Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noticies

Noticies del lloc

Alcarràs, una de les seus del festival internacional de Bandes de Música

28/06/2015

A la Vila actuaran el 4 de Juliol a les 22h a 'Lo Casino'
El cartell, inclòs en els Nits a la Fresca. Clica per fer gran.

Del 2 al 5 de juliol se celebrarà a Lleida la primera edició del Fem Banda- Festival Internacional de Bandes de Música, organitzat per l’Ajuntament de Lleida a través de La Banda Municipal. L’origen d’aquest festival està en una de les activitats de les Festes de Tardor, Fem Banda, iniciativa que va néixer el 2004 i que enguany celebraria la seva 11a edició. Ara, Fem Banda es trasllada a l’estiu i esdevé un Festival Internacional de Bandes de Música amb la seu a Lleida. Alcarràs acollirà un dels concerts, ja que l'Ajuntament n'és col·laborador. 

La presentació va tenir lloc la setmana passada a Lleida, per part de la Paeria. La tinent d’alcalde de la Paeria, Montse Parra, va presidir la presentació d’aquesta iniciativa acompanyada de Amadeu Urrea, director Banda Municipal i Josep Tous, coordinador General de Fem Banda, així com de diversos regidors de Alcoletge, Alcarràs, Torres de Segre i Massalcoreig.

La regidora va subratllar el caràcter únic d’aquesta iniciativa que segueix el model europeu i va afirmar que representa un salt qualitatiu per la ciutat de Lleida. També ha afirmat que la programació de Fem Banda encaixa perfectament amb l’activitat cultural de l’estiu a Lleida.


Per primera vegada a l’Estat Espanyol, un festival de bandes incorpora en el seu programa, a part dels diversos concerts, un Concurs Internacional de Bandes Simfòniques que tindrà lloc el dissabte 4 de juliol a l’Auditori Municipal. El concurs de bandes està obert a grups no professionals: entre 40 i 80 músics que amb entre set i nou instruments de corda. Les bandes hauran d’interpretar ‘La llegenda de Sant Jordi’ de Tomàs Simón juntament amb una obra de lliure elecció. Els membres del jurat Salvador Brotons, director titular de la Banda Municipal de Barcelona; Tomàs Simón, compositor tarragoní autor de l’obra obligada La Llegenda de Sant Jordi i José Rafael Àvila, director del Conservatori Professional de Música de Benicarló; atorgaran un únic premi en valor de 3000 €.

En aquesta primera edició hi participaran més de 600 músics components d’una desena de bandes, que durant els quatre dies del certamen oferiran els seus repertoris en diferents espais de la ciutat de Lleida i altres indrets del territori com Alcarràs, Alcoletge, Massalcoreig i Torres de Segre. En la programació

El Festival arrenca el proper dijous 2 de juliol a les 21:30 h al Castell del Rei/Suda amb un acte públic on la Banda Municipal de Lleida oferirà un Concert Inaugural i es presentaran totes les entitats que hi participen en l’esdeveniment. Les Bandes que han confirmat la seva participació són: la Filarmonica di Genova (Itàlia), la Banda de Música d’Alcanar, la Unión Musical Garrapinillos (Aragó), la Orchestre d’Harmonie de Foix (França), la Sociedad Artistico Musical de Magallón (Aragó), la Banda de Música de Manacor (Illes Balears), la Orchestre d’Harmonie Varilhes (França), la Banda Municipal de Fraga (Aragó), la Banda de Música Ciudad de Barbastro (Aragó) i la Banda Municipal de Lleida.

En la programació destaca la Matinal Musical, el diumenge 5 de juliol als Camps Elisis, amb la interpretació conjunta de totes les bandes de música participants.

 

 


Balanç dels primers 3 mesos de l'Agent Cívic

10/07/2012

S'ha passat de 62 avisos per infraccions a la via pública, als 17 actuals

 Agent Cívic

 La posada en funcionament la segona quinzena del passat mes d’abril d’un Agent Cívic a Alcarràs per a combatre les actituds incíviques a la via pública està donant ja els seus primers resultats, segons les dades oficials d’aquests tres primers mesos de servei.

 En aquest sentit, el nombre d’actuacions realitzades per actes incívics durant la segona quinzena d’abril –coincidint amb la implantació del servei- era de 62, mentre que actualment ha baixat fins als 17. Aquesta reducció suposa un descens del 66% de les actuacions per infraccions tipificades en l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència, que l’Ajuntament d’Alcarràs va aprovar el novembre de 2011.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, s’ha mostrat satisfet amb el resultat de la tasca de l’Agent Cívic, principalment pel seu treball preventiu. “L’agent cívic porta a terme una important tasca pedagògica, explicant a aquelles persones que desconeixen l’Ordenança de Civisme o les normes bàsiques de comportament que hi ha certes actituds que no es poden portar a terme en la via pública per no trencar l’harmonia veïnal. D’aquesta manera, es dissuadeixen aquells comportaments impropis i només es denuncien els reincidents”, ha especificat Miquel Serra.

Entre les infraccions més habituals cal destacar:

-Llençar deixalles al terra

-Utilitzar de manera inadequada els bancs públics

-Consumir begudes alcohòliques en la via pública

-Remenar a l’interior de contenidors

 

Cal recordar que la implantació de l’Agent Cívic forma part d’un pla de mesures iniciades per l’actual equip de govern per combatre la inseguretat a l’interior del municipi. Aquesta actuació també s’ha complementat amb el repartiment d’uns díptics entre les diferents associacions sobre quines són les normes de civisme en la via pública, segons l’ordenança aprovada pel consistori.

 


Concurs de Fotografia sobre el Patrimoni

26/07/2012

 

''Una mirada al patrimoni' vol potenciar els valors de la Vila

L´equip de govern d´Alcarràs, a través de la Regidoria de Patrimoni, posa en marxa el 1er Concurs de Fotografia ´Una mirada al patrimoni´, que té per objectiu potenciar, dinamitzar i donar a conéixer els diferents aspectes materials i immaterials de la vila a través dels ulls dels alcarrassins i alcarrassines. Una visió àmplia del patrimoni que inclou tant el patrimoni material (monuments, jaciments) com l’immaterial (festes, celebracions). L’objectiu és trobar fotografies diferents, veure el patrimoni des d’unes noves perspectives.

Us invitem a que sortiu de casa vostra amb una càmera fotogràfica i capteu allò que més us agrada o que us atrau.A continuació us adjuntem el cartell on podeu llegir les bases i la data límit d´entrega de les fotografies. Teniu de temps fins el 5 de setembre.


Totes les fotografies restaran exposades durant les Jornades Europees de Patrimoni que es celebraran els dies 28, 29 i 30 de setembre de 2012, a “El Fossar” Centre d’Interpretació de la Història i Cultura d’Alcarràs (C/ De Baix)

El dia 30 de setembre es farà el lliurament de premis als guanyadors.

S’estableixen 3 premis:
1r Premi: 300 €
2n Premi: 200 €
3r Premi: 100 €


Renovació del paviment del poliesportiu

26/07/2012

Finançarà els treballs amb l´aportació d´empreses a canvi de publicitat
Treballs de canvi del paviment per un parquet d'última generació.

 L’equip de govern, a través del Patronat Municipal d’Esports (PME) ha iniciat els treballs per renovar el paviment de la pista del Pavelló Poliesportiu i instal·lar-hi un parquet d’última generació. Amb aquesta millora el PME vol incrementar la qualitat dels esports que es practiquen, així com la comoditat i seguretat dels seus esportistes. A més a més, la instal·lació d’un parquet amb un sistema de fixació amb materials d’última generació permetrà ampliar el ventall de competicions a més alt nivell. Actualment, en el pavelló s’hi practiquen una dotzena d’esports i activitats amb més de 300 esportistes i usuaris. El sistema de fixació del parquet proporcionarà una millor qualitat de petjada a l’esportista gràcies a la capa de l’aglomerat elàstic i una zona de cautxú que aporta una garantia d’ús d’uns 20 anys. 

L’Ajuntament ha adjudicat aquesta instal·lació a l’empresa Mondo Iberica, la qual, a més a més de la qualitat dels materials, també ha incorporat d’altres millores addicionals com: un joc de porteries de futbol sala amb xarxa i ancoratges i un joc de porteries d’handbol, per al pavelló. I també porteries de futbol sala i cistelles de bàsquet amb material contra el vandalisme que s’instal·laran a la pista de les Escoles Velles. L’actual paviment que hi havia fins ara es va instal·lar fa més de 17 anys amb la construcció del pavelló.  

La inversió d’aquesta millora serà de 46.100 euros i el termini de muntatge finalitza la primera setmana del mes d’agost. L’equip de govern finançarà el cost total d’aquesta obra amb l’aportació econòmica de grans empreses, a canvi que puguin posar publicitat al pavelló. En aquests moments, ja s’ha tancat un acord amb una gran empresa i s’està a punt d’arribar-ne a d’altres dos. L’equip de govern preveu que, amb aquestes aportacions, el cost de la pista quedi pagat al 100% en els propers deu anys.     

 

 


Nou parquet per al pavelló poliesportiu

24/07/2012

Finançarà els treballs amb l´aportació d´empreses a canvi de publicitat
Treballs de col·locació del parquet.

 L’equip de govern, a través del Patronat Municipal d’Esports (PME) ha iniciat els treballs per renovar el paviment de la pista del Pavelló Poliesportiu i instal•lar-hi un parquet d’última generació. Amb aquesta millora el PME vol incrementar la qualitat dels esports que es practiquen, així com la comoditat i seguretat dels seus esportistes. A més a més, la instal•lació d’un parquet amb un sistema de fixació amb materials d’última generació permetrà ampliar el ventall de competicions a més alt nivell. Actualment, en el pavelló s’hi practiquen una dotzena d’esports i activitats amb més de 300 esportistes i usuaris. El sistema de fixació del parquet proporcionarà una millor qualitat de petjada a l’esportista gràcies a la capa de l’aglomerat elàstic i una zona de cautxú que aporta una garantia d’ús d’uns 20 anys. 

L’Ajuntament ha adjudicat aquesta instal•lació a l’empresa Mondo Iberica, la qual, a més a més de la qualitat dels materials, també ha incorporat d’altres millores addicionals com: un joc de porteries de futbol sala amb xarxa i ancoratges i un joc de porteries d’handbol, per al pavelló. I també porteries de futbol sala i cistelles de bàsquet amb material contra el vandalisme que s’instal•laran a la pista de les Escoles Velles. L’actual paviment que hi havia fins ara es va instal•lar fa més de 17 anys amb la construcció del pavelló.  

La inversió d’aquesta millora serà de 46.100 euros i el termini de muntatge finalitza la primera setmana del mes d’agost. L’equip de govern finançarà el cost total d’aquesta obra amb l’aportació econòmica de grans empreses, a canvi que puguin posar publicitat al pavelló. En aquests moments, ja s’ha tancat un acord amb una gran empresa i s’està a punt d’arribar-ne a d’altres dos. L’equip de govern preveu que, amb aquestes aportacions, el cost de la pista quedi pagat al 100% en els propers deu anys.

 

 


Nou sistema de lloguer de pistes de tennis

07/07/2012

La regidoria d'Esports implanta un sistema 'online' per llogar les pistes de tennis

 Accediu a l'aplicació

  La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alcarràs ha posat en marxa un nou sistema per al lloguer de les pistes de tennis municipals que es farà a través de la xarxa d’internet i a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcarràs. Aquesta mesura, impulsada des del Patronat Municipal d’Esports (PME), que depèn de la regidoria d’Esports, permetrà a l’usuari estalviar-se el tràmit de fer el lloguer presencialment. En aquest sentit, el beneficiari de les pistes guanya agilitat, ja que aquesta tecnologia permet efectuar gestions durant les 24 hores del dia. L’únic tràmit presencial que s’haurà de fer es donar-se d’alta del servei i recollir a les oficines del PME una targeta amb el codi d’usuari i una clau secreta, a través de la qual es podrà ja accedir al lloguer de pistes i també a l’accés a les mateixes. La forma de pagament es farà també ‘online’ amb targeta bancària.

 Fins ara, per a fer aquestes gestions calia desplaçar-se cada vegada a les oficines del PME. El regidor d’Esports, Àlex Planes, ha explicat que la mesura té l’objectiu de, per una part, donar més facilitats als usuaris interessants en el lloguer de les pistes i, per una altra, modernitzar i actualitzar als temps actuals la gestió i accés a aquest tipus d’instal•lacions esportives. En aquest sentit, ha afegit que en una segona fase es preveu ampliar aquesta modalitat de lloguer i pagament a d’altres equipaments esportius municipals. A través de la web: www.alcarras.cat es pot accedir al ‘Lloguer de Pistes de Tennis’.

 

 


Nou cicle de Nits a la Fresca

13/07/2012

Per a promocionar els espais públics i ampliar l'oferta festiva durant tot l'estiu

Cartell  de Nits a la Fresca.

 La Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs ha organitzat per les nits d’estiu d’aquest juliol i agost un cicle de música i monòlegs al carrer per tal de perllongar l’oferta lúdica a la vila més enllà dels actes propis de la Festa Major. Es tracta del cicle de ‘Nits a la Fresca’, que tindran lloc els dissabtes de juliol i agost, a més a més del dimarts 14 d’agost. Amb aquesta iniciativa l’equip de govern vol posar també en valor ‘l’encant’ que tenen diferents places i emplaçaments públics de la vila. Les ‘Nits a la Fresca’ van començar el passat dissabte amb una cantada d’Havaneres a càrrec de Veus del Segrià, a la Plaça del Toll. El dissabte vinent serà el torn de Berta Puigdemasa, l’arpista lleidatana que oferirà un concert d’arpa amb projeccions audiovisuals i una lectura de poemes a la Plaça Major.

