Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

L’ajuntament garantirà la continuïtat del FC Alcarràs

El 11 de juny del 2020 a les 16:45h
L’ajuntament d’Alcarràs s’ha compromès avui a fer tot allò que sigui a la seva mà per tal de garantir la continuïtat del FC Alcarràs com a entitat activa al municipi. El consistori alcarrassí formula aquest compromís desprès de conèixer-se la decisió de no continuar al capdavant del club que ha pres l’actual junta directiva del club.

Els municipis de la fruita dolça, els sindicats agraris i les organitzacions empresarials del sector reclamen respecte perquè, a les Terres de Lleida, “no n’hi ha cap mena de racisme”

El 11 de juny del 2020 a les 15:10h
L’Alcalde d’Alcarràs, en representació d’una vuitantena d’ajuntaments lleidatans de municipis productors de fruita dolça, els responsables a les terres de Lleida dels sindicats agraris Asaja, JARC i Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) han reclamat aquest dijous respecte per un sector, el de la fruita, que és motor econòmic de les Terres de Lleida des de fa mig segle i que pateix des de fa setmanes una “injustificada” i “del tot injusta” campanya de desprestigi activada per organitzacions que “utilitzen les persones treballadores temporeres” i que “no tenen problema en utilitzar la mentida i la difamació sense tenir en compte els danys econòmics i socials que causen al territori”. Així s’ha indicat aquest 11 de juny al camp de futbol d’Alcarràs, on més de cinquanta alcaldes i representants empresarials i sindicals del sector s’han conjurat per defensar la fruita lleidatana i el model de generació de riquesa que ha fonamenta el desenvolupament dels pobles ponentins durant el darrer mig segle.

Alcarràs activa el servei WhatsAlc per facilitar la transparència i la participació ciutadana

El 8 de juny del 2020 a les 14:10h
L’Ajuntament d’Alcarràs activa aquest mes de juny un nou canal de comunicació per apropar l’acció institucional a la ciutadania amb una eina que destaca per la seva accessibilitat i que evidencia un cop més la proximitat des responsables municipals amb el veïnat. El nou canal, de nom WhatsAlc, empra la popular aplicació de missatgeria instantània WhatsApp, substitueix la Línia Verda i implica un estalvi per les arques municipals de 2.926 euros anuals.

Alcarràs exigeix per carta a la ministra de Treball el pagament immediat de totes les prestacions vinculades als ERTO

El 3 de juny del 2020 a les 12:22h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha reclamant avui mitjançant carta adreçada a la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que procedeixi “amb la màxima celeritat” per “ordenar el pagament immediat” de totes les prestacions vinculades als ERTO presentats arreu i amb motiu de l’estat d’alarma activitat com a conseqüència de la pandèmia en curs. Només a Catalunya, 97.700 empreses han cursat expedients de regulació temporal de l’ocupació que afecten a un 21,7% del total de persones treballadores afiliades a la Seguretat Social amb domicili al país. A Alcarràs, a data 31 de març de 2020 i segons l’Idescat, hi havia 4.469 persones afiliades i, si comptem que el 21,7% d’elles pot estar immers dins d’un ERTO, el resultat és que 970 alcarrassins i alcarrassines s’haurien vist afectats per un expedient d’aquestes característiques.

Alcarràs reforça la seguretat vial i millora la mobilitat amb la eliminació dels esvorancs als camins del municipi

El 1 de juny del 2020 a les 17:12h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquests dies una operació de millora als diferents camins de la xarxa local amb l’objectiu de facilitar la mobilitat de vehicles de tot tipus i millorar la seguretat vial durant la campanya agrària. En total, la inversió ronda els 170.000 euros distribuïts en dos fases. A la primera, que està ja executant-se, es destinen 47.890 euros per donar resposta a les necessitats més urgents. Els treballs contemplats a la segona fase, pressupostats en 122.601 euros més, encara estan en procés de licitació.

La Diputació de Lleida atorga una subvenció per arrendaments i subministraments a Alcarràs

El 1 de juny del 2020 a les 09:55h
S'emmarca en el Programa d'Ajuts per Arrendaments i Subministraments

Alcarràs, Torres de Segre i Soses ajornen l’obertura de les piscines municipals

El 29 de maig del 2020 a les 10:59h
Els Ajuntaments d’Alcarràs, Torres de Segre i Soses han decidit ajornar l’obertura de les piscines municipals, fins que el marc normatiu que regula enguany el funcionament d’aquestes instal·lacions, en el context d’emergència sanitària, permeti garantir l’equilibri entre la salut i el lleure dels usuaris. La decisió no suposa una suspensió definitiva de la temporada sinó únicament un ajornament del seu inici el qual es mantindrà o no segons evolucioni l’emergència sanitària en curs.

