Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

La VIII Nectarina Atlètica elimina el tram que creuava la N-II i tindrà un recorregut que travessarà només camps de sembrat

El 9 de juny del 2022 a les 00:00h
Alcarràs celebrarà el proper 16 de juliol la vuitena edició de la cursa Nectarina Atlètica que com a principal novetat elimina el tram del recorregut que creuava la carretera N-II i travessarà només per camps de sembrat i nectarines, “un canvi que hem volgut introduir per tal de fer el circuit més segur per als participants i que, a més a més, transcorrerà només per camins rurals que travessen els nostres camps sembrats i cultivats”, segons ha dit Jordi Janés, alcalde d’Alcarràs, avui a la presentació de la cursa que ha tingut lloc a la Diputació de Lleida.

Alcarràs inverteix 17.000 euros en millorar la qualitat de l'aigua de les piscines municipals

El 8 de juny del 2022 a les 19:16h
L'Ajuntament d'Alcarràs ha invertit 17.000 euros en millorar la qualitat de l'aigua de les piscines municipals, unes millores que han consistit en canviar els elèctrodes de les instal·lacions "ja que feia deu anys que no s'havien renovat i, ara, les piscines, que són de sal, tindran un sistema de cloració òptima i en bon funcionament", explica Ester Ibars, tinenta d'alcalde i regidora d'Esports del consistori alcarrassí. Les piscines obriran el proper dilluns 13 de juliol i romandran obertes fins el 2 de setembre.

Alcarràs reclama rebaixar l'IBI rústic per donar suport a la pagesia que pateix les conseqüències de les gelades

El 2 de juny del 2022 a les 18:45h
L'Ajuntament d'Alcarràs ha reclamat a la Gerència Territorial del Cadastre que rebaixi els valors cadastrals del sòl rústic d'Alcarràs per tal que les persones propietàries de granges i magatzems al municipi no paguin un preu tan elevat en concepte d'IBI i altres impostos derivats. En concret, l'alcalde d'Alcarràs, Jordi Janés, ha fet arribar una petició per escrit a aquest organisme, que forma part de la delegació provincial d'Economia i Hisenda del govern espanyol a Lleida, en la qual sosté que Alcarràs té el valor cadastral més alt de la província de Lleida des del 2006, en què es va apujar aquest valor coincidint amb una època de prosperitat econòmica. Ara, que el territori pateix les conseqüències de les gelades d'aquest mes d'abril, l'alcalde alcarrassí demana que es torni a abaixar aquest valor per ajustar-lo a la realitat econòmica del moment.

Alcarràs completa la renovació del carrer Carlos Salinas de Gaminde per millorar la vialitat i l’ accés al CAP

El 25 de maig del 2022 a les 15:05h
L’Ajuntament d’Alcarràs continua durant aquestes setmanes els treballs de millora i dignificació del centre urbà i ho fa amb una actuació al carrer Carlos Salinas de Gaminde, al costat del CAP, que optimitza la connexió amb el Parc de Magalàs i l’accés del veïnat i les ambulàncies a l’equipament sanitari i el seu mòdul de suport, el qual es va instal·lar l’hivern passat. Els treballs estan pressupostats en 20.000 euros i la seva finalització s’ha vist retardada per diferents inclemències meteorològiques.

Els pobles de la fruita es manifestaran a Barcelona en demanda de respostes a la catàstrofe causada per les gelades

El 19 de maig del 2022 a les 16:24h
Representants d’un total de 23 municipis fructícoles entre els quals figura Alcarràs, la Plataforma en defensa del sector de la fruita, el sindicat agrari ASAJA i la plataforma Salvem la Pagesia-Defensem el Món Rural han explicitat aquest 19 de maig el seu suport a la marxa lenta mitjançant automòbils particulars que portarà aquest 24 de maig a, com a mínim, dos centenars de pagesos i representants de municipis fructícoles fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on volen mostrar el seu descontent amb la resposta “insuficient” que el Govern de Catalunya i, més en concret, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha donat a la catàstrofe econòmica que han generat les gelades d’aquest mes d’abril a les economies de la pagesia i els municipis fructícoles. 55 dies després d’aquella circumstància, expliquen els convocants, no hi ha cap resposta concreta.