 El dissabte 4 d’agost, l’actor Nando Massaneda oferirà l’espectacle de monòlegs ‘Sensacions Profundes’, a l’encreuament del carrer Joan Maragall amb Duc de Solferí. El dissabte, 11 d’agost, serà el torn de la cantautora lleidatana Meritxell Gené, una de les noves veus femenines de la cançó catalana. El dimarts dia 14 tindrà lloc a la zona de les antigues piscines –recuperada aquest estiu com a zona lúdica i d’esbarjo- una sessió de ball amb el duet musical ‘Shela’. El dissabte, 18 d’agost, al Passeig de Ronda, un concert a càrrec del grup de música popular i tradicional ‘Riu en So’, de les Terres de l’Ebre. I, per acabar, el dissabte dia 25, la ‘Nit dels Monòlegs’, al carrer Doctor Combelles, per part dels actors de la companyia ‘Campi qui Pugui’. La segona edició de les ‘Nits a la Fresca’ s’ha aconseguit amb una millor redistribució del pressupost per a les festes repartint-lo per a més caps de setmana, evitant així concentrar-lo tot en un sol cap de setmana.

 

 


MÉS PATRULLATGE A PEU DE LA POLICIA LOCAL

29/07/2012

 

 
Escut de la Policia Local d'Alcarràs.

Alcarràs celebra la festa de Santa Anna

24/07/2012

Amb una pedalada, sopar popular i ball a l'esplanada de l'ermita
Casa de Montagut

 Els alcarrassins i les alcarrassines han gaudit durant el passat cap de setmana de la Festa de Santa Anna, amb tot un seguit d'actes a l'ermita i la Casa de Montagut. Durant el darrer cap de setmana d'aquest mes de juliol Alcarràs ha celebrat la seva Festa de Santa Anna, amb tot un seguit d'actes a la Casa de Montagut. La festa va començar el dissabte amb una pedalada fins l'ermita de Santa Anna. Posteriorment, va tenir lloc un sopar a la fresca i ball davant la Casa de Montagut. Avui, diumenge, s'ha celebrat la ceremònia religiosa i un vermut pels assistents. Els actes han estat organitzats per la Regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Alcarràs, l'Associació l'Aspardenya i l'Associació Amics del Cavall.

 

 


Nou concurs de fotografia sobre el patrimoni local

26/07/2012

L'equip de govern vol promocionar els 'encants' de la vila

Bases del concurs

 L´equip de govern d´Alcarràs, a través de la Regidoria de Patrimoni, posa en marxa el 1er Concurs de Fotografia ´Una mirada al patrimoni´, que té per objectiu potenciar, dinamitzar i donar a conéixer els diferents aspectes materials i immaterials de la vila a través dels ulls dels alcarrassins i alcarrassines. Una visió àmplia del patrimoni que inclou tant el patrimoni material (monuments, jaciments) com l’immaterial (festes, celebracions). L’objectiu és trobar fotografies diferents, veure el patrimoni des d’unes noves perspectives. 

Us invitem a que sortiu de casa vostra amb una càmera fotogràfica i capteu allò que més us agrada o que us atrau.A continuació us adjuntem el cartell on podeu llegir les bases i la data límit d´entrega de les fotografies. Teniu de temps fins el 5 de setembre. 

Totes les fotografies restaran exposades durant les Jornades Europees de Patrimoni que es celebraran els dies 28, 29 i 30 de setembre de 2012, a “El Fossar” Centre d’Interpretació de la Història i Cultura d’Alcarràs (C/ De Baix) 

El dia 30 de setembre es farà el lliurament de premis als guanyadors. 

S’estableixen 3 premis: 
1r Premi: 300 € 
2n Premi: 200 € 
3r Premi: 100 €

 

 


EL DIRECTOR D'IMMIGRACIÓ VISITA ALCARRÀS

19/07/2012

L'alcalde fa una crida perquè no vinguin més temporers per feina

Fotografia de grup, amb el director d'Immigració de la Generalitat, al centre.

 El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, acompanyat pel director dels serveis territorials a Lleida, Joan Ramon Saura, ha visitat avui la comarca del Segrià per tal de fer un seguiment sobre el terreny de la campanya d’estiu de temporers. Bosch ha començat la jornada a Lleida on ha comprovat com funciona l’estructura de primera acollida que promou cada any l’Ajuntament al centre històric, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. En paraules del director general, “avui hem vingut al Segrià per constatar la bona feina i el treball en xarxa que promovem les administracions i les organitzacions implicades per garantir que la campanya funcioni bé i no es vulnerin drets essencials de les persones”.

 En aquest sentit, malgrat les dificultats econòmiques i les circumstàncies viscudes fins ara, s’ha felicitat per la capacitat de reacció i col•laboració que demostren totes les parts. Posteriorment, el director general s’ha traslladat a Alcarràs on s’ha reunit amb l’alcalde de la població, Miquel Serra, per tal de conèixer la realitat del municipi i el desenvolupament de l’actual campanya de recollida de la fruita. En aquest sentit, l’alcalde ha reiterat que “cal seguir fent una crida perquè no arribin més temporers a la vila en busca de feina per a la fruita, ja que no n’hi ha i els agricultors ja tenen les plantilles cobertes”. La comitiva ha visitat l’alberg municipal que allotja treballadors per tal de facilitar un habitatge digne i en condicions al col•lectiu de temporers. La capacitat de l’allotjament és de 96 persones repartides en 12 mòduls de vuit persones cadascun. Actualment l’ocupació és de 80 usuaris i, d’acord amb els plans d’ocupació, s’ha contractat temporalment a quatre persones per a la gestió i bon funcionament de l’alberg.

 

 


Futbol Sala d'alt nivell a Alcarràs

16/08/2012

Entre l´Inter Movistar i l´Umacón
Descarrega't el Pdf

 El proper dissabte 18 d´agost, a les 20.30 hores, el Pavelló Municipal d´Alcarràs acollirà un partit de futbol sala d´alt nivell: l´Inter Movistar contra el Amacón de Saragossa. El Patronat Municipal d´Esports ha aprofitat que un d´aquests equips està fent la pretemporada a terres lleidatanes per organitzar aquest duel. Es posaran a la venda 450 entrades a un preu de 10 euros. Els interessats poden adquirir-les al mateix pavelló; al Centre Cultural ´Lo Casino´ o al telèfon 973 791 763. El partit servirà per posar a provar el nou parquet, la inauguració del qual tindrà lloc en un altre dia que degudament ja es comunicarà.


Nou sergent dels Mossos per a la Policia Local

16/08/2012

El nou comandament comença a treballar a partir del dilluns i se suma a les mesures endegades per fer front a la inseguretat

Policia Local d'Alcarràs

El proper dilluns dia 20 s’incorpora a la Policia Local d’Alcarràs el nou sergent provinent dels Mossos d’Esquadra amb l’objectiu de reforçar aquest cos i potenciar la seguretat al nucli urbà i el seu terme municipal. Es tracta d’una de les mesures que l’actual equip de govern va anunciar que portaria a terme per tal d’actualitzar la plantilla de la Policia Local davant l’augment de la població i dotar-la d’un nou rang de comandament que fins ara no tenia. L’alcalde, Miquel Serra, ha explicat que l’arribada d’un sergent a l’organigrama de la Policia Local constata que la seguretat és un tema de màxima prioritat per a l’actual equip de govern.

El nou sergent es diu Eduard Cosculluela i actualment estava destinat a la regió policial de Tarragona, tot i que ha estat treballant a Lleida i en coneix la seva casuística i el seu territori. Es tracta d’un professional molt ben valorat dins del cos dels Mossos d’Esquadra i amb una àmplia experiència. Amb aquesta nova acció l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs continua amb el desplegament del seu paquet de mesures contra la inseguretat, en les quals cal destacar:

-La instal•lació de càmeres de vigilància que ja funcionen amb normalitat i compten amb els permisos corresponents.

-La instauració de la figura de l’Agent Cívic.

-Augmentar el patrullatge a peu de la Policia Local en detriment de les tasques administratives.

-Implementar una segona línia per al número de telèfon mòbil ja existent per evitar, en cas que coincideixin dues emergències, que una trucada es quedin sense resposta.

-Ordenar tapiar els edificis abandonats per evitar que siguin ocupats.

-Augmentar els controls de vehicles sospitosos que circulen pel terme.

Aquest pla de mesures és dinàmic, ja que actualment l’equip de govern es troba ja estudiant i analitzant noves accions en matèria de seguretat que, un cop s’hagin concretat, anunciarà.


Reoberta la Plaça del Jaumetó

02/08/2012

L’obra, que ha durat 8 mesos amb un pressupost de 24.000 euros, ha consistit en afegir un mur de contenció per garantir la seguretat dels usuaris
Jocs Infantils

 La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alcarràs ha reobert aquesta setmana al públic la Plaça de l’Era del Jaumetó després que hagin finalitzat els treballs per reforçar el mur de pedres i millorar la superfície de l’espai públic. La plaça, que compta amb jocs infantils, es va tancar al públic fa vuit mesos quan es va detectar la inclinació del mur de pedres i, per tant, la possibilitat pogués caure damunt la superfície. Davant d’aquest greu problema, l’equip de govern va decidir encarregar a una empresa la construcció d’un mur de contenció de formigó per tal de garantir la seguretat dels usuaris de la plaça i dels habitatges que es troben en la part superior d’aquesta plaça. En aquest sentit, es va desmuntar el mur, per reforçar la paret amb formigó armat, i una vegada finalitzat aquesta actuació, tornar a col•locar les pedres.

 Els treballs de reparació d’aquesta obra, que es va construir durant l’anterior mandat, han durat 8 mesos, durant els quals l’espai públic ha estat tancat a la ciutadania com a mesura de seguretat. El pressupost de la reparació ha estat de 24.000 euros.


Places d'aparcament de rotació al centre

07/08/2012

L’equip de govern d’Alcarràs crea 22 places d’aparcament de rotació al centre

Nova zona d'aparcament

 L´equip de govern d´Alcarràs ha habilitat un total de 22 places d’aparcament de rotació al centre de la vila entre la Plaça del Quelet, el carrer Lleida i adjacents, per facilitar l’afluència de compradors als comerços situats en aquesta zona. Concretament es tracta de 16 places d’estacionament i 6 de càrrega i descàrrega que funcionaran en rotació de 30 minuts mentre duri l’horari comercial, o sigui, de 08.00 a 14.00 i de les 17.00 a les 20.00 hores.

L’usuari que hi vulgui estacionar s´haurà de limitar a anotar en un paper l’hora en què aparca el seu cotxe i deixar aquesta nota visible a l’interior del vehicle. La Policia Local s’encarregarà de vigilar aquests temps horaris per evitar que hi hagi conductors que utilitzin aquests espais com estacionament fix.
L’alcalde, Miquel Serra, ha explicat que es tracta d’una mesura estudiada conjuntament amb els comerços d´aquests carrers per facilitar la mobilitat i l’afluència de compradors. A més a més, ha destacat el fet que no es cobri per aparcar, ja que ‘volem que en surtin beneficiades totes les parts: botiguers, compradors, veïns i ajuntament”. “Amb aquestes 16 places de rotació de 30 minuts i les 6 de càrrega i descàrrega creiem que contribuïm a millorar la fluïdesa de persones en una zona on el teixit comercial és petit i mitjà comerç”, ha afirmat Miquel Serra.

Un dels llocs on s’han habilitat els nous aparcaments se situa en un solar privat del carrer Lleida que fins el moment estava tancat, buit i inutilitzat, però que l’equip de govern, després d’arribar a un acord amb el seu propietari, ha arranjat per donar-li aquest ús. Un segon espai és la Plaça del Quelet, l’arranjament de la qual va finalitzar ara fa unes setmanes.

 


Museu d'Estris Agrícoles per Alcarràs

15/02/2012

L’Ajuntament i la Cooperativa del Camp d’Alcarràs promouran un museu d’estris agrícoles
L'equip que ha participat al curs de restauració d'estris.

 L’Ajuntament i la Cooperativa del Camp d’Alcarràs impulsaran un museu d’estris agrícoles en un espai d’aquesta mateixa cooperativa, per tal de donar a conèixer les feines que es feien al camp en l’antiguitat. Això serà possible després que un ciutadà de la Vila, Claudio Gòdia, hagi cedit al municipi 346 utensilis del camp, la majoria dels quals pertanyen a la primera meitat del segle XX i finals del XIX, però també n’hi ha que tenen més de 200 anys d’antiguitat i fins i tot de l’època romana. Aquests estris són una mostra real de com es portaven a terme les tasques al camp, en una zona predominantment agrícola.

 La regidora d’Ensenyament i Patrimoni Històric, Marina Forcada, ha explicat que aquest projecte s’ha iniciat aquesta setmana amb una primera fase, que consisteix en la restauració d’aquestes eines per part de la ciutadania, a través d’un curs de restauració. D’aquesta manera, s’implica també el veïnat, que, a més a més, aprendrà de la mà d’un expert les tasques de recuperació d’estris de fusta, ferro i cuir. 

A l’acte d’inici del curs hi va assistir també el president de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs, Felip Saló i el veí que ha fet la cessió d’aquests instruments. Els formen part de diferents grups, segons les tasques per a les quals s’utilitzaven. Així hi ha els de pesatge (bàscules i balances...); els cistells i recipients; les forques i eines de l’era; les ensulfatadores; fanals i llums; morrions, cordatges, collars i varis per cavalls, ases i bous; estris de casa; trames per animals; falç, aixades, pics, serres i destrals; jous i estris per animals de tir; màquines per a la collita; trills; eines per a la sembra i la plantació; arades; carros; màquines per fer vi; i corrons de pedra.

 

 


Wi-Fi Rural a Alcarràs

04/05/2007

La zona rural d’Alcarràs ja disposa de connexió
 

 A partir de la instal.lació d’una estructura de radiofreqüència, i amb antenes de senyal a les explotacions, els pagesos i els ramaders de la vila podran comptar amb connexió a internet, telefonia IP o sistemes de videovigilància a granges i conreus i altres zones rurals on no hi ha cable.

Amb aquesta eina s’ofereix la possibilitat de controlar les granges d’Alcarràs des de casa o des de qualsevol altre lloc amb connexió a internet, i, a més, es posa a l’abast una bona eina per modernitzar les explotacion.

La gestió d’aquest servei, anirà a càrrec d´Innovalocal, i els punt d’atenció es faran a les empreses d’Alcarràs Crbit i Inforibes.


IX Jornada Tècnica Del Boví De Carn D’Alcarràs

12/06/2007

El passat, 12 de juny va tenir lloc la IX Jornada del Boví.
Peu d'imatge

 Aquesta jornada, ja totalment consolidada, centra el debat a les nostres terres sobre la situació actual i les perspectives de futur d´aquest sector.

