Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

El carnet ‘Alcarràs Jove’ s’unifica amb el seu equivalent català

El carnet ‘Alcarràs Jove’, que es va activar a finals del 2020 per a oferir un seguit d’avantatges i descomptes al jovent local, passarà a ser equivalent amb el seu homòleg català des d’aquesta primavera i gràcies a l’acord que han subscrit el consistori alcarrassí i l’Agéncia Catalana de Joventut. Aprofitant la seva visita a la vila alcarrassina per a concretar aquest acord, l’alcalde, Jordi Janés, ha traslladat a la directora d’aquest organisme, Núria Ramon, la “necessitat” que les administracions de rang superior habilitin “mecanismes” que permetin posar habitatges de lloguer amb preus assequibles a disposició dels joves qui volen desenvolupar el seu projecte de vida a Alcarràs i ha demanat també suport per convertir la Casa de Montagut en un equipament “al servei també del jovent” quan la seva rehabilitació finalitzi.

15/03/2022

Tot plegat li ha estat traslladat a la directora de l’Agència Catalana de la Joventut durant la reunió que s’ha celebrat al consistori aquest mateix 15 de març i en la qual, a més a més de l’alcalde, Jordi Janés, la primera tinent alcalde, Ester Ibars i el regidor de Joventut, Gerard Companys, ha participat la coordinadora dels Serveis Territorials de Joventut a Lleida, Maricel Segú i diferents responsables tècnics territorials i municipals d’aquesta àrea mateixa. La visita de Núria Ramon a Alcarràs ha vingut motivada pel conveni que permet unificar el carnet de descomptes i avantatges ‘Alcarràs Jove’ amb el seu equivalent català. Aquesta unificació que ara arriba a bon terme es va començar a treballar durant l’any 2022 i ara ha pogut tancar-se: “finalment, ara s’ha aconseguit i podem oferir a tot el jovent de la nostra vila un ventall molt més ampli de descomptes a comerços d’arreu del país i bonificacions a tarifes i preus públics de tot Catalunya i el jovent de fora d’Alcarràs que ens visiti es podrà beneficiar també dels nostres descomptes. També hem aprofitat la visita de la directora de l’Agència Catalana de Joventut a Alcarràs per a fer-li altres peticions en matèria d’habitatge i oportunitats de formació que puguin beneficiar encara més al nostre jovent”, explica Jordi Janés. A Alcarràs, segons les dades de l’INE, hi ha actualment unes 1.500 persones d’entre 15 i 30 anys, xifra que suposa prop d’un 15% de la població. “Estem molt contents d’incorporar el nostre carnet jove local al Carnet Jove de Catalunya, perquè el nostre jovent surt guanyant”, explica el regidor de Joventut, Gerard Companys

 

Necessitat d’habitatge i noves alternatives de formació vinculades a la revolució verda

Entre les peticions d’interès per a la joventut local que, un cop concretat l’acord que iguala tots dos carnets, li ha traslladat l’alcalde Janés a Núria Ramon figura la necessitat que les administracions de rang superior habilitin “els mecanismes necessaris” per a poder posar habitatges de lloguer a preus assequibles a disposició dels i les joves que trien Alcarràs per viure o treballar: “hem detectat que existeix demanda per part de persones joves que treballen dins de la nostra àrea d’influència immediata i volen instal·lar-se a la nostra vila i, ara per ara, no existeix un mercat d’habitatges assequibles per aquest col·lectiu. L’Ajuntament no pot donar resposta per si sol i, per això, demanem suport a les administracions de rang superior, com ara l’Agència Catalana de Joventut”, ha dit. D’igual manera, Janés ha traslladat a Núria Ramon, la directora d’aquest organisme, la voluntat del consistori alcarrassí de convertir la Casa de Montagut, un cop finalitzi la seva rehabilitació, en un equipament que pugui ampliar les perspectives del jovent local pel que fa a formació i lleure: “ara estem rehabilitant aquesta antiga casa des de la qual els canonges administraven les terres del terme. Un cop es finalitzi, volem donar-li un ús i, a més a més d’ubicar un alberg, hem pensat en la possibilitat d’instal·lar un centre d’interpretació, investigació i estudi de les energies renovables perquè el nostre jovent pugui formar-se en la matèria. Treballem de valent per ampliar les perspectives de futur dels i les nostres joves per aconseguir que, si ho volen, puguin continuar creixent com a persones i com a professionals al seu poble. En aquest sentit, el suport de l’Agència Catalana de Joventut a aquests projectes resultaria interessantíssim i profitós per a tothom”, ha explicat l’alcalde.