Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs finança amb fons propis la pujada de les factures de llum, gas i combustible dels serveis municipals

El ple aprova una modificació de crèdit de 262.306 euros per fer front a l’increment dels subministraments energètics. “Podem costejar l’augment de les tarifes gràcies al romanent de tresoreria de l’exercici econòmic de 2021”, explica l’alcalde, Jordi Janés.

28/10/2022

Alcarràs finança amb fons propis la pujada de les factures de llum, gas i combustible dels serveis municipals
Imatge d'arxiu del ple de setembre.

L’Ajuntament d’Alcarràs ha aprovat en un ple extraordinari celebrat aquest divendres, 28 d’octubre, una modificació de crèdit del pressupost en vigor d’un total de 262.306 euros que corresponen a l’increment de les despeses que generen els subministraments dels serveis i les instal·lacions municipals a conseqüència de la pujada dels preus de l’energia. L’augment d’aquesta despesa dels proveïdors energètics municipals “es finançarà amb el romanent de tresoreria resultant de la liquidació de l’exercici econòmic de 2021 i, per tant, tot i que com a consistori hem d’encarar l’increment dels preus, ens podem autofinançar”, explica l’alcalde, Jordi Janés.

 

La despesa municipal que generen els subministraments de llum, gas i combustible ha passat de 435.310 euros a 697.616,13., és a dir, suposa un increment de 262.306 euros arran de la pujada de les tarifes energètiques. “Parlem de les factures de llum i gas, de les quals se n’ha de fer càrrec l’Ajuntament, d’un total de 47 instal·lacions i espais, com l’enllumenat públic, semàfors, cementiri, edifici de la Policia Local, l’església, parcs i jardins, llar de jubilats, el Centre Cultural Lo Casino, l’Escola Bressol, els col·legis Comtes de Torregrossa i Parc del Saladar, la biblioteca, les Escoles Velles, la il·luminació de les zones de patrimoni històric, el pavelló polivalent, les piscines, el camp de futbol, l’allotjament nou i vell de les persones que treballen al poble durant la temporada de la fruita, Ca l’Hereu, i l’edifici de la casa de la Vila, entre altres.

 

A més a més de la llum i gas, cal afegir el combustible en aquesta pujada del preu dels proveïdors energètics, la font energètica que necessiten per treballar la brigada municipal, la Policia Local, el manteniment de parcs i jardins, el guarda rural i el servei municipal de neteja. Aquesta modificació s’ha aprovat amb els vots a favor de Junts per Alcarràs (JXA) i l’abstenció d’ERC, SA i PSC.

 

Publicació del pressupost definitiu

El ple també ha donat llum verda, amb els vots a favor de JXA i PSC i l’abstenció de SA i ERC, a l’aprovació definitiva de la modificació del pressupost municipal de 2022, aprovat inicialment en la sessió plenària de la Corporació corresponent al mes de setembre, i que inclourà el finançament de les inversions amb romanent líquid de Tresoreria per crèdits extraordinaris i els suplements de crèdits, una modificació que actualitza els pressupost en vigor i que respon a un ajust comptable motivat per Intervenció.

 

Amb les dues modificacions que es preveuen aprovar en ple aquest divendres, es publicarà de nou el pressupost municipal definitiu amb uns ingressos totals de 12.777,773 euros, la mateixa quantitat que la previsió de la despesa.