Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

Tremosa vaticina que els projectes d’aprofitament solar i la riquesa agrícola del terme poden fer d’Alcarràs “la Califòrnia d’Europa”

El 19 de febrer del 2021 a les 15:16h
Alcarràs pot arribar a convertir-se en “Califòrnia d’Europa” si els projectes que permetran instal·lar a la zona de Montagut 7 plantes de producció d’electricitat mitjançant energia solar amb una capacitat total de 350Wp arriben a bon terme i es combinen amb la riquesa agrícola, ramadera i industrial del municipi. Així ho opina Ramon Tremosa, el conseller d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat. Tremosa ha estat rebut en visita oficial aquest matí a l’Ajuntament per la Corporació Municipal i ha pogut conèixer aquests i altres projectes de futur que impulsa el consistori.

Alcarràs modifica l’ordenança de trànsit per garantir la seguretat de tothom davant la proliferació de patinets i similars

El 18 de febrer del 2021 a les 23:25h
L’Ajuntament d’Alcarràs, en sessió plenària, ha aprovat la modificació de la seva ordenança reguladora del trànsit per garantir la seguretat de tothom davant la proliferació de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). A la mateixa sessió, també ha estat modificada l’ordenança de civisme per adaptar-la all sistema de recollida Porta a Porta. La sessió, amb un Ordre del Dia de dotze punts, també ha permès modificar les comissions informatives i realitzar altres adequacions per adaptar l’organització de la Corporació al canvi produït a l’Alcaldia al desembre.

L’Ajuntament d’Alcarràs activa un procés participatiu per augmentar la qualitat del servei a l’Escola Bressol Municipal

El 17 de febrer del 2021 a les 17:34h
L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs amb l’alcalde, Jordi Janés, al capdavant ha activat aquest mes de febrer un procés participatiu amb la voluntat d’augmentar encara més la qualitat del servei a l’Escola Bressol Municipal d’Alcarràs (EBMA). En aquest procés, estan cridats a participar el personal docent d’aquest centre educatiu públic, els pares i mares de l’alumnat i, també, el conjunt de la ciutadania alcarrassina. Amb les conclusions que se n’obtinguin a partir de les opinions recollides, es disposarà tot allò necessari per assolir una optimització del servei per tal de satisfer les demandes de la població usuària amb l’objectiu final d’assolir l’excel·lència en la prestació d’un servei fonamental.

La consellera Budó es compromet a elaborar un pla nacional de manteniment de camins

El 12 de febrer del 2021 a les 16:24h
La consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, s’ha compromès aquest divendres, 12 de febrer a Alcarràs a activar tan aviat un pla d’abast nacional per tal de garantir el manteniment de les diferents xarxes locals de camins de les quals disposen molts dels municipis del país. El compromís ha estat formulat durant la visita que ha realitzat a l’Ajuntament de la vila, on ha signat al Llibre d’Honor. A continuació, ha visitat el Pavelló Polivalent, on es votarà aquest 14 F i les instal·lacions a Alcarràs del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

Alcarràs programa un concurs de disfresses virtual per celebrar Carnestoltes

El 11 de febrer del 2021 a les 14:43h
L’ajuntament d’Alcarràs, davant la suspensió enguany del Carnaval al carrer per raons sanitàries, organitza aquests dies un concurs de disfresses virtual mitjançant les xarxes socials. Qui vulgui participar, només ha de compartir a Instagram o Facebook instantànies de persones individuals o grups bombolla amb disfresses i identificar-les amb l’etiqueta #carnavalalcarràs2021. Entre tots els participants, se sortejaran 5 lots de productes quilòmetre 0 elaborats pel Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

Una trentena de persones troba feina amb la borsa de treball activada per Biolab Baix Segrià i l’Ajuntament d’Alcarràs

El 10 de febrer del 2021 a les 12:05h
Biolab Baix Segrià, el projecte de transformació econòmica i identificació de noves oportunitats de generació de riquesa que impulsen vuit consistoris del Baix Segrià amb la bioeconomia circular sostenible com a eina, ha activat una borsa de treball que difon ofertes mitjançant les xarxes socials del mateix projecte Biolab i l’E-Bando i les xarxes dels ajuntaments que impulsen el projecte. Fins ara i en els darrers dos mesos, una desena de persones ha trobat feina gràcies a l’activació de la borsa.

