Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

El camí del Coll del Mixó, asfaltat

El 26 d'octubre del 2020 a les 16:22h
Operaris contractats per Nedgia completen aquesta setmana l’asfaltat en calent d’un tram d’un quilòmetre de llargària del Camí del Coll del Mixó, al qual s’havia aixecat el ferm aquesta primavera per tal de permetre la connexió, mitjançant una canonada d’acer de sis polzades, de la planta de tractament de purins amb la xarxa local d’abastiment de gas.

L’Ajuntament d’Alcarràs repararà el rellotge de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció

El 22 d'octubre del 2020 a les 13:55h
El rellotge de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, el qual porta sense funcionar gairebé sis mesos, serà reparat durant aquest darrer trimestre del 2020. L’actuació, pressupostada per en especialista català en maquinària d’aquest tipus, està pressupostada en uns 5.000 euros IVA inclòs i permetrà que el rellotge inclogui tocs automàtics programables per misses i altres oficis religiosos, repics, mitjos vols i, també, hores, quarts i mitges. La reparació serà possible gràcies als diners estalviats com a conseqüència de la suspensió aquest mes d’agost de totes les activitats amb públic de la Festa Major d’Estiu.

L’Ajuntament elabora un llistat de bars, cafeteries i restaurants que ofereixen el servei de menjar per emportar o recollir

El 21 d'octubre del 2020 a les 12:50h
L’Ajuntament d’Alcarràs, des de la seva regidoria de Promoció Econòmica, ha elaborat un llistat de bars, cafeteries i restaurants que ofereixen durant aquests dies de noves mesures de prevenció de la pandèmia serveis de lliurament a domicili o entrega a local de menjars preparats i begudes. Del llistat, que està format per un total de catorze establiments radicats al municipi, se’n farà difusió des d’avui mateix mitjançant els diferents canals de comunicació dels quals disposa el consistori. Per facilitar el contacte dels eventuals clients amb els establiments inclosos, es detalla al document generat en forma d’infografia la direcció, un telèfon de contacte i, també una breu descripció de les especialitats que ofereix cada bar, cafeteria o restaurant que participa de la iniciativa.

Alcarràs inicia una campanya de sensibilització en favor de l’ús responsable dels patinets elèctrics

El 15 d'octubre del 2020 a les 14:22h
L’Ajuntament d’Alcarràs, davant la proliferació al municipi de patinets elèctric i d’altres vehicles de mobilitat personal (VMP), impulsarà aquesta tardor una campanya de sensibilització per promoure l’ús responsable d’aquestes màquines. En paral·lel, i també des del consistori, s’enllesteix aquestes setmanes una ordenança municipal que regularà el seu ús.

La Policia Local d’Alcarràs s’adhereix a la campanya Escuts Solidaris per tal de recaptar fons contra el càncer infantil

El 14 d'octubre del 2020 a les 13:39h
Des d’aquest mes d’octubre, la Policia Local d’Alcarràs participa de la campanya Escuts Solidaris, una iniciativa activada en origen per agents dels cossos de Policia Local de Sant Celoni, Caldes de Malavella i Hostalric que aplega ja a hores d’ara a 145 cossos locals de policia de tot el país i que ha ultrapassat fins i tot les fronteres del Principat per tal de recollir fons per finançar la construcció a Barcelona d’un nou centre oncològic pediàtric que està previst sigui el més gran de tot Europa i que es denominarà Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center.

Els comerços i establiments hostalers d’Alcarràs afectats pel confinament de juliol seran compensats amb fins a 2.000 euros

El 9 d'octubre del 2020 a les 14:39h
Els comerços i establiments hostalers d’Alcarràs afectats pel confinament que va patir el municipi juntament amb Lleida i cinc municipis més del Baix Segrià podran, a partir d’aquest 20 d’octubre i un cop finalitzat el preceptiu període d’exposició pública, formalitzar a l’ajuntament d’Alcarràs les sol·licituds per acollir-se als ajuts que ha activat el Consell Comarcal per compensar les pèrdues patides.

