenat públic amb làmpades LED, que estalvien un 80% d’energia

El 23 de juny del 2020 a les 15:31h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquesta mateixa setmana amb tasques de revisió de quadres elèctrics i habilitació d’espais per fer acopi de materials els treballs associats a la renovació de l’enllumenat públic del municipi i la substitució de les gairebé 1.600 làmpades de vapor de sodi actualment en servei per d’altres amb tecnologia LED. L’actuació ha de finalitzar-se en un termini de sis mesos a comptar des d’ara mateix i la millora permetrà reduir en més d’un 80% la factura dels consums d’energia associats a l’enllumenat públic, minvar les emissions a l’atmosfera de gasos que generen efecte hivernacle i reduir a més a més la contaminació lluminosa corregint-ne els seus efectes pertorbadors sobre els ecosistemes i la visió del cel a la nit.

La urbanització de rotonda d’entrada a Alcarràs es completarà aquest estiu

El 19 de juny del 2020 a les 16:58h
La nova rotonda que, des d’aquest 19 de desembre, uneix a Alcarràs l’ N-II a i la L-800 veurà finalitzats aquest estiu els treballs d’urbanització complementaris a l’obra, que contemplen l’enjardinament de la infraestructura i una nova plaça que donarà sortida des del carrer Major cap a l’antiga carretera nacional. Així ho han confirmat aquest 19 de juny en visita d’obres el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat, Isidre Gavín i l’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra. A la visita, han participat també el primer tinent d’alcalde de l’ajuntament d’Alcarràs, Jordi Janés, el regidor d’Obres de l’ajuntament d’Alcarràs, Josep Siscart, i el cap del Servei Territorial de Carreteres a Lleida, Jordi Benet. L’obra, finançada íntegrament pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, està pressupostada en més d’un milió d’euros i la seva finalització s’ha ajornat com a resultat de la pandèmia de la Covid-19.

L’arribada de la Flama del Canigó obrirà aquest 23 de juny una revetlla adaptada a les exigències sanitàries de la Covid-19

El 18 de juny del 2020 a les 00:00h
Com cada estiu, i sense que la pandèmia ho hagi pogut impedir, la Flama del Canigó tornarà enguany als carrers d’Alcarràs per donar la benvinguda a l’estiu i obrir una revetlla de Sant Joan singular que s’adapta a les exigències sanitàries a les quals obliga la Covid-19.

Alcarràs reclamarà bonificacions pels productors afectats per la pedregada i Agroseguro calcula danys valorats en uns 10 milions d’euros

El 17 de juny del 2020 a les 16:05h
La tempesta d’aquest 16 de juny ha afectat unes 5.000 hectàrees de cultius fructícoles del Baix Segrià i 1.000 de plantacions cerealístiques (ordi i blat). A Alcarràs, les partides més afectades són les de Vallmanya, el Coscollar i el pla de l’Alzina on ha afectat a un 100% de la collita. Préssec, nectarina i paraguaià són les varietats més presents a la zona, un 80% de les hectàrees afectades pel sinistre estaven assegurades i demà mateix s’iniciaran les peritacions

Alcarràs convoca el concurs per triar el cartell de la Festa Major d’estiu d’enguany

El 15 de juny del 2020 a les 13:26h
L’ajuntament d’Alcarràs ha obert la convocatòria que permetrà triar el cartell de la Festa Major d’estiu d’enguany; la qual se celebrarà, com és costum, durant la darrera setmana d’agost i que haurà d’adaptar-se als requisits i mesures de seguretat sanitària i distanciament social als quals obliga la Covid-19. El concurs reserva per les millors obres presentades sis premis en tres categories (adults de més de 18 anys, joves de 12 a 17 anys i infants de fins a 11 anys) dotats amb diferents guardons.

L’ajuntament garantirà la continuïtat del FC Alcarràs

El 11 de juny del 2020 a les 16:45h
L’ajuntament d’Alcarràs s’ha compromès avui a fer tot allò que sigui a la seva mà per tal de garantir la continuïtat del FC Alcarràs com a entitat activa al municipi. El consistori alcarrassí formula aquest compromís desprès de conèixer-se la decisió de no continuar al capdavant del club que ha pres l’actual junta directiva del club.

