Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

Alcarràs reforça la seguretat del municipi equipant la Policia Local amb pistoles de gas pebre

El 19 de gener del 2022 a les 11:41h
Alcarràs, i més en concret la seva Policia Local, milloren aquest mes de gener encara més la seguretat de tothom al municipi amb la incorporació a l’equipament dels agents del cos de dues pistoles de gas pebre les quals permetran evitar situacions de risc de tota mena, inclòs el víric, que facin perillar la integritat física dels agents quan sigui imprescindible reduir a una persona que mostri actituds violentes envers els servidors públics durant una intervenció policial. Els dispositius són, a més a més, molt més respectuosos amb la integritat de les persones que han de ser reduïdes, donat que el seu potencial lesiu és molt i molt inferior al d’una pistola Taser.

Actes per a tothom i seguretat sanitària plena a la Festa Major d’hivern d’Alcarràs

El 17 de gener del 2022 a les 17:55h
Arriba el mes de gener i, un cop passades les Festes de Nadal i com cada any per aquestes dates, la vila d’Alcarràs celebra la Festa Major d’hivern, que enguany es presenta amb un complet programa dins del qual s’inclou teatre de carrer itinerant, espectacles i cinema per a públic familiar, concerts com el de Manu Guix dissabte a la nit o, per a públic juvenil, les actuacions de Las Bajas Pasiones, Tramma i 31 Fam divendres i clàssics com la missa major i benedicció dels animals de dijous o el recorregut de caça, la ballada de sardanes o el cafè concert de diumenge. El programa inclou també, com a novetats destacades, un Room Escape pels carrers de la vila en el qual es podrà participar de manera gratuïta però amb inscripció prèvia. La Festa Major d’Hivern es tanca diumenge al vespre amb el tradicional castell de focs a la plaça de l’Església. Tots els esdeveniments se celebren amb les màximes garanties sanitàries i han estat dissenyats i planificats per evitar aglomeracions de persones i eliminar qualsevol mena de situació de risc.

Alcarràs continua amb la seva programació escènica mitjançant el Programa’t Cultura

El 13 de gener del 2022 a les 14:50h
L’Ajuntament d’Alcarràs continua, aquest mes de gener i amb totes les mesures de prevenció del protocol per a la cultura segura, la seva programació escènica amb el ‘Programa’t Cultura’, que, d’aquí fins a finals juny, portarà al Centre Cultural Municipal lo Casino o altres espais com ara la Llar de Jubilats tota mena d’espectacles a càrrec de companyies de contrastat prestigi i que inclou també esdeveniments com ara la 14a edició del Recital ‘De Paraules’ o la ‘Nit de la Cultura’, que s’ha programat pel 22 d’abril i permetrà lliurar diversos premis alhora que es reconeix la tasca de les diferents entitats culturals del poble.

Alcarràs mantindrà aquest 2022 la taxa d’escombraries congelada tot i l’increment de costos del tractament de les fraccions de resta i orgànica

El 12 de gener del 2022 a les 15:53h
Les alcarrassines i els alcarrassins no veuran durant aquest 2022 cap mena d’increment a la taxa d’escombraries que satisfan tot i que el cost del servei s’ha vist, pel que fa al tractament de les fraccions de resta i orgànica, gairebé duplicat com a resultat de la decisió presa pel Consell Comarcal del Segrià de traslladar als municipis l’increment de costos que ha suposat la implementació d’un seguit de millores al Centre de Tractament de Residus de Montoliu de Lleida per adequar els processos a la legislació europea. L’alcalde Janés ha expressat que es nega a repercutir a la ciutadania l’increment ja que els lideratge del municipi en relació als percentatges de recollida selectiva, que superen el 80%, demostren que les alcarrassines i els alcarrassins “estem fent bé la gestió dels residus i no tenim perquè pagar la falta de compromís mediambiental d’alguns altres”.