La jornada, va tractar de manera especial el tema dels biocombustibles i de l’afectació a l’estoc del cereal amb el conseqüent encariment de l’alimentació i dels costos de producció de la carn. A més d´analitzar la Reforma de la PAC del 2008 “Health check” i les possibilitats del sector de vaquí a curt i llarg termini.


Presa De Possessió De L´Ajuntament D´Alcarràs.

18/06/2007

 Després de les eleccions del passat 27 de maig de 2007
Peu d'imatge

 El passat dissabte, 16 de juny de 2007, van prendre possessió del seu càrrec els nous regidors i regidores de l´Ajuntament d´Alcarràs.

La composició del consistori, després de les eleccions del passat 27 de maig de 2007, ha quedat repartida de la següent manera:

Grup CiU: 7 regidors.

Grup PSC: 3 regidors.

Grup Esquerra: 2 regidors.

Grup PP: 1 regidor.

Per tan, l´alcalde d´Alcarràs per al propers quatre anys serà el candidat de Convergència i Unió, el Sr. Gerard Serra i Martínez, per majoria absoluta.

El nou alcalde i la resta dels 13 regidors i regidores, van prendre possessió del càrrec a la sala de plens del renovat edifici de l´Ajuntament.

 

 


Cartell De La Festa Major 2007

09/07/2007

La Comissió de Festes i membres del consistori municipal, van triar el cartell que anunciarà la Festa Major 2007.
Peu d'imatge

 La Comissió de Festes i membres del consistori municipal, van triar el passat divendres 6 de juliol el cartell que anunciarà la Festa Major 2007.

Les guanyadores del concurs de cartells van ser:

Cartell guanyador: Neus Escarp i Ribes.

2n: Isabel Gomà i Codina

3r: Montse Matges.

El cartell guanyador serà la imatge que anunciarà la multitud d´activitats que s´estan preparant per a la propera Festa Major que tindrà lloc del proper 22 al 26 d´agost de 2007.


Camí De Sant Jaume Per Alcarràs.

24/07/2007

Alcarràs senyalitzarà els pas del Camí de Sant Jaume per la vila.
Peu d'imatge

 Després d´una reunió amb l´Associació d´Amics del Camí de Sant Jaume, i el Consell Comarcal del Segrià, es senyalitzarà el pas del Camí de Sant Jaume per la vila d´Alcarràs, dins la ruta Montserrat - Alcarràs.

Alhora, Alcarràs donarà a conèixer els serveis dels que poden disposar els peregrins a la guia del Camí de Sant Jaume, que edita l´Associació Amics del Camí de Sant Jaume.


Festa Major 2007

20/08/2007

Èxit de participació en els actes.
Peu d'imatge

 El passat cap de setmana, han tingut lloc a Alcarràs, els actes previs a la Festa Major que s’inicia el proper dimecres, 22 d’agost a les 21h amb l’acte de proclamació de les pubilles i els hereus.

Un total  de 23 pintors van participar en el 12è Concurs de Pintura Ràpida vila d’Alcarràs, el guanyador va ser el Sr. Joan Espax, mentre que el premi local va recaure en Montse Matges. Paral.lelament va tenir lloc el 1r Concurs de Pintura Ràpida per a infants i joves, amb un total de 9 participants entre els que va resultar guanyadora Judit Subirats.

Més nens i nenes van omplir el carrer major el dissabte a la tarda, durant el 7è Concurs de Dibuix i Pintura en el que van participar 174 nens i nenes.

Els joves van disfrutar el dissabte a la nit de la Penya de Ferro, en la que hi van participar 8 grups de quatre persones.

Els actes previs van incloure també la 2a Trobada d’Havaneres Terra Endins, amb sardinada popular i rom cremat per a tothom.

Amb aquests actes Alcarràs obra la porta a la Festa Major d’Estiu que tindrà lloc del proper dimecres 22 fins al proper diumenge 26 d’agost.


Nova Deixalleria.

03/01/2008

A punt de finalitzar de la nova deixalleria d´Alcarràs.
Peu d'imatge

 A punt de finalitzar les obres de la nova deixalleria d´Alcarràs que entrarà en funcionament a principis d´aquest 2008.

Aquesta instal.lació, situada al nou polígon del Tossalet Roig, tindrà una extensió de 1250m2, i servirà per a què tots els veïns i veïnes tinguin un espai on deixar tota la brossa que  no té cabuda als contenidors.

Aquest nou servei municipal, s’encarregarà de la recepció dels residus, per a, posteriorment, traslladar aquests residus a les empreses de gestió on es fa el reciclatge.

La deixalleria comptarà amb 9 contenidors de 15m3 per a emmagatzemar-hi; plàstic, vidre, fusta, restes de poda, ferralla, pneumàtics o runes menors, a més de contenidors per a residus especials com piles, electrodomèstics o dissolvents.

Tal com ho preveia el projecte, la deixalleria d’Alcarràs comptarà amb uns porxos més alts per facilitar l’accés i amb un moll de càrrega per apropar el màxim possible els vehicles als contenidors.

Tota la zona del voltant d’aquesta instal.lació s’enjardinarà amb l’objectiu que quedi totalment integrada a l’entorn.

Destaca d’aquesta instal.lació, un espai per a una aula de sensibilització i formació, on es donarà a conèixer a tots els interessats i a grups d’escolars el funcionament i avantatges d’aquestes instal.lacions i d’altres mecanismes de reciclatge i protecció del medi ambient.


Urbanització Devesa

24/10/2007

Iniciades les obres d´urbanització de la zona de la Devesa.

 El passat  15 d’octubre es van iniciar les obres d’urbanització de l’última de les tres grans zones que s’estan urbanitzant a Alcarràs i que en uns mesos permetran que quedi totalment acabada la tasca d’urbanització de tota la zona urbana de la vila d’Alcarràs.

La zona de la Devesa, de 17000m2 inclou les avingudes Devesa i Josep Vallverdú i els carrers Josep Pla, Mercè Rodoreda i Montserrat Roig.

 


Manifestació A Alcarràs.

16/11/2007

El proper 1 de desembre de 2007, a partir de les 11h al camp de futbol.
La L-800 es troba en un pèssim estat.

 Alcarràs vol mostrar la seva indignació davant la decisió del Govern de la Generalitat de no incloure l’arranjament de la L-800 (carretera de Vallmanya) en els pressupostos per al 2008.

Entitats, institucions, associacions i veïns i veïnes d’Alcarràs volen mostrar el seu malestar davant d’aquesta decisió amb la convocatòria d’una manifestació:

Dia: dissabte, 1 de desembre de 2007.

Hora: concentració a les 11h.

Lloc: costat del camp de futbol per a dirigir-se a l’autovia A2, per la carretera de Vallmanya.

Amb aquesta resposta, s’inicien el seguit d’actuacions que es duran a terme des d’Alcarràs per aconseguir modificar la decisió del Govern de la Generalitat, i aconseguir l’arranjament de la carretera L-800.

El condicionament d’aquesta via està previst des del passat any 2003, i després de tants anys d’esperes i de suportar excuses, des d’Alcarràs es considera intolerable cap altra decisió que no sigui arreglar aquesta carretera de manera immediata.

El mal estat de la L-800 perjudica a molts usuaris: pagesos, ramaders i veïnat d’Alcarràs que tenen la L-800 com a únic punt de connexió amb les seves finques, a tots els usuaris que la utilitzen per anar a Gimenells, i, a la multitud d’afeccionats al món del motor que accedeixen al Circuït d’Alcarràs, una infraestructura que dóna cabuda a multitud de gent i a la que només s’hi pot accedir per la carretera de Vallmanya.

S’espera per al proper dia 1 de desembre una important mobilització per acabar amb aquesta intolerables situació.

La L-800 es troba en un pèssim estat, sense vorals de seguretat, i amb un paviment totalment deteriorat i ple d´esvorancs, un paviment, encara fet amb reg asfàltic, una tècnica totalment obsoleta.


Festes Nadalenques.

05/12/2007

El dimecres 5 de desembre s´ha encès la il·luminació nadalenca a Alcarràs.
Peu d'imatge

 El dimecres 5 de desembre s´ha encès la il·luminació nadalenca a Alcarràs. A partir d’aquesta nit i fins després de les festes de Nadal, més de 150 figures amb més de 6000m de fil lluminós engalanaran els carrers d’Alcarràs.

Alcarràs arranca així, aquest període nadalenc.

Alhora  podreu trobar en aquesta mateixa web la carta per a fer arribar al Reis d’Orient. Per primera vegada els nens i nens d’Alcarràs podran fer arribar les seves peticions a través d’internet, una manera més àgil i a través de la qual rebran resposta de Melcior, Gaspar i Baltasar.


Alcarràs Amb La Marató De Tv3.

12/12/2007

Alcarràs organitza multitud d’activitats.

 Com tots els anys, Alcarràs organitza multitud d’activitats per a col.laborar amb la jornada solidària de la Marató de TV3:

Dissabte, 15.

Gimcama organitzada per la Quinta del 93, en la que hi poden participar major de 12 anys.

Hora: 11h.

Lloc: Pavelló poliesportiu Andreu Aixalà.

Activitats i exhibicions de les escoles de promoció del Patronat Municipal d’Esports. Actuacions per a tots els públics per a què tothom pugui fer les seves aportacions a la Marató, amb el sorteig de diferents productes.

Hora: durant tot el dia.

Lloc: Pavelló Poliesportiu Andreu Aixalà.

Berenar, jocs i diferents activitats organitzades per l’Agrupament Escolta Lo Motit.

Hora: de 16 a 19h.

Lloc: Centre Cultural Municipal Lo Casino.

 


Ses Majestats Els Reis D´Orient Arriben A Alcarràs.

03/01/2008

El proper dissabte 5 de gener
Ses Majestats els Reis d´Orient.

 El proper dissabte 5 de gener, arribaran a Alcarràs Ses Majestats els Reis d´Orient per a fer arribar els seus regals a tots els alcarrassins i alcarrassines.

Hora: 18h.

Lloc: Plaça del Mercat.


Espai Natural A La Zona Del Pantà De L´Arròs.

09/01/2008

Situat a la part nord del municipi.
Pantà de l’ Arròs.

 L´Ajuntament d’Alcarràs continua amb els treballs de condicionament del nou espai natural del Pantà de l’ Arròs.

Aquest pantà, situat a la part nord del municipi, és una zona humida natural amb la vegetació i la fauna d’interès d’aquestes zones. Per això, l’Ajuntament ha fet els treballs de condicionament necessaris per a mantenir aquesta zona de nidificació d’espècies animals com l’agró roig, el cabussó emplomallat, la flotja, l’ànec coll-verd, la gallineta o l’arpella, i d’interès per la presència d’espècies vegetals com el canyissar de boga, els famarius o els pollancres.

Fins al moment els treballs han consistit en la neteja, el reforçament de la paret del pantà i la millora de l’accés, per a garantir les millors condicions per a aquestes espècies.

De manera immediata començaran els treballs d’instal·lació d’una barana, una zona per observar les aus, i panells informatius, a més de l’habilitació d’una zona d’aparcament per a què tothom pugui gaudir d’aquest espai natural de la vila.


Suspès El Concert D´Hombres G.

16/01/2008

Tot i això, tothom podrà disfrutar d´un concert gratuït per a disfrutar de la Festa Major.

 Per malatia del cantant, s´ha suspès el concert d´Hombres G previst per al proper divendres 18 de gener dins els actes de la Festa Major.

La gresca divendres a la nit està garantida, de totes formes, amb un concert gratuït per a tothom.

 


Dinar De Santa Àgueda 2008

07/02/2008

De L´Associació De Mestresses De Casa D´Alcarràs.

 Com tots els anys, l´Associació de Mestresses de Casa d´Alcarràs ha organitzat per al proper dissabte 9 de febrer, a partir de les 14h i al Centre Cultural Municipal Lo Casino el dinar de Santa Àgueda per a totes les associades.

Per aquest any 2008 dels mestresses de casa han organitzat una jornada amb diferents activitats per a les, aproximadament, 300 mestresses de casa, que participaran de la festa. A més del dinar previst per les 14h, es farà el sorteig de diferent treballs manuals fets per les mateixes mestresses, en els diferents tallers que s´organitzen durant l´any i que tenen lloc a la seu de l´Associació, lloc de trobada de les mestresses de casa de la vila. Es sortejaran també diferents productes que desinteressadament han entregat alguns comerços del poble.

Per acabar la festa hi haurà una representació d´Escala en Hi-Fi de les mateixes senyores que formen part de l´Associació.

 


Presentació De L´Escola De Futbol Baix Segrià.

07/02/2008

Al camp de fubtol
Peu d'imatge

 El proper diumenge 10 de febrer, a partir de les 10 de matí i al camp de fubtol El Xoperal d´Alcarràs, tindrà lloc la presentació dels equips de l´Escola de Futbol Baix Segrià.

A l´Escola de Futbol "Baix Segrià" hi juguen més de 200 joves d´entre 5 i 18 anys, en totes les categories, de Torres de Segre, Aitona, Soses, Sudanell i Alcarràs. I el proper diumenge es farà la presentació dels diferents equips amb diferents actes que s´iniciaran a les 10h amb un xocolatada per a tots els assistents.

A partir de les 11 es farà la presentació oficial de tots els equips, per acabar la jornada a les 12,30 amb un partit d´aleví preferents entre l´Escola de Futbol Baix Segrià i el F.C. Barcelona.


Carnestoltes 2008 a Alcarràs

14/02/2008

Tot a punt.

 Tot apunt per a la festa de Carnestoltes a Alcarràs, el proper dissabte,16 de febrer.

Alcarràs viurà el proper cap de setmana la festa de carnestoltes, que s´iniciarà a la plaça del mercat a partir de les 16h per a què totes les carrosses i comparses facin la ruta pels carrers de la vila. Acabada la rua, es tornarà a la plaça del mercat, on la quinta del 88 farà el parlament i repartirà coca amb xocolata per a tots els assistents.

La festa continuarà a les 19h amb un ball infantil amb discomòbil al Centre Cultural Municipal Lo Casino, i el gran ball de carnestoltes a partir de les 23,30h també a lo Casino. Durant el ball es farà el concurs de disfresses.

