Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

Alcarràs organitza el VedellaTast, la primera festa gastronòmica al voltant de la carn de vedella

El 9 d'octubre del 2019 a les 16:57h
En el marc de la 28a Fira del Comerç i del Rebost d’Alcarràs, l’Associació de Ramaders de Boví de Carn, amb la col·laboració d’Asoprovac i el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, ha organitzat la I edició del VedellaTast. Es tracta d’un esdeveniment que aprofita la importància que té la capital del Baix Segre com a centre productor de vedella i que comptarà amb un ampli ventall de propostes per gaudir dels beneficis i les qualitats d’aquesta carn.

Neix un projecte per promoure la igualtat de gènere a Alcarràs

El 8 d'octubre del 2019 a les 19:39h
L'Àrea de la dona de l'Ajuntament d'Alcarràs, conjuntament amb l'Associació de Mestresses de Casa, ha engegat el projecte Adona. Es tracta d’una iniciativa que neix amb l'objectiu de generar espais de trobada, relació i cooperació per a les dones del municipi.

L’Ajuntament d’Alcarràs arranja el camí Cap de la Vall

El 3 d'octubre del 2019 a les 16:46h
L’Ajuntament d’Alcarràs executarà durant aquest octubre les actuacions de conservació, manteniment i reparació del camí Cap de la Vall, de titularitat municipal i el qual es troba en mal estat a causa de les pluges. Així mateix, també ha adjudicat les obres de soteig que es realitzaran a altres camins del terme municipal. Els arranjaments s’han adjudicat a diverses empreses locals i suposen una inversió de 133.094,79 euros, IVA inclòs.

La Brigada Municipal d’Alcarràs recupera el servei d’esporga del municipi

El 2 d'octubre del 2019 a les 18:44h
La Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquesta setmana les tasques d’esporga dels arbres del municipi. Ho fa amb l’objectiu de millorar la tècnica de regulació de la vegetació després que s’hagi acabat el contracte de dos anys amb l’empresa que fins ara realitzava el servei.

La Brigada Municipal d’Alcarràs arranja les places i parcs infantils del municipi

El 25 de setembre del 2019 a les 16:27h
La Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquest setembre un conjunt d’actuacions de manteniment per tal de pintar i arranjar les diverses places i parcs infantils del municipi amb l’objectiu de millorar el seu aspecte i garantir la seguretat dels infants que hi juguen.

L’alcalde d’Alcarràs es reuneix amb el subdelegat del Govern a Lleida

El 25 de setembre del 2019 a les 09:35h
L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, amb l’objectiu de conèixer les necessitats del municipi i treballar conjuntament en la recerca de solucions com ara la necessitat de millora de l'A-2 i de la xarxa de camins del municipi. A la reunió també han assistit el tinent d’alcalde, Jordi Janés, i la portaveu de PSC, Gemma Escar.

Alcarràs acull la XXIII Exposició comentada de varietats de préssec i nectarina aquest dijous

El 3 de setembre del 2019 a les 18:34h
L'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) organitza a Alcarràs, aquest dijous 5 de setembre, la 23a edició de l’Exposició comentada de varietats de préssec i nectarina. Una jornada anual que continua sent un punt de trobada per a tècnics, productors i viveristes.

Alcarràs clou una Festa Major d’Estiu molt participativa

El 3 de setembre del 2019 a les 16:20h
El castell de focs ha tancat, aquest diumenge 1 de setembre, la Festa Major d’Estiu d’Alcarràs, una celebració que va iniciar-se el passat dimecres i que ha comptat amb la participació de milers d’alcarrassins i alcarrassines al llarg de la quarantena d’actes que s’han organitzat durant els cinc dies de festa.

La Festa Major d’Estiu d’Alcarràs comptarà amb el projecte ‘Espacio Propio’ de Creu Roja Joventut

El 28 d'agost del 2019 a les 10:36h
L’Ajuntament d’Alcarràs reforça la campanya Punt Lila, per la prevenció d’agressions sexistes a la Festa Major d’Estiu, amb la implementació del projecte ‘Espacio Propio’ de Creu Roja Joventut, per primera vegada a Catalunya.

Alcarràs enceta la Festa Major d’Estiu aquest dimecres amb gran varietat d’actes

El 28 d'agost del 2019 a les 09:55h
L'Ajuntament d'Alcarràs donarà el tret de sortida a la Festa Major d'Estiu aquest dimecres, 28 d'agost, amb més d’una vintena d’actes, entre concerts, teatre, activitats infantils, una festa Holi i moltes altres propostes per a petits i grans durant els cinc dies de celebració.

La primera fase del nou cementiri d’Alcarràs, llesta aquest setembre

El 27 d'agost del 2019 a les 17:05h
L'Ajuntament d'Alcarràs preveu inaugurar la primera fase de construcció del nou cementiri municipal aquest pròxim mes, quan finalitzi la urbanització general del projecte. Des de l’Ajuntament s'està donant màxima prioritat a l’obra a causa de l’actual mancança de nínxols a l'antic cementiri.