L’alcalde Janés demana a Sánchez que reguli per llei el preu dels tests d’antígens i es comprometi a garantir-ne un millor abastiment arreu

El 5 de gener del 2022 a les 14:44h
L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, demana al president del govern de l’Estat, Pedro Sánchez, que reguli “per llei” el preu dels tests d’antígens “de la mateixa manera que es va fer amb les mascaretes” i es comprometi alhora a garantir-ne un millor abastiment d’aquest element, que aquests dies se n’ha mostrat com pràcticament de primera necessitat. Aquesta mateixa setmana, Janés ha remès una carta a Sánchez demanant-li.

Alcarràs garantirà que l’impacte dels parcs fotovoltaics sigui “beneficiós per a tothom”

El 4 de gener del 2022 a les 22:13h
L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, ha explicitat aquest 4 de desembre el seu ple suport a la pagesia alcarrassina a totes les seves reivindicacions per tal de garantir que l’impacte dels parcs fotovoltaics previstos al municipi sigui “beneficiós per a tothom” i ha posat a disposició dels afectats per les línies d’alta tensió planificades per evacuar l’electricitat que es podria arribar a produir els serveis jurídics del consistori per donar-los suport i assessorament en totes les accions que considerin emprendre. Ho ha fet aquest dimarts al vespre durant la reunió que la Plataforma contra els Macroprojectes Energètics de les Terres de Ponent ha celebrat al Centre Major i alhora que, de nou, ha confirmat que les quantitats que, en concepte d’impostos, pugui arribar a ingressar el consistori si es concreten els desenvolupaments d’energia verda sostenible previstos es destinarien a millorar “encara més” els serveis dels quals gaudeixen totes les alcarrassines i alcarrassins i, especialment, a la xarxa de camins agrícoles del municipi.

Alcarràs adapta la Cavalcada dels Reis d’Orient a les mesures de prevenció en vigor arreu del país

El 4 de gener del 2022 a les 14:32h
L’Ajuntament d’Alcarràs adapta enguany a les mesures de prevenció en vigor arreu del país la tradicional Cavalcada dels Reis d’Orient pels carrers de la vila del dia 5 de la mateixa manera que ho va fer amb la visita del camarlenc aquest 2 de gener. Així i d’aquesta manera, els actes se celebren evitant les aglomeracions i el contacte entre persones que formin part de diferents bombolles de convivència

Alcarràs ajuda una trentena de persones a descarregar-se el certificat de vacunació

El 30 de desembre del 2021 a les 13:36h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha ajudat durant aquesta segona quinzena de desembre una trentena de persones a descarregar-se el seu certificat de vacunació al mòbil mitjançant el servei de suport que es va activar arran de l’obligatorietat de mostrar aquest document que va fixar el Govern per accedir a residències de gent gran, gimnasos i establiments del sector de la restauració. El servei funciona de dilluns a divendres i entre les 10.00 i les 14.00 h a Ca l’Hereu. A més a més, aquesta darrera setmana de l’any, ha tornat a obrir el punt de vacunació de les Escoles Velles amb la finalitat de subministrar terceres dosis.

Alcarràs demana major compromís a Esquerra per salvar Casa Vallmanya

El 29 de desembre del 2021 a les 17:04h
L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, considera un “avenç notable” l’anunci que, ara fa tot just una setmana, van formular la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en relació amb la seva voluntat de signar un conveni que impliqués totes dues institucions i l’Ajuntament d’Alcarràs per abordar la recuperació de Casa Vallmanya, la casa pairal de la família Macià-Lamarca en la qual el President Macià va passar algunes temporades durant el primer terç del segle XX i que destaca, juntament amb Ca l’Hereu i la Casa de Montagut, per ser una de les tres cases senyorials del municipi. Malgrat tot, l’alcalde Janés remarca que la quantitat de 300.000 euros en dues anualitats que totes dues institucions s’han compromès a invertir mitjançant l’anunci realitzat és “clarament insuficient”.

