Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Festes

Festa Major d'Estiu

 

Lectura del pregóDurant cinc dies Alcarràs s'ompla d'activitats i festes per a tots els públics. Coincideix amb la celebració també de tot un ventall d'actes previs durant els anteriors caps de setmana, com els concursos de dibuix i pintura ràpida.


La Festa Major d'estiu d'Alcarràs també destaca per l'elevada participació veïnal, així com la implicació de les diferents 'penyes' que omplen el recinte habilitat per aquesta festa. Els balcons i des de l'any 2012, també els carrers, s'engalanen per a la Festa Major d'estiu, convertint la Vila en un 'nucli' d'atracció festiva.

 

Festa Major d'Hivern

Gegants d'Alcarràs.

 La Festa Major d'Hivern es celebra en honor a Sant Sebastià el dia 20 de gener, amb una durada de quatre dies que van abans o desprès depenen de com s'escaigui.

La Festa comença amb l'activitat que les Mestresses de casa inicien ja dos dies abans, quan es reuneixen per fer el mandongo per a tot el poble. El primer dia és fa la festa de la Matança del Porc i es reparteixen entrepans per a tothom.

 

Destaquen com a actes : El repartiment de la coca beneïda de Sant Sebastià, un cop finalitza la missa en honor al patró.

 

 

 

 

Festa de Santa Anna

Festa de Santa Anna.

 

Durant el darrer cap de setmana d'aquest mes de juliol Alcarràs celebra la seva Festa de Santa Anna, amb tot un seguit d'actes a la Casa de Montagut.

La festa comença el dissabte amb una pedalada fins l'ermita de Santa Anna. Posteriorment, se celebra un sopar a la fresca i ball davant la Casa de Montagut. Diiumenge és el torn per a la ceremònia religiosa i un vermut pels assistents. Els actes acostumen a comptar amb una àmplia col·laboració d'entitats de la vila, com l'Associació l'Aspardenya i l'Associació Amics del Cavall.

 

 

Diada dels Reis Mags

Els Reis Mags d'OrientEl dia 5 de gener de cada any es celebra la tradicional cavalcada de Reis.

Amb la col·laboració de la quinta que aquell mateix any ha complert els 19 anys, juntament amb la Regidoria de Cultura i alguns col·laboradors que deixen llurs magatzems a ses Majestats, per tal de guardar el regals. Així es prepara la Festa més esperada per als més petits. 
A més, el Camarlenc de Ses Majestats els Reis d'Orient s'apropa a la Vila per tal de recollir, personalment les cartes d'aquells que encara no l'han enviat, de manera que el dia 5 de gener cada nen pot recollir en la parada més propera el seu obsequi. Melcior, Gaspar i Baltasar volten per places i carrers d'Alcarràs repartint els obsequis que han demanat. 

 

Carnestoltes

Carnestoltes

 Per Carnestoltes la desfilada de colles i carrosses.

El dissabte de Carnestoltes, les colles i les entitats més animades es disfressen i surten a la rua que es convoca a primera hora de la tarda, en acabar hi ha coca i xocolata per atots els que van disfressats. 
Destaca de la Festa el concurs de disfresses que organitza la Comissió de Festes el mateix dissabte a la nit, on les colles poden exhibir les disfresses més atrevides, divertides i treballades.