Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Del Biolab Baix Segre al BIOHUB CAT

Vídeo que ens narra l’evolució històrica de la transformació de model econòmic actual cap a la bioeconomia circular.

ajuntalogo 

El moviment s’inicia a partir del projecte Biolab Baix Segre, una iniciativa col·laborativa entre municipis de la comarca del Segrià que té l’objectiu d’arrelar la gent al territori i captar talent a través de la generació de nous llocs de treball vinculats a la gestió dels recursos orgànics procedents de l’agricultura i la ramaderia. Els municipis membres són: Albatàrrec, Alcarràs, Almenar, Montoliu de Lleida, Seròs, Soses, Sudanell i Torres de Segre.

 

Fruit dels resultats obtinguts a través d’aquesta iniciativa, la Diputació de Lleida es fa també seu el repte de transformar el model econòmic actual cap a la bioeconomia circular, donant pas al Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) GREEN & CIRCULAR b. Ponent. com a suport en el desenvolupament de bioindústries.

 

Finalment, la Generalitat de Catalunya aprova l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya 2030 que inclou com una de les línies prioritàries el desenvolupament del hub de la bioeconomia de Catalunya, anomenat BIOHUB CAT, amb la voluntat d’esdevenir l’eina definitiva per al desenvolupament de biotecnologies i bioproductes.

  

 

Aquest projecte és cofinançat per la Generalitat de Catalunya i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

 

arxivat sota: ,