Com tots els anys es preveu l´assistència d´una quinzena de carrosses i comparses a la festa de carnestoltes d´Alcarràs.

 


Zones Verdes.

27/02/2008

Important plantada d´arbres a Alcarràs.
Plantada d’arbres a la zona de Montagut.

 L´Ajuntament d´Alcarràs, en concret La brigada municipal, està fent una important tasca de plantada d’arbres.

En primer lloc s’han plantat a tota la nova zona residencial del Saladar aproximadament 200 arbres, sòphores i albízies, en 5 carrers. Per al manteniment d’aquests arbres s’ha instal·lat reg localitzat.

En aquests moments, s’està fent una important plantada d’arbres a la zona de Montagut. Després de la neteja i condicionament del sòl, s’estan plantat un miler d’arbres de les espècies: acers, moreres, plataners, mèlies, albízies, sophores, pins i bolianes. Per al reg d’aquests arbres també s’instal·larà reg localitzat, la manera més eficient i que garantitza el màxim estalvi d’aigua.

Amb la plantada d’arbres a la zona de Montagut, s´inicien les tasques de recuperació de la zona de Montagut previstes per l´Ajuntament.


Commemoració Del Dia De La Dona Treballadora.

07/03/2008

Dissabte, 8 de març a partir de les 17h a la Seu de la Penya Barcelonista.

 Un any més Alcarràs commemora el dia de la dona treballadora, aquesta vegada amb una exhibició-demostració de decoració amb fruites i verdures, a partir de les 17h a la seu de la Penya Barcelonista d´Alcarràs. Acabada la demostració es podran degustar les decoracions preparades.

Aquesta activitat organitzada per l´Ajuntament, amb la col.laboració de l´Associació de Mestresses de Casa d´Alcarràs, preveu ajuntar un bon grup de dones per a celebrar la seva festivitat.

 


Web de les entitats d´Alcarràs.

12/03/2008

www.alcarrasparticipa.cat

 Properament entrarà en funcionament la nova web http://www.alcarrasparticipa.cat on hi podreu trobar les entitats d´Alcarràs i totes les seves activitats.

L´Ajuntament d´Alcarràs oferirà a totes les entitats de la vila una nou espai web per a què totes les associacions disposin d´un espai a la xarxa on donar-se a conèixer.

Alcarràs té més d´una cinquantena d´entitats econòmiques, culturals, socials o esportives entre d´altres, que organitzen multitud d´actes i activitats a la vila. Davant la importància de donar-se a conèixer utilitzant la xarxa, i amb l´objectiu de potenciar l´activitat associativa i publicitar les moltes activitats que duen a terme les diferents associacions, l´Ajuntament posarà a la seva disposició un espai propi i gestionat per la pròpia entitat al portal www.alcarrasparticipa.cat.

Aquest espai s´oferirà a tots els grups d´Alcarràs per a què  gestionin la pàgina i hi incloguin la informació que creguin convenient.

Aquesta pàgina a més servirà com a recull de totes les entitats i totes les activitats que es duen a terme a la vila.

 


Servei D´Atenció Al Consumidor A Alcarràs.

14/03/2008

Divendres 18 d´abril de 2008

 

 Per apropar el servei d´atenció al consumidor, el proper divendres 18 d´abril podreu fer les vostres consultes o reclamacions a l´Ajuntament d´Alcarràs.

SERVEI D´ATENCIÓ AL CONSUMIDOR.

Data: divendres, 18 d´abril de 2008.

Hora: de 9 a 13h.

Lloc: Ajuntament d´Alcarràs (Pl. Església, 1).


Setmana Cultural.

18/04/2008

Obra de l´actriu Montserrat Carulla.

 Per tancar els actes de la Setmana Cultural, divendres 25 d´abril, a partir de les 21h i al Centre Cultural Municipal Lo Casino podreu disfrutar del RECITAL DE CONTES I POEMES a càrrec de l´actiu MONTSERRAT CARULLA.

Venda d´entrades a Lo Casino. Preu: 5.-€

 


Vii Festa Dels Tres Tombs D´Alcarràs.

29/04/2008

Diumenge, 4 de maig de 2008.
Peu d'imatge

 Tot a punt per a la setena edició de la Festa dels Tres Tombs d´Alcarràs, que tindrà lloc el proper diumenge 4 de maig a partir de les 12h i amb sortida a la plaça del mercat d´Alcarràs.

 Per aquest any, i amb l´objectiu d´implicar la vila amb la festa, l´Associació Amics del Cavall, organitzadora de la Festa dels Tres Tombs, ha convocat un concurs entre els alumnes del CEIP Comptes de Torregrossa d´Alcarràs per a escollir el cartell de la Festa, més de 500 nens i nenes d´entre 5 i 11 anys hi han participat, i dos han estat els guanyadors, en concret els de la Marta Sisó i el de la Taís Bernis.

També per primer cop, es farà el primer Concurs de Fotografia dels Tres Tombs d´Alcarràs; la foto guanyadora serà publicada a la revista de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

Destaca d´aquesta edició la presència de dos carros antics rehabilitats pels membres de l´Associació Amics del Cavall, duran 2 mesos han arranjat dos carros de més de 80 anys que sortiran el proper diumenge. Aquests carros pertanyen a una important col.lecció d´eines antigues del camps propietat del veí d´Alcarràs Claudio Gòdia i que recentment ha cedit a l´Ajuntament de la vila.

La VII Festa dels Tres Tomb d´Alcarràs reunirà més de 200 cavalls i 25 carros en una festa totalment consolidada, que acabarà amb un dinar per a tots els assistents (tots els que vulguin dinar a Alcarràs es podran apuntar el mateix matí de la festa), i on es sortejarà el tradicional carro de recapte amb més d´un centenar de productes obsequi dels comerços de l´Associació del Comerç i Serveis de la vila.


II Festa Del Comerç Just.

28/05/2008

Dissabte, 10 de maig de 10 a 19h davant de Lo Casino.

 Després de l´èxit de la primera edició, l´Ajuntament d´Alcarràs ha organitzat per al proper dissabte 10 de maig, durant tot el dia i davant del Centre Cultural Municipal Lo Casino, la segona Festa del Comerç Just.

Amb l´objectiu de donar a conèixer el comerç just i fomentar-ne el consum, s´han organitzat un seguit d´activitats per a tots els públics.

Aquesta jornada festiva i reivindicativa servirà per a conscienciar amb jocs, balls, música, taller de teatre o un vermut solidari entre altres activitats.

Per a fer-ho possible l´Ajuntament de la vila ha comptat amb la col.laboració de moltes entitats: Associació de Romanesos, A.C. Remember Company, Bao Bap Teatre, Agrupament Escolta la Mòtit, Associació Amics del Cavall, Amics del Casal de Cuba, Ksal de Joves, ADAS, AGAS i ACTA Som i Serem.

Totes aquestes entitats de la vila participen en les moltes activitats que tindran lloc des de les 10 del matí fins a les 19h amb algunes novetats respecte l´any passat com: una parada d´intercanvi de llibres, una parada de comerç just, un concurs de dibuix per a nens i nenes de primària, un taller de trenes de l´Associació de Dones Africanes, una exhibició de balls romanesos, un concert del grup de percussió del Ksal de Joves o una exhibició de Capgrossos.

Alcarràs omplirà el carrer major d´activitats de diferents cultures per a donar a conèixer el comerç just.

 


XV Fira Del Comerç D´Alcarràs

13/05/2008

18 i 19 d´octubre de 2008.

 XV Fira del Comerç i Serveis d´Alcarràs.

 

Dissabte, 18 d´octubre:

10h. Inauguració a càrrec de l´Il.lm. Sr. Gerard Serra, Alcalde d´Alcarràs.

11-13h. Gimcana a càrrec de l´A.E. Lo Mòtit.

17h. Cantada i ballada de Jotes.

21h. Còctel de l´expositor.

Durant tot el dia: Trobada eqüestre.

 

Diumenge, 19 d´octubre:

10h. Obertura del recinte firal.

10-13h. Trobada de puntaires.

12h. Recorregut de la banda de cornetes i tambors.

12h. Dia de la comarca.

16-17h. Balls de Saló a càrrec del Gimnàs Ares.

18h. Xocolada a càrrec de l´Associació de Mestresses de casa d´Alcarràs.

19h. Cloenda a càrrec de l´Il.lm. Sr. Àngel Ros, Alcalde de Lleida.

Durant tot el dia: Trobada eqüestre.

21h. Tancament del recinte firal.

 


Xerrada Sobre Energies Renovables.

13/05/2008

22 de maig a les 21,30h al Centre Major.

 L´Ajuntament d´Alcarràs ha organitzat una xerrada per a apropar les energies renovables i obtenir un coneixement bàsic dels temes que són de gran interés com la electrificació rural i l´energia fotovoltaica, l´estalvi energètic en processos tèrmics, l´energia solar tèrmica i l´energia de biomassa.

 


X Jornada Del Boví De Carn D´Alcarràs.

04/06/2008

17 de juny de 2008 a partir de les 9h al Centre Cultural Municipal Lo Casino.

 En el marc d´una de les crisis més llargues del sector ramader, la jornada serà un lloc de trobada i debat d´aquesta realitat i de valoració de la magnitud, el cost i les baixes que ha ocasionat aquesta crisi.

La jornada servirà per analitzar la reconversió del sector davant la possibilitat de substituir el sistema d´engreix, i la visió del Parlament Europeu davant d´aquesta realitat.

Com tots els anys s´espera l´assistència d´aproximadament 400 professionals del sector.

Us adjuntem el programa de la jornada.

 


Xerrada: Què És L´Esclerosi Múltiple I L´Hospital Miquel Martí I Pol.

04/06/2008

Divendres 6 de juny a les 22h al Centre Cultural Municipal Lo Casino.

 En el marc de les tasques de sensibilització i informació de la Fundació Esclerosi Múltiple, el proper divendres Alcarràs podrà conèixer la realitat sobre aquesta malaltia a través d´una xerrada - col.loqui a càrrec de la Sra. Conxita Tarruella, membre de l´Associació Esclerosi Múltiple.

La trobada servirà per donar a conèixer les altres tasques de la Fundació, ja que a més de la sensibilització, treballa per obtenir recursos per al tractament de la malaltia i per a investigació. I, l´èxit de l´experiència de l´Hospital Miquel Martí i Pol, el primer centre de dia integrat en un hospital de l´Institut Català de la Salut.

 


Conveni Entre La U.E. Lleida I El F.C. Alcarràs

17/06/2008

Conveni d´afiliació.
Peu d'imatge

 El 17 de juny, el President de la UE Lleida, Sr. Ignasi Rivadulla i el President del F.C. Alcarràs, Sr. Sebastià Eres han signat un conveni d´afiliació.

En l´acte en què hi han estat presents diferents membres dels dos clubs i l´alcalde d´Alcarràs, s´ha destacat el suport del municipi d´Alcarràs a aquesta afiliació que suposa l´inici d´un nou camí i una aposta de futur amb el treball de totes les parts.

Des de la Unió Esportiva Lleida s´ha agraït la col.laboració d´Alcarràs mentre que el F.C. Alcarràs ha destacat aquest fet històric que obra la porta a poder oferir un millor futbol a l´afició i a la vegada augmentar el suport d´aquesta afició.

Amb el conveni l´Alcarràs  no perd la identitat i la U.E. Lleida aporta jugadors, entrenador i els serveis mèdics a més que els socis dels dos clubs seran automàticament socis de l´altre equip.

L´alcalde d´Alcarràs ha destacat també la importància d´aquest conveni per al futbol de base.


VI Alcarràs Party.

02/07/2008

www.alcarrasparty.com

 El proper cap de setmana, el Centre Cultural Municipal Lo Casino d´Alcarràs acollirà la 6a edició de l´Alcarràs Party.

Horari: des de divendres 4 de juliol a les 17h fins al diumenge 6 a la tarda.

Com tots els anys s´ha organitzat un cap de setmana ple de concursos i activitats per als més de 130 participants que s´esperen.

Podeu trobar tota la informació relativa a l´Alcarràs Party a www.alcarrasparty.com

 


Nou Circuit De Radio Control.

03/07/2008

Alcarràs compta amb un destacat circuit de radio control a la zona del Saladar.
Peu d'imatge

 Aquest nou circuit destaca pel seu tamany, les seves infraestructures i els seus serveis. Amb una superfície de 7500m2, del quals 2500m són de traçat, 320m de corda i 5m d´amplada constant a tot el circuït, aquesta última característica és la més important per als afeccionats al ràdio control i es troba en pocs circuits del país.

A més, compta amb un podi per a pilots de 18x3,5m i 4m d´altura, amb dues escales d´accés, característica també exclusiva del nou circuït d´Alcarràs. A més compta amb un sistema de reg especial, una caseta de cronometratge de 20m2 i una zona de neteja de vehicles amb aire comprimit i aigua.

El nou circuït de radio control d´Alcarràs, iniciativa de la nova associació Club Esportiu Segrià RC, serà l´escenari el proper cap de setmana, dies 12 i 13 de juliol, d´una prova del Campionat d´Espanya de RC categoria 1/6tt, on es preveu que participin aproximadament 50 pilots.

I, el proper més d´octubre acollirà també una prova del Campionat de Catalunya 1/8tt on participen més de 70 pilots.


VI Festa De Santa Anna De Montagut.

23/07/2008

26 i 27 de juliol de 2008.

 El proper cap de setmana tindrà lloc la tradicional festa de Santa Anna de Montagut.

Alcarràs va recuperar fa 6 anys la festa de Santa Anna a la partida de Montagut, una festa que aquest 2008 tindrà lloc els propers dies 26 i 27 de juliol.

Com tots els anys, el dissabte a partir de les 22h tindrà lloc la revetlla amb sopar i ball i el diumenge 27 la missa major i un vermut popular a partir de les 12h.

En la Festa, organitzada per l´Associació Remember Company i l´Ajuntament de la vila hi participaran més de 200 persones.

 


T´Agradaria Ser Monitor?

14/10/2008

L´Agrupament Escolta Lo Mòtit t´espera!

 Si tens 16 anys o més i ganes de divertir-te amb els nens i nenes del poble, fer sortides, conèxier altres joves de tota Catalunya... no t´ho pensis, pots apuntar-te:

-Centre Cultural Municipal Lo Casino.