La planta de purins d’Alcarràs comptarà amb abastiment de gas

El 27 de maig del 2020 a les 15:40h
La planta de tractament de purins d’Alcarràs, la qual dona resposta des de la seva reactivació l’any passat a les necessitats generades per la potent indústria ramadera local, comptarà des d’aquest estiu amb abastiment de gas gràcies a una inversió de prop de 200.000 euros que aquestes setmanes aborda la distribuïdora Nedgia sense cap cost per les arques municipals.

Alcarràs manté una baixa incidència de la COVID-19 i encara no ha estat necessari emprar els espais d’aïllament habilitats per atendre persones temporeres amb símptomes

El 21 de maig del 2020 a les 17:47h
La incidència de la COVID-19 a la vila d’Alcarràs continua, ha destacat avui l’alcalde, Manel Ezquerra, “en nivells mínims” i, tant és així, que a hores d’ara i tot i l’increment de població que la localitat registra com cada any en aquestes dates no ha estat encara necessari fer ús de cap del centenar de places que, en compliment de les directrius fixades pel Departament de Salut, ha hagut de habilitar l’ajuntament per confinar persones treballadores temporeres. Així ho ha indicat avui l’alcalde, Manel Ezquerra, en el decurs de la Junta de Seguretat Local, que ha servit per analitzar l’evolució de delictes i faltes a la vila durant el 2019 i presentar la Memòria de Preparació de la Campanya de Fruita 2020 i Actuacions Socials de Temporada. La d’avui ha estat la primera reunió de treball presencial en les darreres setmanes, fet que suposa un notable avenç dins del camí de tornada a la normalitat.

Alcarràs activa un servei d’assessorament per ajudar les famílies amb infants o joves a afrontar el confinament de manera saludable

El 20 de maig del 2020 a les 11:20h
L’Ajuntament d’Alcarràs, tot coincidint amb l’emergència sanitària en curs i de la mà del psicopedagog alcarrassí Enric Barri, ha activat aquests dies un servei d’assessorament a famílies amb infants i joves amb el qual es vol ajudar a gestionar de manera adequada i saludable els dubtes, neguits i inquietuds que han generat els més de dos mesos d’emergència sanitària i les restriccions a la mobilitat i a d’altres drets que fixa l’Estat d’Alarma.

Els municipis fructícoles, els sindicats i les organitzacions empresarials del sector exigeixen un tracte fiscal més just per garantir el futur del model productiu

El 19 de maig del 2020 a les 15:11h
Prop de cinquanta municipis productors de fruita dolça de la demarcació de Lleida i entitats com ara els sindicats agraris ASAJA i JARC, la Plataforma en Defensa de la Fruita, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Afrucat han exigit aquesta setmana al Govern d’Espanya un tracte fiscal més just pel sector per tal de garantir el futur del model productiu de la fruita dolça, que és avui i des de fa dècades el principal motor econòmic de la demarcació. Aquest tracte fiscal just s’ha d’implementar amb noves rebaixes a l’índex de rendiment net amb el qual els pagesos lleidatans productors de fruita dolça calculen les quantitats associades de l’IRPF que hauran de satisfer a les seves respectives declaracions de la renda de l’exercici 2019. Tot plegat es demana en quatre missives que s’han enviat al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas; a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, al delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré i al subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida, José Crespín. A tots ells, se’ls demana que intercedeixin davant del Ministeri d’Hisenda.

Les escoles públiques d’Alcarràs renoven les seves instal·lacions per millorar el servei als infants

El 13 de maig del 2020 a les 14:45h
Els dos centres d’educació Infantil i Primària públics d’Alcarràs, l’escola Comtes de Torregrossa i l’escola Parc del Saladar, aborden durant aquests mesos de primavera i estiu millores per tal d’optimitzar el servei que reben els infants de la vila. Al Parc del Saladar, l’actuació comporta una ampliació del pati en 1.400 m2 que permetrà renovar el paviment i l’habilitar un nou sorral i noves àrees de joc i, al Comtes de Torregrossa, implicaran l’ampliació de l’actual cuina del centre, la retirada de les dues aules prefabricades existents i la instal·lació de quatre de noves més modernes i còmodes que totalitzen 236 m2. La inversió total als dos centres supera els 200.000 EUR.