Alcarràs inaugurarà la temporada de piscines el 13 de juny sense restriccions d’aforament i millores per valor de 20.000 euros

El 18 de maig del 2022 a les 20:52h
L’Ajuntament d’Alcarràs obre aquest 13 de juny les seves Piscines Municipals sense cap mena de restricció d’aforament. A més a més, el complex ha estat millorat encara més amb una inversió d’uns 20.000 euros que permet actuar a la zona de pícnic, optimitzar al màxim la qualitat de l’aigua i l’enrajolat.

Alcarràs promociona la bonificació del 75% de l’Impost de Circulació pels vehicles menys contaminants

El 11 de maig del 2022 a les 17:05h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha activat aquesta primavera una campanya informativa dirigida a promoure entre el veïnat la bonificació del 75% en l’Impost de Circulació dels vehicles Zero i ECO i afavorir d’aquesta manera la transició cap a una mobilitat i un sistema energètic més respectuosos amb el medi ambient. Aquesta bonificació, juntament amb la reducció del 25% que s’aplica en l’IBI dels habitatges en els quals s’instal·len plaques solars per l’autoconsum durant els quatre anys posteriors a l’obra i el 50% de reducció que s’aplica en l’ICIO de les instal·lacions d’aquesta mena són algunes de les mesures que s’impulsen des del consistori per aconseguir un Alcarràs més net, més sostenible i més lliure.

L’Associació de Música Electrònica d’Alcarràs (AMEA) es presenta en societat amb un vermut brunch solidari amb els nens oncològics

El 10 de maig del 2022 a les 18:24h
L’Associació de Música Electrònica d’Alcarràs (AMEA) es presenta en societat amb un vermut-brunch solidari en favor dels infants i adolescents oncològics que tindrà lloc aquest 15 de maig des de les 11.00 i fins a les 20.00 h al Parc Magalàs. En el cartell de l’esdeveniment figuren noms com ara els de Renroi, Roger Clarisó, Henry Fher, Juan Queija, Lui Losada, Manel Sanmartin, Polix, Marc D i The Kiambaks, els quals presentaran la seva música davant tothom per, explica el president de l’entitat, Llorenç Serra, “trencar estereotips i mostrar la realitat d’un estil de música amb el qual moltes i molts hem crescut”. Les entrades estan a la venda a un preu de 3 euros, dos dels quals es destinaran íntegres a AFANOC. A més a més, s’ha programat un dinar popular amb amanida, paella i postres per 10 euros dins del qual es proposa també un menú infantil amb macarrons, pollastre i postres per 8 euros. Hi ha temps per fer reserves fins a aquest 11 de maig al telèfon 615621773.

Alcarràs aprova un pressupost d’11,36 milions d’euros que reserva més de mig milió per avançar cap a l’economia verda

El 6 de maig del 2022 a les 00:10h
El Ple Municipal d’Alcarràs ha aprovat un pressupost d’11.366.327,53 euros per aquest 2022 a la sessió ordinària de Ple d’aquest 5 de juny amb els vots a favor dels quatre regidors del grup municipal de Junts per Alcarràs i les abstencions dels quatre regidors d’Esquerra Republicana presents, els tres regidors de Sempre Alcarràs i la regidora del PSC. Enguany, els ingressos no financers, que són aquells que es deriven d’impostos, taxes, patrimoni i subvencions provinents d’altres administracions, arriben fins als 10.180.220 euros; els ingressos financers, que es generen a partir de transferències de capital d’altres administracions, venda d’actius i operacions financeres arriben fins als 1.186.107 euros. Pel que fa a la despesa, es contemplen, a més a més de 2,3 milions d’inversió, 8.421.254,94 euros per serveis, béns, personal i ajuts i subvencions concedits per l’ajuntament i 602.400 euros per amortitzacions de préstecs o crèdits. Dins de la partida d’inversions, la més destacada és la que es destina a transformar les Escoles Velles en el laboratori d’innovació BioHub Lab, que puja fins als 523.000 euros. D’ells, 272.000 provenen de subvencions concedides per altres administracions.