Alcarràs reobre la Biblioteca i els parcs infantils

El 4 de febrer del 2021 a les 14:13h
L’Ajuntament d’Alcarràs reobre la Biblioteca Municipal i els parcs infantils de la localitat en constatar-se que les mesures extraordinàries dictades ara fa 12 dies i que es van afegir a les fixades pel Departament de Salut han tingut efecte positiu sobre l’evolució de la pandèmia al municipi. Tot i això, la Policia Local mantindrà la vigilància als espais comunitaris de reunió i, també, continuarà amb les tasques de supervisió del compliment dels confinaments domiciliaris. A hores d’ara, hi ha tres grups d’alumnat de Primària i dos de Secundària en situació de confinament i, també, s’ha decidit suspendre la celebració del Carnaval.

Alcarràs adapta la programació cultural a la situació sanitària

El 3 de febrer del 2021 a les 14:01h
L’ajuntament d’Alcarràs adapta l'activitat cultural d’aquest mes de febrer amb propostes pel públic familiar les quals se celebraran amb totes les garanties necessàries per evitar eventuals contagis de la COVID-19. En concret, hi ha previstos fins quatre espectacles que se celebraran al Centre Cultural Municipal Lo Casino. A banda, i també com a resposta a la pandèmia en curs, enguany queda suspesa la celebració del Carnaval.

Alcarràs demana a Hisenda un IVA superreduït per l’electricitat de les famílies

El 29 de gener del 2021 a les 09:25h
La factura de la llum, i més encara quan conflueixen pujades de preu i episodis de nevades i fred intens com a aquestes primeres setmanes del 2021, fa trontollar cada mes moltes economies familiars alcarrassines i, conscient d’aquesta situació, l’alcalde, Jordi Janés, ha enviat una carta a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, per tal que, com es fa a altres països del nostre entorn immediat, s’apliqui a casa nostra un IVA superreduït i equivalent al que grava productes i serveis de primera necessitat.

Alcarràs controlarà les condicions ambientals de l’interior del Pou de Gel per preservar l’embigat original

El 28 de gener del 2021 a les 18:49h
L’Ajuntament d’Alcarràs avança en la recuperació del Pou de Gel i activarà aquest hivern un sistema de controls periòdics de les condicions ambientals d’aquest bé patrimonial per tal de garantir la preservació de l’embigat original de fusta descobert al seu interior. Aquesta estructura, que servia per apilar el gel a sobre, converteix el pou de gel alcarrassí en gairebé únic, perquè no hi ha constància dins l’àrea immediata del municipi d’altres pous similars als quals es conservin embigats d’aquest tipus. A banda, també aquest hivern, s’instal·larà a sobre del pou una coberta provisional

La Biblioteca d’Alcarràs portarà llibres a domicili a les persones en quarantena o amb discapacitats limitadores

El 27 de gener del 2021 a les 10:10h
L’Ajuntament d’Alcarràs, mitjançant la Biblioteca Municipal Joaquim Montoy, portarà llibres a domicili a partir d’aquests darrers dies de gener a totes les persones qui ho demanin i, per trobar-se en situació d’haver de complir quarantenes vinculades a la pandèmia, no puguin acudir de manera regular a aquest equipament cultural. El servei es fa també extensiu a qualsevol persona que pateixi algun tipus de malaltia o discapacitat la qual limiti la seva mobilitat autònoma

Alcarràs extrema precaucions davant l’evolució de la pandèmia al municipi

El 22 de gener del 2021 a les 18:52h
L’ajuntament d’Alcarràs ha decidit aquest divendres extremar precaucions davant l’evolució de la pandèmia al municipi i tancar parcs infantils, limitar el funcionament de la Biblioteca Municipal i incrementar la vigilància dels espais comunitaris de reunió per part de la Policia Local, la qual s’encarregarà també de comprovar que es respecten els confinaments domiciliaris fixats com a conseqüència dels contagis registrats aquests dies entre usuaris i personal de l’Institut Alcarràs.

L’església de la Mare de Déu de l’Assumpció necessita 4.000 euros més per fer possibles les millores que requereix

El 20 de gener del 2021 a les 15:40h
L’ajuntament d’Alcarràs, juntament amb els responsables de la parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció, han recaptat ja 4.585 euros amb la campanya de recollida de fons o crowdfunding que es va activar a finals d’aquest darrer novembre per tal de finançar un seguit d’obres de manteniment i conservació a l’església d’Alcarràs; però encara s’està lluny dels més de 8.000 que se necessiten per finançar les actuacions que han de garantir el futur d’aquest símbol del poble i patrimoni de tothom que es l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció. La campanya activada, que té com a nom Salvem el Patrimoni Històric, continuarà així doncs i fins assolir-se la quantitat necessària.

