Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

Activitats familiars, pessebres, teatre i una cavalcada de reis segura protagonitzen el Nadal 2020 a Alcarràs

El 16 de desembre del 2020 a les 10:35h
L’ajuntament d’Alcarràs activa, aquesta setmana, amb la celebració al Parc de la Via d’una cursa familiar d’orientació el seu programa d’activitats nadalenques, que conclou fins el 5 de gener, data de la Cavalcada de Reis, i al qual, a banda de les activitats citades, figuren també sessions de teatre, projeccions d’autocine, una caminada popular i el concurs de pessebres reciclats a la Biblioteca Joaquim Montoy.

Alcarràs ajudarà gimnasos, centres d’estètica i la restauració amb subvencions per fer front a les conseqüències de la Covid

El 14 de desembre del 2020 a les 22:48h
L’ajuntament d’Alcarràs ha aprovat aquest 14 de desembre en sessió ordinària de Ple i per unanimitat un ajut pels gimnasos, centres d’estètica i bars, cafeteries i restaurants del municipi, per a poder fer front a les conseqüències econòmiques que els ha causat la pandèmia de la Covid-19, i beneficiarà a un total de 41 establiments comercials alcarrassins. L’ajuda que rebrà cada negoci s’ha calculat a partir de l’import de la quota d’escombraries corresponent al segon semestre de l’exercici en curs que ha satisfet cada establiment, serà de 66 euros en el cas dels gimnasos i centres d’estètica i de 177 per la restauració i s’incrementarà en funció del volum de regidors que vulgui participar. En la mateixa sessió, els regidors de l’equip de govern han aprovat una rebaixa temporal dels salaris que perceben per la seva activitat al consistori i han plantejat a l’oposició si volen sumar-se a la iniciativa, per a incrementar els recursos disponibles per ajudar encara més a pal·liar els efectes de la situació d’emergència sanitària, social i econòmica que estem vivint. La proposta ha estat aprovada per unanimitat, el grup municipal del PSC ha formulat també la seva voluntat d’afegir-se a la rebaixa temporal de salaris i els regidors del grup municipal del PSC han indicat que “ho valoraran”.

Alcarràs estrena butlletí municipal

El 11 de desembre del 2020 a les 13:43h
L’ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquesta setmana el repartiment a totes les bústies particulars i negocis del municipi el repartiment de El Butlletí d’Alcarràs, una publicació de periodicitat trimestral que, amb 4.500 exemplars per número, neix per esdevenir un canal d’informació òptim per la ciutadania al qual, a més a més de per la informació municipal i de servei, hi ha també espai pels diferents grups polítics amb representació al consistori, les entitats i, també, els autònoms i empreses de la població

Alcarràs , líder català entre les poblacions de 5.001 a 15.000 habitants en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos

El 10 de desembre del 2020 a les 14:30h
L’Agència de Residus de Catalunya ha reconegut, aquest 10 de desembre, dins d’un acte telemàtic presidit per la Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, la tasca desenvolupada a Alcarràs aquest darrer 2019 en matèria de prevenció i recollida de residus. Des d’aquest mes, Alcarràs figura així per dret propi dins del llistat de municipis i comarques que més i millor reciclen arreu del país i ho fa, a més a més, com la vila d’entre 5.001 i 15.000 habitants que obté millors percentatges en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos lleugers i menys residus municipals genera.

L’ajuntament d’Alcarràs completa la renovació el Camí de Montagut

El 9 de desembre del 2020 a les 11:07h
Membres de la Brigada Municipal de l’ajuntament d’Alcarràs han finalitzat aquests primers dies de desembre, amb el pintat de la senyalització horitzontal de la via, els treballs de regeneració del Camí de Montagut, una de les vies més transitades de la xarxa local de camins alcarrassina. En concret, amb una inversió d’uns 125.000 euros, s’ha actuat sobre un tram de 3,5 km del camí que connecta la vila amb la Casa de Montagut.