El nou Carnet Jove d’Alcarràs arrenca amb més de 800 titulars

El 4 de maig del 2022 a les 16:56h
El nou Carnet Jove d’Alcarràs, la targeta d’avantatges i descomptes que unifica el carnet local que existia fins ara amb el seu homòleg català aquest 2022, arrenca amb més de 800 titulars, que són el resultat de sumar els més de 500 usuaris que tenia el Carnet Jove nacional a la vila fins ara i els més de 300 de la targeta ‘Alcarràs Jove’ que va activar el consistori l’any 2020. El nou Carnet Jove d’Alcarràs fusiona totes dues targetes, completarà el seu desplegament a la tardor i ha estat presentat aquest 4 de maig a l’Ajuntament de la vila.

Un asteroide portarà el nom d’Alcarràs

El 3 de maig del 2022 a les 16:48h
Alcarràs comptarà a partir d’aquest 2022 amb un asteroide que portarà el nom del poble gràcies a les gestions activades davant del Minor Planet Center per l’Ajuntament de la vila, l’Institut del municipi i en Josep Maria Bosch, col·laborador voluntari d’aquest centre que treballa per a estimular l’interès per l’astronomia entre el jovent local des de fa anys i en coordinació amb l’equip docent de l’Institut. L’asteroide té uns 2 km de diàmetre i se situa entre Mart i Júpiter. La sol·licitud de denominació ja ha estat cursada i la previsió és que s’accepti durant els mesos vinents.

Alcarràs s’enamora d’ ‘Alcarràs’

El 29 d'abril del 2022 a les 22:45h
‘Alcarràs’, la personal oda a la pagesia alcarrassina dirigida per la catalana Carla Simón, ha superat el test més difícil aquest vespre, al CCM Lo Casino i davant de gairebé 350 persones que han valorat dempeus, amb una sonora ovació i un aplaudiment unànime de més de quatre minuts, l’estrena de l’única pel·lícula catalana que ha aconseguit l’Os d’Or de la Berlinale.

La pel·lícula de Carla Simón supera les 1.500 entrades venudes per les projeccions previstes a Alcarràs aquest cap de setmana

El 27 d'abril del 2022 a les 17:10h
‘Alcarràs’, la personal oda a la pagesia de Carla Simón, ha aconseguit vendre més de 1.500 entrades per les cinc sessions que s’han programat al CCM Lo Casino d’Alcarràs per aquests 29 i 30 d’abril i 1 de maig. Les entrades que s’han posat a la venda a diferents punts del municipi estan ja exhaurides i només es poden aconseguir passis per les sessions de dissabte i diumenge al web del Circuit Urgellenc, l’exhibidora que ha fet possible que ‘Alcarràs’ arribi fins a més de vint diferents pobles i ciutats del territori que mantenen en funcionament sales de cinema o que, en cas de no tenir-ne, han reobert de tancades o han condicionat espais per a permetre que es facin les projeccions, com ha succeït a Alcarràs mateix.

