Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs i les Ampes s’uneixen per reclamar a Educació un segon institut

L’Ajuntament posa a disposició de la Generalitat un solar al Parc del Saladar per a construir el nou equipament i “desmassificar les aules”, afirma l’alcalde, Jordi Janés

16/11/2022

Alcarràs i les Ampes s’uneixen per reclamar a Educació un segon institut
La reunió s'ha fet al saló de plens de l'Ajuntament d'Alcarràs.

L’Ajuntament d’Alcarràs i les Associacions de Pares i Mares dels quatre centres educatius del municipi, Comtes de Torregrossa, Parc del Saladar, l’Escola Bressol i de l’Institut d’Alcarràs, han reclamat aquest dimecres al departament d’Educació la construcció d’un nou institut “amb l’objectiu de posar fi a la massificació que pateixen les aules de l’actual centre de Secundària i Batxillerat i amb la previsió que el curs vinent encara s’incrementarà més el nombre d’alumnes, i es passarà d’un a dos grups a Primer de l’ESO”, ha dit l’alcalde, Jordi Janés. El primer edil d’Alcarràs ha mantingut una reunió amb el director dels Serveis Territorial d’Educació, Claudi Vidal, qui acompanyat de tècnics del departament han explicat el projecte d’ampliació del col·legi Comtes de Torregrossa, una inversió de 2 milions d’euros anunciada per la Generalitat, però que tardarà 4 o 5 anys a veure la llum.

 

L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, ha lliurat al director dels Serveis Territorials d’Educació la carta enviada al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, signada pel mateix Janés i les Ampes dels quatre centres educatius del municipi en la qual “reclamem l’ampliació del col·legi Comtes de Torregrossa, la finalització de les obres de l’actual institut, que no està acabat després de 25 anys i la construcció d’un nou centre de Secundària i Batxillerat”. “Són infraestructures necessàries per a desmassificar les aules i oferir una educació digna i de qualitat”, diu l’alcalde.

 

A la missiva, s’explica que “Alcarràs viu des de fa sis anys una sobreocupació a les aules del 20% de mitjana, precisament per la manca d’infraestructures educatives que s’adaptin a la realitat de les necessitats del municipi”. En aquest sentit, tant Jordi Janés com el regidor d’Ensenyament, Gerard Companys, han traslladat al director dels Serveis Territorials d’Educació casos tan greus com que “els 300 alumnes que es queden al menjador al Comtes de Torregrossa han de menjar entre la sala destinada a menjador i també en aules per la manca d’espai en aquest centre”.

 

El solar disponible per al nou institut, al Parc del Saladar

L’institut d’Alcarràs acull en l’actualitat 558 alumnes i, amb les previsions de creixement de població al municipi, el curs 2023-24 es preveu que l’institut hagi d’ampliar d’un a dos grups el primer curs de l’ESO justament per l’increment de la població. Per això, l’alcalde Janés ha traslladat a Claudi Vidal que “l’Ajuntament posa a disposició del departament d’Educació un solar a la zona del Parc del Saladar on es pot construir un nou institut”. Feta aquesta proposta, ara, l’Ajuntament esperarà la resposta d’Educació “perquè si ens accepten la ubicació, el consistori pot començar a treballar en la tramitació urbanística del terreny, un solar que ja compta amb els serveis bàsics de llum i aigua”.

 

Ampliació de 600 metres quadrats del Comtes de Torregrossa

Per la seva part, el personal tècnic del departament d’Educació a Lleida ha explicat durant la reunió als representants municipals el projecte d’ampliació del col·legi Comtes de Torregrossa, una inversió de 2 milions d’euros anunciada fa tres setmanes per la Generalitat, “una notícia que rebem gratament, però aquestes obres tardaran 4 o 5 anys en començar”, ha explicat Janés.

 

El projecte d’ampliació del departament d’Educació al col·legi públic d’Educació Infantil d’Alcarràs consistirà a créixer fins a 2,5 línies, ara hi ha una línia; ampliar en 600 metres quadrats la superfície de l’edifici (300 a la planta baixa i els altres 300 a la primera planta), fer un nou menjador i cuina, banys nous, renovar el paviment de la pista del pati i renovar les instal·lacions contra incendis un cop s’hagi acabat la citada ampliació. El primer pas després d’haver anunciat la inversió serà iniciar un procés participatiu entre el departament d’Educació, l’Ajuntament i la comunitat educativa per conèixer les necessitats i peticions que es podrien incloure en aquest projecte de millora.

 

Janés: “Una qüestió de voluntat política”

“Agraïm la inversió prevista al Comtes de Torregrossa tot i que sabem que són projectes que s’allarguen en el temps, demanem al departament d’Educació que s’impliquin en l’ampliació del col·legi públic i també que ens puguin donar el vistiplau al solar per a construir un nou institut”, afirma Janés, qui afegeix que “sabem que la voluntat política pot accelerar els projectes i nosaltres traslladem que hi hagi aquesta voluntat perquè els alumnes d’Alcarràs no estiguin en aules massificades i també perquè els docents puguin treballar amb dignitat”.