Els municipis de la fruita dolça, els sindicats agraris i les organitzacions empresarials del sector reclamen respecte perquè, a les Terres de Lleida, “no n’hi ha cap mena de racisme”

El 11 de juny del 2020 a les 15:10h
L’Alcalde d’Alcarràs, en representació d’una vuitantena d’ajuntaments lleidatans de municipis productors de fruita dolça, els responsables a les terres de Lleida dels sindicats agraris Asaja, JARC i Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) han reclamat aquest dijous respecte per un sector, el de la fruita, que és motor econòmic de les Terres de Lleida des de fa mig segle i que pateix des de fa setmanes una “injustificada” i “del tot injusta” campanya de desprestigi activada per organitzacions que “utilitzen les persones treballadores temporeres” i que “no tenen problema en utilitzar la mentida i la difamació sense tenir en compte els danys econòmics i socials que causen al territori”. Així s’ha indicat aquest 11 de juny al camp de futbol d’Alcarràs, on més de cinquanta alcaldes i representants empresarials i sindicals del sector s’han conjurat per defensar la fruita lleidatana i el model de generació de riquesa que ha fonamenta el desenvolupament dels pobles ponentins durant el darrer mig segle.

Alcarràs activa el servei WhatsAlc per facilitar la transparència i la participació ciutadana

El 8 de juny del 2020 a les 14:10h
L’Ajuntament d’Alcarràs activa aquest mes de juny un nou canal de comunicació per apropar l’acció institucional a la ciutadania amb una eina que destaca per la seva accessibilitat i que evidencia un cop més la proximitat des responsables municipals amb el veïnat. El nou canal, de nom WhatsAlc, empra la popular aplicació de missatgeria instantània WhatsApp, substitueix la Línia Verda i implica un estalvi per les arques municipals de 2.926 euros anuals.

Alcarràs exigeix per carta a la ministra de Treball el pagament immediat de totes les prestacions vinculades als ERTO

El 3 de juny del 2020 a les 12:22h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha reclamant avui mitjançant carta adreçada a la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que procedeixi “amb la màxima celeritat” per “ordenar el pagament immediat” de totes les prestacions vinculades als ERTO presentats arreu i amb motiu de l’estat d’alarma activitat com a conseqüència de la pandèmia en curs. Només a Catalunya, 97.700 empreses han cursat expedients de regulació temporal de l’ocupació que afecten a un 21,7% del total de persones treballadores afiliades a la Seguretat Social amb domicili al país. A Alcarràs, a data 31 de març de 2020 i segons l’Idescat, hi havia 4.469 persones afiliades i, si comptem que el 21,7% d’elles pot estar immers dins d’un ERTO, el resultat és que 970 alcarrassins i alcarrassines s’haurien vist afectats per un expedient d’aquestes característiques.

Alcarràs reforça la seguretat vial i millora la mobilitat amb la eliminació dels esvorancs als camins del municipi

El 1 de juny del 2020 a les 17:12h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquests dies una operació de millora als diferents camins de la xarxa local amb l’objectiu de facilitar la mobilitat de vehicles de tot tipus i millorar la seguretat vial durant la campanya agrària. En total, la inversió ronda els 170.000 euros distribuïts en dos fases. A la primera, que està ja executant-se, es destinen 47.890 euros per donar resposta a les necessitats més urgents. Els treballs contemplats a la segona fase, pressupostats en 122.601 euros més, encara estan en procés de licitació.

La Diputació de Lleida atorga una subvenció per arrendaments i subministraments a Alcarràs

El 1 de juny del 2020 a les 09:55h
S'emmarca en el Programa d'Ajuts per Arrendaments i Subministraments

Alcarràs, Torres de Segre i Soses ajornen l’obertura de les piscines municipals

El 29 de maig del 2020 a les 10:59h
Els Ajuntaments d’Alcarràs, Torres de Segre i Soses han decidit ajornar l’obertura de les piscines municipals, fins que el marc normatiu que regula enguany el funcionament d’aquestes instal·lacions, en el context d’emergència sanitària, permeti garantir l’equilibri entre la salut i el lleure dels usuaris. La decisió no suposa una suspensió definitiva de la temporada sinó únicament un ajornament del seu inici el qual es mantindrà o no segons evolucioni l’emergència sanitària en curs.

