Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Una vintena d’actes omplen l’edició 2021 de la Festa Major d’Alcarràs

De nou, la Festa Major d’Estiu arriba a Alcarràs i ho fa amb un complet programa al qual no faltaran clàssics com ara els concursos de pintura ràpida i dibuix, les sardanes, el teatre o, pels amants de la música, els concerts d’orquestres de reconegut prestigi com ara Nova Etapa i Pensylvania, grups i solistes catalans de nivell com ara Pepet i Marieta –autors de l’‘Alcarràs on vas??’-, Doctor Prats, Roba Estesa o Joan Rovira o talents locals com Ezvit 810. El teatre, igualment, serà protagonista i, enguany arriba a la vila en Quim Masferrer amb el seu espectacle ‘Bona Gent’, el grup local Baobap Teatre presenta l’obra ‘Forever Young’ i s’ofereix també l’espectacle per a públic familiar ‘Puck i la seva Troupe’. La proclamació de pubilles i hereus i el pregó de la Festa Major està programada per aquest dimecres 25 a les 20.30 h en la plaça del Mercat. Tot just després, a la Plataforma 150 i a les 23.00, s’oferirà l’espectacle ‘Àtom’ de Flock Drone Art, el qual arriba per primer cop a les Terres de Lleida i mobilitza 60 drons que dibuixaran imatges al firmament amb acompanyament musical

18/08/2021

Una vintena d’actes omplen l’edició 2021 de la Festa Major d’Alcarràs
Espectacle Àtom

Així, aquest dimecres 25 arrenca una Festa Major d’Estiu especial la qual arriba després de la suspensió l’any passat de tots els actes a conseqüència de la pandèmia. Enguany; tal com obliga la situació, totes les activitats es desenvoluparan dins d’un marc de plena seguretat sanitària i, a les principals, es regularà l’accés amb un sistema de reserva prèvia per evitar qualsevol risc: “és un any complicat i, alhora, feliç, perquè encara que hi ha un seguit de condicionants amb els quals mai ens havíem trobat abans, enguany, i a diferència del que va succeir el 2020, sí que podrem gaudir de la Festa Major. La Comissió de Festes ha aconseguit superar el repte difícil que se’ls havia plantejat amb molt bona nota i, gràcies a la seva feina i a la de moltes altres persones, gaudirem d’un programa que amb més d’una vintena d’actes. Com a alcalde, he de felicitar-los i, igualment, donar les gràcies a tothom per aquest esforç compartit amb el qual tothom garantirem la seguretat i la salut de les persones alhora que honorem les nostres tradicions, perquè la Festa Major d’Estiu és no l’hem de perdre.”, explica l’alcalde, Jordi Janés.

 

L’espectacle ‘Àtom’, per primera vegada a les Terres de Lleida

Tot i que el dia 21 se celebren actes previs entre els quals podem citar els concursos de pintura ràpida i dibuix, la Festa Major d’Estiu com a tal no arrenca fins al dia 25 amb la proclamació de les pubilles i els hereus i la lectura del pregó de festes a la plaça del Mercat. A continuació, per tots els assistents, s’ha programat a la Plataforma 150 l’espectacle de drons dissenyat per Flock Drone Art Àtom, en el qual, amb acompanyament musical i durant 45 minuts, 60 drons traçaran en el cel nocturn diferents imatges. L’entrada és gratuïta i l’espectacle és una novetat a les Terres de Lleida: “és la primera vegada que un espectacle així arriba a les Terres de Lleida i demostra com les noves tecnologies també serveixen per fer art. Convido tothom a gaudir-ne”, explica el regidor de Cultura, Festes i Joventut, Gerard Companys. Abans, a les 22.00 h, la companyia Baobap Teatre ofereix (l’entrada costa 6 euros) en el CCM Lo Casino el primer dels dos passis del seu espectacle Forever Young programats aquesta Festa Major. A les 00.00 h, el jove talent alcarrassí Ezvit 810 oferirà (entrada, 3 euros) a la plaça del Mercat. Enguany, la pubilla de la Festa Major d’Estiu és María Valero Pelegrí, a qui acompanyen Laia Carol Vitores i Anna Miret Ballarí com a primera i segona dama d’honor, i l’hereu és Roger Pelegrí Ibars, a qui acompanyen com a primer i segon cabaler Ricard Latorre Gòdia i Èric Charles Alonso com a cabalers. Per adquirir les entrades o reservar als diferents actes, les persones han d’accedir www.alcarras.cat/entrades a partir d’aquest 18 d’agost.

 

 

 

 

Festa major segura

“Demano a tothom comprensió i, per avançat, agraeixo el compromís dels alcarrassins i alcarrassines, que ens ajuden a gaudir d’una Festa Major d’Estiu amb totes les garanties i amb actes per a tots els públics, encara que hi ha altres com les cassoles, la rua d’aigua, el tobogan urbà o les penyes dels quals no podrem gaudir, però s’ha aconseguit molt en la lluita contra el virus i hem de gaudir del que tenim amb orgull, confiança i intensitat. Igualment, he de donar les gràcies a la Comissió de Festes, que ha fet una tasca excel·lent com cada any. Ara arriba el moment de gaudir del poble amb les persones a qui estimem i amb un programa dissenyat per fer gaudir a tothom de manera segura”, explica el regidor de Festes, Gerard Companys.