Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Casa de Montagut

L'emprenta del patrimoni agrícola alcarrassí

 El que actualment coneixem com Montagut, va ser el terme de Montagut que pertanyia a l'Excel·lentíssim Cabildo de la Catedral de Lleida.De tot el terme de Montagut una part de la Finca es va vendre a l'organisme conegut com Institut Nacional de Colonització, arrel d'aquest fet es va colonitzar i es va parcel·lar i cedir una parcel·la a cadascuns dels colons que portaven anteriorment les terres. Un altra part es va vendre a una empresa particular de Lleida i la resta, aproximadament unes cinc hectàrees quedaren en mans dels Cabildos.

Casa de Montagut

L'any 2003, l'Ajuntament d'Alcarràs, per la importància històrica i de tradició, va adquirir la casa de Montagut i les terres que l'envolten A partir d'aquesta adquisició es va tirar endavant un important projecte de rehabilitació de l'entorn de Montagut, que s'ha inciat amb la reconstrucció de l'Ermita de Santa Anna. Aquestes obres s'han finalitzat l'any 2007.

Actualment, a la Casa de Montagut si porten a terme algunes activitats festives i tradicionals, com per exemple la Festa de Santa Anna, el mes de juliol amb motiu d'aquesta festivitat. Amb aquest tipus d'activitats, el municipi d'Alcarràs vol donar a conéixer aquest símbol del patrimoni alcarrassí.