Alcarràs suspèn els actes culturals previstos en honor a Sant Sebastià

El 17 de gener del 2021 a les 11:38h
L’ajuntament d’Alcarràs, a conseqüència de l’evolució de la pandèmia a la demarcació i territoris propers, ha decidit suspendre el seguit d’actes culturals que s’havien programat en honor a Sant Sebastià. De tota la programació cultural que s’havia dissenyat per aquesta segona quinzena de gener, es manté només l’espectacle pirotècnic previst per aquest 20 de gener. La Parròquia de l’Assumpció de la Mare de Déu, també, celebrarà la missa que tenia prevista el mateix 20 de gener.

L’alcalde d’Alcarràs lamenta que el conseller Bernat Solé no li hagi comunicat la seva visita oficial a la cooperativa Fruits de Ponent

El 13 de gener del 2021 a les 18:16h
L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, ha lamentat avui que el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, no li hagi comunicat la visita oficial que aquest 13 de gener ha realitzat a les instal·lacions del grup cooperatiu Fruits de Ponent per conèixer el seu compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Alcarràs demana mesures per combatre la plaga de conills al terme

El 13 de gener del 2021 a les 11:04h
L’Ajuntament d’Alcarràs, davant l’extraordinària proliferació de conills al terme durant els darrers mesos, ha demanat al Departament d’Agricultura, ramaderia Pesca i Alimentació que prengui “les mesures adients”, sigui “directament” o en forma de “permisos especials” pels caçadors locals per reduir la presència d’uns animals que, per la seva quantitat i hàbits alimentaris, adquireixen característiques de “plaga”, donat que malmeten les produccions agràries –especialment fructícoles- que són base de l’economia i arriben, fins i tot, a atacar els arbres

Alcarràs formalitza el tancament de la tramitació dels terrenys de l’escola Parc del Saladar

El 12 de gener del 2021 a les 15:09h
L’ajuntament d’Alcarràs ha completat, avui i amb la signatura dels acords de pagament amb els titulars dels drets derivats de la cessió original, la tramitació derivada de la cessió a l’Ajuntament d’Alcarràs, ara fa 15 anys, dels terrenys als quals avui és l’escola Parc del Saladar, la segona escola pública del municipi. A la signatura, han estat presents l’alcalde, Jordi Janés i els representants de la mercantil creditora i, amb ella, s’evita una judicialització de resultat incert la qual podria haver comportat reclamacions addicionals per valor de fins a 400.000 euros.

L’Ajuntament d’Alcarràs inicia el pagament dels ajuts als comerços afectats pel confinament perimetral del juliol

El 11 de gener del 2021 a les 14:44h
Un total de 74 empreses i autònoms amb domicili al municipi d’Alcarràs i que desenvolupen activitats comercials que es van veure afectades en el seu funcionament pel confinament que van patir aquest juliol Alcarràs, Lleida i altres cinc municipis del Baix Segrià rebran a partir d’aquesta setmana als seus comptes corrents els ajuts que, per tal de pal·liar els greuges derivats, ha concedit el Consell Comarcal del Segrià i que s’han tramitat des dels respectius consistoris. En total, es rebran 221.926 euros al municipi a raó de 2.999 per beneficiari.

L’Ajuntament d’Alcarràs es reuneix amb la plataforma Salvem Casa Vallmanya per estudiar horitzons de col·laboració

El 8 de gener del 2021 a les 21:04h
L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs amb l’alcalde, Jordi Janés, al capdavant s’ha reunit aquest 8 de gener a l’ajuntament de la vila amb representants de la plataforma Salvem Casa Vallmanya per tal “d’identificar horitzons comuns” de posada en valor del llegat del President Macià a Alcarràs. A la trobada, l’alcalde, Jordi Janés, ha constatat l’estat d’un immoble que ja ha perdut part de la teulada, presenta una esquerda a una de les façanes laterals i exigeix, per la seva consolidació i recuperació, una inversió d’1’5 milions d’euros que l’Ajuntament d’Alcarràs no pot assumir en solitari.

