Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

L’església de la Mare de Déu de l’Assumpció necessita 4.000 euros més per fer possibles les millores que requereix

El 20 de gener del 2021 a les 15:40h
L’ajuntament d’Alcarràs, juntament amb els responsables de la parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció, han recaptat ja 4.585 euros amb la campanya de recollida de fons o crowdfunding que es va activar a finals d’aquest darrer novembre per tal de finançar un seguit d’obres de manteniment i conservació a l’església d’Alcarràs; però encara s’està lluny dels més de 8.000 que se necessiten per finançar les actuacions que han de garantir el futur d’aquest símbol del poble i patrimoni de tothom que es l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció. La campanya activada, que té com a nom Salvem el Patrimoni Històric, continuarà així doncs i fins assolir-se la quantitat necessària.

Alcarràs suspèn els actes culturals previstos en honor a Sant Sebastià

El 17 de gener del 2021 a les 11:38h
L’ajuntament d’Alcarràs, a conseqüència de l’evolució de la pandèmia a la demarcació i territoris propers, ha decidit suspendre el seguit d’actes culturals que s’havien programat en honor a Sant Sebastià. De tota la programació cultural que s’havia dissenyat per aquesta segona quinzena de gener, es manté només l’espectacle pirotècnic previst per aquest 20 de gener. La Parròquia de l’Assumpció de la Mare de Déu, també, celebrarà la missa que tenia prevista el mateix 20 de gener.

L’alcalde d’Alcarràs lamenta que el conseller Bernat Solé no li hagi comunicat la seva visita oficial a la cooperativa Fruits de Ponent

El 13 de gener del 2021 a les 18:16h
L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, ha lamentat avui que el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, no li hagi comunicat la visita oficial que aquest 13 de gener ha realitzat a les instal·lacions del grup cooperatiu Fruits de Ponent per conèixer el seu compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Alcarràs demana mesures per combatre la plaga de conills al terme

El 13 de gener del 2021 a les 11:04h
L’Ajuntament d’Alcarràs, davant l’extraordinària proliferació de conills al terme durant els darrers mesos, ha demanat al Departament d’Agricultura, ramaderia Pesca i Alimentació que prengui “les mesures adients”, sigui “directament” o en forma de “permisos especials” pels caçadors locals per reduir la presència d’uns animals que, per la seva quantitat i hàbits alimentaris, adquireixen característiques de “plaga”, donat que malmeten les produccions agràries –especialment fructícoles- que són base de l’economia i arriben, fins i tot, a atacar els arbres

Alcarràs formalitza el tancament de la tramitació dels terrenys de l’escola Parc del Saladar

El 12 de gener del 2021 a les 15:09h
L’ajuntament d’Alcarràs ha completat, avui i amb la signatura dels acords de pagament amb els titulars dels drets derivats de la cessió original, la tramitació derivada de la cessió a l’Ajuntament d’Alcarràs, ara fa 15 anys, dels terrenys als quals avui és l’escola Parc del Saladar, la segona escola pública del municipi. A la signatura, han estat presents l’alcalde, Jordi Janés i els representants de la mercantil creditora i, amb ella, s’evita una judicialització de resultat incert la qual podria haver comportat reclamacions addicionals per valor de fins a 400.000 euros.

L’Ajuntament d’Alcarràs inicia el pagament dels ajuts als comerços afectats pel confinament perimetral del juliol

El 11 de gener del 2021 a les 14:44h
Un total de 74 empreses i autònoms amb domicili al municipi d’Alcarràs i que desenvolupen activitats comercials que es van veure afectades en el seu funcionament pel confinament que van patir aquest juliol Alcarràs, Lleida i altres cinc municipis del Baix Segrià rebran a partir d’aquesta setmana als seus comptes corrents els ajuts que, per tal de pal·liar els greuges derivats, ha concedit el Consell Comarcal del Segrià i que s’han tramitat des dels respectius consistoris. En total, es rebran 221.926 euros al municipi a raó de 2.999 per beneficiari.

L’Ajuntament d’Alcarràs es reuneix amb la plataforma Salvem Casa Vallmanya per estudiar horitzons de col·laboració

El 8 de gener del 2021 a les 21:04h
L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs amb l’alcalde, Jordi Janés, al capdavant s’ha reunit aquest 8 de gener a l’ajuntament de la vila amb representants de la plataforma Salvem Casa Vallmanya per tal “d’identificar horitzons comuns” de posada en valor del llegat del President Macià a Alcarràs. A la trobada, l’alcalde, Jordi Janés, ha constatat l’estat d’un immoble que ja ha perdut part de la teulada, presenta una esquerda a una de les façanes laterals i exigeix, per la seva consolidació i recuperació, una inversió d’1’5 milions d’euros que l’Ajuntament d’Alcarràs no pot assumir en solitari.

