Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

L’Agència Catalana de Residus certifica el lideratge d’Alcarràs en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos

D’entre tots els municipis catalans d’entre 5.001 i 15.000 habitants, Alcarràs és la població que obté millors percentatges en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos lleures i també la que menys residus municipals genera i així s’ha reconegut aquesta setmana amb l’entrega per part de Josep Maria Tost, director de l’Agència Catalana de Residus, dels diplomes que ho certifiquen. El lliurament arriba després que aquest desembre el municipi fos distingit per la seva tasca pel seu compromís amb el medi ambient dins d’un acte telemàtic.

26/03/2021

L’Agència Catalana de Residus certifica el lideratge d’Alcarràs en recollida selectiva d’orgànica, vidre i envasos
Lliurament dels diplomes

Les xifres assolides parlen per si mateixes i el 39,79 de recollida selectiva de fracció orgànica, el 9,84% de recollida selectiva de vidre, el 14,33% de recollida selectiva d’envasos  i els escassos 278,76 kg de residus municipals que es generen per any i habitant converteixen Alcarràs, ha destacat el mateix director de l’Agència Catalana de Residus, “en exemple d’implantació exitós del Porta a Porta no només per les Terres de Lleida, sinó per tot el país. Aquest és el fruit d’un esforç de tothom i ens ajuda a preservar el medi i estalviar diners al país. És un èxit de tots els alcarrassins i alcarrassines”, ha explicat en la seva visita al consistori. Des d’aquesta setmana, els diplomes llueixen en els espais comuns de la primera planta del consistori, al costat de l’oficina d’atenció al ciutadà.

 

Planta de valoració de residus de boví i porcí

 

La visita de Josep Maria Tost a Alcarràs ha servit també per permetre el director de l’Agència Catalana de Residus conèixer de primera mà la planta que un grup de 150 ramaders de boví i porcí d’Alcarràs i la seva àrea d’influència promou al terme de Vallmanya per tal de valoritzar fins a un màxim de 26.750 tones anuals de dejeccions animals en convertir-les en compost. El projecte, que implica una inversió d’uns 1,5 milions d’euros, pot arribar a permetre donar sortida a prop d’un 25% de les dejeccions que produeixen a les explotacions bovines i porcines locals