Alcarràs inicia la recuperació del seu Pou de Gel del s. XVII

El 6 de gener del 2021 a les 11:22h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat durant les darreres setmanes del 2020 la primera fase de les tasques necessàries per la recuperació del pou de gel del municipi, un element patrimonial original del segle XVII que destaca, especialment, per la seva envergadura i la conservació de l’embigat de la base, al qual també s’ha actuat aquests dies. La millora ha estat possible gràcies a fons municipals i a dues subvencions que totalitzen 30.000 euros concedides el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els ‘Reixos’ tornen a Alcarràs

El 4 de gener del 2021 a les 14:30h
L’Ajuntament d’Alcarràs organitza, com cada 5 de gener, la tradicional cavalcada amb la qual SSMM els Reis d’Orient tornaran a omplir d’il·lusió els carrers de la vila acompanyats de molts amics màgics i lluminosos. Enguany, però, la cavalcada no inclourà parades per permetre, com a edicions anteriors, que Melcior, Gaspar i Baltasar entreguin directament els regals a la infància. La situació de pandèmia i les necessàries mesures sanitàries obliguen així a programar una Cavalcada de Reis diferent per garantir la seguretat de tothom.

L’ajuntament d’Alcarràs demana ajuda per recuperar la memòria de Macià a la Casa de Vallmanya

El 30 de desembre del 2020 a les 12:49h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha iniciat, aquesta setmana i amb l’enviament de diferents cartes, la cerca de complicitats públiques i privades per recuperar, tan aviat com sigui possible, la memòria del President Macià a Alcarràs mitjançant la dignificació de la Casa de Vallmanya, a la qual estiuejava l’Avi i s’haurien celebrat importants reunions polítiques durant els anys de la II República Espanyola. Els escrits han estat adreçats al vicepresident de la Generalitat amb funcions de President, Pere Aragonès, al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, al president de la Fundació Josep Irla, Joan Manuel Tresserras i al ministre de Cultura i Esport del govern de l’Estat espanyol, José Manuel Rodríguez Uribes.

L’ajuntament activa noves eines per afavorir l’emancipació de la joventut alcarrassina

El 29 de desembre del 2020 a les 16:57h
L’Ajuntament d’Alcarràs activa amb el nou any un nou servei adreçat a les persones de menys de 30 anys empadronades al municipi amb el qual es vol posar a l’abast d’aquest sector de població un seguit d’eines per afavorir la seva emancipació i autonomia. Entre aquestes, destaquen una borsa d’habitatge jove, una borsa de treball i un carnet jove local que permetrà al col·lectiu gaudir d’importants descomptes als comerços locals i aconseguir reduccions en les tarifes i preus públics vinculats a serveis municipals que la joventut alcarrassina utilitza de manera intensiva com ara les activitats organitzades des del Patronat Municipal d’Esports o les activitats culturals organitzades pel consistori. Al Alcarràs, segons les dades de l’INE, hi ha actualment unes 1.500 persones d’entre 15 i 30 anys, el que suposa en torn a un 15% de la població del municipi

La Biblioteca d’Alcarràs recapta quasi 800 euros per la Marató amb el seu concurs de pessebres reciclats

El 23 de desembre del 2020 a les 19:08h
Com cada any, la Biblioteca Joaquim Montoy d’Alcarràs s’ha omplert de pessebres i solidaritat en aquestes dates nadalenques i de la mà del Concurs de Pessebres Reciclats, que arriba en aquest 2020 a la seva XI edició, ha cridat l’atenció d’unes seixanta famílies de la vila i, el més important, ha permès recaptar un total de 789 euros que es destinen de manera íntegra a la Marató de TV3 d’enguany, que es dedica a la investigació i la lluita contra el coronavirus. Aquest 23 de desembre s’han entregat els premis als tres pessebres guanyadors, que han estat triats per un Jurat convocat a tal efecte i, també, el premi al pessebre solidari, que ha estat escollit per votació popular entre les prop de 400 persones que han decidit participar i comprar la butlleta solidària que, a un preu de 2 euros cadascuna, ha permès aconseguir la recaptació assolida.