-aelomotit@escoltes.org

-O envia un missatge al telèfon mòbil 659 854 986

L´Agrupament Escolta Lo Motit t´espera!

 


V Trobada De Motards D´Alcarràs.

21/10/2008

25 i 26 d´octubre de 2008.

 Cap de setmana per als apasionats al món de la moto a Alcarràs, amb la 5a edició de la MOTOBOIRADA. <br>

Activitats:

 

Dissabte, 25 d´octubre

Nit de festa.

Hora: 23h.

Lloc: Pl. del mercat.

 

Diumenge, 26 d´octubre

Motoboirada 2008, amb esmorzar per a tots els assistents, ruta i sorteig de productes per a la moto.

Hora: 9h inici amb l´esmorzar.

Lloc: Pl. del mercat.

 


Alcarràs Amb La Marató De Tv3 2008

10/12/2008

Alcarràs col.laborarà amb la Marató de TV3

 Com tots els anys, Alcarràs col.laborarà amb la Marató de TV3 amb diferents activitats durant el proper cap de setmana.

Dissabte 13 a partir de les 16h i a la Seu de la Penya Barcelonista d´Alcarràs tots els nens i nenes de poble podran participar de les activitats de l´Agrupament Escolta Lo Mòtit. A més, amb aquesta jornada Lo Mòtit celebrarà el seu Xè aniversari.

A més, durant el mateix dissabte 13 i també el diumenge 14 i com tots els anys el Patronat Municipal d´Esports organitza diferents activitats al pavelló poliesportiu, a les pistes polivalents i al camp de futbol, amb exhibicions de diferents esports, sortejos i dues jornades d´oci i solidaritat a Alcarràs.

 


Viu Les Festes De Nadal a Alcarràs.

19/12/2008

Durant tres setmanes.

 Alcarràs ho té tot apunt per a les festes nadalenques, que arranquen el divendres 19 de desembre amb l´encesa de la il.luminació nadalenca dels carrers de la vila.

Durant tres setmanes a Alcarràs podreu disfrutar de:

- L´arribada del Pare Noel.

- La Gran Festa de Cap d´Any al Centre Cultural Municipal Lo Casino.

- L´arribada de Ses Majestats els Reis d´Orient, i no oblideu abans d´entregar les vostres cartes al Camarleng.

BON NADAL I MILLOR ANY 2009!.

 


Els Centres Escolars D´Alcarràs Tanquen El Trimestre Amb Festes De Nadal.

19/12/2008

Els més petits, han cagat el tronc.

 Els diferents centres escolars de la vila han clausurat les classes del primer trimestre amb festes per a nens i pares.

Els més petits, els alumnes de l´Escola Bressol Municipal, han cagat el tronc per començar a viure la màgia de les festes de nadalenques.

 


Nou C.E.I.P Parc De Saladar D´Alcarràs.

07/01/2009

Entra en funcionament el nou C.E.I.P. Parc del Saladar d´Alcarràs.
Peu d'imatge

 Amb la represa de les classes, el dijous 8 de gener de 2009 entra en funcionament el nou C.E.I.P. Parc del Saladar d´Alcarràs.

Un cop acabades les obres de la primera fase del nou centre escolar d´Alcarràs, els alumnes des de P-3 fins a primària iniciaran el segon trimestre d´aquest curs al nou centre.

Paral.lelament, l´Ajuntament ha dut a terme les obres d´urbanització dels voltants del centre, unes obres que van iniciar la seva última fase; obres d´asfaltat, el passat 22 de desembre i que ja estan finalitzades per garantir la màxima comoditat d´accés de tots els usuaris del nou centre escolar.


Plaça Major De La Vila.

14/01/2009

Iniciades les obres de la segona fase.
Continuen les obres.

 A partir del 12 de gener s´han iniciat les obres de la segona fase de la Plaça Major d´Alcarràs.

Un cop acabada la tasca de construcció dels murs de contenció i la fonamentació, s´inicien les obres de cobriment amb la construcció de la llosa estructural de la plaça.

Amb aquesta nova fase es continuen les obres que donaran lloc a la nova plaça major d´Alcarràs, d´acord amb el projecte que preveu conservar les troballes arqueològiques trobades a la zona, i que acabaran amb una darrera fase que preveu les obres d´urbanització.


Festa Major D´Hivern D´Alcarràs 2009.

15/01/2009

Actes per a tots els públics

 El divendres 16 de gener s´inicien els actes de la Festa Major d´Hivern d´Alcarràs, uns dies de festa i actes per a tots els públics fins al proper dimarts, dia 20.

Com tots els anys el tret de sortida el dóna la tradicional "Festa del Porc", el divendres 16 a la tarda a partir de les 19h a les escoles de Baix.

Durant els quatre dies es podrà disfrutar de la tradició i de la festa per a tots els públics, i també amb concerts per als més joves el divendres amb l´actuació de Pezkillando, Whiskyn´s i Rauxa i el dissabte a la nit amb el grup de Noche.

Teniu tota la informació de tots els actes en el programa de la Festa que podreu trobar en tots els comerços i serveis de la vila.

 


Noves Piscines I Pista Poliesportiva A Alcarràs.

04/03/2009

A la zona del Saladar.

 Alcarràs ha obtingut el finançament dels projectes del Fons Estatal d´Inversió Local. <br>

El primer d´aquests projectes és una piscina descoberta, a la zona d´expansió de la vila; la zona del Saladar, a prop del nou centre escolar que va entrar en funcionament el passat mes de gener. Les obres inclouen una piscina familiar, una zona enjardinada, vestidors i un espai per al bar. <br>

En segon lloc, l´estructura de coberta per a una pista poliesportiva municipal. Alcarràs compta en l´actualitat amb una zona poliesportiva, al costat de les noves pistes de tennis. Es pretén ampliar aquesta zona per a què tingui una extensió de 1250m2 i cobrir-la per a què sigui una zona esportiva per a tot l´any i a més un espai polivalent per a fires, festes i actes culturals. <br>

Amb aquestes dues obres es podrà complementar i ampliar la xarxa d´infraestructures de les que disposa la vila i oferir espais per a tots tipus d´activitats a Alcarràs.

 


Alcarràs Amb El Dia De La Dona Treballadora.

04/03/2009

Dissabte, 7 de març de 2009.

 Com tots els anys, l´Ajuntament d´Alcarràs organitza actes en motiu del Dia Internacional de la Dona.

Per aquest 2009, el proper dissabte 7 de març, al Centre Cultural Municipal Lo Casino i a partir de les 17,30h totes les dones podran disfrutar d´una desfilada de moda exclusiva. Amb la col.laboració dels comerços; Marga Estil Íntim, Modes Badia, Modes Núria, Novetats Moliner, Tot pel Nadó i Flors Deli es podrà conèixer la nova col.lecció primavera-estiu i de la mà de models de la vila.

En acabar es farà un pica-pica per a totes les assistents preparat per l´Associació de Mestresses de Casa.

Com tots els any s´espera la participació de moltes alcarrassines.

 


Teatre a Lo Casino.

17/03/2009

"DOBLE CONTRA SENZILL"

 Representació de l'obra “DOBLE CONTRA SENZILL” basada en textos de Maria Barbal.

Dia: Dissabte, 21 de març.

Hora: 22h.

Lloc: Centre Cultural Municipal Lo Casino.

Entrades a la venda al Centre Cultural Municipal La Casino de 10 a 14h i de 17 a 20h.

Preu: 12.-€

 


Ong Col.Lectiu De Suport A Angel Olaran A Alcarràs.

25/03/2009

Important tasca d’Angel Olaran a Etiòpia.

 A partir de la col·laboració amb l’Ajuntament de la vila, l’ONG Col·lectiu de Suport a Angel Olaran s’està donant a conèixer aquests dies a Alcarràs.

L’ONG està donant a conèixer la important tasca d’Angel Olaran a Etiòpia a través d’una exposició; “Etiòpia amb ulls propis” que es pot visitar al Centre Cultural Municipal Lo Casino fins al proper divendres 27 de març. I, amb una xerrada presentació del llibre “Angeles de Wukro” que tindrà lloc el proper divendres a partir de les 21h també al Centre Cultural Municipal Lo Casino.

 


Setmana Cultural 2009.

20/04/2009

Des del dilluns 20 d’abril i fins al proper divendres 24.

 Des del dilluns 20 d’abril i fins al proper divendres 24, Alcarràs viurà la setmana cultural amb diferents actes:

• Dilluns, 20 a partir de les 20,30h al Centre Cultural Municipal Lo Casino, inauguració de l’exposició “TRAJECTÒRIA” de la pintora local Montse Matges.

• Dimecres, 22 a partir de les 21h al Centre Cultural Municipal Lo Casino, 1a NIT LITERÀRIA: RECITAL DE PARAULES, amb la col•laboració de les entitats de la vila; Bao-Bap, Remember Company, Associació Amics del Cavall, Associació de Mestresses de Casa, A.E. Lo Mòtit, ADAS, ARA i AGAS, lectura de textos i poemes amb música, actuació de la Coral l’Alzina i ballada de sardanes amb la col•laboració del Grup de Sardanistes d’Alcarràs.

• Dijous, 23 DIADA DE SANT JORDI  durant tot el dia a la Biblioteca Pública Joaquim Montoy, i espectacle per als mes petits a partir de les 18h.

• Divendres 24 a partir de les 20h al Centre Cultural Municipal Lo Casino ACTE DE LLIURAMENT DE LES DIFERENTS CATEGORIES DEL CONCURS LITERARI D’ALCARRÀS, amb l’actuació del grup de jazz Ignasi Gonzalez Quartet.

Durant tota la setmana es podran visitar les següents exposicions al Centre Cultural Municipal Lo Casino:

Exposició de retrats i natura morta de la pintora Grazyna Szymkowiak (llotja del 1r pis).

Exposició “Trajectòria” de la pintora local Montse Matges Beltran (llotja del 1r pis).

Exposició sobre la campanya de sensibilització comunitària en salut mental a la comarca del Segrià (vestíbul, planta baixa)

 


OBSERVEM EL CEL: 18 juliol 21:30 Plaça del Mercat, inscripcions a Lo Casino fins 16 juliol

09/07/2015

OBSERVEM EL CEL - 

Dissabte, 18 de juliol sortida amb cotxes particulars per anar a veure el cel amb aparells d'astronomiaal Pantà de la Mina. L'observació estarà guiada per astrònoms. Inscripcions i més informació a Lo Casino fins el 16 de juliol.

Es sortirà des de la Plaça del Mercat, 21:30h.


Noves convocatòries de subvencions

05/03/2014

 

-Subvencions per a la modernització de les llibreries (Convocatòria)
El termini de presentació de sol·licituds és del 18 de març al 15 de maig de 2014, ambdós inclosos.
Més informació

 

-Subvencions del Departament de Benestar Social i Família per a entitats en l'exercici 2014 (Convocatòria)
El termini de presentació del formulari de sol·licitud i de la documentació que l'acompanya és de 20 dies naturals a comptar de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
Més informació

 

-Subvencions a empreses per a la participació en fires i salons d’àmbit internacional, per a l'any 2014  (Convocatòria)
El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 14 de març de 2014.
Més informació

 

-Premis LO: Premis als millors projectes empresarials 2014
El termini de presentació de sol·licituds serà des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOP fins al 11 d’abril de 2014.
Més informació

 

Aquest es un extracte del Butlletí de Subvencions de l'Ajuntament d'Alcarràs, al que us podeu inscriure per rebre periòdicament en un correu electrònic personalitzat, tots els ajuts i subvencions disponibles a la nostra Vila.
Per tal d’inscriure-us al Butlletí accediu aquí i fent clic a "Alta nova" ompliu el formulari, personalitzant les vostres preferències.

Accés al Butlletí de Subvencions de l'Ajuntament d'Alcarràs


Bany Nocturn a les piscines, per aquest divendres

01/08/2012

Amb d´altres activitats festives i dissabte, una nova edició de les Nits a la Fresca
Cartell

 L´equip de govern de l´Ajuntament d´Alcarràs ha organitzat per aquest divendres, a partir de les 21.00 hores, un Bany Nocturn a les piscines d´Alcarràs, que comptarà amb d´altres activitats, com un ´toro mecànic´ o ball amb música. 

Podeu consultar el cartell aquí.

Per una altra banda, el dissabte 4 d’agost, l’actor Nando Massaneda oferirà l’espectacle de monòlegs ‘Sensacions Profundes’, a l’encreuament del carrer Joan Maragall amb Duc de Solferí.

 

 


Alcarràs celebra la primera pedra de la planta de reciclatge d’olis pionera a Europa

05/07/2012

Crearà 40 llocs de treball directes i suposarà una inversió de 4,5 milions d´euros
 

 L’Ajuntament d’Alcarràs celebra avui la posada de la primera pedra de la planta de valorització d’olis vegetals que s’ubicarà a la parcel·la 2 del polígon del ‘Tossalet Roig’. El projecte, impulsat per l’Associació Humanitària de Discapacitats de Catalunya (ASCAT), una entitat sense ànim de lucre que té com objectiu la integració sociolaboral de persones amb algun tipus de discapacitat, preveu donar feina a 40 persones de manera directa. A més a més, aquest projecte, que transformarà l’oli per convertir-lo en biodièsel i també per aplicacions en el camp de la cosmètica, comptarà amb una xarxa de 500 llocs de treball distribuïts per tot Catalunya i dedicats a la recollida d’olis vegetals en domicilis, restaurants, comerços, etcètera. 

La planta, de 1.800 metres quadrats, preveu construir-se en un període vuit a dotze mesos i la inversió total és de 4,5  milions d’euros. Amb aquest projecte es  contribueix a millorar la sostenibilitat de l’entorn, ja que els olis vegetals acostumen a anar a la xarxa de clavegueram amb tot el risc mediambiental que això comporta.  Aquesta planta serà pionera perquè la totalitat dels 40 llocs de treball que crearà els ocuparan persones amb algun tipus de discapacitat, perquè aprofitarà tots i cadascun dels elements dels olis vegetals per crear nous productes, principalment biodièsel però també abonaments agrícoles o pinso per piscifactories i perquè el biodièsel que produirà serà 100% pur. El cost de la construcció de la planta (4,5 milions d´euros) l´han finançat empreses privades. Els responsables d’Ascat ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament d’Alcarràs per iniciar els contactes amb els futurs treballadors que captaran a través de la borsa de treball municipal. 