El Ple d’Alcarràs limita a 30 km/h la velocitat màxima al nucli urbà

El 9 d'octubre del 2020 a les 00:55h
El Ple Municipal d’Alcarràs ha aprovat aquest 8 d’octubre la reducció a 30km/h de la velocitat màxima permesa pels vehicles que circulin pel nucli urbà d’Alcarràs. El canvi no afecta a les travessies urbanes de la L-800 i de la N-II a, on encara serà vigent la limitació a 50 km/h de la velocitat màxima.

Alcarràs reactiva la programació cultural amb el cicle teatral La Petita Agenda

El 7 d'octubre del 2020 a les 10:55h
L’Ajuntament d’Alcarràs recupera aquesta tardor, tot i l’emergència sanitària en curs i amb totes les mesures de prevenció del protocol per a la cultura segura, la seva programació cultural amb un cicle, La Petita Agenda, que, d’aquí al març i a raó d’un dissabte al mes, portarà al Centre Cultural Municipal lo Casino fins a sis espectacles familiars a càrrec de companyies de contrastat prestigi. El cicle arrenca aquest dissabte 10 d’octubre amb l’espectacle Contes de Carrer, a càrrec de la companyia alcarrassina Bao-Bap Teatre i amb els contes tradicionals com a protagonistes. L'obra s’havia d’haver representat a la Festa Major d’Estiu, però el passi es va anular a darrera hora per indicacions del Departament de Salut.

L’Ajuntament d’Alcarràs completa el pagament del deute pendent amb el Consell Comarcal en matèria de serveis socials

El 1 d'octubre del 2020 a les 12:10h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat durant el que portem d’aquest 2020 la regularització del deute que, des del maig de 2018 i fins el final de la darrera legislatura, es va acumular amb el Consell Comarcal del Segrià com a resultat de la decisió de no abonar les quotes acordades dins del conveni de prestació de Serveis Socials que el consistori alcarrassí va subscriure amb el Consell Comarcal. A finals de 2019, dels 105.296,33 euros que es s’havien abonat ja 51.890 i la resta ha estat pagada aquest 2020 mitjançant un pla de pagaments acordat entre les dues parts implicades.

Més de 2.000 persones han fet ús de les noves dependències de Serveis Socials a Ca l’Hereu en els seus quatre primers mesos de funcionament

El 30 de setembre del 2020 a les 12:33h
Un total de 2.080 persones han fet ús des de la seva entrada en servei a finals de maig d’enguany de les noves dependències que, a Ca l’Hereu, centralitzen des d’aquesta primavera els Serveis Socials al municipi. A data d’avui, i en horari de 10 a 14 hores de dilluns a dijous, una educadora i dues treballadores socials presten servei a un equipament que acull també, en aquest cas de dilluns a divendres, la tècnica especialista en Migracions i Serveis Socials del consistori i el personal de gestió i atenció del Banc d’Aliments a Alcarràs. Tot aquest equip atén cada setmana a una mitjana de 130 persones; xifra que, multiplicada per les 16 setmanes que les noves dependències porten obertes al públic, permet superar la xifra de 2.000 persones ateses.

Alcarràs rebutja la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra

El 28 de setembre del 2020 a les 21:27h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha rebutjat avui de forma “rotunda i contundent” la decisió del Tribunal Suprem segons la qual el president de la Generalitat de Catalunya, el M. Hble. Sr. Quim Torra i Pla, ha quedat inhabilitat per l’exercici d’unes funcions per les quals va ser escollit democràticament pel Parlament de Catalunya desprès de les darreres eleccions catalanes. Ho ha fet amb l’aprovació a un Ple Extraordinari convocat d’urgència al qual, com a la pràctica totalitat d’ajuntaments del país, s’ha debatut un únic punt: la moció en rebuig de la decisió judicial que han presentat els grups municipals de Junts per Alcarràs i Esquerra Republicana i que ha redactat l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la qual agrupa a hores d’ara 790 municipis i 52 organismes supralocals de tot el país.

