Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs embelleix el cementiri vell per Tots Sants amb 70 crisantems i escorces a les zones enjardinades amb xiprers

L’Ajuntament planta també 4 oliveres a l’entrada principal del cementiri nou i instal·la un parterre amb plantes arbustives a l’accés per a vianants

28/10/2022

Alcarràs embelleix el cementiri vell per Tots Sants amb 70 crisantems i escorces a les zones enjardinades amb xiprers
Els poms de crisantems i les escorces, a les zones enjardinades del cementiri vell.

L’Ajuntament d’Alcarràs ha embellit els dos cementiris municipals i intensificat la seva neteja per la celebració de Tots Sants, el pròxim dimarts, 1 de novembre. Al cementiri vell s’han reforçat en els darrers dies les tasques de manteniment que realitza la brigada municipal, s’ha embellit la instal·lació plantant 70 poms de crisantems i també s’han col·locat escorces a les bases dels xiprers i les zones enjardinades on hi ha aquests arbres. Al cementiri nou, s’han plantat 4 oliveres al camí d’accés a l’entrada principal, al costat del banc i la font de la rotonda del Tossalet Roig, i s’ha fet una neteja profunda dels camins de l’interior de la instal·lació.

 

“Amb motiu del Dia de Tots Sants, hem incrementat els treballs de la brigada municipal als dos cementiris d’Alcarràs, ja que l’objectiu és que les persones que visitin els seus familiars en aquest dia assenyalat ho puguin fer en un entorn i ambient molt agradable”, explica l’alcalde, Jordi Janés.

 

Durant tota la setmana, la brigada d’obres ha realitzat treballs de neteja i arranjament al cementiri vell, “on a més a més, hi hem col·locat un total de 70 flors ornamentals, poms de crisantems de colors groc, lila i blanc a les zones enjardinades i on també s’han arreglat els voltants de les bases dels xiprers posant-hi escorces”, detalla Janés, qui afegeix, que “d’aquesta manera, els camins de l’interior del cementiri ara queden totalment embellits amb les escorces com a element decoratiu orgànic, juntament amb els crisantems que s’han plantat”.

 

Les millores al nou cementiri

Pel que fa al cementiri nou, s’han plantat 4 oliveres al camí d’accés a l’entrada principal, just al costat de la font i el banc de fusta que es van col·locar aquest estiu, davant la rotonda del Tossalet Roig. En aquest sentit, l’alcalde d’Alcarràs recorda les millores que s’han fet en els darrers mesos en els accessos al cementiri, “com la senyalització de les entrades, sortides, zona d’estacionament i informació rellevant d’aquesta instal·lació municipal, així com també l’asfaltatge, millora del sistema de canonades i desaigües del camí del Saladar i la instal·lació de 200 separadors del carril bici i per a vianants, la nova via per a passejadors i ciclistes i que forma part del Pla Municipal de Camins Saludables.

A més a més, a l’accés al cementiri per a vianants s’ha creat un parterre amb plantes arbustives a nivell de terra “per continuar amb la idea de crear espais públics acollidors”, detalla l’alcalde, Jordi Janés.

 

Finalment, l’Ajuntament posarà el dia de Tots Sants una corona de llorer a l’entrada principal de cada un dels dos cementiris municipals amb la inscripció “en record de tots el difunts”.