Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs destinarà 150.000 euros a millorar els punts negres de les carreteres del municipi

Es farà una rotonda i una plaça a la cruïlla entre els carrers Calvari i Sant Sebastià “per reordenar el trànsit i augmentar la seguretat viària d’una zona on hi passen molts estudiants”, diu l’alcalde, Jordi Janés. Amb aquest projecte el consistori vol consolidar el desenvolupament urbanístic de la Plataforma 150 i embellir l’accés al cementiri vell.

04/11/2022

Alcarràs destinarà 150.000 euros a millorar els punts negres de les carreteres del municipi
Cruïlla on es construirà una rotonda i una plaça enjardinada.

L’Ajuntament d’Alcarràs destinarà en els pròxims mesos un total de 150.000 euros a millorar els punts conflictius de les carreteres del municipi mitjançant una subvenció del Servei Català de Trànsit. Amb aquesta partida econòmica es construirà una rotonda a la cruïlla entre els carrers Calvari i Sant Sebastià, “on hi ha un canvi de rasant que dificulta la visibilitat dels conductors i que és, també, un camí de pas dels estudiants que es dirigeixen a l’institut i al col·legi Parc del Saladar”, explica l’alcalde, Jordi Janés. La futura rotonda “incrementarà la seguretat dels vianants i del trànsit, i amb la plaça podrem embellir encara més aquesta zona del poble consolidant, així, el desenvolupament de l’urbanització de la Plataforma 150”, afirma Janés.

 

La rotonda i plaça que es construiran amb els fons atorgats per Trànsit estarà situada en “un punt per on passen molts estudiants procedents de la zona Nord d’Alcarràs que van caminant fins als centres educatius i que, a més a més, orogràficament té un canvi de rasant”, detalla l’alcalde, qui afegeix que “treballem per una mobilitat segura i sostenible, intel·ligent, per la pacificació del trànsit i la reducció de l’accidentalitat en el nucli urbà”. Per tant, “la nostra idea és reordenar el trànsit amb una rotonda amb l’objectiu d’incrementar la seguretat tant dels vehicles com de les persones vianants i embellir la zona amb una plaça amb espais enjardinats”, afirma Janés.

 

Consolidació de la Plataforma 150 i jardins a l’accés al cementiri vell

Amb la construcció d’aquesta plaça i rotonda a la cruïlla, l’Ajuntament d’Alcarràs vol consolidar les obres de l’urbanització de la Plataforma 150, el cèntric espai que estava abandonat i que urbanísticament es va poder desencallar el 2021 amb la construcció d’una quinzena d’unifamiliars, cases adossades i set cases aïllades, “ja que la rotonda i plaça entre els carrers Calvari i Sant Sebastià ajudarà a reordenar i embellir aquesta urbanització”, diu l’alcalde.

 

Finalment, un cop estiguin fetes aquestes millores, l’Ajuntament d’Alcarràs també té la intenció d’arranjar l’accés al cementiri vell, situat en l’àrea urbana del poble on es farà la rotonda i la plaça. “Ara el solar que hi ha davant el cementiri vell és de terra i els que volem fer és asfaltar-lo i crear espais enjardinats i amb arbres, embellint d’aquesta forma l’entrada i l’àrea d’estacionament de vehicles d’aquesta instal·lació municipal”, conclou Jordi Janés.