Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs Florit 2023

Una nova oportunitat per conèixer de primera mà la bellesa del paisatge alcarrassí.

 Aquest any 2023 tindrà lloc la desena edició de les rutes “Alcarràs Florit”, una nova oportunitat per conèixer de primera mà la bellesa del paisatge alcarrassí on es pot contemplar de prop un dels principals atractius turístics del Baix Segrià: els arbres (ametllers, presseguers i les varietats nectarines i platarines) en ple procés de floració i observar el mantell de colors que s’estén als nostres ulls.

L’oferta turística que proposa Alcarràs per gaudir del paisatge encisador dels arbres en flor té molts atractius. Les rutes es faran amb autobús per tal de donar una bona qualitat a la visita, fent-la més sostenible ambientalment i veure els paisatges que han inspirat la cineasta Carla Simon a realitzar la seva premiada pel·lícula “Alcarràs”. 

 

 Enllaç al cartell en pdf.

 

DIES DE LES RUTES A ESCOLLIR:

11 i 12 de març

18 i 19 de març

 

PROGRAMA DE LES RUTES:

 

9.30 hores sortida

 

Lloc de trobada: Plaça del Mercat (costat del Camp de Futbol)

Sortida amb autobús fins el Pla de l’Alzina, on trobem un element patrimonial de gran importància per la vila: l’Alzina centenària.

 

10.00 hores esmorzar típic alcarrassí, amb pa amb tomàquet i el tradicional Mandongo (botifarra blanca i negra) i pa amb oli i sucre, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Remember Company.

A continuació hi haurà una explicació de l'evolució vegetativa de l'estat de floració dels arbres a càrrec dels tècnics del Departament Agronòmic de Fruits de Ponent.

 

11.00 hores després agafarem els busos per fer un recorregut per diferents camps fruiters per veure diferents colors de la floració i temps per fer fotografies. Per acabar la ruta visitarem el Pantà de l’Arròs, aquesta zona humida és un espai catalogat PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) i està inclosa dins l'espai de la Xarxa Natura 2000.

 

12.30 hores Visita a l’Agrobotiga de Fruits de Ponent, amb tast de productes locals.

Qui es vulgui quedar a dinar es facilitarà un llistat dels restaurants de la vila.

 

 

Preu: 15€ (inclou: desplaçament amb autocar, esmorzar, xerrada explicativa, tast de productes locals a l'Agrobotiga).

Places limitades.

Venda d’entrades a www.alcarras.cat/entrades fins dos dies abans de la ruta.

 

CONCURS D’INSTAGRAM

Pels amants de la fotografia s’ha convocat la desena edició del concurs  Instagram. Les fotografies només es podran fer amb mòbil i s’hauran de penjar a Instagram amb el hashtag #AlcarrasFlorit23

 

Només podran participar en el concurs els/les assistents a la ruta.

 

 

Per més informació podeu posar-vos en contacte amb el Centre cultural municipal "Lo Casino" al telèfon 973 79 57 00,  o al correu electrònic .

 

 

icona link  Article de “Fem Turisme” a femturisme.cat