Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs debat sobre l’efecte de la guerra d’Ucraïna en els preus de les matèries primeres i l’energia en la XV Jornada Tècnica del Porcí

El Centre Cultural Lo Casino acollirà la sessió el 24 de novembre i es preveu l’assistència de 250 professionals. L’ADS Alcarràs lliurarà dues llonganisses als assistents i material promocional de la marca local ‘Mandongo’

18/11/2022

Alcarràs debat sobre l’efecte de la guerra d’Ucraïna en els preus de les matèries primeres i l’energia en la XV Jornada Tècnica del Porcí
Cartell, les dues llonganisses 'Mandongo Alcarràs' i la bossa que es lliuraran a les persones participants a la jornada.

El Centre Cultural Lo Casino d’Alcarràs acollirà el 24 de novembre la 15a edició de la Jornada Tècnica del Porcí, una sessió en la qual es parlarà sobre la situació canviant i els efectes econòmics en el sector primari de la guerra d’Ucraïna, la gestió del purí, la situació sanitària del virus PRRS i el paper de la formació en la tecnificació d’aquest sector professional. La jornada l’organitza l’Associació de Defensa Sanitària (ADS) Alcarràs en col·laboració amb l'Ajuntament i es lliurarà als assistents dues llonganisses elaborades per les carnisseries del poble que formen part del projecte local ‘Mandongo Alcarràs’, així com material promocional de la marca. La jornada preveu l’assistència de 250 professionals.

 

L’ADS Alcarràs lliuraran als assistents a la jornada un parell de llonganisses per persona, elaborades per les carnisseries del poble Ca la Pastora i Lluïsa, “una iniciativa per continuar impulsant la marca ‘Mandongo Alcarràs’ amb la finalitat de donar suport al sector porcí i treballar junts per promocionar la carn de porc”, explica l’alcalde, Jordi Janés. “Sota el paraigua de d’aquesta marca local hi està l’Ajuntament, l’ADS, les dues carnisseries del poble i l’Associació de Mestresses de Casa, que són les que elaboren l’embotit per la Festa del Porc, al gener, una tradició molt arrelada al municipi”, recorda Janés. A les persones participants, també es farà entrega d’una bossa amb material promocional de tots els col·laboradors.

 

Cinc ponències professionals

Pel que fa al programa de la pròxima Jornada Tècnica del Porcí d’Alcarràs, començarà el dijous dia 24 de novembre a les 8:45 hores amb la recepció de les persones participants per procedir a les 9:00 hores a la inauguració, a càrrec de l’alcalde, Jordi Janés, i el president de l’ADS del porcí d’Alcarràs, Jordi Dolcet. La primera ponència, a les 9:15 hores, la faran Jordi Jové, president d’Alcarràs Bioproductors, i la tècnica Mireia Vilaró, qui parlaran sobre el ‘Present i perspectives de futur’ de la citada societat agrària.

 

A les 9:30 hores, Xavier Flotats, catedràtic emèrit d’enginyeria de l’Universitat Politècnica de Catalunya, donarà una xerrada sobre el ‘Paper del biogàs en el futur del tractament de les dejeccions’. A les 10:15 es farà una pausa-cafè i la jornada es reprendrà a les 11:00 hores amb la ponència de Jordi Baliellas, veterinari del Grup de Sanejament del Porcí GSP Lleida i Interporc, sota el títol ‘Situació actual del virus PRRS. Com protegir-nos de les noves variants”. A les 11:45, Isidre Guinjoan, broker en el mercat de matèries primeres, representant a Catalunya de Cofco International i vicepresident del patronat de la Llotja de Reus i vocal de la taula de preus de la Llotja de Barcelona, parlarà sobre ‘L’efecte de la guerra Rússia-Ucraïna en el preu de les matèries primeres i l’energia’.

 

A les 12:30 hores, Pedro López Romero, director de 333 Academy i professor associat de la UdL, donarà una conferència sobre ‘La formació com a eina clau en el futur del sector porcí’. En acabar, hi haurà torn de precs i preguntes i es clausurarà la jornada amb la presència d’Oriol Anson, secretari d’Agenda Rural del departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, i Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials a Lleida d’aquest departament. L’organització lliurarà a totes les persones participants un certificat d’assistència.