Alcarràs explica el que pot oferir al món davant dels 1.315.000 oïdors d’ ‘El Món a RAC 1’, ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ i ‘L’ultima hora’

El 26 d'abril del 2022 a les 19:52h
La vila d’Alcarràs ha pogut explicar al món tot el que té a oferir davant dels 1.315.000 oïdors que acumulen ‘El Món a RAC 1’, ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ i ‘L’última hora’ els tres programes de ràdio matinals que s’han realitzat i emès des de la capital del Baix Segrià aquest 26 d’abril. D’aquesta manera, en Jordi Basté, director d’ ‘El Món a RAC 1’, la Laura Rosel, directora d’ ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, en Quim Morales, presentador de ‘L’última hora’ i els seus equips han convertit en protagonista destacada de l’actualitat a la capital del Baix Segrià amb motiu de l’estrena aquest vespre del film ‘Alcarràs’, amb el qual la cineasta catalana Carla Simón va aconseguir l’Os d’Or a la Berlinale d’enguany.

Alcarràs acull les emissions en directe d’ ‘El Món a RAC 1’ i ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ amb motiu de l’estrena de la pel·lícula ‘Alcarràs’

El 25 d'abril del 2022 a les 18:25h
La vila d’Alcarràs viurà aquest 26 d’abril una jornada històrica durant la qual ‘El Món a RAC 1’ i ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, els dos programes de ràdio líders a Catalunya dins de la franja matinal es realitzaran, respectivament, des del CCM Lo Casino i des del Centre Major. L’avinentesa arriba tot just tres dies abans de l’estrena als circuits comercials de la pel·lícula de la Carla Simon “Alcarràs”, que es projectarà aquests 29 i 30 d’abril i l’1 de maig al CCM Lo Casino. D’aquesta manera, en Jordi Basté, la Laura Rosel i els seus equips convertiran en protagonista destacada de l’actualitat a la capital del Baix Segrià amb motiu d’una estrena històrica la qual permet posar encara més en valor a Alcarràs, un poble de cine amb una pagesia de pel·lícula.

Alcarràs multarà amb 200 euros qui no reculli les deposicions i dilueixi amb aigua les miccions de la seva mascota a l’espai públic

El 20 d'abril del 2022 a les 13:35h
Alcarràs sancionarà amb multes de 200 euros a les persones qui no recullin les deposicions i dilueixin amb aigua les miccions realitzades per mascotes de la seva propietat a la via pública. La decisió arriba després d’haver informat la Policia Local sobre aquesta obligatorietat, recollida a l’Ordenança de Civisme, durant els darrers mesos.

Alcarràs celebra la seva Setmana Cultural amb xerrades, poesia, pintura, teatre, premis literaris i un reconeixement per les entitats

El 19 d'abril del 2022 a les 18:50h
L’Ajuntament d’Alcarràs converteix la cultura en protagonista destacada de l’agenda local durant aquesta segona quinzena del mes d’abril. Ho fa mitjançant la Setmana de la Cultura, un esdeveniment que inclou diferents actes entre els quals figuren xerrades, recitals poètics, cerimònies de lliurament de premis literaris, exposicions i presentacions de llibres i que arrenca, precisament, amb una conferència sobre la figura del músic alemany Richard Wagner i que organitza l'Aula d’extensió universitària aquest 19 d’abril, a les 17.00 h i al Centre Major. L’acte més destacat serà la Nit de la Cultura, un esdeveniment en el qual es reconeixerà el valor de la tasca que desenvolupen les diferents entitats culturals del poble i que servirà per lliurar els premis dels concursos literaris d’enguany.

Alcarràs crea Rutes Escolars Segures per afavorir l’autonomia dels infants durant els trajectes diaris i reduir l’ús del cotxe

El 13 d'abril del 2022 a les 18:39h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat la senyalització i delimitació d’un total de dues Rutes Escolars Segures amb les quals vol afavorir l’autonomia dels infants durant els seus trajectes de casa a l’escola i prevenir encara més qualsevol mena d’accident dins d’aquests itineraris. La prevenció es fa també mitjançant limitacions específiques de velocitat que deixen en 20 km/h el màxim permès a les zones escolars i complementen la limitació general de 30 km/h establerta per a tota la zona urbana a excepció de les vies de gran capacitat com ara La L-800 i l’N-IIa, on es pot circular a 50 km/h.

