Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Fires

Fira del Comerç i del Rebost

Fira del Comerç i del Rebost

La vila d’Alcarràs fa molts anys que celebra una activitat firal amb la finalitat de promocionar l’economia de la vila.

Atenent als potencials locals i actuant ja com a capital del Baix Segre, el municipi d’Alcarràs té una fira de característiques plenament econòmiques, aglutinant comerç, agricultura i ramaderia.

L’objectiu principal de la fira anual de Comerç i Rebost de tardor és impulsar  el comerç i dos dels més importants productes locals: fruita i carn.

Alcarràs és un municipi on l’economia agrícola i ramadera són els principals actius econòmics i creiem que vinculats a una Fira d’aquest tipus pot convertir-se en un referent potenciador de l’economia comercial de la Vila.

També, es vol potenciar la imatge del que tots coneixem com a ‘Rebost’, tant importanten la Catalunya rural, però que avui, en ple segle XXI torna a tenir importancia pel valor que té la conservació d’aliments de qualitat.

El ‘Rebost’ vol ser un aparador d’aquells que antigament hi havia a les cases de pagès i que tanta tradició han tingut a Alcarràs.

La Fira compta amb una zona delimitada per a les parades de comerç i serveis de la vila i una altra per al rebost.

En la zona de rebost no només trobem estands vinculats a la alimentació sinó que s’habilita una zona per dur a terme activitats relacionades com per exemple  tallers de confitura, exposicions de productes artesanals realitzats per les famílies de la vila, tastets idegustacions de productes d’Alcarràs, concurs de melmelades i confitures, showcooking a càrrec de prestigiosos cuiners, xerrades de professionals del sector, maridatge de vins,...

La Fira del Comerç i el Rebost ha estat premiada l'any 2015 amb els premis que concedeix el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya "Premi a la Innovació de Fires de Catalunya"

Aquest any celebrarem la XXVI edició de la Fira del Comerç i la VI edició del Rebost i serà el proper 22 d'octubre.