Alcarràs saluda al Nadal amb l’encesa de llums i descomptes als comerços locals

El 2 de desembre del 2020 a les 13:45h
Amb els primers dies del mes de desembre, Alcarràs saluda al Nadal d’enguany amb l’encesa solemne de l’enllumenat aquest dia 2 a la cèntrica plaça de l’església i la instal·lació al mateix indret de quatre troncs de Nadal que ha preparat el personal de la Brigada Municipal. Tot plegat coincideix amb una campanya; batejada com a Corretendes, ja en marxa i que permet aconseguir vals de descompte de 10 euros, amb la qual l’associació Acsa i la regidoria de Promoció Econòmica volen animar els alcarrassins a fer la seves compres nadalenques en un any difícil durant el qual els comerciants de la vila han fet i fan un esforç que, també, es vol reconèixer amb l’edició d’un vídeo promocional que, aquest mateix 2 de desembre, s’estrena a les xarxes

Alcarràs aboca el masclisme a la paperera

El 25 de novembre del 2020 a les 12:35h
Aquest 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones i, durant les setmanes prèvies a aquesta commemoració, els centres de Primària i Secundària d’Alcarràs, juntament amb la Biblioteca Pública Joaquim Montoy, han desenvolupat diferents activitats per conscienciar el jovent en contra del masclisme. Les accions formen part de la campanya d’abast català ‘Diposita Aquí el Teu Masclisme’ que impulsa la Generalitat de Catalunya arreu del país. A banda, i des d’ahir a la nit, l’ajuntament convida a plantar cara a la violència masclista amb un vídeo d’un minut de durada que reivindica la necessitat de que tothom “alci el cap” contra la xacra que és la violència dirigida contra elles.

Alcarràs planta cara a la violència masclista amb un vídeo que reivindica la necessitat de que tothom “alci el cap”

El 23 de novembre del 2020 a les 13:35h
Aquest 25 de novembre se celebra arreu el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones i, des d’Alcarràs, l’ajuntament convida, de la mà de les associacions Remember Company i Agrupament Escolta Lo Mòtit i el jovent de la població, a plantar cara a la violència masclista. Ho fa amb un vídeo d’un minut de durada que s’estrenarà demà als perfils i pàgines que l’ajuntament manté a les diferents xarxes socials i al qual es reivindica la necessitat de que tothom “alci el cap” contra la lacra que és la violència dirigida contra elles.

El ple Alcarràs activa els tràmits per declarar “lesiva per l’interès públic” la Relació de Llocs de Treball que es va promoure l’any 2019

El 19 de novembre del 2020 a les 21:04h
L’ajuntament d’Alcarràs, en sessió plenària celebrada aquest 19 de novembre, ha aprovat amb els vots favorables dels regidors dels grups municipals de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i el Partit dels Socialistes la incoació del procediment que permetrà, un cop finalitzats els tràmits legals preceptius, declarar “lesiva per l’interès públic” la Relació de Llocs de Treball (RLT) que es va aprovar al febrer de 2019 i que comporta; explica l’alcalde, Manel Ezquerra; “un increment de despesa, derivat dels augments de sou i noves contractacions a les quals obre la porta, del tot impossible d’assumir per les finances municipals, si el que es pretén és mantenir un equilibri pel que fa a la tresoreria”.

Alcarràs activa una recollida de fons per finançar obres de manteniment a l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció

El 18 de novembre del 2020 a les 18:50h
L’ajuntament d’Alcarràs, juntament amb els responsables de la parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció, ha activat aquest mes de novembre una campanya de recollida de fons o crowdfunding per tal de finançar un seguit d’obres de manteniment i conservació a l’església d’Alcarràs. La campanya activada té com a nom Salvem el Patrimoni Històric.

L’ajuntament d’Alcarràs renova el Camí de Montagut

El 17 de novembre del 2020 a les 14:14h
Operaris contractats per l’ajuntament d’Alcarràs aborden durant aquesta segona quinzena de novembre la recta final dels treballs de regeneració del Camí de Montagut, una de les vies més transitades de la xarxa local de camins alcarrassina. En concret, amb una inversió d’uns 125.000 euros, s’actua sobre un tram de 2,725 km del camí que connecta la vila amb la Casa de Montagut.

El Ple ratifica el Pressupost 2020 amb la seva aprovació definitiva

El 12 de novembre del 2020 a les 20:37h
Dins d’un tràmit necessari que arriba desprès de l’aprovació inicial que es va produir a l’octubre i la presentació posterior d’al·legacions per part del grup municipal d’ERC i el sindicat CCOO que han estat desestimades i que es vinculen a l’aplicació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) aprovada el 2019, l’ajuntament d’Alcarràs ha ratificat avui el Pressupost del 2020 amb la seva aprovació definitiva, en sessió de ple extraordinària convocada aquest vespre i gràcies als vots favorables dels regidors dels grups municipals de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i el PSC. El grup municipal d’ERC, com ja va fer a l’aprovació inicial, ha tornat de nou a votar en contra d’uns comptes que, enguany, s’han hagut d’ajornar fins aquest darrer trimestre com a conseqüència de la pandèmia.