Alcarràs no cobrarà la taxa de terrasses fins l’estiu del 2021

El 5 de maig del 2020 a les 15:43h
L’Ajuntament d’Alcarràs no cobrarà fins l’estiu de 2021 la taxa que han de satisfer els bars, restaurant i cafeteries de la vila per l’ocupació d’espais de la via pública mitjançant el muntatge de terrasses de les quals poden gaudir els seus clients. Igualment, des del consistori, es “flexibilitzarà en la manera del possible” l’ampliació d’aquests espais d’esbarjo ciutadà i dinamització de la via pública mentre es mantinguin les restriccions d’aforament vinculades a l’estat d’alarma. Amb la mesura, es vol fer un cop de mà a un sector fonamental per l’economia i la vida social del poble en uns moments especialment compromesos pels hostalers com a conseqüència de les restriccions d’aforament a les quals els obliga l’emergència sanitària en curs.

Alcarràs enllesteix les mesures per garantir una campanya fructícola amb plenes garanties sanitàries

El 30 d'abril del 2020 a les 17:15h
L’equip de govern municipal d’Alcarràs ha presentat avui dins del marc de la reunió setmanal del Consell d’Emergències per Activació del Pla d’Emergències Municipal d’Alcarràs per Pandèmia la memòria que recull el complet pla de mesures dissenyat per garantir l’acolliment amb total seguretat i garanties sanitàries de les prop de 6.000 persones que, de manera escalonada, arriben enguany al municipi per treballar a la campanya de la fruita, la qual es perllonga des del pròxim 15 maig fins el proper 15 de setembre.

Alcarràs replantejarà les diferents festivitats d’aquest estiu i manté l’arribada de la Flama del Canigó

El 29 d'abril del 2020 a les 12:18h
L’ajuntament d’Alcarràs, a través de la seva Comissió de Festes, replantejarà enguany tots els actes festius programats durant els mesos d’estiu per tal d’adaptar-los a la nova normalitat a la qual obliga l’emergència sanitària en curs. Els eventuals canvis permetran la tradicional arribada per Sant Joan al municipi de la Flama del Canigó, però comportaran, això sí, no poder dur a terme els actes festius programats a la via pública. Igualment, esdeveniments com ara les sardanes a la fresca o les havaneres i la Festa dels Quintos tampoc se celebraran enguany o, si ho fan, serà amb un nou format compatible amb la distància social de seguretat que, per evitar eventuals contagis, s’ha de mantindre com a conseqüència de la prevalença de la COVD-19.

Alcarràs activa un pla de mesures preventives per acollir les prop de 6.000 persones que treballaran al camp i les centrals fructícoles durant la campanya

El 24 d'abril del 2020 a les 16:20h
L’ajuntament d’Alcarràs activa aquests dies un complet pla de mesures amb les quals es garantirà que l’acolliment de les prop de 6.000 persones que arriben al municipi aquestes setmanes per treballar a la campanya de la fruita es desenvolupa amb total seguretat i equilibri entre les necessitats dels productors i les restriccions a les quals obliga l’emergència sanitària en curs. Així, el consistori ha habilitat ja un centenar de places per a procedir, si s’escau, a l’aïllament en condicions de seguretat de persones temporeres que puguin eventualment mostrar patologies compatibles amb la COVID-19 durant la campanya fructícola i, també, s’abasteix del material sanitari i de prevenció necessari i activarà una campanya informativa mitjançant cartellera en diferents llengües ubicada a punts estratègics de la vila. Igualment, continuen diàriament les tasques de desinfecció dels punts més transitats del casc urbà i d’espais singulars com ara la residència Sant Sebastià.

Alcarràs suspèn l’edició 2020 de la Nectarina Atlètica

El 22 d'abril del 2020 a les 16:15h
L’ajuntament d’Alcarràs, a través del seu Patronat Municipal d’Esports, i l’Associació Atlètica Maiparem d’Alcarràs han acordat aquest dimecres la suspensió de la pròxima edició de la Nectarina Atlètica, la cursa popular que des de l’any 2013, se celebra cada estiu a la vila amb l’objectiu de promocionar la fruita de pinyol i els hàbits saludables. A la darrera edició, celebrada al juliol de 2019, van participar 600 atletes i 200 voluntaris i es van habilitar dos circuits, un de 5 km i un altre de 10.

Alcarràs es bolca amb la infància amb un seguit d’iniciatives per fer més agradables les seves rutines durant el confinament

El 21 d'abril del 2020 a les 13:50h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha activat tot coincidint amb aquest període de confinament un seguit d’iniciatives i propostes amb les quals vol fer més suportables les rutines dels més petits de la casa després de més d’un mes de confinament i mentre es concreta l’anunci que, des de les administracions competents en la matèria, s’ha realitzat tot obrint la porta a un possible alleujament de les normatives que, fins ara, impedeixen la sortida dels infants al carrer.