Alcarràs inicia la recuperació del seu Pou de Gel del s. XVII

El 6 de gener del 2021 a les 11:22h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat durant les darreres setmanes del 2020 la primera fase de les tasques necessàries per la recuperació del pou de gel del municipi, un element patrimonial original del segle XVII que destaca, especialment, per la seva envergadura i la conservació de l’embigat de la base, al qual també s’ha actuat aquests dies. La millora ha estat possible gràcies a fons municipals i a dues subvencions que totalitzen 30.000 euros concedides el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els ‘Reixos’ tornen a Alcarràs

El 4 de gener del 2021 a les 14:30h
L’Ajuntament d’Alcarràs organitza, com cada 5 de gener, la tradicional cavalcada amb la qual SSMM els Reis d’Orient tornaran a omplir d’il·lusió els carrers de la vila acompanyats de molts amics màgics i lluminosos. Enguany, però, la cavalcada no inclourà parades per permetre, com a edicions anteriors, que Melcior, Gaspar i Baltasar entreguin directament els regals a la infància. La situació de pandèmia i les necessàries mesures sanitàries obliguen així a programar una Cavalcada de Reis diferent per garantir la seguretat de tothom.

L’ajuntament d’Alcarràs demana ajuda per recuperar la memòria de Macià a la Casa de Vallmanya

El 30 de desembre del 2020 a les 12:49h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha iniciat, aquesta setmana i amb l’enviament de diferents cartes, la cerca de complicitats públiques i privades per recuperar, tan aviat com sigui possible, la memòria del President Macià a Alcarràs mitjançant la dignificació de la Casa de Vallmanya, a la qual estiuejava l’Avi i s’haurien celebrat importants reunions polítiques durant els anys de la II República Espanyola. Els escrits han estat adreçats al vicepresident de la Generalitat amb funcions de President, Pere Aragonès, al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, al president de la Fundació Josep Irla, Joan Manuel Tresserras i al ministre de Cultura i Esport del govern de l’Estat espanyol, José Manuel Rodríguez Uribes.

L’ajuntament activa noves eines per afavorir l’emancipació de la joventut alcarrassina

El 29 de desembre del 2020 a les 16:57h
L’Ajuntament d’Alcarràs activa amb el nou any un nou servei adreçat a les persones de menys de 30 anys empadronades al municipi amb el qual es vol posar a l’abast d’aquest sector de població un seguit d’eines per afavorir la seva emancipació i autonomia. Entre aquestes, destaquen una borsa d’habitatge jove, una borsa de treball i un carnet jove local que permetrà al col·lectiu gaudir d’importants descomptes als comerços locals i aconseguir reduccions en les tarifes i preus públics vinculats a serveis municipals que la joventut alcarrassina utilitza de manera intensiva com ara les activitats organitzades des del Patronat Municipal d’Esports o les activitats culturals organitzades pel consistori. Al Alcarràs, segons les dades de l’INE, hi ha actualment unes 1.500 persones d’entre 15 i 30 anys, el que suposa en torn a un 15% de la població del municipi

La Biblioteca d’Alcarràs recapta quasi 800 euros per la Marató amb el seu concurs de pessebres reciclats

El 23 de desembre del 2020 a les 19:08h
Com cada any, la Biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs s’ha omplert de pessebres i solidaritat en aquestes dates nadalenques i de la mà del Concurs de Pessebres Reciclats, que arriba en aquest 2020 a la seva XI edició, ha cridat l’atenció d’unes seixanta famílies de la vila i, el més important, ha permès recaptar un total de 789 euros que es destinen de manera íntegra a la Marató de TV3 d’enguany, que es dedica a la investigació i la lluita contra el coronavirus. Aquest 23 de desembre s’han entregat els premis als tres pessebres guanyadors, que han estat triats per un Jurat convocat a tal efecte i, també, el premi al pessebre solidari, que ha estat escollit per votació popular entre les prop de 400 persones que han decidit participar i comprar la butlleta solidària que, a un preu de 2 euros cadascuna, ha permès aconseguir la recaptació assolida.