Alcarràs demanarà que no s’apliquin possibles tocs de queda al municipi en ser la xifra oficial d’habitants inferior als 10.000

El 22 de desembre del 2021 a les 12:59h
L’Ajuntament d’Alcarràs demanarà formalment a la Generalitat que, en ser la darrera xifra oficial d’habitants del municipi inferior a 10.000, no se n’apliqui a la vila el toc de queda que s’ha plantejat, des del Govern i les autoritats sanitàries, pels municipis del territori amb un volum de veïns superior a aquesta xifra. Així s’ha decidit en la sessió extraordinària de la Comissió Informativa de Noves Tecnologies, Sanitat i Família i Serveis Socials i Dona que s’ha celebrat aquest 22 de desembre per comunicar als representants dels grups municipals i de serveis comunitaris com ara Protecció Civil les noves mesures que es plantegen des de les autoritats sanitàries i el Govern de la Generalitat pel control de la pandèmia. A la sessió, han participat també representants dels serveis de Salut i Epidemiologia a la demarcació.

Alcarràs completa la seva oferta nadalenca amb una pista de gel ecològic

El 18 de desembre del 2021 a les 11:04h
Alcarràs completa la seva oferta nadalenca amb una pista de gel ecològic que obrirà al públic al Pavelló Polivalent des d’aquest 20 de desembre i fins al 9 de gener i que permetrà a les alcarrassines, els alcarrassins i el veïnat de localitats properes gaudir del patinatge i reduir al mínim la petjada ecològica de l’activitat.

La Generalitat iniciarà aquest 2022 un estudi per millorar encara més la vialitat a la cruïlla que dona accés al polígon del Revés

El 15 de desembre del 2021 a les 15:28h
Les semirotondes que, a hores d’ara, articulen l’entrada i la sortida de vehicles des del Polígon del Revés cap a l’N-IIa seran objecte durant els primers mesos d’aquest 2022 d’un estudi per analitzar i valorar millores encaminades a optimitzar la vialitat i millorar encara més la seguretat dels vianants i els conductors en aquest punt de la xarxa viària alcarrassina. Així s’ha concretat en la reunió telemàtica que el primer edil alcarrassí ha mantingut amb el secretari de Territori i Mobilitat del Govern de la Generalitat, Isidre Gavin, aquesta mateixa setmana.

L’esport alcarrassí es bolca amb la Marató de TV3

El 14 de desembre del 2021 a les 18:54h
Alcarràs i algunes de les entitats més destacades del municipi, han programat per aquests 18 i 19 de desembre un seguit d’esdeveniments esportius i culturals per tal de recaptar fons per la Marató de TV3, l’esdeveniment benèfic més important del país que, enguany, es dedica a la salut mental. En total, i durant aquests dissabte i diumenge vinents, s’han programat més de quinze esdeveniments.

L’associació de comerç i serveis d’Alcarràs omple la vila amb troncs de Nadal i sorteja premis de 150, 100 i 50 euros entre les persones que es fotografiïn amb aquests

El 8 de desembre del 2021 a les 15:20h
Set troncs de Nadal distribuïts de manera estratègica dins la trama urbana de la vila reforcen des d’aquests primers dies de desembre juntament amb la il·luminació nadalenca el missatge de l’arribada de les festes al poble. Els troncs, instal·lats a cèntrics carrers i places per l’Associació de Comerç i Serveis d’Alcarràs (ACSA), formen part de la campanya #alcarrasnyadetot, amb la qual es vol reivindicar la condició de centre de serveis del Baix Segrià de la qual gaudeix la vila i estimular al veïnat i les vilatanes i vilatans de localitats properes a triar Alcarràs per fer les seves compres nadalenques. Entre tothom qui es faci una fotografia davant d’un dels troncs i la pugi a xarxes etiquetant-la amb el nom d’ACSA Alcarràs se sortejaran tres vales (un de 150 euros, altre de 100 i un darrer de 50) per fer compres al comerç de la vila

La companyia Farrés Brothers arriba a Alcarràs amb el seu espectacle ‘Tripula’ dins del marc del ‘Programa’t Cultura’

El 7 de desembre del 2021 a les 14:33h
El ‘Programa’t Cultura’, la proposta amb la qual es recuperen a Alcarràs els espectacles culturals periòdics, continua aquest mes de desembre amb Tripula, la singular obra de la companyia igualadina Farrés Brothers que va ser distingida el 2016 amb el premi FETEN al millor espectacle no convencional i va rebre el 2015 el premi a la millor escenografia a la Fira de Titelles de Lleida. L’obra arriba a la vila aquest 11 de desembre, data a la qual es representarà al Centre Cultural Municipal (CCM) Lo Casino en dues sessions programades a les 17.00 h la primera i a las 19.00 la segona. Les entrades, amb un cost de tres euros, ja es poden adquirir al web alcarras.cat/entrades o al mateix CCM Lo Casino aquest divendres de 10.00 a 14.00 h.