Neix un projecte d’agitació artística i cultural a Alcarràs

El 13 d'agost del 2019 a les 09:50h
El Garatge és una associació cultural de recent creació que treballarà sota quatre eixos: creació, formació, dinamització i xarxa; amb la voluntat d'agrupar la comunitat artística i cultural d'Alcarràs.

La Policia Local d’Alcarràs estrena pàgina de Facebook

El 8 d'agost del 2019 a les 12:56h
La Policia Local d’Alcarràs enceta una nova via de comunicació amb la població del municipi posant en marxa una pàgina de Facebook. Una eina que ha de servir per canalitzar tota classe d'informació en matèria de seguretat.

Alcarràs inicia una nova campanya per millorar el servei del Porta a Porta

El 2 d'agost del 2019 a les 09:40h
L'Ajuntament d'Alcarràs ha posat en marxa una nova campanya del Porta a Porta amb l’objectiu de fer pedagogia als ciutadans i oferir un servei de recollida eficient i més proper als habitants del municipi.

Alcarràs obre una ruta alternativa per facilitar la circulació arran de les obres de la nova rotonda

El 31 de juliol del 2019 a les 17:31h
Arran les obres de la nova rotonda de l’entrada d’Alcarràs per millorar-ne la seguretat viària, l’Ajuntament ha obert una ruta alternativa per poder accedir a l’A-2 i a l’N-II mentre durin les obres, que està previst que finalitzin a la tardor.

Dues noves places de minusvàlids i una per a l’ambulància a l’aparcament de les piscines d’Alcarràs

El 30 de juliol del 2019 a les 17:26h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha afegit tres places a l’aparcament de les piscines municipals aquest juliol, amb les quals suma un total de quatre places reservades a persones amb mobilitat reduïda i una per a l’ambulància.

Joel Adan i Rosamari Carulla guanyen la Nectarina Atlètica d’Alcarràs

El 14 de juliol del 2019 a les 13:45h
Roger Farrús i Meritxell Bonet s’han classificat primers a la cursa curta

La Nectarina Atlètica torna un any més a Alcarràs

El 10 de juliol del 2019 a les 13:14h
La setena edició de la Cursa de la Nectarina Atlètica d’Alcarràs tindrà lloc aquest dissabte 13 de juliol al vespre. Enguany, l’organització de la cursa compta amb 200 voluntaris i uns 600 inscrits entre corredors de 5 i 10 kilòmetres, curses infantils i participants a la caminada.

Alcarràs contracta 7 persones aquest estiu gràcies als plans d’ocupació del SOC

El 5 de juliol del 2019 a les 09:40h
L'Ajuntament d'Alcarràs s'ha adherit al Programa de foment de treball i formació subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Es tracta d’una iniciativa, en el marc de la Campanya Agrària de Lleida de 2019, amb la qual podrà contractar aquest estiu a set persones durant 4 mesos, de l'1 de juliol al 31 d'octubre, per a la realització de tasques relacionades amb la gestió de la Campanya Agrària.

Una quinzena de joves a la setena edició del Camp de Treball d’Alcarràs

El 3 de juliol del 2019 a les 13:35h
La setena edició del Camp de Treball d’Alcarràs ha iniciat aquest divendres, 28 de juny, sota el nom ‘El món rural: patrimoni, costums i tradicions d’Alcarràs’. Organitzat per la Direcció General de Joventut (DGJ) i la Fundació Escolta Josep Carol, i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcarràs, enguany hi participen una quinzena de joves d’entre 14 i 17 anys provinents d’arreu de Catalunya.

Detingut l’autor del robatori a un supermercat d’Alcarràs aquest dissabte

El 2 de juliol del 2019 a les 09:31h
Aquest divendres 28 de juny a la nit s’ha produït un robatori a un supermercat d’Alcarràs. L’autor dels fets ha sigut gravat per les càmeres de seguretat de l’establiment, els agents de la Policia Local l’han reconegut i l’han localitzat aquest dissabte.

Alcarràs ratifica en Ple el manifest en favor de la implantació sostenible de les energies renovables que promou el territori per evitar noves moratòries

El 1 de juliol del 2019 a les 04:35h
Alcarràs va ratificar, en sessió plenària i aquest 30 de juny, el manifest que aquest 8 de juny van consensuar a Alcarràs alcaldes i regidors de les Terres de Lleida units en favor de la implantació sostenible de les energies renovables al territori. El text, que va ser debatut en forma de moció, va aprovar-se amb el suport dels grups municipals de Junts per Alcarràs, Sempre Alcarràs i PSC i l’abstenció d’ERC. A la sessió plenària, es va aprovar també la suspensió fins a final d’any del cobrament de les taxes derivades de les ordenances fiscals que regulen la instal·lació i explotació de terrasses a la via pública per part d’establiments hostalers, un conveni per encarregar a la Diputació de Lleida la gestió informàtica i la renovació en el seu càrrec de l’actual jutge de pau substitut pels quatre anys vinents.