La planta de purins d’Alcarràs comptarà amb abastiment de gas

El 27 de maig del 2020 a les 15:40h
La planta de tractament de purins d’Alcarràs, la qual dona resposta des de la seva reactivació l’any passat a les necessitats generades per la potent indústria ramadera local, comptarà des d’aquest estiu amb abastiment de gas gràcies a una inversió de prop de 200.000 euros que aquestes setmanes aborda la distribuïdora Nedgia sense cap cost per les arques municipals.

Alcarràs manté una baixa incidència de la COVID-19 i encara no ha estat necessari emprar els espais d’aïllament habilitats per atendre persones temporeres amb símptomes

El 21 de maig del 2020 a les 17:47h
La incidència de la COVID-19 a la vila d’Alcarràs continua, ha destacat avui l’alcalde, Manel Ezquerra, “en nivells mínims” i, tant és així, que a hores d’ara i tot i l’increment de població que la localitat registra com cada any en aquestes dates no ha estat encara necessari fer ús de cap del centenar de places que, en compliment de les directrius fixades pel Departament de Salut, ha hagut de habilitar l’ajuntament per confinar persones treballadores temporeres. Així ho ha indicat avui l’alcalde, Manel Ezquerra, en el decurs de la Junta de Seguretat Local, que ha servit per analitzar l’evolució de delictes i faltes a la vila durant el 2019 i presentar la Memòria de Preparació de la Campanya de Fruita 2020 i Actuacions Socials de Temporada. La d’avui ha estat la primera reunió de treball presencial en les darreres setmanes, fet que suposa un notable avenç dins del camí de tornada a la normalitat.

Alcarràs activa un servei d’assessorament per ajudar les famílies amb infants o joves a afrontar el confinament de manera saludable

El 20 de maig del 2020 a les 11:20h
L’Ajuntament d’Alcarràs, tot coincidint amb l’emergència sanitària en curs i de la mà del psicopedagog alcarrassí Enric Barri, ha activat aquests dies un servei d’assessorament a famílies amb infants i joves amb el qual es vol ajudar a gestionar de manera adequada i saludable els dubtes, neguits i inquietuds que han generat els més de dos mesos d’emergència sanitària i les restriccions a la mobilitat i a d’altres drets que fixa l’Estat d’Alarma.

Els municipis fructícoles, els sindicats i les organitzacions empresarials del sector exigeixen un tracte fiscal més just per garantir el futur del model productiu

El 19 de maig del 2020 a les 15:11h
Prop de cinquanta municipis productors de fruita dolça de la demarcació de Lleida i entitats com ara els sindicats agraris ASAJA i JARC, la Plataforma en Defensa de la Fruita, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Afrucat han exigit aquesta setmana al Govern d’Espanya un tracte fiscal més just pel sector per tal de garantir el futur del model productiu de la fruita dolça, que és avui i des de fa dècades el principal motor econòmic de la demarcació. Aquest tracte fiscal just s’ha d’implementar amb noves rebaixes a l’índex de rendiment net amb el qual els pagesos lleidatans productors de fruita dolça calculen les quantitats associades de l’IRPF que hauran de satisfer a les seves respectives declaracions de la renda de l’exercici 2019. Tot plegat es demana en quatre missives que s’han enviat al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas; a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, al delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré i al subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida, José Crespín. A tots ells, se’ls demana que intercedeixin davant del Ministeri d’Hisenda.

Les escoles públiques d’Alcarràs renoven les seves instal·lacions per millorar el servei als infants

El 13 de maig del 2020 a les 14:45h
Els dos centres d’educació Infantil i Primària públics d’Alcarràs, l’escola Comtes de Torregrossa i l’escola Parc del Saladar, aborden durant aquests mesos de primavera i estiu millores per tal d’optimitzar el servei que reben els infants de la vila. Al Parc del Saladar, l’actuació comporta una ampliació del pati en 1.400 m2 que permetrà renovar el paviment i l’habilitar un nou sorral i noves àrees de joc i, al Comtes de Torregrossa, implicaran l’ampliació de l’actual cuina del centre, la retirada de les dues aules prefabricades existents i la instal·lació de quatre de noves més modernes i còmodes que totalitzen 236 m2. La inversió total als dos centres supera els 200.000 EUR.