Alcarràs demana que els infants puguin tornar a sortir al carrer tan aviat com sigui possible

El 16 d'abril del 2020 a les 17:44h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha remès una carta al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i una altra al Ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la qual demana que es permeti als infants tornar a sortir al carrer de manera periòdica, amb les mesures de protecció oportunes i en espais controlats, tan aviat com els especialistes considerin que ha arribat l’hora de relaxar alguna mesura del confinament.

Alcarràs adverteix que, sense mesures més contundents per garantir la disponibilitat de mà d’obra, la fruita quedarà enguany penjant dels arbres

El 8 d'abril del 2020 a les 13:30h
L’Ajuntament d’Alcarràs considera que les mesures aprovades ahir pel Govern d’Espanya amb l’objectiu “d’afavorir la contractació temporal de treballadors al sector agrari” amb motiu de la propera campanya fructícola no suposen una resposta “adequada” a la necessitat que té el sector de garantir la disponibilitat de ma d’obra suficient per assegurar el correcte desenvolupament de la campanya fructícola d’enguany, que començarà d’aquí dues setmanes a Alcarràs i que, a poblacions properes com ara Seròs o Mequinensa, s’ha iniciat ja amb les tasques de recollida de la cirera

Alcarràs produirà mascaretes i equips d’autoprotecció amb impressores 3D

El 1 d'abril del 2020 a les 13:42h
L’Ajuntament d’Alcarràs iniciarà en els propers dies la producció de mascaretes i d’altres equips d’autoprotecció mitjançant impressores 3-D. L’acció ha estat possible gràcies a una iniciativa ciutadana activada per un grup de persones residents a la vila el qual impulsa a través de la plataforma gofundme.com una recollida de fons per finançar l’adquisició d’impressores 3D davant de la falta de material d’aquest tipus als equipaments mèdics i sanitaris de la població, les empreses i comerços que es mantenen oberts i els serveis d’emergències.

Els municipis fructícoles, els sindicats i les organitzacions empresarials del sector exigeixen solucions per garantir la disponibilitat de personal cara a la campanya agrària que està a punt d’iniciar-se en plena pandèmia del coronavirus

El 26 de març del 2020 a les 13:09h
Més de quaranta municipis productors de fruita dolça de la demarcació de Lleida i entitats com ara els sindicats agraris ASAJA i JARC, la Plataforma en Defensa de la Fruita, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Afrucat han exigit avui a les administracions amb competència en la matèria “solucions” per tal de garantir la disponibilitat de mà d’obra cara a la propera campanya de la fruita, la qual està a punt d’iniciar-se tot i la emergència sanitària en curs. La petició es concreta en un escrit que, aquest dijous dia 26, s’ha adreçat a la Subdelegació del Govern a Lleida i a la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida per tal que implementin les mesures necessàries per un sector estratègic del qual depèn en bona part la garantia d’abastiment d’aliments frescos i de qualitat dins de l’actual context de confinament de la població. Cada campanya, el sector necessita de la participació de prop de 40.000 treballadors temporals.

L’Associació de Mestresses de Casa d’Alcarràs posa a disposició del personal del comerç i les empreses, la residència d’avis i els serveis sanitaris i d’emergències prop de 600 mascaretes fetes a mà

El 25 de març del 2020 a les 13:55h
Una setantena de membres de l’Associació de Mestresses de Casa d’Alcarràs ha posat avui a disposició de l’Ajuntament de la vila prop de 600 mascaretes fetes a mà aquests dies tot emprant llençols, roba en desús i tones de solidaritat i saber fer. Les mascaretes es posaran a disposició del personal comerç local, la residència d’avis i, també, els serveis sanitaris i d’emergència, col·lectius tots que s’estan veient obligats a treballar en difícils condicions per l’escassedat d’equips d’autoprotecció.

Alcarràs activarà mesures per reduir la càrrega fiscal als veïns davant l’horitzó de crisi que genera el COVID-19

El 20 de març del 2020 a les 15:25h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha reunit aquest 20 de març el Consell del Pla d’Emergències per avaluar el desenvolupament a la vila de l’emergència sanitària en curs constatant que al municipi no hi ha cap contagi i informar sobre el Decret d’Alcaldia referendat en Junta de Govern el 19 de març amb mesures dictades per tal d’atenuar l’impacte de l’horitzó de crisi que es presenta a les famílies, empreses i autònoms de la vila.