Jordi Janés, nou alcalde d’Alcarràs

El 19 de desembre del 2020 a les 18:47h
Jordi Janés és, des d’aquest 19 de desembre, alcalde d’Alcarràs en compliment del que, ara fa un any i mig, van acordar els grups municipals de Junts per Alcarràs i Sempre Alcarràs, els quals amb quatre i tres regidors respectivament, conformen des del juny del 2019 el govern municipal de la vila alcarrassina. El ple d’investidura, que s’ha celebrat a porta tancada a causa de la pandèmia, ha comptat amb l’assistència dels consellers d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a més a més de familiars directes dels dos protagonistes i el personal municipal indispensable per al desenvolupament de la sessió. A la votació, Janés ha rebut el suport de vuit dels tretze regidors que integren el Ple.

Activitats familiars, pessebres, teatre i una cavalcada de reis segura protagonitzen el Nadal 2020 a Alcarràs

El 16 de desembre del 2020 a les 10:35h
L’ajuntament d’Alcarràs activa, aquesta setmana, amb la celebració al Parc de la Via d’una cursa familiar d’orientació el seu programa d’activitats nadalenques, que conclou fins el 5 de gener, data de la Cavalcada de Reis, i al qual, a banda de les activitats citades, figuren també sessions de teatre, projeccions d’autocine, una caminada popular i el concurs de pessebres reciclats a la Biblioteca Joaquim Montoy.

Alcarràs ajudarà gimnasos, centres d’estètica i la restauració amb subvencions per fer front a les conseqüències de la Covid

El 14 de desembre del 2020 a les 22:48h
L’ajuntament d’Alcarràs ha aprovat aquest 14 de desembre en sessió ordinària de Ple i per unanimitat un ajut pels gimnasos, centres d’estètica i bars, cafeteries i restaurants del municipi, per a poder fer front a les conseqüències econòmiques que els ha causat la pandèmia de la Covid-19, i beneficiarà a un total de 41 establiments comercials alcarrassins. L’ajuda que rebrà cada negoci s’ha calculat a partir de l’import de la quota d’escombraries corresponent al segon semestre de l’exercici en curs que ha satisfet cada establiment, serà de 66 euros en el cas dels gimnasos i centres d’estètica i de 177 per la restauració i s’incrementarà en funció del volum de regidors que vulgui participar. En la mateixa sessió, els regidors de l’equip de govern han aprovat una rebaixa temporal dels salaris que perceben per la seva activitat al consistori i han plantejat a l’oposició si volen sumar-se a la iniciativa, per a incrementar els recursos disponibles per ajudar encara més a pal·liar els efectes de la situació d’emergència sanitària, social i econòmica que estem vivint. La proposta ha estat aprovada per unanimitat, el grup municipal del PSC ha formulat també la seva voluntat d’afegir-se a la rebaixa temporal de salaris i els regidors del grup municipal del PSC han indicat que “ho valoraran”.

Alcarràs estrena butlletí municipal

El 11 de desembre del 2020 a les 13:43h
L’ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquesta setmana el repartiment a totes les bústies particulars i negocis del municipi el repartiment de El Butlletí d’Alcarràs, una publicació de periodicitat trimestral que, amb 4.500 exemplars per número, neix per esdevenir un canal d’informació òptim per la ciutadania al qual, a més a més de per la informació municipal i de servei, hi ha també espai pels diferents grups polítics amb representació al consistori, les entitats i, també, els autònoms i empreses de la població

Alcarràs , líder català entre les poblacions de 5.001 a 15.000 habitants en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos

El 10 de desembre del 2020 a les 14:30h
L’Agència de Residus de Catalunya ha reconegut, aquest 10 de desembre, dins d’un acte telemàtic presidit per la Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, la tasca desenvolupada a Alcarràs aquest darrer 2019 en matèria de prevenció i recollida de residus. Des d’aquest mes, Alcarràs figura així per dret propi dins del llistat de municipis i comarques que més i millor reciclen arreu del país i ho fa, a més a més, com la vila d’entre 5.001 i 15.000 habitants que obté millors percentatges en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos lleugers i menys residus municipals genera.

L’ajuntament d’Alcarràs completa la renovació el Camí de Montagut

El 9 de desembre del 2020 a les 11:07h
Membres de la Brigada Municipal de l’ajuntament d’Alcarràs han finalitzat aquests primers dies de desembre, amb el pintat de la senyalització horitzontal de la via, els treballs de regeneració del Camí de Montagut, una de les vies més transitades de la xarxa local de camins alcarrassina. En concret, amb una inversió d’uns 125.000 euros, s’ha actuat sobre un tram de 3,5 km del camí que connecta la vila amb la Casa de Montagut.