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha celebrat que un projecte ‘pioner a Europa i que resolt no solament un problema mediambiental, sinó que també contribueix a una faceta social donant sortida a persones amb algun tipus de discapacitat, s’instal•li a Alcarràs’. Miquel Serra, que ha presidit la col•locació de la primera pedra, conjuntament amb el secretari general i presidenta d’Ascat, Manuel Luque i Desiré Luque, respectivament, ha posat Alcarràs com exemple de ‘pool’ d’atracció de projectes empresarials que busquin sòl industrial proper a la capital i ben connectat. En aquest sentit, l’alcalde Miquel Serra ha recordat que Alcarràs disposa de 151.438 metres quadrats de sòl industrial disponible entre els seus 4 polígons. “La posició estratègica d’Alcarràs i la disponibilitat de sòl preparat ens serveix per seguir apostant per l’atracció de noves empreses de sectors emergents, com el mediambiental i el de l’agroalimentació, molt lligat a la nostra vila, la que disposa del cens agrícola i ramader més alta de Catalunya’, ha sentenciat Miquel Serra.

A l’acte també han assistit el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré; la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, i el director dels serveis de Benestar i Família a Lleida, Joan R. Saura.

 

 


Festa d’obertura de la zona d’esbarjo per a la gent gran de les antigues piscines

02/07/2012

També queda oberta la plaça amb jocs infantils i els seus voltants 

Galeria de fotografies

 Alcarràs va celebrar ahir la festa d’obertura de la zona d’esbarjo per a la gent gran de les antigues piscines i voltants, amb una plaça amb jocs infantils. L’estrena va comptar amb una tirada de bitlles, per part de la gent gran del municipi, i també amb música i ball. L’àrea de les antigues piscines ha estat recuperada a través de la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alcarràs amb l’objectiu de sumar un espai verd més i dotar-la d’un espai per a la gent gran d’Alcarràs que estarà dotat amb diversos serveis: 

1. Una zona per a jugar a les bitlles 2. Una pista de petanca 3. Un espai lúdic i de salut per a fer exercicis 4. Fonts ornamentals i per a beure aigua 5. Un servei de cafeteria 6. Uns lavabos i vestidors 7. Bancs i taules amb jocs familiars

L’espai de les antigues piscines s’inaugurarà oficialment el proper 11 de Setembre, coincidint amb la Diada Nacional, però l’Equip de Govern ha volgut obrir-lo ja al públic, coincidint amb l’inici d’aquest estiu, perquè la ciutadania pugui gaudir-ne quan abans millor. A més a més, es tracta d’una àrea amb molta ombra gràcies als seus arbres. L’equip de govern ha tret a concurs públic la gestió de la cafeteria, la seguretat i la neteja d’aquesta zona d’esbarjo.

 


L’equip de Govern obre al públic la zona d’esbarjo per a la gent gran i la plaça amb jocs infantils

28/06/2012

Aquest dissabte a les 20.00 hores, festa d´obertura amb bitlles, petanca i música

Díptic

 L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs obrirà al públic la zona d’esbarjo de les antigues piscines i la plaça adjacent el proper dissabte amb una festa participativa per als veïns i veïnes del municipi. L’àrea de les antigues piscines ha estat recuperada a través de la regidoria d’Urbanisme amb l’objectiu de sumar un espai verd més i dotar-la d’un espai per a la gent gran d’Alcarràs que estarà dotat amb diversos serveis: 

1. Una zona per a jugar a les bitlles 2. Una pista de petanca 3. Un espai lúdic i de salut per a fer exercicis 4. Fonts ornamentals i per a beure aigua 5. Un servei de cafeteria 6. Uns lavabos i vestidors 7. Bancs i taules amb jocs familiars

L’espai de les antigues piscines s’inaugurarà oficialment el proper 11 de Setembre, coincidint amb la Diada Nacional, però l’Equip de Govern ha volgut obrir-lo ja al públic, coincidint amb l’inici d’aquest estiu, perquè la ciutadania pugui gaudir-ne quan abans millor. A més a més, es tracta d’una àrea amb molta ombra gràcies als seus arbres. L’equip de govern ha tret a concurs públic la gestió de la cafeteria, la seguretat i la neteja d’aquesta zona d’esbarjo.
L’acte d’obertura serà a les 20.00 hores del proper dissabte i comptarà amb diversos entreteniments per al públic. També coincidirà amb l’estrena dels jocs infantils que s’han instal•lat a la plaça adjacent (antic Parc Anglès).

 

 


L´equip de govern millora la plaça del Quelet amb un nou asfaltatge

26/06/2012

També ordenarà els aparcaments de la zona
Peu d'imatge

 L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs ha executat algunes millores a la plaça del Quelet, un espai cèntric de la vila, per tal de millorar-ne la seva imatge, ordenar-hi la vialitat i fer-la més segura per als vianants, ja que l’anterior paviment provocava algunes caigudes. Els treballs han consistit en un nou asfaltatge, que es va efectuar durant la tarda d’ahir a càrrec de l’empresa Arnó i que forma part d’un paquet d’actuacions per millorar el paviment a diferents punts del municipi on aquest es trobava deteriorat. A més a més, l’equip de govern preveu ordenar les places d’aparcament que hi havia fins el moment i les situarà en un racó, per a donar així més visibilitat a la plaça i dotar-la de més espai per als vianants.

 

 


Cloenda de temporada de Futbol Sala, amb més projecte esportiu per a la vinent

20/06/2012

Hi hauran noves categories i se´n reforçaran algunes d´actuals, com la de futbol sala femení

 Galeria de Fotografies

 El diumenge passat i durant tot el matí el Club Futbol Sala d´Alcarràs va celebrar la cloenda de final de temporada, a la qual hi van assistir unes 140 persones. Va ser una ´festa´ del Club, que va incloure reconeixements a tecnics i jugadors per la seva tasca de treball i de promoció de l´esport. Els representants del Club han valorat molt positivament la temporada i l´han qualificat com la millor de la història pel que fa a la tasca esportiva. Per la temporada vinent, ja han confirat la continuïtat el 70% dels jugadors i s´ampliarà les categories del Club amb un pre-benjamí, un nou cadet i un segon juvenil. A més a més, es reforçarà l´equip femení i l´objectiu serà mantenir i consolidar l´equip sènior a la categoria Territorial Catalana.

 

 


Més actuacions contra les irregularitats en el lloguer de pisos

19/06/2012

L’equip de Govern d’Alcarràs obre un expedient sancionador contra un API 

 L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcarràs, a través dels seus serveis jurídics ha iniciat un expedient sancionador contra un agent immobiliari per cometre possibles irregularitats en el lloguer de pisos. Amb aquesta nova mesura l’equip de govern segueix amb el seu objectiu d’actuar contra aquelles promotores que lloguen pisos per sota dels preus de mercat, ja no operen enlloc, consten com a desconegudes en el seu domicili, estan demandades judicialment i no satisfan les quotes de la comunitat, l’IBI, la taxa d’escombraries, etcètera. 

En aquest sentit, i segons la informació aportada pels arrendataris afectats, el promotor expedientat no va no els va informar de cap de les anteriors circumstàncies, malgrat tenir l’obligació legal de fer-ho. Els contractes de lloguer d’aquesta promoció s’han fet fins i tot amb opció de compra, tot i que aquest dret difícilment podrà ser exercit pels llogaters, els quals, hauran de tractar ben aviat amb un nou propietari de l’habitatge, una entitat bancària. En aquest sentit, l’Ajuntament vol fer costat als afectats, ja que creu que han estat víctimes d’un abús i per això actua contra aquest tipus d’anomalies. Aquest expedient sancionador se suma a la denuncia que l’equip de govern va fer davant fiscalia a finals de 2011 d’un altre promotor, ja que es va detectar que llogava pisos a preus molt per sota de mercat, però els diners d’aquests lloguers no anaven als comptes de la promotora titular, els quals estan embargats, sinó a un destí desconegut. Altres actuacions

Cal recordar que l’actual equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcarràs, a través de la regidoria d’Urbanisme, ja fa mesos que ha endegat diverses actuacions per evitar que promocions de pisos que han quedat abandonades o a mig fer arran de la crisi immobiliària es converteixin en un risc per a la seguretat dels veïns. En aquest sentit, ha requerit als seus titulars i les promotores que tapiïn les obres inacabades per evitar que siguin ocupades o víctimes d’actes vandàlics. Així mateix, des de fa mesos també s’està demanant als propietaris de grues d’obra en desús que les retirin per qüestions de seguretat i estètica visual. 

 

 


L’equip de govern d’Alcarràs aconseguirà ingressos alternatius gràcies al lloguer de finques

14/06/2012

Terrenys agrícoles que molts estaven en desús i els destinataris dels quals seran empreses i pagesos de la vila 

Peu d'imatge

 Dins l’objectiu de trobar noves fórmules d’ingressos per a l’Ajuntament, l’equip de govern d’Alcarràs està duent a terme una important tasca de recuperar finques agrícoles en desús per donar-les en lloguer a empreses o pagesos de la zona. 

En aquest sentit, i a través de la Regidoria d’Agricultura i Ramaderia, l’equip de govern acaba de tancar el lloguer d’una finca de 32 hectàrees a una empresa de farratges de la vila ‘Farcat’. En aquests terrenys, situats al costat del poble, fins ara no s’hi feia res a nivell de conreus, per la qual cosa no donaven cap rendiment al municipi.
Amb l’operació s’aconseguirà un ingrés anual de 20.000 euros. A aquests ingressos alternatius cal sumar-hi, de moment, els 157.000 euros provinents de la venda de les 52 hectàrees de terrenys comunals a un total de 35 pagesos ‘precaristes’. “Es tracta d’una alternativa per obtenir un finançament alternatiu que surt del patrimoni de l’Ajuntament per fer front a la caiguda d’ingressos tant propis com externs”, ha assenyalat l’alcalde del municipi Miquel Serra. A més a més, amb aquests diners obtinguts, l’equip de govern preveu destinar-los, principalment, a les polítiques de promoció econòmica del municipi, com per exemple, la reparació i asfaltatge de camins o millora de recursos per a l’agricultura i ramaderia.

 

 


L´Ajuntament felicita la iniciativa d´un flequer que vendrà pa de pagès català amb distintiu IGP

14/06/2012

L´alcalde anima als alcarrassins i alcarrassines a comprar productes de qualitat i del poble, com aquests

 

 El forn artesanal i pastisseria d’Alcarràs ‘Artur Gòdia’ vendrà a partir de demà divendres pa de pagès català amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP), convertint-se així en un dels 174 forns catalans que comercialitzaran aquest producte. El forner Artur Gòdia ha remarcat l’alta qualitat d’aquest pa i els seus molts beneficis nutritius, gràcies al seu procés d’elaboració artesanal i a la matèria primera utilitzada. 

El reglament de la IGP ‘Pa de Pagès Català’ estableix un tipus de farina determinada per amassar el pa i exigeix als forners que donin forma a cada peça de manera manual, que es cogui en un forn amb solera de pedra refractària i que, com a mínim tingui un temps de fermentació de tres hores.

El valor afegit d’aquest establiment d’Alcarràs recau en el fet que el seu forn de solera és de 1951 i des d’aquest any ha funcionat sempre diàriament, sense pausa, excepte els descansos dominicals del flequer artesà. L’alcalde de la localitat, Miquel Serra, ha volgut visitar avui aquest forn i l’ha posat com a exemple d’emprenedoria i generador de riquesa i valor per aquesta localitat. “L’Ajuntament vol estar amb aquest tipus d’iniciatives que posen a la llum la qualitat dels productes que el nostre teixit empresarial fa’, ha assenyalat. A més a més, ha animat els alcarrassins i alcarrassines que comprin qualitat apostant pels productes de proximitat, ja que així generen riquesa a la vila i ajuden els empresaris locals.

 

 


Arriba a la Biblioteca d´Alcarràs el lot de 200 llibres del premi ´Maria Moliner´

08/06/2012

Pel projecte de dinamització lectora “Club de Lectura Fàcil”. 
 

 La Biblioteca Joaquim Montoy ha estat una de les biblioteques premiades, amb un lot de 200 llibres pel projecte de dinamització lectora “Club de Lectura Fàcil”. La campanya d’animació a la lectura Maria Moliner va dirigida a municipis menors de 50.000 habitants i té per finalitat premiar els millors projectes o activitats de promoció de la lectura a les biblioteques. Les poblacions premiades de la província de Lleida han estat Alcarràs i Alguaire. Aquest guardó és fruit de la col·laboració del Ministeri de Cultura amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i, des de l’any 2002, amb la col·laboració de la Fundació Coca-Cola Espanya. El "Club de Lectura Fàcil" és una iniciativa que es programa durant tot l´any amb l´objectiu d´apropar la lectura a aquelles persones que tenen dificultats de comprensió lectora, a més a més d´accessibilitat a la lectura.

 

 

 


Acord per a la continuïtat de l’Escola de Futbol del Baix Segrià

06/06/2012

Alcarràs, Torres de Segre, Sudanell, Soses i Aitona
Logotip de l'EFBS

 Els cinc Ajuntaments que integren l’Escola de Futbol del Baix Segrià (Alcarràs, Torres de Segre, Sudanell, Soses i Aitona) van arribar ahir a un acord per a la continuïtat d’aquesta escola, refermant així la viabilitat del projecte. L’acord permet seguir apostant una temporada més per a un projecte que té un objectiu molt clar i plenament vàlid en els temps actuals: la formació en el futbol i en l’esport en general des de l’esport base. L’Ajuntament d’Alcarràs, a través de la seva regidoria d’Esports, vol mostrar la seva satisfacció per a la plena viabilitat de l’EFBS, que durant les darreres temporades ha acollit la participació activa en els diferents equips de futbol de més de dos-cents nens.

 

 


Tres-cents joves esportistes participen en la cloenda dels cursos del Patronat Municipal d’Esports

03/06/2012

El Patronat Municipal d’Esports ha valorat molt positivament el resultat dels diferents cursos.
 