Alcarràs activa a la Biblioteca Joaquim Montoy un servei de préstec de jocs de taula per les famílies

El 10 de novembre del 2020 a les 11:17h
L’ajuntament d’Alcarràs ha activat aquesta tardor a la Biblioteca Joaquim Montoy un nou servei gratuït per les famílies: el préstec de jocs de taula per totes les edats. A hores d’ara, n’hi ha disponibles trenta-cinc de diferents i l’èxit del nou servei ha estat rotund. Així ho explica Gerard Companys, regidor de Cultura: “malauradament, durant aquests darrers mesos, tothom hem vist com ha canviat la realitat quotidiana i, especialment pel jovent i la quitxalla, s’han reduït les opcions d’oci. Dins d’aquest context de pandèmia al qual sortides i desplaçaments s’han de reduir al mínim, cal explorar altres opcions de lleure”, assenyala.

Alcarràs congela impostos i taxes municipals i amplia la bonificació al de circulació pels vehicles que funcionen amb gas

El 5 de novembre del 2020 a les 20:59h
L’ajuntament d’Alcarràs congela enguany ordenances fiscals i impostos i amplia als vehicles que funcionen amb biogàs, metà i derivats, gas natural o liquat i hidrogen la bonificació del 75% en l’Impost de Circulació a la que, fins ara, es podien acollir els vehicles Zero, ECO i híbrids amb motor de benzina i emissions menors a 120 g de CO2. Tot plegat ha estat aprovat avui per unanimitat en sessió ordinària de Ple celebrada al Centre Cultural Municipal Lo Casino on s’ha debatut un Ordre del Dia que incloïa dos punts més, un referit a l’aprovació del contracte de lloguer entre el consistori i l’empresa que gestiona la planta de tractament de purins d’Alcarràs i altre vinculat a una esmena necessària al conveni que manté l’ajuntament amb el Servei Català de Trànsit. Aquests dos darrers punts s’han aprovat també per unanimitat.   

Alcarràs multiplica per quatre la capacitat de la microdeixalleria del Parc de la Via

El 4 de novembre del 2020 a les 16:31h
L’ajuntament d’Alcarràs ha completat aquesta tardor i amb una inversió de prop de 4.000 euros les tasques d’ampliació de la microdeixalleria del Parc de la Via, la més intensament utilitzada pel veïnat d’entre les quatre existents al municipi arran de la seva ubicació a la zona urbana. Ara, amb la millora, la microdeixalleria del Parc de la Via compta amb quatre contenidors de les fraccions resta, vidre, envasos lleugers i paper i cartró i un contenidor gran per l’orgànica.

Els concursos literaris alcarrassins ja tenen guanyadors

El 30 d'octubre del 2020 a les 19:00h
Els premis literaris que, cada any, organitza l’Ajuntament d’Alcarràs a través de la seva regidoria de Cultura ja tenen guanyadors. Així, l’Àngels Farrero Biel, qui va presentar l’obra Ales d’Oreneta, ha resultat guanyadora del 15è Premi de Narració Curta Vila d’Alcarràs i guanyadora dels 500 euros reservats. Núria Ribes, amb El Refugi de Ponent, ha estat distingida amb el premi de 300 euros reservat per la millor obra d’autoria local.

Alcarràs convoca a les xarxes un concurs de fotografies de panellets casolans

El 28 d'octubre del 2020 a les 10:56h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha convocat aquesta setmana a les xarxes un concurs de fotografies de panellets casolans elaborats a les llars alcarrassines per tal de fomentar aquesta tradició tan arrelada al territori i, de retruc, donar suport als disset establiments hostalers de la vila que ofereixen aquests dies menjar per emportar a domicili i serveis d’entrega de menús a casa de la clientela aquests dies arran de les restriccions dictades per les autoritats sanitàries a conseqüència de la pandèmia.

El camí del Coll del Mixó, asfaltat

El 26 d'octubre del 2020 a les 16:22h
Operaris contractats per Nedgia completen aquesta setmana l’asfaltat en calent d’un tram d’un quilòmetre de llargària del Camí del Coll del Mixó, al qual s’havia aixecat el ferm aquesta primavera per tal de permetre la connexió, mitjançant una canonada d’acer de sis polzades, de la planta de tractament de purins amb la xarxa local d’abastiment de gas.

