Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs celebra una Festa Major sostenible amb més penyes que mai

L’Ajuntament d’Alcarràs celebrarà d’aquest dimecres i fins a diumenge una nova edició de la seva Festa Major d’Estiu, que en aquesta ocasió estarà marcada per les nombroses activitats programades, l’increment de les penyes i dels penyistes (seran 33, amb un total de 1.000 participants) i per la gestió sostenible de l’aigua en els actes aquàtics en responsabilitat davant la sequera per evitar el seu malbaratament.

22/08/2023

Alcarràs celebra una Festa Major sostenible amb més penyes que mai
Presentació dels actes de la Festa Major

El punt de sortida tindrà lloc dimecres a la tarda amb la proclamació de les pubilles i els hereus. i el pregó, que marca l’inici de la Festa Major que, com cada any, serà sorpresa “encara que tindrà molta relació amb el poble”, va apuntar l’alcalde, Gerard Companys, que ha remarcat que després l’ambient es traslladarà a les penyes, amb el seu pregó, a càrrec de Tot a l’ample i el txupinasso d’inici de la festa i el lliurament de premis del concurs de decoració de les penyes.

 

L’endemà, dijous, d’entre el conjunt d’activitats programades, destaca la Festa Holi (19.30 hores, plaça del Mercat), una recreació de la festa religiosa i hindú, que omplirà Alcarràs de colors, per continuar amb un sopar popular (21.30 hores, davant del pavelló polivalent Andreu Aixalà), per continuar amb una altra nit i matinada de gresca al recinte de les Penyes.

 

Divendres serà una jornada on els nens i nenes tindran un protagonisme especial, amb la xocolatada (9.00 hores, Parc de la Via) i la pedalada pel terme (10.00 hores, sortida i arribada des del Parc de la Via) que, en finalitzar, es rematarà amb la festa de l’escuma. A la tarda, concert d’homenatge a la gent gran (17.00 hores, pavelló polivalent) i sessió llarga de ball (19.00 hores, pavelló polivalent), per rematar la jornada amb els correfocs infantil i adult (21.00 i 23.00 hores, respectivament, amb sortida des de la Plaça de l’Església), i una nova jornada de festa al recinte de les penyes.

 

Un altre dels esdeveniments cabdals serà la Festa de les Cassoles, que tindrà lloc dissabte al migdia al pavelló polivalent, i que aplegarà més de 1.100 persones i on enguany l’ingredient principal és l’albergínia. El mateix dissabte, ja a la nit, el plat fort serà al recinte de les penyes (plaça del Mercat), amb l’actuació del grup Sexenni i amb gresca durant tota la matinada.

 

Per diumenge, l’ultim dia, tindrà lloc el recorregut de caça (9.00 hores, circuit de les Coves), la missa major (12.00 hores, església d’Alcarràs), la ballada de sardanes i verut popular (13.00 hores, pavelló polivalent), concert i ball de tarda (17.00 i 20.00 horess, al pavelló polivalent), partit de futbol FC Alcarràs – FC Alguaire (19.00 hores, camp de futbol), per tancar amb el castell de focs artificials (23.00 hores, Parc del Saladar).

 

Companys ha fet una crida a la participació massiva en els actes programats, tot destacant la gran implicacio de les entitats culturals i socials de la població, fent alhora una crida a la convivència i al civisme, agraint la tasca que duen a terme l’empresa de seguretat, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil i la Brigada Municipal, i totes i tots els que participen en l’organització de la Festa Major.

 

En aquest sentit, també s’ha anunciat un reforç d’efectius en matèria de la seguretat com a mesura preventiva, circumstància que també va destacar la regidora de Cultura, Marta Morreres, que va remarcar que hi haurà un Punt Lila operatiu les nits amb més activitat (divendres i dissabte), com a mesura davant possibles agressions masclistes, “tot confiant que no hi hagi res a ressenyar”. Així va recordar que la setmana passada ja es va fer un taller de sensibilització sobre el Punt Lila, que va aplegar una vintena de penyistes.

 

Tant Companys com Morreres han destacat la posada en funcionament d’una app perquè es pugui tenir informació detallada de tots els actes, per dia, hores, l’accesibilitat i un mapa per accedir als espais, una eina que ha de servir per facilitar que els participants es puguin organitzar el millor possible per poder gaudir al màxim de tots els esdeveniments programats. L’app es pot baixar a través d’aquest enllaç, on es pot triar la versió per Android o per IOS (I-Phone): Descarrega l'app de Festes d'Alcarràs (imobils.com)

 

També es pot consultar el programa festiu en aquest enllaç (de totes les activitats programades s’han suspès, perquè no hi havia prou participants, el concurs de carrers i la cursa de llits): alcarras.cat/fitxers2/articles/programa_fmea2023.pdf