Alcarràs lliura als seus centres de Primària i Secundària les impressores 3D que van permetre produir material d’autoprotecció durant els mesos més durs de la pandèmia

El 24 de setembre del 2020 a les 16:16h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha lliurat avui als equips directius de l’escola Parc del Saladar, l’Institut d’Alcarràs i l’escola Comtes de Torregrossa les tres impressores 3D que, durant els mesos més durs de la pandèmia, van permetre gràcies a la solidaritat del poble d’Alcarràs fabricar material d’autoprotecció amb el qual es va a abastir als sanitaris, el personal de les residències de gent gran, els equips d’emergències, els treballadors de comerços amb atenció al públic i la població en general. Entre el material produït destacaren les viseres per caretes protectores i les tires de material plàstic que, enganxades a les gomes de les mascaretes, permeten protegir-se a un mateix i als altres sense molèsties a les orelles. Igualment, es van fabricar també panys per a portes que permeten obrir i tancar sense contacte mitjançant, igual que en el cas de les viseres i els protectors d’orelles, patrons de lliure accés.

Alcarràs eliminarà les barreres arquitectòniques a l’entrada de la llar d’avis amb la instal·lació d’una plataforma elevadora

El 23 de setembre del 2020 a les 12:39h
L’Ajuntament d’Alcarràs completarà aquesta tardor l’eliminació de les barreres arquitectòniques que actualment dificulten l’entrada a la Llar d’Avis del municipi mitjançant l’eliminació de la rampa que actualment existeix i la instal·lació en el seu lloc d’una plataforma elevadora. L’actuació, pressupostada en 13.886 euros, es finança amb fons que han quedat disponibles desprès de que l’emergència sanitària en curs obligués fa unes setmanes a replantejar la Festa Major d’Estiu i suspendre tots els actes que implicaven concentracions de persones a espais públics.

Alcarràs limita a 30 km/h la velocitat màxima dins del nucli urbà

El 16 de setembre del 2020 a les 14:00h
L’Ajuntament d’Alcarràs, per tal d’afavorir la seguretat de vianants i conductors, ha decidit limitar a 30 km/h la velocitat màxima a la qual es pot circular dins del nucli urbà. La limitació és vigent a tots els carrers de l’àrea residencial de la població a excepció dels trams urbans de les carreteres L-800 i N-IIa, als quals encara està permès circular a un màxim de 50 km/h. Amb el canvi, destaca l’alcalde Manel Ezquerra, s’aconsegueix un entorn urbà més segur per tothom: “fem el mateix que s’està fent a altres poblacions del nostre entorn i posem al centre la seguretat de les persones. Un atropellament o una col·lisió tenen conseqüències molt diferents si els vehicles circulen a 30 km/h. Aquests 20 km/h de menys ens serviran per salvar vides”, explica.

Més de 1.500 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària inicien a les escoles i l’institut d’Alcarràs el curs 2020-21

El 14 de setembre del 2020 a les 12:20h
Més de 1.500 infants i joves inicien el curs escolar 2020-21 aquest dilluns, 14 de setembre, a les dues escoles d’Infantil i Primària (Parc del Saladar i Comtes de Torregrossa) i a l’INS Alcarràs, el centre públic de Secundària de la vila. Del total, uns 530 ho han fet a Infantil, uns 510 a Primària, un altre mig miler a Secundària i, també i a banda, 50 alumnes més han iniciat també avui el curs a l’EBMA, l’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs. Dels 530 infants que avui s’incorporen a Primària; 90 comencen a P3, el primer curs d’aquesta etapa educativa.

Alcarràs encara la tornada a l’escola amb millores per valor de 200.000 euros als dos centres de Primària de la població

El 10 de setembre del 2020 a les 10:56h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat durant aquestes darreres setmanes del mes d’agost i primers dies de setembre diferents tasques de millora a les dues escoles de Primària de la població (Escola Comtes de Torregrossa i Escola Parc del Saladar) valorades en prop de 200.000 euros que permetran als infants disposar de nous espais els quals faran possible el compliment a tots dos centres de les mesures de seguretat a les quals obliga l’emergència sanitària en curs.

