Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs reconeix les persones donants de sang amb una estàtua davant el centre de salut

Al poble hi ha uns 100 voluntaris i la figura, d’acer oxidat, és una obra ideada pels artistes alcarrassins Josep Antoni Moreno i Aitor Ortiga

02/11/2022

Alcarràs reconeix les persones donants de sang amb una estàtua davant el centre de salut
Acte d'inauguració de l'estàtua en reconeixement de les persones donants de sang d’Alcarràs.

L’Ajuntament d’Alcarràs ja té una estàtua en reconeixement a les persones del municipi que donen sang, “una escultura d’acer oxidat en forma de cor que ens recorda la importància de ser donants per tal de salvar vides”, explica l’alcalde, Jordi Janés. L’acte d’inauguració ha estat aquest dimarts i va comptar amb la presència dels responsables de la Federació Catalana de Donants de Sang, de la demarcació del Segrià d’aquesta entitat, regidores i regidors de la Corporació i voluntaris. “Es calcula que a Alcarràs hi ha unes 100 persones que donen sang i ara es volen associar”, detalla l’alcalde.

 

L’acte d’inauguració de l’estàtua va comptar amb la presència de l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, l’alcarrassí Marc Ibars, la presidenta de l’Associació Donants de Sang del Segrià, Anna Rojas, les regidores i regidors de la Corporació, entre altres autoritats locals i comarcals, i persones donants. “Al poble hi ha unes 100 persones voluntàries que donen sang i en l’actualitat volen crear una associació del municipi que formaria part de l’Associació de Donants de Sang del Segrià”, detalla l’alcalde.

 

La figura creada per a retre l’homenatge a les persones donants de sang és una creació dels artistes alcarrassins Josep Antoni Moreno i Aitor Ortiga, qui han esculpit amb acer ‘corten’ un cor i una gota i sobre una pedra de forma cúbica i que fa de peu de l’estàtua. També hi ha una placa on es pot llegir “l’Ajuntament d’Alcarràs, en reconeixement als seus donants de sang, per la seva vessant altruista i vetllant sempre pel bé comú. La figura està just davant del Centre d’Atenció Primària del poble, al carrer Davant.

 

“Un gest que ajuda les persones malaltes o que ho necessiten”

Aprofitant la inauguració de l’estàtua dedicada a les persones donants de sang d’Alcarràs, l’alcalde “anima a les alcarrassines i alcarrassins a fer-se també donants, ja que amb aquest gest s’ajuden a les persones malaltes de càncer, anèmia i també es fan moltes transfusions infantils. El 30% de les donacions del grup 0 negatiu o donant universal es destinen a fer transfusions en casos d’accidents, segons les dades del Banc de Sang i Teixits. “És un gest de solidaritat i altruisme que ajuda moltes persones malaltes a curar-se o a pal·liar la malaltia”, conclou Janés.