Alcarràs saluda al Nadal amb l’encesa de llums i descomptes als comerços locals

El 2 de desembre del 2020 a les 13:45h
Amb els primers dies del mes de desembre, Alcarràs saluda al Nadal d’enguany amb l’encesa solemne de l’enllumenat aquest dia 2 a la cèntrica plaça de l’església i la instal·lació al mateix indret de quatre troncs de Nadal que ha preparat el personal de la Brigada Municipal. Tot plegat coincideix amb una campanya; batejada com a Corretendes, ja en marxa i que permet aconseguir vals de descompte de 10 euros, amb la qual l’associació Acsa i la regidoria de Promoció Econòmica volen animar els alcarrassins a fer la seves compres nadalenques en un any difícil durant el qual els comerciants de la vila han fet i fan un esforç que, també, es vol reconèixer amb l’edició d’un vídeo promocional que, aquest mateix 2 de desembre, s’estrena a les xarxes

Alcarràs aboca el masclisme a la paperera

El 25 de novembre del 2020 a les 12:35h
Aquest 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones i, durant les setmanes prèvies a aquesta commemoració, els centres de Primària i Secundària d’Alcarràs, juntament amb la Biblioteca Pública Joaquim Montoy, han desenvolupat diferents activitats per conscienciar el jovent en contra del masclisme. Les accions formen part de la campanya d’abast català ‘Diposita Aquí el Teu Masclisme’ que impulsa la Generalitat de Catalunya arreu del país. A banda, i des d’ahir a la nit, l’ajuntament convida a plantar cara a la violència masclista amb un vídeo d’un minut de durada que reivindica la necessitat de que tothom “alci el cap” contra la xacra que és la violència dirigida contra elles.

Alcarràs planta cara a la violència masclista amb un vídeo que reivindica la necessitat de que tothom “alci el cap”

El 23 de novembre del 2020 a les 13:35h
Aquest 25 de novembre se celebra arreu el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones i, des d’Alcarràs, l’ajuntament convida, de la mà de les associacions Remember Company i Agrupament Escolta Lo Mòtit i el jovent de la població, a plantar cara a la violència masclista. Ho fa amb un vídeo d’un minut de durada que s’estrenarà demà als perfils i pàgines que l’ajuntament manté a les diferents xarxes socials i al qual es reivindica la necessitat de que tothom “alci el cap” contra la lacra que és la violència dirigida contra elles.

El ple Alcarràs activa els tràmits per declarar “lesiva per l’interès públic” la Relació de Llocs de Treball que es va promoure l’any 2019

El 19 de novembre del 2020 a les 21:04h
L’ajuntament d’Alcarràs, en sessió plenària celebrada aquest 19 de novembre, ha aprovat amb els vots favorables dels regidors dels grups municipals de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i el Partit dels Socialistes la incoació del procediment que permetrà, un cop finalitzats els tràmits legals preceptius, declarar “lesiva per l’interès públic” la Relació de Llocs de Treball (RLT) que es va aprovar al febrer de 2019 i que comporta; explica l’alcalde, Manel Ezquerra; “un increment de despesa, derivat dels augments de sou i noves contractacions a les quals obre la porta, del tot impossible d’assumir per les finances municipals, si el que es pretén és mantenir un equilibri pel que fa a la tresoreria”.

Alcarràs activa una recollida de fons per finançar obres de manteniment a l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció

El 18 de novembre del 2020 a les 18:50h
L’ajuntament d’Alcarràs, juntament amb els responsables de la parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció, ha activat aquest mes de novembre una campanya de recollida de fons o crowdfunding per tal de finançar un seguit d’obres de manteniment i conservació a l’església d’Alcarràs. La campanya activada té com a nom Salvem el Patrimoni Històric.

L’ajuntament d’Alcarràs renova el Camí de Montagut

El 17 de novembre del 2020 a les 14:14h
Operaris contractats per l’ajuntament d’Alcarràs aborden durant aquesta segona quinzena de novembre la recta final dels treballs de regeneració del Camí de Montagut, una de les vies més transitades de la xarxa local de camins alcarrassina. En concret, amb una inversió d’uns 125.000 euros, s’actua sobre un tram de 2,725 km del camí que connecta la vila amb la Casa de Montagut.