Alcarràs demana que es reconegui oficialment la greu afectació de les gelades perquè la pagesia rebi els ajuts que li pertoquen

El 8 d'abril del 2022 a les 15:38h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha enviat un seguit de cartes en les quals es demana que es reconegui oficialment la greu afectació generada al territori per les gelades d’aquest mes d’abril, que haurien malmès fins a un 80 o un 100% de la collita prevista en determinades zones i generat pèrdues que arribarien fins als 500 milions d’euros segons els representants de la pagesia. Les cartes han estat enviades a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del Govern de la Generalitat de Catalunya, al delegat territorial del Govern a Lleida, Bernat Solé i a la subdelegació del govern de l’Estat a Lleida aquest mateix divendres. Aquest reconeixement que és demana es imprescindible perquè la pagesia alcarrassina pugui rebre els ajuts, el suport i les bonificacions que li pertoquen per llei i existeixen per a mirar d’atenuar l’impacte de les darreres gelades als comptes de resultats de les explotacions agrícoles situades al territori afectat.

Alcarràs demana que Agroseguro deixi d’imposar limitacions per assegurar collites a la pagesia afectada per gelades successives

El 7 d'abril del 2022 a les 22:30h
L’Ajuntament d’Alcarràs demanarà a Agroseguro que elimini dels seus contractes les clàusules que penalitzen les explotacions agràries que resulten afectades tres anys seguits per gelades i que impedeixen que es pugui assegurar el 100% de la collita a la campanya següent. D’igual manera, es demanaran bonificacions i ajuts fiscals per a les persones titulars de les explotacions afectades a les administracions de rang superior. La petició es farà en paral·lel a d’altres similars formulades des de la resta de consistoris de la zona fructícola, segons s’ha acordat a la reunió que han mantingut representants dels productors i dels ajuntaments dels diferents municipis afectats per les darreres gelades, que han generat danys per valor de 500 milions d’euros a una superfície de 50.000 ha.

Alcarràs continua amb la millora dels accessos al nucli urbà i dignifica la rotonda de la Cooperativa

El 6 d'abril del 2022 a les 15:32h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha completat la millora dels accessos al nucli urbà amb la dignificació de la rotonda de la Cooperativa, a tocar del camp de futbol, durant aquestes primeres setmanes de primavera. Aquesta actuació arriba després de les millores realitzades a les semi rotondes del polígon del Revés, la rotonda del Matjes, que connecta l’avinguda de Catalunya i l’avinguda de Torres, la glorieta que connecta l’N-IIa i la L-800 a l’entrada del municipi venint des de Lleida i les rotondes bessones que connecten la L-800 i l’A-2.

Alcarràs adapta les seves ordenances fiscals al nou marc regulador de l’impost de plusvàlues

El 4 d'abril del 2022 a les 17:20h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha aprovat, en la sessió extraordinària de Ple d’aquest 4 d’abril i amb el vot favorable de tots els grups municipals del consistori, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana per adaptar-la al nou marc regulador d’aquesta taxa, coneguda com a plusvàlua. Aquest nou marc està determinat pel Reial decret 26/2021, que regula aquest impost actualment i després de la sentència que, aquest 2021, el va declarar com a no ajustat a dret en la manera com s’aplicava fins llavors. En paral·lel a aquest canvi, el consistori aprova també estendre la bonificació del 95% a l’impost de la qual gaudien, fins ara, persones amb parentiu de primer grau (mares, pares i filles i fills) als parents de segon grau (germans i germanes i avis, àvies, netes i nets) en casos d’acceptació d’herències.

