Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Cinema i teatre per commemorar el 25N a Alcarràs

Aquest divendres, 25 de novembre, se celebra el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i l'Ajuntament d'Alcarràs ha preparat un programa d'activitats per donar visibilitat a les violències masclistes que es produeixen i han augmentat en els darrers temps i rebutjar-les. "Hem organitzat aquestes activitats per a les alcarrasines i els alcarrasins amb l'objectiu d'oferir suport a les víctimes i el seu entorn sobre aquest problema que malauradament avui en dia encara és tan present en la nostra societat", explica Jordi Janés, alcalde d'Alcarràs. "Volem construir un Alcarràs millor per a tothom", afirma Ester Ibars, regidora de l'àrea de la Dona, "un Alcarràs que condemni tota forma de violència, sigui física o psicològica, contra les dones. Independentment de la seva edat, orientació sexual i de gènere, discapacitat, nacionalitat o religió".

23/11/2022

La programació ha començat el dimarts, 22 de novembre, amb la xerrada 'Fer-se dona a Roma' a càrrec de la docent i lingüista Flora Grifol. Una sessió que organitza l'Aula d'Extensió Universitària d'Alcarràs i que indaga sobre si la societat actual som hereus de l'antic patriarcat romà. L'acte ha tingut lloc a la Sala d'Actes Centre Major a les 17h i ha estat obert a tota la població.

 

El mateix 25 de novembre, es projecta la pel·lícula 'Solo una Vez' (2021) a la Biblioteca Municipal d'Alcarràs a les 18h. El film, dirigit per Guillermo Rios, narra la història de la Laura, una psicòloga al servei d'atenció a les dones que sofreixen violència de gènere. La psicòloga es troba assetjada durant unes setmanes pel marit d'una de les seves pacients. L'home, denunciat per la seva dona per assetjament, afirma no ser cap maltractador. La proposta de Cine Fòrum està recomanada principalment al públic adolescent i adult i està organitzada per la mateixa Biblioteca Municipal Joaquim Montoy.

 

Per acabar la jornada, el dissabte 26 de novembre, es presenta l'espectacle d'humor crític sobre temàtica de gènere 'Elles #Cosasdechicas' a mans de la companyia La Melancolia. L'acte tindrà lloc a la Sala d'Actes del Centre Cultural Municipal Lo Casino a les 18h amb entrada lliure i està organitzat per l'Ajuntament d'Alcarràs amb el suport de la Diputació de Lleida, el Pacto de Estado i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Paral·lelament a aquests actes, durant els dies de la celebració, les lletres de la rotonda d'entrada al municipi i els equipaments culturals s'il·luminaran de color morat com a acte de protesta contra la violència masclista.