Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs completa la renovació i millora del Camí de les Coves, que ara compta amb espais exclusiu per als i les vianants

L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat la dignificació del Camí de les Coves aquest mes de març, mitjançant una inversió de 236.000 euros que ha permès dotar aquest vial d’un carril asfaltat exclusiu per les i els vianants alhora que s’ha millorat també l’espai reservat pels vehicles i s’han renovat l’enllumenat i les xarxes de servei de la zona. El Camí de les Coves és un vial intensament utilitzat pels professionals del sector agroalimentari del municipi i, des de fa uns anys, el fan servir també de manera habitual les moltes persones que fan salut caminant pels vials del terme cada dia, que ara el podran utilitzar de manera més segura.

10/03/2022

La inversió realitzada ha permès actuar a un tram de 760 metres en el qual s’han habilitat dos carrils (un per sentit de la marxa) amb 3,25 metres d’amplada pels vehicles i dos vorals pels vianants amb, respectivament, amplades d’1 i 2 metres. Amb la millora, el vial s’incorpora a la xarxa local de camins verds, de la qual també forma part el Camí del Riu, que s’ha renovat íntegrament aquest 2022, d’igual manera. “Finalitzem uns treballs de millora importants, perquè el Camí de les Coves és un vial intensament utilitzat pels professionals del sector primari i per les persones amants de les caminades. Amb aquesta inversió, hem aconseguit conjugar les necessitats de tots dos col·lectius i guanyem en seguretat per tothom perquè ordenem els usos. Així, s’ha habilitat un voral segregat idoni per caminar i fer salut que ens permet incorporar aquest vial renovat a la nostra xarxa de camins verds”, explica l’alcalde, Jordi Janés.

Un camí més ample i segur

Per fer possible la millora, l’amplada inicial del vial (6 m) s’ha fet créixer fins a més de 9 m. L’actuació ha contemplat també la substitució de la canonada d’aigua de boca que subministra els masos de l’àrea, el desviament de la xarxa de fibra òptica existent al tram i la instal·lació de nou enllumenat. Igualment, el tram del camí al qual s’ha actuat ha estat dotat de noves cunetes i sistemes de drenatge. La millora ha estat possible gràcies als més de 800.000 euros que es van reservar per a millores a la xarxa de camins en la partida d’inversions del pressupost d’enguany. Aquesta partida permetrà executar altres millores a diferents vials del municipi, com ara, per exemple, el Camí del Saladar.

Els camins, una prioritat

Des del 2020, s’han invertit a la xarxa local de camins més de 400.000 euros en diferents actuacions de millora i dignificació entre les quals es pot destacar l’asfaltatge del Camí del km 7, la qual, juntament amb la millora realitzada al Camí de Montagut, ha permès completar el circuit de vials que connecta la L-800 amb la zona de Montagut, on es concentra un gran volum d’explotacions agrícoles i ramaderes. A més a més, s’ha enllestit, aquest 2022 mateix, la renovació del Camí del Riu, un vial utilitzat també de manera intensa per la pagesia i les persones que, cada dia, caminen o corren per fer salut. En aquest cas, la millora ha permès renovar el paviment d’un tram de més 800 metres i habilitar un carril exclusiu per a vianants similar al que ara s’ha incorporat al Camí de les Coves. La millora del Camí del Riu s’ha realitzat després d’haver-se completat, aquest 2021 i al subsòl, la construcció d’un seguit de canalitzacions subterrànies per reduir l’aportació d’aigües netes i infiltracions de reg que arribaven fins a la depuradora anteriorment a la millora. D’inici, les previsions eren completar la renovació del Camí del Riu i el Camí de les Coves de manera paral·lela, però les inclemències climatològiques de les darreres setmanes del 2021 i les primeres del 2022 va aconsellar retardar l’execució de les feines d’asfaltatge.