L’Ajuntament d’Alcarràs repararà el rellotge de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció

El 22 d'octubre del 2020 a les 13:55h
El rellotge de l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, el qual porta sense funcionar gairebé sis mesos, serà reparat durant aquest darrer trimestre del 2020. L’actuació, pressupostada per en especialista català en maquinària d’aquest tipus, està pressupostada en uns 5.000 euros IVA inclòs i permetrà que el rellotge inclogui tocs automàtics programables per misses i altres oficis religiosos, repics, mitjos vols i, també, hores, quarts i mitges. La reparació serà possible gràcies als diners estalviats com a conseqüència de la suspensió aquest mes d’agost de totes les activitats amb públic de la Festa Major d’Estiu.

L’Ajuntament elabora un llistat de bars, cafeteries i restaurants que ofereixen el servei de menjar per emportar o recollir

El 21 d'octubre del 2020 a les 12:50h
L’Ajuntament d’Alcarràs, des de la seva regidoria de Promoció Econòmica, ha elaborat un llistat de bars, cafeteries i restaurants que ofereixen durant aquests dies de noves mesures de prevenció de la pandèmia serveis de lliurament a domicili o entrega a local de menjars preparats i begudes. Del llistat, que està format per un total de catorze establiments radicats al municipi, se’n farà difusió des d’avui mateix mitjançant els diferents canals de comunicació dels quals disposa el consistori. Per facilitar el contacte dels eventuals clients amb els establiments inclosos, es detalla al document generat en forma d’infografia la direcció, un telèfon de contacte i, també una breu descripció de les especialitats que ofereix cada bar, cafeteria o restaurant que participa de la iniciativa.

Alcarràs inicia una campanya de sensibilització en favor de l’ús responsable dels patinets elèctrics

El 15 d'octubre del 2020 a les 14:22h
L’Ajuntament d’Alcarràs, davant la proliferació al municipi de patinets elèctric i d’altres vehicles de mobilitat personal (VMP), impulsarà aquesta tardor una campanya de sensibilització per promoure l’ús responsable d’aquestes màquines. En paral·lel, i també des del consistori, s’enllesteix aquestes setmanes una ordenança municipal que regularà el seu ús.

La Policia Local d’Alcarràs s’adhereix a la campanya Escuts Solidaris per tal de recaptar fons contra el càncer infantil

El 14 d'octubre del 2020 a les 13:39h
Des d’aquest mes d’octubre, la Policia Local d’Alcarràs participa de la campanya Escuts Solidaris, una iniciativa activada en origen per agents dels cossos de Policia Local de Sant Celoni, Caldes de Malavella i Hostalric que aplega ja a hores d’ara a 145 cossos locals de policia de tot el país i que ha ultrapassat fins i tot les fronteres del Principat per tal de recollir fons per finançar la construcció a Barcelona d’un nou centre oncològic pediàtric que està previst sigui el més gran de tot Europa i que es denominarà Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center.

Els comerços i establiments hostalers d’Alcarràs afectats pel confinament de juliol seran compensats amb fins a 2.000 euros

El 9 d'octubre del 2020 a les 14:39h
Els comerços i establiments hostalers d’Alcarràs afectats pel confinament que va patir el municipi juntament amb Lleida i cinc municipis més del Baix Segrià podran, a partir d’aquest 20 d’octubre i un cop finalitzat el preceptiu període d’exposició pública, formalitzar a l’ajuntament d’Alcarràs les sol·licituds per acollir-se als ajuts que ha activat el Consell Comarcal per compensar les pèrdues patides.

El Ple d’Alcarràs limita a 30 km/h la velocitat màxima al nucli urbà

El 9 d'octubre del 2020 a les 00:55h
El Ple Municipal d’Alcarràs ha aprovat aquest 8 d’octubre la reducció a 30km/h de la velocitat màxima permesa pels vehicles que circulin pel nucli urbà d’Alcarràs. El canvi no afecta a les travessies urbanes de la L-800 i de la N-II a, on encara serà vigent la limitació a 50 km/h de la velocitat màxima.

Alcarràs reactiva la programació cultural amb el cicle teatral La Petita Agenda

El 7 d'octubre del 2020 a les 10:55h
L’Ajuntament d’Alcarràs recupera aquesta tardor, tot i l’emergència sanitària en curs i amb totes les mesures de prevenció del protocol per a la cultura segura, la seva programació cultural amb un cicle, La Petita Agenda, que, d’aquí al març i a raó d’un dissabte al mes, portarà al Centre Cultural Municipal lo Casino fins a sis espectacles familiars a càrrec de companyies de contrastat prestigi. El cicle arrenca aquest dissabte 10 d’octubre amb l’espectacle Contes de Carrer, a càrrec de la companyia alcarrassina Bao-Bap Teatre i amb els contes tradicionals com a protagonistes. L'obra s’havia d’haver representat a la Festa Major d’Estiu, però el passi es va anular a darrera hora per indicacions del Departament de Salut.