Alcarràs demana el traspàs a la Generalitat i la Diputació de la titularitat dels camins propietat de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre al Baix Segrià i el Baix Cinca

El 2 de desembre del 2021 a les 23:01h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha aprovat aquest vespre amb els vots de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i el PSC una moció consensuada amb els consistoris d’Almacelles, Gimenells i Pla de la Font i Lleida i les seves entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Sucs i Raimat amb la qual es demana a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) el traspàs a la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida de la titularitat de la xarxa de camins que donen servei a la zona de reg del Canal d’Aragó i Catalunya. La petició arriba després que la CHE hagi invertit 2,5 milions d’euros per arranjar diferents vials d’aquesta xarxa en resposta a la pressió que, durant els darrers anys, s’ha realitzat des del territori. L’objectiu d’aquesta petició de traspàs de la titularitat és aconseguir que es redacti un Pla d’Inversions i Manteniment per aconseguir que els vials es mantinguin en el futur en estat idoni i mai més s’arribi a una situació com l’anterior a l’execució de les obres completades aquesta tardor.

Alcarràs obre la campanya de Nadal amb l’encesa de llums

El 1 de desembre del 2021 a les 20:45h
La campanya de Nadal arrenca a Alcarràs aquest 1 de desembre amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc el qual s’ubica en els principals carrers i places de la trama urbana. L’acte s’ha celebrat aquest vespre a les 19.00 hores a la plaça de l’Església on, des del balcó de l’Ajuntament i amb les pubilles, els hereus i l’Associació de Comerç i Serveis d’Alcarràs (ACSA) s'ha procedit a connectar l’enllumenat.

Gairebé una cinquantena de persones troba feina amb la borsa de treball activada per Biolab Baix Segrià i l’Ajuntament d’Alcarràs

El 30 de novembre del 2021 a les 10:05h
Biolab Baix Segrià, el projecte de transformació econòmica i identificació de noves oportunitats de generació de riquesa que impulsen vuit consistoris del Baix Segrià amb la bioeconomia circular sostenible com a eina, ha ajudat a trobar feina a una cinquantena de dones i homes gràcies a la borsa de treball que difon ofertes mitjançant les xarxes socials del mateix projecte Biolab i l’E-Bando i les xarxes dels ajuntaments que impulsen el projecte. Des de principis d’any, s’han tramitat 31 ofertes per cobrir 47 llocs de feina.

Alcarràs commemora el Dia internacional contra la violència envers les dones amb teatre, concentracions i cinema

El 24 de novembre del 2021 a les 14:14h
Alcarràs, com a municipi conscient que la lluita contra la violència envers les dones és cosa de tothom, commemora enguany el 25-N, dia internacional contra aquesta xacra, amb un complet programa d’activitats el qual inclou un acte institucional el mateix 25-N al vespre (20.30 h) en el Centre Cultural Municipal (CCM) Lo Casino que inclou la representació de l’obra de teatre ‘Ludere’, una concentració a les 19.00 a les Escoles de Baix en la qual es donarà lectura a un manifest i una sessió de cine-fòrum a la Biblioteca Joaquim Montoy el dia 26 a les 18.00 on es projectarà la pel·lícula Una jove prometedora i se celebrarà un debat posterior. A més a més, i el mateix 25-N al vespre, les lletres de gran format que donen la benvinguda a tothom qui arriba a la vila per l’N-IIa venint des de Lleida i la façana del CCM Lo Casino amb el color lila el qual identifica la lluita contra la violència envers les dones.