Alcarràs encara la segona fase de l’eliminació dels clots i esvorancs de la xarxa camins del municipi

El 9 de setembre del 2020 a les 11:30h
L’Ajuntament d’Alcarràs encara durant aquestes darreres setmanes d’estiu la segona fase del programa d’eliminació de clots i esvorancs de la xarxa de camins del municipi amb l’inici de les tasques associades al contracte que, amb aquest objecte, es va licitar a mitjans de juliol i que s’ha adjudicat aquest setembre a una empresa lleidatana especialitzada en aquestes tasques.

Alcarràs adapta els actes de la Diada Nacional de Catalunya a les exigències sanitàries de la pandèmia

El 4 de setembre del 2020 a les 11:31h
L’Ajuntament d’Alcarràs celebrarà, com cada 11 de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya però, enguany, adaptarà l’esdeveniment a les exigències sanitàries a les quals obliga l’emergència sanitària en curs. Així, des del consistori, es recomana a la població que gaudeixi des de casa i mitjançant la retransmissió en directe que es farà al canal que l’ajuntament manté obert a YouTube de l’acte institucional programat a les 11 h del matí i a la Plaça Francesc Macià per commemorar la caiguda de Barcelona l’any 1714 a mans de les tropes de Felip V i reivindicar els drets nacionals i la llibertat del poble de Catalunya. L’acte inclourà una ofrena floral, parlaments de les autoritats i es clourà amb el cant de Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

El servei WhatsAlc es consolida com a canal de comunicació entre els regidors de l’equip de govern i la ciutadania

El 2 de setembre del 2020 a les 15:40h
El servei WhatsAlc, amb una quarantena de consultes rebudes i contestades directament pels regidors de l’equip de govern, es consolida després de la seva activació aquest mes de juny com a nou canal de comunicació per apropar l’acció institucional a la ciutadania amb una eina que destaca per la seva accessibilitat i que evidencia un cop més la proximitat des responsables municipals amb el veïnat. El servei empra la popular aplicació de missatgeria instantània WhatsApp, ha substituït la Línia Verda i implica un estalvi per les arques municipals de 2.926 euros anuals.

Enllestides les obres de millora de l’Escola Comtes de Torregrossa

El 26 d'agost del 2020 a les 15:54h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat aquest mes d’agost les tasques de millora de l’Escola Comtes de Torregrossa que permetran als infants disposar de noves aules habilitades emprant espais preexistents i quatre nous mòduls prefabricats instal·lats que totalitzen 236 m2 addicionals. A banda, el professorat comptarà amb un nou lavabo i, el personal del centre, amb nous espais complementaris a la cuina com ara vestuaris, un lavabo i un rebost. A l’obra, que es va iniciar el mes de maig, estava prevista també la substitució de la cuina actual per una de nova, però aquesta millora no s’abordarà fins que, en una propera reunió amb el Departament d’Ensenyament, es concreti de quina manera s’acaben d’implementar les mesures de seguretat vinculades a l’emergència sanitària en curs i si fan falta o no més nous espais per a usos lectius. De fet, els anteriors mòduls prefabricats amb els quals comptava el centre es mantenen també en ús per a ampliar encara més la disponibilitat d’espais

Alcarràs anul·la tots els actes amb gent de la seva Festa Major 2020, per recomanació del Departament de Salut

El 24 d'agost del 2020 a les 19:35h
Una directriu dirigida per escrit a l’ajuntament d’Alcarràs des de la Secretaria de Salut Pública en la qual es detalla que, “en relació amb la propera Festa Major d’aquest any 2020” és necessari “evitar qualsevol acte que comporti agregació de persones pel gran risc de contagi que pot suposar” ha motivat l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs a modificar novament el format de les celebracions previstes entre els pròxims 26 i 30 d’agost, i limitar la Festa Major d’estiu d’enguany a tres únics actes, de la vintena que tenia previstos, amb fortes mesures de seguretat.