Alcarràs desinfectarà cada dia carrers i places

El 18 de març del 2020 a les 14:13h
Des d’avui i cada jornada si la climatologia ho permet, operaris dels serveis municipals d’Alcarràs procediran en horari diürn a la desinfecció de carrers i places de la vila amb un viricida innocu per les persones, 100% biodegradable i que actua per contacte. Aquesta tarda està previst actuar de nou amb equips que pulveritzen el viricida cap el terra i, en paral·lel i com ja s’ha fet aquest matí, la brigada municipal continuarà dispersant el viricida per les voreres. Tot i tractar-se d’un producte innocu, es recomana les persones no sortir al carrer durant els quinze minuts posteriors a la desinfecció.

Alcarràs activa #etfemcostat, un nou servei d’assistència per persones vulnerables durant l’emergència sanitària en curs

El 14 de març del 2020 a les 18:51h
L’Ajuntament d’Alcarràs activa, avui i tot coincidint amb l’anunci d’aprovació per part del Govern d’Espanya del decret que dicta l’Estat d’Alarma, un servei d’assistència denominat #etfemcostat i dissenyat per atendre les persones vulnerables residents al municipi durant l’emergència sanitària en curs.

Alcarràs activa cautelarment el seu Pla d’Emergència Municipal en seguiment de les recomanacions del pla d’actuació del PROCICAT

El 13 de març del 2020 a les 15:55h
Alcarràs ha activat aquest divendres 13 de març el seu Pla d’Emergència Municipal tot seguint les recomanacions pels municipis que consten al Pla d’Actuació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial de risc. A més, i mentre es mantingui la emergència en curs, l’atenció ciutadana es prestarà de manera telefònica i telemàtica preferentment i exceptuant urgències. El consistori romandrà obert, però les diferents unitats treballaran a porta tancada.

Alcarràs suspèn i ajorna totes les activitats culturals, comunitàries i esportives durant 15 dies per prevenir eventuals contagis per coronavirus

El 12 de març del 2020 a les 14:20h
Alcarràs suspèn, des d’avui i durant els propers quinze dies, totes les activitats culturals, esportives i comunitàries previstes al municipi amb l’objectiu de prevenir eventuals contagis per coronavirus. La decisió es va prendre en una reunió d’urgència celebrada ahir al vespre i presidida per l’alcalde, Manel Ezquerra, a la qual van participar tots els regidors de l’equip de govern municipal. La mesura implica la suspensió de totes les activitats programades pels propers quinze dies a l’Escola de Música, les instal·lacions que gestiona el Patronat Municipal d’Esports, l’Aula de Pintura, el Centre Cultural Municipal lo Casino, el SAD Entrecamins Centre Obert, la Biblioteca Municipal Joaquim Montoy i la Llar de Jubilats i Pensionistes. A tots els espais citats es mantindrà l’atenció al públic i l’activitat administrativa; però els actes, cursos i d’altres activitats formatives, assemblees, reunions i trobades previstos durant la propera quinzena queden ajornats fins data a concretar. Igualment, s’anul·la el mercat setmanal de divendres, al Camp de Futbol no es realitzaran competicions ni entrenaments i la Escola Bressol tancarà aquest divendres i fins que es consideri convenient. Pel que fa a l’Escola de Música, es tancarà seguint les indicacions del Departament d’Educació; que contempla tancar escoles, instituts i universitats a partir de divendres 13 de març.

Alcarràs comptarà amb un nou col·lector pressupostat en 680.000 euros que optimitzarà el funcionament de la depuradora

El 11 de març del 2020 a les 15:21h
Alcarràs incorporarà enguany un nou col·lector a la seva xarxa de canalització i tractament d’aigües residuals que separarà definitivament les aigües pluvials de les residuals i aconseguirà que les segones no entrin a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) del municipi, no hagin de ser tractades i es generi un estalvi energètic i econòmic que podrà revertir en més i millors serveis pel veïnat. Les obres han de tenir una duració màxima de sis mesos a comptar des del seu inici i, a hores d’ara, els treballs estan pendents de licitar-se, tot i que des de l’Ajuntament i l’ACA s’han iniciat ja els treballs previs a aquest tràmit administratiu.

Alcarràs renova l’arbrat amb la plantada d’un centenar de nous exemplars al polígon Polinasa i el casc urbà

El 10 de març del 2020 a les 15:09h
Més d’un centenar d’arbres, en concret 75 moreres que s’ubiquen al polígon industrial Polinasa i una quarantena d’albízies i aligustres al casc urbà, estan sent plantats durant aquest mes de març al municipi dins de la campanya que, coincidint amb el final de l’hivern, ha encetat el consistori per tal de renovar i millorar la imatge de diferents punts del terme cara a la primavera i l’estiu. L’actuació, en marxa des de principis de mes, implica una inversió de més de 20.000 euros.