Alcarràs manté i intensifica la vigilància per garantir el respecte als límits de velocitat a la zona urbana

El 23 de novembre del 2021 a les 16:01h
L’Ajuntament d’Alcarràs manté i intensifica, en aquestes darreres setmanes del 2021 i amb una campanya de controls amb cinemòmetre, la vigilància per tal de garantir el respecte als límits de velocitat en la zona urbana i millorar encara més la seguretat per a vianants i conductors.

Alcarràs millorarà encara més els equipaments dels seus Serveis Socials gràcies a una col·laboració de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank

El 22 de novembre del 2021 a les 14:22h
CaixaBank, través d’una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”, ha mostrat el seu suport a l’Ajuntament d’Alcarràs per millorar encara més els equipaments dels seus Serveis Socials aquesta tardor amb el condicionament de nous espais i l’adquisició de diferent material informàtic, didàctic i esportiu el qual ja està en servei a Ca l’Hereu, l’immoble en el qual des d’aquest 2020, s’ubiquen els serveis socials. En total, es planteja una inversió d’11.600 euros la qual sufragarà en més d’un 80% per Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank.

Alcarràs actua a les semi-rotondes d’accés al polígon del Revés per millorar la seguretat i la visibilitat

El 17 de novembre del 2021 a les 17:30h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha millorat, aquest mes de novembre i amb una actuació de manteniment i repintat, la seguretat a les dues semi-rotondes que articulen l’entrada i la sortida de vehicles des del Polígon del Revés cap a l’N-IIa. L’actuació consisteix en el repintat amb pintura verda de l’interior de les semi-rotondes i els altres elements que articulen la cruïlla per tal de millorar la visibilitat en moments de boira. Igualment, les llambordes del perímetre de les semi-rotondes i la resta d’elements han estat repintades també amb pintura blanca i vermella.

La finalització de les obres d’asfaltatge i dignificació dels camins de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre al terme d’Alcarràs tanca una reivindicació històrica

El 16 de novembre del 2021 a les 16:09h
L’asfaltatge en calent del Camí de Montagut (CG 5), que juntament amb altres millores executades per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre dins del projecte de dignificació i recuperació dels camins de la zona de reg del Canal d’Aragó i Catalunya a les demarcacions de Lleida i Osca, tanca una reivindicació històrica del territori. Així ho ha recordat aquest matí l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, durant la visita de final d’obres a la qual ha assistit aquest 16 de novembre, juntament amb altres alcaldes de la zona regable. Ara, el que cal és, segons ha recordat Janés, “un ràpid traspàs de la titularitat” d’aquests vials a “administracions de rang superior més properes” i l’elaboració “d’un Pla de Manteniment”

Alcarràs se suma a la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol amb xerrades i tallers de còctels saludables

El 15 de novembre del 2021 a les 18:37h
Alcarràs se suma, enguany i dins del programa de la Regidoria de Joventut ‘Alcarràs Jove’, a la ‘Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol’ i ho fa amb xerrades per a joves i famílies que es complementen amb dos tallers d’elaboració de còctels saludables sense alcohol amb els quals es vol sensibilitzar el jovent en favor d’un nou model d’oci. De l’organització se n’encarrega l’Àrea Bàsica de Salut d’Alcarràs i els ajuntaments d’Alcarràs i Torres de Segre amb la col·laboració el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

Alcarràs renova i millora el parc infantil de la plaça del Toll

El 10 de novembre del 2021 a les 18:41h
El parc infantil de la plaça del Toll, un dels més cèntrics de la vila i també un dels favorits de les alcarrassines i alcarrassins de menor edat, ha estat renovat aquesta tardor amb la substitució del paviment de cautxú preexistent per un de nou fet amb material de la mateixa mena i el repintat dels diferents jocs infantils ubicats.

