Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Alcarràs convoca el concurs per triar el cartell de la Festa Major d’estiu d’enguany

L’ajuntament d’Alcarràs ha obert la convocatòria que permetrà triar el cartell de la Festa Major d’estiu d’enguany; la qual se celebrarà, com és costum, durant la darrera setmana d’agost i que haurà d’adaptar-se als requisits i mesures de seguretat sanitària i distanciament social als quals obliga la Covid-19. El concurs reserva per les millors obres presentades sis premis en tres categories (adults de més de 18 anys, joves de 12 a 17 anys i infants de fins a 11 anys) dotats amb diferents guardons.

15/06/2020

Alcarràs convoca el concurs per triar el cartell de la Festa Major d’estiu d’enguany
Convocatòria oberta

D’entre els diferents guardons, el més destacat es dota amb 300 euros i és el que es reserva per la persona responsable de l’obra guanyadora en categoria d’adults, la qual serà la imatge de la Festa Major d’estiu. A les categories d’infants i joves també es distingiran dues persones guardonades en cada cas i se reservaran premis de 75 euros pel primer classificat de cada categoria i, també guardons dotats igualment amb 75 euros per les persones autores de les obres distingides com a segona millor en cadascuna de les categories. A banda, pel millor cartell fet a mà en categoria d’adults, es reserva una menció especial del Jurat sense dotació econòmica.

 

Les persones que vulguin participar al certamen tenen temps per presentar les seves obres fins aquest 17 de juliol i els guanyadors es donaran a conèixer set dies després, el dia 24 d’aquell mes. Per fer-ho, s’ha programat un acte el 24 de juliol al Centre Cultural Municipal Lo Casino a les 20.30 h. Aquest acte, al qual només es convocarà a les persones guanyadores, es retransmetrà en directe al canal de YouTube de l’ajuntament d’Alcarràs.

 

Els originals que es vulguin presentar s’han de remetre per correu electrònic al mail festes@alcarràs.cat en format digital i, al correu, cal especificar el títol de l’obra, el nom i el cognom de la persona participant i el telèfon i el correu electrònic de contacte, el pes màxim de l'arxiu és de 25MB. En el cas de persones participants que estudiïn o treballin a Alcarràs, caldrà citar també el nom del centre d’ensenyament, l’empresa o la organització a la qual estan adscrits. Les obres que es presentin han de ser individuals, no haver estat mai divulgades, exposades o premiades en altres concursos i, per elaborar-los, es podrà utilitzar la tècnica que es consideri més adequada. Cal, però, afegir a totes les obres el text “Festa Major d’Estiu d’Alcarràs. Del 26 al 30 d’agost de 2020”. El jurat que haurà de triar els millors cartells estarà format per persones designades per la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament, el seu veredicte serà inapel·lable i es farà públic a través de la web municipal.

 

“Animem tothom a participar al concurs. Enguany, per facilitar tot plegat dins de l’actual context d’emergència sanitària, no acceptem cartells en format físic i caldrà emprar per fer les trameses només el correu electrònic. La Festa Major, ja ho van indicar, serà també diferent. L’evolució de la pandèmia permet alguns canvis pel que fa als usos de l’espai públic, però el que està clar és que ens hem de preparar per a una nova situació que es perllongarà durant un temps encara per concretar i dins de la qual les festes populars hauran de ser d’una altra manera. Cal arribar a consensos i compatibilitzar el legítim dret al lleure i el respecte per les nostres tradicions amb les exigències sanitàries de l’emergència en curs”, explica Gerard Companys, el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs.

 

Ampliem una setmana el termini de presentació del concurs de cartells.

Darrer dia: 24 de juliol de 2020 a les 23.59.

Els cartells guanyadors es donaran a conèixer el dia 28 de juliol a les 20.30h.