Alcarràs edita un nou plànol-guia turístic que distingeix dinou elements patrimonials

El 30 de març del 2022 a les 18:30h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha renovat aquest 2022 el plànol-guia turístic del municipi amb un de nou que ja està a disposició de totes les persones que, durant aquestes darreres setmanes, han visitat el poble per a conèixer en primera persona l’espectacle de la floració i l’ampli patrimoni cultural d’un poble que vol aprofitar la notorietat derivada de l’èxit de la pel·lícula de la Carla Simón per refermar-se com a punt d’atracció turística i millorar, encara més i amb noves oportunitats, la vida de les alcarrassines i els alcarrassins, especialment dels qui han fet de la pagesia el seu projecte de vida. Al plànol es distingeixen dinou elements patrimonials i, d’ells, disset són edificis, monuments o espais naturals i dos, paisatges naturals efímers, com és el cas dels camps florits de fruiters i els arbres mateixos plens de fruita. D’aquests dos elements, se’n pot gaudir amb rutes guiades.

Francesc Mauri i Jaume Morron reivindiquen a Alcarràs la revolució verda com a garantia de sobirania i futur sostenible per Catalunya

El 29 de març del 2022 a les 18:37h
El meteoròleg i divulgador Francesc Mauri, juntament amb l’expert en comunicació per la sostenibilitat Jaume Morron han reivindicat la revolució verda com a garantia de sobirania energètica i futur sostenible per Catalunya aquest 28 de març i mitjançant la xerrada ‘El futur de les energies renovables a Catalunya: dubtes i necessitats’ que l’Ajuntament d’Alcarràs ha organitzat dins del seguit d’accions informatives que s’impulsen aquests mesos en paral·lel a la tramitació, per part de la Generalitat de Catalunya, de diferents projectes de producció d’energia mitjançant plaques fotovoltaiques radicats al municipi i impulsats per diferents operadors energètics. A la xerrada, hi han assistit més d’un centenar de persones i, a la seva finalització, s’ha obert un torn de preguntes durant el qual l’alcalde, Jordi Janés, ha refermat el seu compromís d’exigir a les promotores dels parcs solars previstos a Alcarràs que soterrin les línies d’evacuació de l’electricitat que es produirà mitjançant la xarxa de camins municipals. A la conferència, han assistit una trentena de membres de la Plataforma contra els macroprojectes energètics a Ponent.

Alcarràs programa el ‘Respira Music Fest’ com a alternativa pel jovent lleidatà després dels mesos més difícils de la pandèmia

El 26 de març del 2022 a les 10:25h
L’Ajuntament d’Alcarràs organitza, per aquest 4 de juny, la primera edició del ‘Respira Music Fest’, un festival musical que es presenta com a alternativa pel jovent lleidatà després dels mesos més difícils de la pandèmia i que portarà fins a la plaça del Mercat tres bandes catalanes de primer nivell: Oques Grasses, Pupil·les i La Fúmiga. L’esdeveniment ha estat presentat a l’Ajuntament d’Alcarràs i les entrades, a un preu de 25 euros per persona, són ja a la venda a www.latracaevents.com, el web de la productora d’esdeveniments que organitza la primera edició del festival juntament amb el consistori alcarrassí.

L’alcalde Janés reitera la necessitat d’un canvi de protocol per les inspeccions laborals a les explotacions agràries d’Alcarràs

El 25 de març del 2022 a les 17:35h
L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, ha demanat amb motiu de la Junta de Seguretat Local d’aquest 25 de febrer que s’articuli “un canvi de procediment i protocol” pel que fa a les inspeccions laborals que l’Estat impulsa a les diferents explotacions agràries del municipi i la demarcació. Davant del subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, Janés ha recordat que l’actual protocol és, segons trasllada la pagesia local al consistori, “feixuc, massa invasiu i, de vegades, fins i tot sobredimensionat, perquè afegeix càrregues addicionals a la feina quotidiana dels nostres pagesos que dificulten les tasques del seu dia a dia”, ha dit Janés.