La multipremiada ‘Sabates Noves’, de Tian Gombau, arriba a Alcarràs dins del marc del ‘Programa’t Cultura’

El 8 de novembre del 2021 a les 16:14h
El ‘Programa’t Cultura’, la proposta amb la qual es recuperen, en aquest 2021 i des de l’Ajuntament d’Alcarràs, els espectacles culturals periòdics, continua aquest mes de novembre amb Sabates Noves, la singular obra de l’artista castellonenc Tian Gombau que va ser distingida el 2020 amb el Premi Max al millor espectacle per a públic infantil i familiar. L’obra arriba a la vila aquest 13 de novembre, data a la qual es representarà al Centre Cultural Municipal (CCM) Lo Casino a partir de les 18.00 h. Les entrades, amb un cost de tres euros, ja es poden adquirir al web alcarras.cat/entrades o al mateix CCM Lo Casino aquests dimecres i divendres de 10.00 a 14.00 h.

Alcarràs congela impostos i taxes municipals i amplia la bonificació de l’impost de circulació als vehicles modificats per convertir-se en Zero o ECO

El 4 de novembre del 2021 a les 22:06h
L’Ajuntament d’Alcarràs congela enguany novament ordenances fiscals i impostos i amplia als vehicles que han estat modificats adaptar-se als requisits de les categories Zero i ECO la bonificació del 75% en l’Impost de Circulació a la qual, fins ara, es podien acollir els vehicles que, en el moment de la seva matriculació complien aquests requisits. Tot plegat ha estat aprovat avui en sessió extraordinària de Ple celebrada a l’Ajuntament on s’ha debatut un Ordre del Dia que incloïa altre punt més referit a l’aprovació d’una modificació de crèdit la qual permet reforçar amb 189.783 euros el pressupost 2021 per tal de completar la primera fase de la recuperació de la Casa de Montagut.

Alcarràs activa a la Biblioteca Joaquim Montoy un laboratori de lectura per apropar els infants de Primària a la narració

El 3 de novembre del 2021 a les 18:14h
L’Ajuntament d’Alcarràs hi ha activitat aquesta tardor a la seva Biblioteca un laboratori de lectura del qual participa l’alumnat de Primària i Infantil de les escoles Parc del Saladar i Comtes de Torregrossa amb l’objectiu d’apropar els infants a la narració. En paral·lel, i fins a aquest 9 de desembre, l’equipament acull una exposició interactiva pensada per infants d’entre 3 i 8 anys de la qual és protagonista el llop, un personatge present a molts contes infantils tradicionals.

Alcarràs reactiva la programació cultural amb el cicle d’arts escèniques Programa’t Cultura

El 28 d'octubre del 2021 a les 11:11h
L’Ajuntament d’Alcarràs recupera, aquesta tardor i amb totes les mesures de prevenció del protocol per a la cultura segura, la seva programació cultural amb un cicle, ‘Programa’t Cultura’, que, d’aquí fins a finals juny, portarà al Centre Cultural Municipal lo Casino tota mena d’espectacles a càrrec de companyies de contrastat prestigi. El primer trimestre del cicle va arrencar aquest 10 d’octubre amb ‘Klé’, a càrrec de la companyia Addaura Teatre inspirat en l’obra del pintor suís Paul Klee. El programa arriba amb la voluntat d’oferir, ara que la pandèmia encara les seves darreres etapes, alternatives d’oci de qualitat pel públic alcarrassí.

L’Ajuntament d’Alcarràs activa un programa de promoció dels polígons industrials del municipi

El 27 d'octubre del 2021 a les 18:15h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha activat aquest mes d’octubre una campanya de promoció dels diferents polígons industrials amb naus o parcel·les lliures dels quals disposa el municipi. L’actuació té com a primera acció l’edició d’un vídeo promocional el qual es dona a conèixer a les xarxes aquest mateix 27 d’octubre i mostra diferents imatges d’àrees industrials com ara Polinasa, el Tossalet Roig, Galileo o El Revés i evidencia les diferents actuacions de dignificació les quals s’han dut a terme en aquests espais durant els darrers mesos. L’objectiu final, explica l’alcalde, Jordi Janés, és donar a conèixer la disponibilitat de sòl industrial de qualitat i aconseguir que noves empreses es decideixin a instal·lar-se en la població i sumin noves oportunitats de futur per a totes les alcarrassines i alcarrassins