Jordi Janés, nou alcalde d’Alcarràs

El 19 de desembre del 2020 a les 18:47h
Jordi Janés és, des d’aquest 19 de desembre, alcalde d’Alcarràs en compliment del que, ara fa un any i mig, van acordar els grups municipals de Junts per Alcarràs i Sempre Alcarràs, els quals amb quatre i tres regidors respectivament, conformen des del juny del 2019 el govern municipal de la vila alcarrassina. El ple d’investidura, que s’ha celebrat a porta tancada a causa de la pandèmia, ha comptat amb l’assistència dels consellers d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a més a més de familiars directes dels dos protagonistes i el personal municipal indispensable per al desenvolupament de la sessió. A la votació, Janés ha rebut el suport de vuit dels tretze regidors que integren el Ple.

Activitats familiars, pessebres, teatre i una cavalcada de reis segura protagonitzen el Nadal 2020 a Alcarràs

El 16 de desembre del 2020 a les 10:35h
L’ajuntament d’Alcarràs activa, aquesta setmana, amb la celebració al Parc de la Via d’una cursa familiar d’orientació el seu programa d’activitats nadalenques, que conclou fins el 5 de gener, data de la Cavalcada de Reis, i al qual, a banda de les activitats citades, figuren també sessions de teatre, projeccions d’autocine, una caminada popular i el concurs de pessebres reciclats a la Biblioteca Joaquim Montoy.

Alcarràs ajudarà gimnasos, centres d’estètica i la restauració amb subvencions per fer front a les conseqüències de la Covid

El 14 de desembre del 2020 a les 22:48h
L’ajuntament d’Alcarràs ha aprovat aquest 14 de desembre en sessió ordinària de Ple i per unanimitat un ajut pels gimnasos, centres d’estètica i bars, cafeteries i restaurants del municipi, per a poder fer front a les conseqüències econòmiques que els ha causat la pandèmia de la Covid-19, i beneficiarà a un total de 41 establiments comercials alcarrassins. L’ajuda que rebrà cada negoci s’ha calculat a partir de l’import de la quota d’escombraries corresponent al segon semestre de l’exercici en curs que ha satisfet cada establiment, serà de 66 euros en el cas dels gimnasos i centres d’estètica i de 177 per la restauració i s’incrementarà en funció del volum de regidors que vulgui participar. En la mateixa sessió, els regidors de l’equip de govern han aprovat una rebaixa temporal dels salaris que perceben per la seva activitat al consistori i han plantejat a l’oposició si volen sumar-se a la iniciativa, per a incrementar els recursos disponibles per ajudar encara més a pal·liar els efectes de la situació d’emergència sanitària, social i econòmica que estem vivint. La proposta ha estat aprovada per unanimitat, el grup municipal del PSC ha formulat també la seva voluntat d’afegir-se a la rebaixa temporal de salaris i els regidors del grup municipal del PSC han indicat que “ho valoraran”.

Alcarràs estrena butlletí municipal

El 11 de desembre del 2020 a les 13:43h
L’ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquesta setmana el repartiment a totes les bústies particulars i negocis del municipi el repartiment de El Butlletí d’Alcarràs, una publicació de periodicitat trimestral que, amb 4.500 exemplars per número, neix per esdevenir un canal d’informació òptim per la ciutadania al qual, a més a més de per la informació municipal i de servei, hi ha també espai pels diferents grups polítics amb representació al consistori, les entitats i, també, els autònoms i empreses de la població

Alcarràs , líder català entre les poblacions de 5.001 a 15.000 habitants en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos

El 10 de desembre del 2020 a les 14:30h
L’Agència de Residus de Catalunya ha reconegut, aquest 10 de desembre, dins d’un acte telemàtic presidit per la Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, la tasca desenvolupada a Alcarràs aquest darrer 2019 en matèria de prevenció i recollida de residus. Des d’aquest mes, Alcarràs figura així per dret propi dins del llistat de municipis i comarques que més i millor reciclen arreu del país i ho fa, a més a més, com la vila d’entre 5.001 i 15.000 habitants que obté millors percentatges en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos lleugers i menys residus municipals genera.

L’ajuntament d’Alcarràs completa la renovació el Camí de Montagut

El 9 de desembre del 2020 a les 11:07h
Membres de la Brigada Municipal de l’ajuntament d’Alcarràs han finalitzat aquests primers dies de desembre, amb el pintat de la senyalització horitzontal de la via, els treballs de regeneració del Camí de Montagut, una de les vies més transitades de la xarxa local de camins alcarrassina. En concret, amb una inversió d’uns 125.000 euros, s’ha actuat sobre un tram de 3,5 km del camí que connecta la vila amb la Casa de Montagut.