Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

ALCARRÀS FLORIT 2022

9a RUTA ALCARRÀS FLORIT 2022

 

 

 

alcarras florit final

 

El propers dies 5, 6, 12 i 13 de març tindrà lloc la novena edició de les rutes “Alcarràs Florit”, una nova oportunitat per conèixer de primera mà la bellesa del paisatge alcarrassí on es pot contemplar de prop un dels principals atractius turístics del Baix Segrià: els arbres (presseguers i les varietats nectarines i platarinesç) en ple procés de floració i observar el mantell rosa que s’estén als nostres ulls.

 

L’oferta turística que proposa Alcarràs per gaudir del paisatge encisador dels arbres en flor té molts atractius. Es fa només un dia amb l’objectiu de donar una bona qualitat a la visita i veure els paisatges que han inspirat la cineasta Carla Simon a realitzar la seva darrera pel·lícula “Alcarràs” per la qual ha guanyat l’Ós d’Or de la Berlinale 2022.

 

PROGRAMA DE LA JORNADA (de cada ruta):

 

9.30 hores sortida

Lloc de trobada: Plaça del Mercat (costat del Camp de Futbol)

Sortida amb cotxes particulars fins el Pla de l’Alzina, on trobem un element patrimonial de gran importància per la vila: l’Alzina centenària.

 

10.00 hores esmorzar típic alcarrassí, amb pa amb tomàquet i el tradicional Mandongo (botifarra blanca i negra) i pa amb oli i sucre, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Remember Company.

A continuació hi haurà una explicació de l'evolució vegetativa de l'estat de floració dels arbres a càrrec dels tècnics del Departament Agronòmic de Fruits de Ponent. Cal remarcar que ABFruits de Ponent va ser escollit pel Pacte Mundial de les Nacions Unides per representar el sector espanyol de fruita en la segona jornada d'aquest esdeveniment, centrada en els Principis Rectors sobre Empreses i Drets Humans de l'ONU l’any 2021.

 

11.00 hores passejada amb trenet entre els arbres fruiters per veure la floració amb explicació dels diferents indrets i temps per fer fotografies.

 

12.30 hores Visita a l’Agrobotiga de Fruits de Ponent, amb tast de productes locals.

Qui es vulgui quedar a dinar es facilitarà un llistat dels restaurants de la vila.

 

16.00 hores Visita guiada al Centre d'Interpretació del Món Rural d'Alcarràs, on els visitants podran veure com era la vida al camp abans de l’entrada de la mecanització a l’agricultura. L’objectiu principal de l’exposició és donar valor a l’esforç, el treball i la dedicació dels nostres avis i àvies i a la tasca tant feixuga com era treballar al camp. Volem agrair-los que amb el seu esforç tenim el poble referent en agricultura i ramaderia, que som avui en dia.

Aquesta exposició vol proporcionar un alt nivell de consciència pública i el suport necessari per a la supervivència del patrimoni cultural i ajudar a sensibilitzar sobre la seva importància a la nostra vila.

Entre tot el material exposat podem trobar: estris de pesatge i mesura; cistells i recipients; forques i estris propis de l’era; ensulfatadores; fanals i llums; morrions, cordatges, collars i varis per a cavalls, ases i bous;  falç, aixades, pics, serres i destrals; jous i estris per animals de tir; màquines per a la collita; trills; estris usats per a la sembra i plantació; arades; carros; màquines per fer vi i corrons de pedra.

 

Preu: 10€ (inclou: passejada amb el trenet, esmorzar, xerrada explicativa, tast de productes locals a l'Agrobotiga i visita guiada al CIMRA (Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs) Places limitades

Venda d’entrades a www.alcarras.cat/entrades fins dos dies abans de la ruta.

 

9è CONCURS D’INSTAGRAM

Pels amants de la fotografia s’ha convocat la novena edició del concurs  Instagram. Les fotografies només es podran fer amb mòbil i s’hauran de penjar a Instagram amb el hashtag #AlcarrasFlorit22

S’estableixen 2 premis:

1r premi: 150€ 

2n premi: 80€ 

Un detall per a tots els participants.

Les fotografies es podran penjar a Instagram fins el dia 15 de març a les 09.00 hores.

No entraran a concurs les fotografies que no s’enviïn per correu electrònic a patrimoni@alcarras.cat

Només es podran penjar 5 fotos com a màxim per participant.

 

Més informació:

Lo Casino 973 79 57 00

www.alcarras.cat

patrimoni@alcarras.cat

Facebook: Ajuntament d’Alcarràs

Twitter: @AjAlcarras

Instagram:@ajuntamentalcarras

 

 

arxivat sota: ,