 La zona esportiva d’Alcarràs va ser l’escenari el passat dissabte de la cloenda dels diferents cursos de promoció esportiva del Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament d’Alcarràs. A la jornada hi van participar uns 300 joves esportistes, que van fer la desmotració davant del públic assistent de les seves corresponents especialitats (patinatge, futbol sala, tennis, iniciació a la hípica, funky, taekwondo, gimnàstica artística, nambudo, bàsquet, escalada…). El Patronat Municipal d’Esports ha valorat molt positivament el resultat dels diferents cursos, tant pel que fa a la participación, com a l’aprenentatge dels joves.

 

 


El propier 16 de juny obriran les piscines municipals

01/06/2012

S´ha ampliat la terrassa, la zona d´ombra i s´han plantat més arbres

 L´Ajuntament d´Alcarràs obrirà a partir del 16 de juny les piscines municipals de la vila, inaugurant així la temporada d´estiu d´aquest equipament. Com a novetats d´enguany, l´equip de govern ha executat algunes millores en el recinte, com per exemple, l´ampliació de la terrassa del bar (que estarà obert fins les 12.00 de la nit); l´increment de les zones amb ombra; la plantació de més arbres i també millora de la gespa. 

D´aquesta manera, les piscines seran un ´refugi´ ideal per a resguardar-se de la calor de l´estiu.
En l´enllaç podeu consultar els diferents cursets de natació, així com els preus dels abonaments. També, si aneu a l´apartat d´activitats d´esports hi trobareu més informació.

 

 


Festa Major d’Alcarràs 2012

27/08/2012

El protagonisme, un any més per a la ciutadania i les ‘penyes’ i aquest any s’estrena un concurs de decoració de carrers que se suma al de balcons 

Programa de mà

 La Festa Major d’Alcarràs 2012, que començarà el proper dimecres 29 d’agost amb la proclamació de les pubilles i els hereus i la lectura del pregó, comptarà aquest any amb una quarantena d’actes festius per a tots els públics. L’equip de govern ha volgut donar un any més el protagonisme a la ciutadania i les ‘penyes’, per la qual cosa, moltes de les activitats s’organitzen amb la col•laboració del teixit associatiu de la vila. 


En l’edició d’aquest any cal destacar el 1er. Concurs de Decoració de Carrers, que se suma al ja existent de Balcons, a través del qual es vol donar una imatge festiva a tota la vila implicant la ciutadania, que són els seus protagonistes. Pel que fa als actes en el recinte de les ‘Penyes’ cal destacar la recuperació de ‘l’Entrepenyes’, un concurs preparat pels mateixos penyistes. També, per primer cop, tindrà lloc una cercavila i una gimcana per tots els racons del municipi els protagonistes de la qual seran els i les penyistes i que estarà animada per un grup de xaranga. Un any més tindrà lloc el dissabte la Festa de les Cassoles, amb la VI edició del concurs culinari ‘Lo Cullerot’.

Pel que fa a la cultura i tradició populars, no hi faltaran el Correfocs, les sardanes, l’esbart dansaire de l’Orfeó Reusenc i els focs d’artifici. També hi haurà música de tot tipus, des de ball d’orquestra, fins a concert d’homenatge a la gent gran (amb La Principal de La Bisbal, Montgrins, Rosaleda...), tot passant pels concerts pel jovent amb ‘Kayo Malayo’ i ‘Strombers’. I pels més petits, el parc aquàtic, els jocs d’aigua, la xocolatada i els grups d’animació infantil... A més a més, els actes festius es combinaran amb els diferents actes esportius, com partits de futbol, ‘pedalades’ per la vila, etcètera.

Per a la Festa Major d’enguany, es podrà visitar al Centre d’Interpretació de la Història i Cultura d’Alcarràs ‘El Fossar’ una mostra dels estris agrícoles cedits pel Sr. Claudio Gòdia, que han estat restaurats pels alumnes del 1r. Concurs de Restauració. I també tindrà lloc un concurs de fotografia sobre el patrimoni material i immaterial (la pròpia Festa Major).
La Regidoria de Festes ha destacat que la Festa Major d’enguany s’ha aconseguit fent ‘optimitzant’ al màxims els recursos i renegociant els preus amb els proveïdors. En aquest sentit, no ha estat necessari reduir cap dia de festa, ja que es tracta d’una Festa Major molt participativa, on molts dels actes els organitza l’Ajuntament conjuntament amb les associacions, de manera que el seu cost és mínim. A més a més, per als diferents premis que es donen en metàl•lic s’ha buscat el patrocini de firmes i empreses locals. 

 

 


Partits de futbol festius abans de les festes

28/08/2012

El Camp Municipal acull els partits de solters/es contra casats/des
Fotografia de grup.

El passat diumenge, 26 d'agost, es va celebrar al Camp de Futbol Municipal d'Alcarràs els partits de solteres contra casades i casats contra solters. Es tracta dels tradicionals partits previs a la Festa Major, amb un caire solidari, ja que a la mitja part es van sortejar un lot de productes els beneficis del qual ha anat destinat a l'Associació de Diabètics d'Alcarràs i el Baix Segrià. Els resultats van ser: Solteres, 6/Casades, 1; i Solters, 5/Casats, 1. La Regidoria i la Comissió de Festes volen agraïr la participació dels jugadors i jugadores, així com el 'fair play' demostrat. A més a més, els equips han volgut cedir les copes concedides al Patronat Municipal d'Esports, que les exposarà a la vitrina, juntament amb les fotografies.

 

Pots veure en aquest enllaç del facebook de l'ajuntament la galeria d'imatges.

 

 


Futbol amistós abans de festes

28/08/2012

El Camp de Futbol acull els partits de solters/es contra casats/des
Fotografia de grup.

 El passat diumenge, 26 d'agost, es va celebrar al Camp de Futbol Municipal d'Alcarràs els partits de solteres contra casades i casats contra solters. Es tracta dels tradicionals partits previs a la Festa Major, amb un caire solidari, ja que a la mitja part es van sortejar un lot de productes els beneficis del qual ha anat destinat a l'Associació de Diabètics d'Alcarràs i el Baix Segrià. Els resultats van ser: Solteres, 6/Casades, 1; i Solters, 5/Casats, 1. La Regidoria i la Comissió de Festes volen agraïr la participació dels jugadors i jugadores, així com el 'fair play' demostrat. A més a més, els equips han volgut cedir les copes concedides al Patronat Municipal d'Esports, que les exposarà a la vitrina, juntament amb les fotografies.

Pots veure en l'enllaç del facebook de l'Ajuntament la galeria d'imatges.

 

 


Inauguració d'exposició d'estris agrícoles

29/08/2012

El centre 'El Fossar' exposa estris del camp restaurats pels veïns i veïnes de la vila
Exposició d'estris agrícoles.

 El Centre d'Interpretació de la Història i Cultura d'Alcarràs acull des d'ahir una exposició d'estris agrícoles del segle XIX i XX que han estat restaurats per veïns i veïnes de la vila, en el marc d'un curs de restauració que s'ha organitzat durant l'any des de la Regidoria de Patrimoni Històric i la Cooperativa del Camp d'Alcarràs.

 

L'alcalde, Miquel Serra, la regidora de Patrimoni Històric, Marina Forcada, i el veí Clàudio Gòdia, el qual ha cedit els estris, van protagonitzar ahir per la nit la inauguració d'aquesta retrospectiva al passat dels alcarrassins i alcarrasines. La mostra es podrà visitar durant els dies de Festa Major, que s'allargaran fins dilluns vinent, entre les 11.00 i les 13.30 hores.

 

Es tracta d’un conjunt de peces molt nombrós, integrat per estris i aparells vinculats a l’agricultura i al món rural amb categoria d’antiguitats donat que gairebé tots es situen o bé dins la primera meitat del segle XX o bé el segle XIX. La col·lecció completa està formada per un total de 346 peces. Es poden contemplar estris de pesatge i medició, cistells i recipients, forques i estris propis de l'era, ensulfatadores, fanals i llums, trampes per animals, falç, aixades, pics, trills, màquines per a la collita, etcétera.

 

La Regidoria de Patrimoni Històric i la Cooperativa del Camp d'Alcarràs tornaran aquest setembre a impartir el curs per a continuar restaurant estris. Es tracta d'una solució a través de la qual s'ensenya a la ciutadania el valor d'aquests instruments, a més a més d'aprendre els secrets de la restauració. Així mateix, s'estalvia el cost que tindria restaurar professionalment tots aquests utensilis.

 

L'equip de govern d'Alcarràs vol impulsar amb aquesta col·lecció un museu d'estris agrícoles.

 

 

 


Lectura del pregó i proclamació de les pubilles i hereus

30/08/2012

Tret de sortida a la Festa Major d'Alcarràs
Lectura del pregó.

 La Plaça de l'Esglèsia es va omplir ahir de gom a gom per a seguir la lectura del pregó i la proclamació de les pubilles i els hereus. El Club de Futbol Alcarràs va ser l'encarregat aquest any de fer lectura del pregó de festes, a càrrec dels seus directius. També es va homenatjar els ex jugadors d'aquest club amb més de 60 anys d'història.

L'alcalde, Miquel Serra, va animar els alcarrassins i alcarrassines a desconnectar i gaudir de les festes amb civisme i responsabilitat.

Les festes majors d'Alcarràs finalitzaran el proper dilluns i compten amb gairebé una cinquantena d'actes.

Podeu veure algunes de les imatges de la lectura del pregó aquí.

 

 


Conveni entre l'Ajuntament i Interior per millorar la seguretat

02/09/2012

Alcarràs s'adhereix al Sistema d'Informació Policial i a la xarxa RESCAT
Signatura del conveni amb Interior.

 L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, i el conseller d’Interior, Felip Puig, han signat avui al Saló de Plens de la vila dos convenis de col•laboració de gran rellevància en matèria de seguretat pel municipi. Es tracta, per una banda, de l’adhesió de l’Ajuntament d’Alcarràs al Sistema d’Informació Policial (SIP), amb l’objectiu que la Policia Local pugui tenir accés a les dades de caràcter personal de determinats fitxers policials que són de titularitat del Departament d’Interior. La finalitat és que es puguin dur a terme consultes, diligències i altres tràmits en execució dels serveis policials propis. Per una altra banda, Miquel Serra i Felip Puig, que s’ha desplaçat a Alcarràs per la tarda, també han signat l’adhesió de la vila a la xarxa RESCAT, que es tracta del sistema de radiocomunicacions dels cossos operatius del departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya.

A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment en situacions d’emergència. Entre les característiques de la xarxa RESCAT destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d’emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives. Per una altra banda, el conseller Puig i l’alcalde han presentat oficialment el nou sergent de la Policia Local d’Alcarràs, amb el qual es vol actualitzar aquest cos a la realitat actual del municipi, que ha vist en els seus últims anys com s’ha duplicat en nombre d’habitants. Felip Puig i Miquel Serra han coincidit que en els darrers mesos els delictes globals a Alcarràs s’han reduït en un 8%. Això no obstant, s’ha notat un lleuger increment de petits furts i/o faltes. El màxim responsable d’Interior i l’alcalde, Miquel Serra, han destacat l’elevat grau de col•laboració i coordinació que hi ha entre les dues administracions per a continuar treballant per a millorar la seguretat a la vila i el seu terme municipal.

 

 

 


Consulta el programa de la Festa del Comerç

23/04/2013

Alcarràs tornar a ser un aparador a l'aire lliure del seu comerç
Imatge d'arxiu.

 Alcarràs tornarà a convertir-se el diumamb la festa del comerç a l'aire lliure.

Els comerços de la Vila sortiran al carrer per exposar els seus productes. A més a més, hi haurà molta activitat lúdica i festiva durant tot el dia.


Consulta el programa aquí

 

 

 


Actuacions de la Policia Local durant la Festa Major

04/09/2012

Els agents, amb col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, detenen tres persones acusades de furts i robatoris amb intimidació    
 

La Policia Local d’Alcarràs, en operacions conjuntes amb els Mossos d’Esquadra, ha practicat tres detencions durant la passada Festa Major d’aquesta localitat, dins l’operatiu especial activat amb motiu d’aquestes festes. La primera detenció es va produir el passat dimarts dia 28 d’agost, després que la Policia Local localitzés l’autor del furt d’una bicicleta ‘BTT’.

 

La matinada del passat dissabte, la Policial Local, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, va practicar dues detencions més –una d’elles d’una persona menor d’edat- acusades d’un robatori amb intimidació. En aquesta ocasió, els agents van aconseguir localitzar el material que s’havia sostret.

 

Finalment, també es va denunciar una persona acusada d’un atemptat contra l’autoritat, després que aquesta ferís de poca gravetat un agent que va acudir, alertat per un veí, en un domicili de la vila on s’estava produint una forta discussió. 

 

 

 


L'Ajuntament donarà continuïtat al Mercat Artesanal

28/04/2013

Bona acollida del mercat, malgrat la climatologia adversa
Mercat Artesanal.

El 1er Mercat Artesanal i Medieval celebrat a Alcarràs ha tancat avui les seves portes, amb bona acceptació entre el públic, malgrat la pluja que ha caigut durant tot el cap de setmana. Els alcarrassins i alcarrassines s’han anat apropant als carrers cèntrics, on hi havia exposades la vintena de parades amb productes artesanals i alimentaris. També hi ha hagut un bon nivell de vendes durant tot el cap de setmana.

La Regidoria de Patrimoni ha valorat positivament la primera edició, malgrat la pluja. En aquest sentit, ja pensa en una segona edició per donar continuïtat a aquest esdeveniment. La regidora de Patrimoni, Marina Forcada, ha explicat que fins i tot es plantegen ampliar aquest mercat, complementant-lo amb una mostra d’arts i oficis antics i obrint-lo a la participació de veïns de la Vila.

El 1er Mercat Artesanal ha comptat també amb jocs infantils, joglars i exhibicions de lluites de cavallers. A més a més, suposa un cost zero per l’Ajuntament, que el que fa és posar l’espai públic a disposició dels encarregats d’organitzar-lo.

 

 

 


Nova actuació conjunta de la Policia Local i els Mossos

06/09/2012

Interceptada una plantació de marihuana i es deté la persona que pressumptament la cultivava
Imatge de la plantació detectada.