Alcarràs estrena aquest dijous la cançó oficial de la Festa Major d’Estiu d’Alcarràs

El 19 d'agost del 2020 a les 12:50h
Pepet i Marieta, la banda de les Terres de l’Ebre, i l’ajuntament d’Alcarràs estrenen aquest dijous a les xarxes socials Alcarràs, on vas? la cançó amb la qual el combo d’Ulldecona reivindica el valor de les festes populars fins i tot en temps de pandèmia i que ha de convertir-se en tema oficial de la Festa Major d’Estiu d’enguany. La peça s’estrenarà de manera simultània a primera hora del matí de dijous als perfils de xarxes socials del consistori alcarrassí i la banda ebrenca i ho farà en format videoclip. L’encarregat de traslladar al format audiovisual de la peça musical ha estat en Carles Gòdia, escriptor i artista alcarrassí responsable del cartell que, enguany, és l’imatge de la Festa Major. A banda, i ja en directe, la peça s’estrenarà en un concert a càrrec dels propis Pepet i Marieta previst el 26 d’agost tot just després del pregó i la proclamació de pubilles i hereus.

Pepet i Marieta posen la banda sonora a la Festa Major d’Estiu d’Alcarràs

El 14 d'agost del 2020 a les 13:38h
Pagesos, fruita, balls populars, pubilles i hereus, gent mudada, lifares, garrotins, amoríos d’estiu i, sobretot, la seva particular manera d’entendre la música i les festes majors són els ingredients que Pepet i Marieta, el singular combo de les Terres de l’Ebre, ha barrejat per crear Alcarràs, on vas, la cançó que aspira a convertir-se en himne oficial de la Festa Major d’Estiu d’enguany al nostre poble. La cançó, i el videoclip original de l’alcarrassí Carles Gòdia que l’acompanya, s’estrenaran la setmana vinent als perfils i pàgines de l’Ajuntament d’Alcarràs, la Comissió de Festes i el propi grup en una primícia que es programa a pocs dies de l’inici de les Festes, que enguany se celebren del 26 al 30 d’agost. El mateix dia 26, tot just després del pregó i la proclamació de pubilles i hereus, Pepet i Marieta oferiran un concert a la plaça del Mercat al qual estrenaran la cançó.

Una vintena d’actes omplen l’edició 2020 de la Festa Major d’Alcarràs

El 12 d'agost del 2020 a les 11:30h
De nou, i malgrat la pandèmia, la Festa Major d’Estiu arriba a Alcarràs amb el final del mes d’agost i ho fa, tot i les particulars circumstàncies, amb un complet programa al qual no faltaran clàssics com ara els concursos de pintura ràpida i dibuix, les sardanes, els recorreguts de caça o, pels amants de la música, els concerts d’orquestres de reconegut prestigi com ara Nova Etapa i Pensylvania, grups locals com Mototrös o solistes com Kelly Isaiah. El teatre, igualment, serà protagonista i, enguany, presenta com a actes principals l’actuació del televisiu Quim Masferrer, que arribarà a la nostra vila el divendres 28 amb el seu espectacle Bona Gent, l’espectacle Contes al Carrer, del grup local Baobap Teatre o el concert del grup Xiula que està previst dijous 27. Pels més menuts, cal citar igualment l’espectacle A la Fresca, també dijous 27 o la representació Hamelí, de Xip Xap Teatre el diumenge 30.

El Baix Segre torna a demanar al Procicat que permeti l’obertura dels espais interiors dels establiments hostalers

El 6 d'agost del 2020 a les 12:35h
Els alcaldes d’Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d’Escarp, un cop coneguda la negativa del Procicat a relaxar les mesures que regulen el funcionament dels establiments hostalers dels seus pobles, han enviat una nova missiva conjunta als responsables d’aquest organisme a la qual sol·liciten de nou que, “el més aviat possible”, es decretin les mesures “necessàries” per tal de permetre, amb les preceptives limitacions d’aforament a les quals obliga la emergència sanitària en curs, “l’obertura al públic dels espais interiors dels establiments hostalers” dels respectius municipis.