L’Ajuntament d’Alcarràs completa el pagament del deute pendent amb el Consell Comarcal en matèria de serveis socials

El 1 d'octubre del 2020 a les 12:10h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat durant el que portem d’aquest 2020 la regularització del deute que, des del maig de 2018 i fins el final de la darrera legislatura, es va acumular amb el Consell Comarcal del Segrià com a resultat de la decisió de no abonar les quotes acordades dins del conveni de prestació de Serveis Socials que el consistori alcarrassí va subscriure amb el Consell Comarcal. A finals de 2019, dels 105.296,33 euros que es s’havien abonat ja 51.890 i la resta ha estat pagada aquest 2020 mitjançant un pla de pagaments acordat entre les dues parts implicades.

Més de 2.000 persones han fet ús de les noves dependències de Serveis Socials a Ca l’Hereu en els seus quatre primers mesos de funcionament

El 30 de setembre del 2020 a les 12:33h
Un total de 2.080 persones han fet ús des de la seva entrada en servei a finals de maig d’enguany de les noves dependències que, a Ca l’Hereu, centralitzen des d’aquesta primavera els Serveis Socials al municipi. A data d’avui, i en horari de 10 a 14 hores de dilluns a dijous, una educadora i dues treballadores socials presten servei a un equipament que acull també, en aquest cas de dilluns a divendres, la tècnica especialista en Migracions i Serveis Socials del consistori i el personal de gestió i atenció del Banc d’Aliments a Alcarràs. Tot aquest equip atén cada setmana a una mitjana de 130 persones; xifra que, multiplicada per les 16 setmanes que les noves dependències porten obertes al públic, permet superar la xifra de 2.000 persones ateses.

Alcarràs rebutja la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra

El 28 de setembre del 2020 a les 21:27h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha rebutjat avui de forma “rotunda i contundent” la decisió del Tribunal Suprem segons la qual el president de la Generalitat de Catalunya, el M. Hble. Sr. Quim Torra i Pla, ha quedat inhabilitat per l’exercici d’unes funcions per les quals va ser escollit democràticament pel Parlament de Catalunya desprès de les darreres eleccions catalanes. Ho ha fet amb l’aprovació a un Ple Extraordinari convocat d’urgència al qual, com a la pràctica totalitat d’ajuntaments del país, s’ha debatut un únic punt: la moció en rebuig de la decisió judicial que han presentat els grups municipals de Junts per Alcarràs i Esquerra Republicana i que ha redactat l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la qual agrupa a hores d’ara 790 municipis i 52 organismes supralocals de tot el país.

Alcarràs lliura als seus centres de Primària i Secundària les impressores 3D que van permetre produir material d’autoprotecció durant els mesos més durs de la pandèmia

El 24 de setembre del 2020 a les 16:16h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha lliurat avui als equips directius de l’escola Parc del Saladar, l’Institut d’Alcarràs i l’escola Comtes de Torregrossa les tres impressores 3D que, durant els mesos més durs de la pandèmia, van permetre gràcies a la solidaritat del poble d’Alcarràs fabricar material d’autoprotecció amb el qual es va a abastir als sanitaris, el personal de les residències de gent gran, els equips d’emergències, els treballadors de comerços amb atenció al públic i la població en general. Entre el material produït destacaren les viseres per caretes protectores i les tires de material plàstic que, enganxades a les gomes de les mascaretes, permeten protegir-se a un mateix i als altres sense molèsties a les orelles. Igualment, es van fabricar també panys per a portes que permeten obrir i tancar sense contacte mitjançant, igual que en el cas de les viseres i els protectors d’orelles, patrons de lliure accés.

Alcarràs eliminarà les barreres arquitectòniques a l’entrada de la llar d’avis amb la instal·lació d’una plataforma elevadora

El 23 de setembre del 2020 a les 12:39h
L’Ajuntament d’Alcarràs completarà aquesta tardor l’eliminació de les barreres arquitectòniques que actualment dificulten l’entrada a la Llar d’Avis del municipi mitjançant l’eliminació de la rampa que actualment existeix i la instal·lació en el seu lloc d’una plataforma elevadora. L’actuació, pressupostada en 13.886 euros, es finança amb fons que han quedat disponibles desprès de que l’emergència sanitària en curs obligués fa unes setmanes a replantejar la Festa Major d’Estiu i suspendre tots els actes que implicaven concentracions de persones a espais públics.