Alcarràs adquireix un magatzem per reubicar la Brigada Municipal i recupera 75.000 euros que Sareb devia al poble

El 24 de març del 2022 a les 17:48h
L’Ajuntament d’Alcarràs ha formalitzat, aquest 24 de març i mitjançant la firma del contracte corresponent, l’adquisició d’un magatzem per un import de 261.481 euros, IVA inclòs, que se situa a l’avinguda Onze de Setembre i acollirà la Brigada Municipal i personal del servei de neteja. Amb aquesta adquisició, la Brigada i els equips de neteja podran prestar un servei encara millor a tota la ciutadania, donat que tindran la seva base, a partir d’ara, a una ubicació cèntrica. La compra permetrà als equips abandonar les seves actuals dependències, situades al polígon Tossalet Roig dins d’una nau de lloguer per la qual l’Ajuntament paga 1.089 euros mensuals i, alhora, fa possible que Alcarràs ingressi 75.000 euros que Sareb (Societat d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària), l’anterior propietària de l’immoble, devia a l’Ajuntament en concepte de quotes d’escombraries, IBI i altres taxes urbanístiques no satisfetes i vinculades a diferents propietats seves situades al municipi.

Prop d’un miler de persones han conegut el paisatge dels camps alcarrassins en flor i el valor de la feina pagesa gràcies a l’edició 2022 de l’Alcarràs Florit

El 23 de març del 2022 a les 21:10h
Prop de mil persones arribades des de diferents punts de Catalunya i territoris veïns han gaudit durant aquest mes de març de l’espectacle dels camps alcarrassins en flor i, alhora, han pogut conèixer la realitat del territori, la seva oferta comercial i hostalera i l’excel·lència de la feina pagesa gràcies al nou format de l’Alcarràs Florit, que ha inclòs, enguany, més dates i activitats per donar resposta a l’interès afegit per la vila que ha generat l’èxit a la Berlinale d’enguany de la pel·lícula dirigida per Carla Simón que porta per títol el nom de la capital del Baix Segrià. A més a més, l’Ajuntament està ultimant aquestes setmanes el programa de la setena edició d’Alcarràs en Fruit, la proposta que dona continuïtat a l’Alcarràs Florit i que permetrà, aquest juliol i amb novetats importants, conèixer en directe el procés de maduració de la fruita i recollir nectarines directament dels arbres.

Gairebé 800 persones han gaudit dels espectacles del ‘Programa’t Cultura’ del primer trimestre

El 22 de març del 2022 a les 17:35h
Gairebé 800 persones de totes les edats han gaudit d’algun dels espectacles inclosos al cicle ‘Programa’t Cultura’ que s’han representat al CCM Lo Casino i altres equipaments culturals durant el que portem d’aquest primer trimestre del 2022. Dels quatre espectacles que s’han ofert fins ara, el més exitós ha estat ‘Les aventures del lleó vergonyós’, representat per la companyia El Pot Petit i que va penjar el cartell de ‘complet’. El proper espectacle previst arriba aquest 26 de març de la mà de la Marta Casals, qui presenta l’obra ‘Martioska’ a partir de les 18.00 h d’aquest dissabte al CCM Lo Casino.

La instal·lació de plaques solars per l’autoconsum als habitatges alcarrassins es multiplica per set durant els darrers tres anys

El 16 de març del 2022 a les 17:52h
L’interès a Alcarràs pels sistemes de producció d’energia elèctrica per autoconsum mitjançant plaques solars creix de manera molt destacada. Així, dels set projectes d’aquesta mena que es van validar durant el trienni 2016-2019, s’ha passat als 52 als quals s’ha concedit llicència des del consistori durant el 2020, el 2021 i el que portem d’aquest 2022. En xifres, el volum d’instal·lació de plaques solars als habitatges s’ha multiplicat per set i, des del consistori, s’anima a la població a apostar encara més per aquestes sistemes de producció d’energia verda. Qui opti per ells, recorda l’alcalde, Jordi Janés, es beneficiarà d’una bonificació del 25% en la quota anual de l’IBI durant els quatre anys immediatament posteriors a la implementació del projecte.