Nectarines de l’arbre directes al paladar en la 4a Ruta de Patrimoni Alcarràs en Fruit

El 1 de juliol del 2019 a les 00:00h
Aquest dissabte, 29 de juny, s’ha celebrat la quarta edició de l’Alcarràs en Fruit, organitzada per la Regidoria d’Ensenyament i Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Alcarràs, amb la participació d’una seixantena de persones. Els assistents a la jornada han tingut l’oportunitat de collir la fruita directament de l’arbre i passejar amb carruatge de cavalls.

L’Ajuntament d’Alcarràs millora l’accés al municipi des de la carretera de Vallmanya

El 25 de juny del 2019 a les 14:20h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha iniciat aquesta darrera setmana les tasques de condicionament i millora de la carretera L-800, una de les entrades al municipi i la via que connecta amb l’A-2 i que dona accés al nucli urbà.

Manel Ezquerra és escollit alcalde d’Alcarràs amb els vots de Sempre Alcarràs, Junts per Alcarràs i el PSC

El 15 de juny del 2019 a les 13:40h
Manel Ezquerra, de Sempre Alcarràs, ha estat escollit alcalde d’Alcarràs durant els pròxims 18 mesos en el Ple extraordinari de constitució de l’Ajuntament celebrat aquest dissabte, 15 de juny. Ho fa fet gràcies als 8 vots que li han atorgat els regidors de Junts per Alcarràs (4) i els de Sempre Alcarràs (3), el grup que encapçala; a més a més del vot de la cap de llista del PSC d’Alcarràs, Gemma Escar (1). D’aquesta manera, s’oficialitza l’acord de les dues formacions (Sempre Alcarràs i Junts per Alcarràs) per governar conjuntament els pròxims quatre anys compartint alcaldia. Per la seva banda, durant el Ple, els 5 regidors d’ERC-AM han escollit Santi Pelegrí com a primer edil.

Torna la 4a Ruta de Patrimoni Alcarràs en Fruit

El 12 de juny del 2019 a les 18:17h
La fruita, del camp directa al paladar. Sense intermediaris i amb tot el sabor de la terra. Aquest és, sense dubte, el reclam més destacat de la 4a edició de la Ruta de Patrimoni Alcarràs en Fruit. Una jornada organitzada per la Regidoria d’Ensenyament i Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Alcarràs i que té per objectiu promocionar un dels actius més importants d’aquest municipi del Baix Segre: la fruita de pinyol. Tindrà lloc el pròxim dissabte 29 de juny i, durant l’experiència, les persones interessades podran passejar a cavall i collir-se la seva pròpia fruita.

Prop de 400 alumnes aprenen educació viària amb la policia local d’Alcarràs

El 30 de maig del 2019 a les 17:45h
Com ja és tradició, durant el mes de maig la policia local d’Alcarràs ha realitzat diverses xerrades a gairebé 400 alumnes dels centres escolars del municipi, amb l’objectiu de transmetre valors de ciutadania als estudiants i educar-los en seguretat viària.

El Punt Jove d’Alcarràs celebra el seu primer aniversari amb una festa Holi

El 30 de maig del 2019 a les 11:02h
Aquest pròxim divendres, 31 de maig, a partir de les 18.30 hores, Alcarràs celebra el primer aniversari de la creació del Punt Jove, el Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de la capital del Baix Segrià i alhora Oficina de Joventut municipal. Per a celebrar-ho, s’ha preparat una festa Holi amb música i pols de colors i un grup d’artistes locals pintaran un mural a la façana.

L’Ajuntament d’Alcarràs aprova una moció de suport a l’alcaldia davant la retirada de símbols aprovada per la Junta Electoral

El 22 de maig del 2019 a les 17:47h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha aprovat aquest dimecres, en Ple extraordinari, una moció proposada pel CDR d’Alcarràs. En concret, 1030 veïns i veïnes donen suport a la tasca del consistori davant l’acord de la Junta Electoral de Zona de retirar la simbologia independentista i demanen mantenir en els espais públics el conjunt de símbols, pancartes i banderes expressió de la voluntat del poble.

COMUNICAT DE L'EQUIP DE GOVERN

El 18 de maig del 2019 a les 17:05h
Arran de reiterades denúncies presentades davant de la Junta Electoral de Zona (JEZ), aquesta ens comunica l’obligació de la retirada dels símbols independentistes (estelades, plaques...) dels edificis públics, places i espais comuns. L’Equip de Govern hem expressat reiteradament la nostra negativa de retirar-los, basant-nos en un dels nostres drets fonamentals com és la llibertat d’expressió. Finalment, el jutge ha ordenat a l’autoritat competent la retirada de les plaques de Municipi per la República de les entrades del poble, diverses estelades d’edificis municipals i el triangle blau de la façana de l’Ajuntament.