La Policia Local d’Alcarràs incorpora un nou agent

El 5 d'agost del 2020 a les 14:00h
La Policia Local d’Alcarràs ha incorporat aquesta primera setmana d’agost als seus efectius un nou agent que exercirà en pràctiques durant els propers sis mesos i s’incorpora al cos un cop finalitzada la seva preceptiva formació de nou mesos a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya

El Baix Segre demana al Procicat que permeti l’obertura dels espais interiors dels establiments hostalers

El 4 d'agost del 2020 a les 14:35h
Els alcaldes d’Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d’Escarp han enviat una missiva conjunta als responsables del Procicat a la qual sol·liciten que, “el més aviat possible”, es decretin les mesures “necessàries” per tal de permetre, amb les preceptives limitacions d’aforament a les quals obliga la emergència sanitària en curs, “l’obertura al públic dels espais interiors dels establiments hostalers” dels respectius municipis. A hores d’ara; els bars, cafeteries i restaurants del Baix Segre únicament poden servir consumicions i dinars a les seves terrasses, les quals poden ocupar-se només fins un màxim del 50% del seu aforament i han de mantenir una separació mínima de 2 m entre taules. Tot plegat succeeix al mateix temps al qual, en virtut de la resolució SLT/1941/2020 de 30 de juliol que va relaxar el confinament estricte de la subcomarca, els establiments hotelers sí que poden veure ocupats els seus espais interiors comuns si no s’ocupa més d’un 50% del seu aforament.

Alcarràs tanca l’expedient dels terrenys de l’escola Parc del Saladar després de 15 anys de tramitació

El 30 de juliol del 2020 a les 23:15h
El Ple Municipal d’Alcarràs ha tancat aquest 30 de juliol amb l’aprovació d’un acord de transacció entre el consistori i una empresa lleidatana l’expedient vinculat a la cessió al consistori l’any 2004 per part d’un particular de la parcel·la que avui ocupa l’escola Parc del Saladar. Amb el tràmit aprovat aquest dijous es posa fi a quinze anys de feixuga i tortuosa tramitació mitjançant l’entrega de 250.000 euros i la cessió en permuta del domini sobre tres solars de propietat municipal valorats en 782.512 euros – el tercer dels solars haurà de ser urbanitzat pel consistori en un termini màxim de 10 anys- a la empresa lleidatana en qüestió a canvi dels seus drets adquirits derivats de la parcel·la que avui ocupa l’escola Parc del Saladar.

Alcarràs tria el cartell de la Festa Major d’estiu

El 28 de juliol del 2020 a les 12:10h
Sigui com sigui, farem Festa Major; una obra original de Carles Gòdia Charles, la qual s’inspira en l’estètica i la composició característiques dels còmics de 13 Rue del Percebe que va fer cèlebres l’historietista Francisco Ibáñez; ha estat enguany la proposta guanyadora al concurs de cartells que va convocar l’ajuntament d’Alcarràs a mitjans de juny i amb motiu de la propera Festa Major d’estiu. Aquesta celebració se celebrarà, en principi i sempre ajustant-se al format i les mesures de seguretat als quals obliga l’emergència sanitària en curs, entre els propers 26 i 30 d’agost

Els municipis del Baix Segre sol·liciten que no es prorrogui el confinament actual tan estricte

El 27 de juliol del 2020 a les 11:52h
Els alcaldes i alcaldesses d’Alcarràs, Aitona la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre; reunits aquest diumenge 26 de juliol per estudiar la situació social i econòmica d’aquests municipis després de 12 dies d'aplicació de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol, per la qual s'adoptaven noves mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19; han demanat formalment al PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) que en la reunió prevista per aquest dilluns 27 de juliol es revisi la millora epidemiològica detectada en aquests sis municipis per tal de no prorrogar la vigència de la Resolució SLT/1698/2020 -que finalitza el 30 de juliol a les 16 h- i equiparar les mesures de confinament a la resta de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i a la resta de municipis de la comarca del Segrià.