El Ple ratifica el Pressupost 2020 amb la seva aprovació definitiva

El 12 de novembre del 2020 a les 20:37h
Dins d’un tràmit necessari que arriba desprès de l’aprovació inicial que es va produir a l’octubre i la presentació posterior d’al·legacions per part del grup municipal d’ERC i el sindicat CCOO que han estat desestimades i que es vinculen a l’aplicació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) aprovada el 2019, l’ajuntament d’Alcarràs ha ratificat avui el Pressupost del 2020 amb la seva aprovació definitiva, en sessió de ple extraordinària convocada aquest vespre i gràcies als vots favorables dels regidors dels grups municipals de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i el PSC. El grup municipal d’ERC, com ja va fer a l’aprovació inicial, ha tornat de nou a votar en contra d’uns comptes que, enguany, s’han hagut d’ajornar fins aquest darrer trimestre com a conseqüència de la pandèmia.

Alcarràs activa a la Biblioteca Joaquim Montoy un servei de préstec de jocs de taula per les famílies

El 10 de novembre del 2020 a les 11:17h
L’ajuntament d’Alcarràs ha activat aquesta tardor a la Biblioteca Joaquim Montoy un nou servei gratuït per les famílies: el préstec de jocs de taula per totes les edats. A hores d’ara, n’hi ha disponibles trenta-cinc de diferents i l’èxit del nou servei ha estat rotund. Així ho explica Gerard Companys, regidor de Cultura: “malauradament, durant aquests darrers mesos, tothom hem vist com ha canviat la realitat quotidiana i, especialment pel jovent i la quitxalla, s’han reduït les opcions d’oci. Dins d’aquest context de pandèmia al qual sortides i desplaçaments s’han de reduir al mínim, cal explorar altres opcions de lleure”, assenyala.

Alcarràs congela impostos i taxes municipals i amplia la bonificació al de circulació pels vehicles que funcionen amb gas

El 5 de novembre del 2020 a les 20:59h
L’ajuntament d’Alcarràs congela enguany ordenances fiscals i impostos i amplia als vehicles que funcionen amb biogàs, metà i derivats, gas natural o liquat i hidrogen la bonificació del 75% en l’Impost de Circulació a la que, fins ara, es podien acollir els vehicles Zero, ECO i híbrids amb motor de benzina i emissions menors a 120 g de CO2. Tot plegat ha estat aprovat avui per unanimitat en sessió ordinària de Ple celebrada al Centre Cultural Municipal Lo Casino on s’ha debatut un Ordre del Dia que incloïa dos punts més, un referit a l’aprovació del contracte de lloguer entre el consistori i l’empresa que gestiona la planta de tractament de purins d’Alcarràs i altre vinculat a una esmena necessària al conveni que manté l’ajuntament amb el Servei Català de Trànsit. Aquests dos darrers punts s’han aprovat també per unanimitat.   

Alcarràs multiplica per quatre la capacitat de la microdeixalleria del Parc de la Via

El 4 de novembre del 2020 a les 16:31h
L’ajuntament d’Alcarràs ha completat aquesta tardor i amb una inversió de prop de 4.000 euros les tasques d’ampliació de la microdeixalleria del Parc de la Via, la més intensament utilitzada pel veïnat d’entre les quatre existents al municipi arran de la seva ubicació a la zona urbana. Ara, amb la millora, la microdeixalleria del Parc de la Via compta amb quatre contenidors de les fraccions resta, vidre, envasos lleugers i paper i cartró i un contenidor gran per l’orgànica.

Els concursos literaris alcarrassins ja tenen guanyadors

El 30 d'octubre del 2020 a les 19:00h
Els premis literaris que, cada any, organitza l’Ajuntament d’Alcarràs a través de la seva regidoria de Cultura ja tenen guanyadors. Així, l’Àngels Farrero Biel, qui va presentar l’obra Ales d’Oreneta, ha resultat guanyadora del 15è Premi de Narració Curta Vila d’Alcarràs i guanyadora dels 500 euros reservats. Núria Ribes, amb El Refugi de Ponent, ha estat distingida amb el premi de 300 euros reservat per la millor obra d’autoria local.

Alcarràs convoca a les xarxes un concurs de fotografies de panellets casolans

El 28 d'octubre del 2020 a les 10:56h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha convocat aquesta setmana a les xarxes un concurs de fotografies de panellets casolans elaborats a les llars alcarrassines per tal de fomentar aquesta tradició tan arrelada al territori i, de retruc, donar suport als disset establiments hostalers de la vila que ofereixen aquests dies menjar per emportar a domicili i serveis d’entrega de menús a casa de la clientela aquests dies arran de les restriccions dictades per les autoritats sanitàries a conseqüència de la pandèmia.