 La Policia Local d'Alcarràs i els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts passat un veí de Lleida de 67 anys, que suposadament cultivava 240 plantes de marihuana amagades en un camp de gira-sols. Els fets van tenir lloc dilluns, quan una dotació policial que estava fent un patrullatge preventiu per la partida de Montagut d'Alcarràs, inclòs dins el Pla Operatiu Específic del Món rural, va detectar la plantació de marihuana amagada. Llavors es va obrir una investigació per esbrinar la identitat del responsable de la plantació i l'endemà es va concloure amb la detenció per un delicte contra la salut pública. Els agents van intervenir 240 plantes de marihuana, de les quals 180 estaven plantades dins d'un camp de gira-sols i 60 preparades pel procés d'assecatge, amagades darrera un magatzem propietat del detingut. El pes total de la marihuana intervinguda és de 200 quilograms. El detingut va quedar ahir dimecres en llibertat després de declarar a la comissaria amb la obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.

 Aquesta detenció és una mostra més de l'estreta col·laboració i coordinació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per fer front a la inseguretat i il·legalitats que es detecten tan al nucli urbà com al terme municipal d'Alcarràs.

 

 


Alcarràs organitza una 'marató' de donar sang

17/09/2012

Dissabte, dia 22, de les 10.00 a les 22.00 hores, al Centre Cultural 'lo Casino'
Cartell de la Donació de Sang.

 Alcarràs serà novament l'escenari d'un nou acte solidari amb la Marató de Sang

que tin

 


Inauguració de l'Espai Magalas

07/09/2012

Alcarràs inaugura aquest diumenge el parc de les antigues piscines
El nou Espai Magalas.

L’Ajuntament d’Alcarràs inaugurarà aquest diumenge oficialment l’espai lúdic i per a la gent gran ubicat a les antigues piscines. L’emplaçament es batejarà amb el nom de ‘Espai Magalas’, en reconeixement al municipi del Llenguadoc-Rosselló (França), agermanat amb Alcarràs. Per a l’ocasió, les principals autoritats d’aquest municipi, amb el seu alcalde al capdavant, estaran presents a l’acte del proper diumenge, a partir de les 12.00 hores.

L’actual equip de govern ha recuperat les antigues piscines que estaven en desús per convertir-les en un espai lúdic per a la gent gran, dotat de bar i cafeteria i d’unes pistes de petanca i bitlles. A començaments d’estiu es va obrir el parc, ja que les obres s’havien enllestit i també perquè els ciutadans poguessin gaudir de l’emplaçament durant l’estiu.

Les obres per recuperar aquest espai han tingut un cost de 30.000 euros.

 

 

 

 

 


Jocs de fusta a l'espai Magalas

09/09/2012

Actes previs a la inauguració de l'Espai Magalas
Jocs de Fusta Tradicionals.

 El nou Espai Magalas va acollir ahir dissabte diversos jocs de fusta gegants per a petits i grans a càrrec de 'Festa i Fusta', de manera que poden gaudir d'aquests jocs conjuntament.

Es tracta d'un dels actes previs a la inauguració del nou Espai Magalas, ubicat a les antigues piscines.

 

 Galeria d'imatges.

 


Alcarràs es prepara per a la Diada Nacional

07/09/2012

L'ofrena floral a Francesc Macià tindrà lloc a les 11.30 hores
Cartell de la Diada.

 Alcarràs ha preparat tot un seguit d'actes amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre. A les 11.00, a la Plaça de l'Església, s'iniciaran oficialment els actes per a la diada, on es recomana que tothom que pugui vingui amb els vestits tradicionals catalans.

Posteriorment, a les 11.30 hores, tindrà lloc l'ofrena floral al monument de Francesc Macià.

I posteriorment, a les 12.00 hores, hi haurà un espectacle per als més petits.

Podeu consultar clicant en el cartell de l'esquerra els diferentes horaris.

 

 


Inauguració del Parc Magalas

09/09/2012

Alcarràs i el municipi francès estrenyen encara més els seus lligams
L'alcalde d'Alcarràs, amb l'alcalde de Magalas, ahir a la inauguració.

L’Ajuntament d’Alcarràs ha inaugurat oficialment avui la nova zona de lleure familiar i per a la gent gran ubicada a les antigues piscines. El nou lloc ha estat batejat amb el nom de ‘Parc Magalas’, en reconeixement al municipi del Llenguadoc-Rosselló agermanat amb la localitat del Segrià. L’acte ha comptat amb la presència dels alcaldes d’Alcarràs i Magalas, Miquel Serra i Mr Charles Hey Réélu, respectivament. Aquest darrer, ha assegurat en el seu discurs d’inauguració, que els vincles entre les dues localitats estan més vius que mai, fins al punt que ha anunciat que els dos consistoris potenciaran l’intercanvi de joves estudiants perquè puguin aprendre els idiomes francès i català, a més a més de noves cultures. L’alcalde, Miquel Serra, ha destacat la rellevància d’aquest agermanament, que permetrà sumar noves oportunitats per als dos municipis.

El Parc Magalas serà una zona de lleure per a la gent gran i per a les famílies, que compta amb cafeteria, pistes de bitlles i petanca, bancs i taules amb jocs i aparells de gimnàstica i exercicis. La conversió de les antigues piscines, que estaven amb desús, amb aquest parc ha costat 30.000 euros. L’Espai Magalas compta també amb una campana que fa anys va regalar el poble de Magalas a Alcarràs.  

 Galeria d'imatges.

 


L'equip de govern rebaixarà el tipus impositiu de l'IBI el 2013

14/09/2012

També sol·licita formalment rebaixar els valors cadastrals
Imatge aèrea d'Alcarràs.

L’equip de govern d’Alcarràs continuarà el 2013 amb la rebaixa del tipus impositiu de l'IBI.

L’alcalde, Miquel Serra, ha assenyalat que la línia de l’actual equip de govern és molt clara: ‘Davant la situació econòmica, optem abans per reduir despeses que per continuar augmentant uns impostos que ja vam heretar molt elevats’. Precisament, les diferents mesures d’estalvi i reducció de despeses posades en marxa en aquest principi de mandat estant millorant la situació econòmica de l’Ajuntament, que a maig de 2011 tenia un deute de 9,3 milions d’euros heretat dels anteriors mandats. Abans de finalitzar aquest any, es presentarà els nous resultats financers que constaten aquest canvi negatiu.

Paral·lelament, l’alcalde ha confirmat que ja han sol·licitat formalment al Cadastre la revisió a la baixa dels valors cadastrals de l’any 2006 perquè no s’ajusten a la realitat del mercat actual. Miquel Serra ha recordat que és ara, aquest any, quan es pot –tal com diu la llei- revisar aquests valors. A més a més, l’equip de govern impulsarà una moció en el proper ple perquè tots els grups municipals se sumin a la petició de revisar aquests valors cadastrals que estan desfasats i que tenen unes conseqüències econòmiques negatives per als alcarrassins i alcarrassines.

Quadre comparatiu del tipus impositiu de l'IBI.
 


Activitats per a la Setmana de la Mobilitat

19/09/2012

Alcarràs prepara una caminada, una pedalada i la Marató de Sang
Peu d'imatge

 El proper cap de setmana, Alcarràs serà l'escenari de diversos actes de concienciació social i de solidaritat, emmarcats en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Així, el dissabte dia 22, a les 17.30, amb sortida i arribada al Casino, tindrà lloc una caminada saludable. El diumenge, amb sortida i arribada al Parc de Magalas, a les 9.30 hores, tindrà lloc una pedalada pel terme municipal. Els actes també continuaran en el següent cap de setmana amb una visita en llocs patrimonials d'Alcarràs, que ja es comunicarà.

A més a més, el dissabte, la vila d'Alcarràs serà l'escenari d'una 'Marató' de Donació Sang, amb diverses activitats paralel·les, que començarà a les 10.00 i finalitzarà a les 22.00 hores, a l'edifici del Casino.

 

 


Programa per a la 'Marató de Donació de Sang'

17/09/2012

El proper dissabte dia 22, de 10.00 a 22.00 hores, al Casino
Cartell de la Donació.

Alcarràs serà de nou l’escenari d’un nou acte solidari amb la ‘Marató’ de Donació de Sang, que tindrà lloc dissabte vinent, de les 10.00 a les 22.00 hores al Casino. Els alcarrassins i alcarrassines han demostrat en anteriors ocasions la seva implicació en aquest acte solidari, que és donar sang per aquells que ho necessiten. Dissabte vinent, durant dotze hores, cal que tothom que pugui participi en aquesta ‘Marató’.

La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D’ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col•laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment.
Posarem el màxim de facilitats per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

Comptem amb una gran implicació d’entitats, col•lectius i empreses del municipi, que volen contribuir en aquesta festa de la donació de sang.

 

Consulta el programa d'activitats

Díptic informatiu

 

 


Millora de l'antiga casa dels mestres per als locals d'entitats

20/09/2012

L'equip de govern vol convertir aquest edifici en un 'Casal' d'entitats
L'antiga 'casa dels mestres'.

 L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs vol convertir la coneguda com Antiga Casa dels Mestres, situada al costat del Centre d’Interpretació del Fossar, amb un Casal d’Entitats del municipi. El regidor d’Urbanisme, Agustí Cabasés, ha explicat que es tracta d’un edifici de diverses plantes que pot acollir unes 8 entitats de la vila –incloent-hi les que ja hi són- per tal que els membres d’aquestes disposin d’un local en condicions per dur a terme les seves activitats.

Actualment, l’edifici ja acull les seus del Futbol Sala i del Handbol d’Alcarràs, així com l’Associació de Mestresses de Casa. Precisament, aquests dies han finalitzat algunes obres de millora en el local d’aquesta darrera entitat, com pintar i arreglar la cuina i els serveis.
Alcarràs és un municipi que compta amb un nombrós nombre d’entitats locals, l’activitat de les quals és molt intensa i demostra l’elevat grau de participació veïnal en els diferents actes festius, esportius i culturals.  

 

 

 

 
Local de les 'Mestresses de Casa'.

 

 

 

 

 


Exposició al públic del cens electoral

09/10/2012

Donada la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya s'exposa al públic les llistes corresponents al Cens Electoral que restarà exposat al públic entre els dies 8 i 15 d'octubre. Aquí pots llegir l'edicte.


Campionat d'Espanya de Cotxes de Radio Control

26/09/2012

Amb la modalitat d'automodelisme gran escala de tot terreny i amb participants vinguts de tot Europa
Circuit 'El Saladar'

Alcarràs serà l'escenari durant aquest cap de setmana (28, 29 i 30) del Gran Premi d'EFRA d'Espanya d'automodelisme gran escala 'tot terreny', que tindrà lloc al Circuit 'El Saldar'. El campionat suposa el pre-europeu d'aquesta mateixa categoria, que tindrà lloc a les mateixes instal·lacions el mes de juliol de l'any vinent.

 

El Club Esportiu RC, conjuntament amb el Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament d'Alcarràs, organitzen aquest esdeveniment amb la vista posada al 2013. El circuit d'Alcarràs acollirà els millors pilots d'Europa d'aquesta modalitat. Fins el moment se n'han inscrit 44 i provenen de diferents països d'Europa (Holanda, França, Hongria, Croàcia...). 

 

Un al·licient afegit a aquesta cursa es que serà puntuable per al Campionat d'Espanya i es definirà qui serà el nou campió estatal. Sabrem si Àlex Bravo, pilot local pot revalidar el títol aconseguit l'any passat, i ser l'únic pilot estatal a tenir 3 campionats d'Espanya d'aquesta categoria.

Els horaris durant aquests dies seran:

 

-Divendres: Entrenaments Lliures de 10.00 fins a les 19.00h.

 

-Dissabte: Entrenaments cronometrats i classificatòries de 9.30 fins a les 18.30h.

 

-Diumenge: Sub-finals i final de 9.30 a les 13.30h.

 

 

 


Neteja de boscos per evitar incendis

24/09/2012

Els treballs estan subvencionats per la Generalitat de Catalunya   
Treballs de neteja de boscos.

 
L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs ha encarregat la neteja dels boscos i zones arbrades del terme municipal amb l’objectiu d’evitar incendis i millorar la gestió ambiental dels boscos. Aquests treballs estan subvencionats per la Generalitat de Catalunya després que aquesta administració autonòmica concedís el 100% de l’ajuda que l’equip de govern ha sol•licitat per aquest objectiu. Concretament, es destinaran 13.888 euros per aquests treballs i es portarà a terme la neteja d’un total de 10,6 hectàrees de boscos de la zona de Vallmanya que es troben en mal estat a causa de factors meteorològics (pluja, pedregades, gelades...) i d’altres.

El regidor de Camins, Jaume Bernis, ha explicat que la feina la porta a terme una empresa especialitzada i entre les accions previstes estan l’eliminació d’exemplars d’arbres morts, la poda i trituració de restes vegetals i la selecció de rebrots, etc.
Aquesta actuació se suma a d’altres mesures per millorar l’entorn rural, així com els camins del terme municipal d’Alcarràs. Cal recordar que l’actual equip de govern ha incrementat el pressupost pel manteniment dels camins rurals del terme dels 109.000 a 326.000 euros.

 

 


Èxit de la Marató de Donació de Sang

24/09/2012

S'aconsegueixen 190 donacions, una xifra molt positiva, segons el Banc de Sang
Imatge de les donacions al Casino.

Una vegada més Alcarràs ha demostrat amb escreix la seva solidaritat envers un esdeveniment tan necessari en els temps actuals com la Marató de Donació de Sang.

 

Segons el Banc de Sang i Teixits, durant el passat dissabte es van recollir 190 donacions d’alcarrassins i alcarrassines de totes les edats i van tenir lloc 25 oferiments de persones que s’afegiran breument al nombre de donants. Cal tenir present, segons el Banc de Sang, que es tracta d’una xifra molt similar a la de l’any passat, però superior a la de fa dos anys, quan es van assolir 167 donacions.

 

L’acte va comptar amb activitats paral·leles durant tot el dia, de les 10.00 fins a les 22.00 hores. A més a més, diverses entitats de la vila es van bolcar en aquest esdeveniment. Des de l’organització de la Marató es vol agrair enormement la solidaritat del poble alcarrassí.

 

Pots veure aquí la galeria d'imatges de la Marató.