Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Una vintena d’actes omplen l’edició 2020 de la Festa Major d’Alcarràs

De nou, i malgrat la pandèmia, la Festa Major d’Estiu arriba a Alcarràs amb el final del mes d’agost i ho fa, tot i les particulars circumstàncies, amb un complet programa al qual no faltaran clàssics com ara els concursos de pintura ràpida i dibuix, les sardanes, els recorreguts de caça o, pels amants de la música, els concerts d’orquestres de reconegut prestigi com ara Nova Etapa i Pensylvania, grups locals com Mototrös o solistes com Kelly Isaiah. El teatre, igualment, serà protagonista i, enguany, presenta com a actes principals l’actuació del televisiu Quim Masferrer, que arribarà a la nostra vila el divendres 28 amb el seu espectacle Bona Gent, l’espectacle Contes al Carrer, del grup local Baobap Teatre o el concert del grup Xiula que està previst dijous 27. Pels més menuts, cal citar igualment l’espectacle A la Fresca, també dijous 27 o la representació Hamelí, de Xip Xap Teatre el diumenge 30.

12/08/2020

Una vintena d’actes omplen l’edició 2020 de la Festa Major d’Alcarràs
Quim Masferrer, plat fort de la Festa Major d'Estiu

Tot i això, serà la proclamació dimecres 26 de les pubilles i hereus i el pregó d'inici de les festes els esdeveniments que donaran el tret de sortida a la Festa Major d’Estiu. Tots els actes, però, es desenvoluparan dins d’un marc de plena seguretat sanitària i, als principals, se regularà l’accés amb un sistema de reserva prèvia d’entrades gratuïtes. L’objectiu és evitar qualsevol risc, garantir que en tot moment es mantinguin les distàncies de seguretat i que la Festa Major, molt esperada a conseqüència de les situacions viscudes a la vila els darrers mesos, es desenvolupi amb plenes garanties.

 

“És un any complicat al qual operen un seguit de condicionants amb els que mai ens havíem trobat abans a l’hora d’organitzar una Festa Major d’Estiu. Tot i això, la Comissió de Festes ha aconseguit superar el repte amb molt bona nota i tenim un programa més que digne amb més d’una vintena d’actes. Vull felicitar-los i, també, donar les gràcies a tothom per l’esforç compartit amb el qual garantirem la seguretat i la salut de les persones sense oblidar-nos de les nostres tradicions, perquè la Festa Major d’Estiu és quelcom que no hem de perdre.”, explica l’alcalde Manel Ezquerra.

 

 

 

Tot i que el dia 22 se celebren actes previs entre els quals podem citar els concursos de pintura ràpida i dibuix, la Festa Major d’Estiu com a tal no arrenca fins el dia 26 amb la proclamació de les pubilles i els hereus i la lectura del pregó de festes a la plaça del Mercat. A continuació, per tots els assistents, s’ha programat un concert del grup Pepet i Marieta. Enguany, la pubilla de la Festa Major d’Estiu és Jana Bilik Ribes, a qui acompanyen Núria Serra Fernàndez i Estel Ezquerra Vitores com a primera i segona dama d’honor, i l’hereu és Nil Bonet Sumalla, a qui acompanyen com a primer i segon cabaler Rubén Jiménez Miras i Oriol Farrús Morell.

 

 

Com a tots els actes programats, la proclamació de pubilles i hereus es desenvoluparà amb aforament limitat. Per tal de controlar-ho, s’ha implementat un sistema de reserva prèvia d’entrades gratuïtes: “Treballem amb un sistema de ticketing segons el qual, per tal d’assistir a determinats actes, cal fer una reserva prèvia. Cada família, en principi, té dret a quatre passis, tot i que, en el cas de famílies més àmplies, activarem els protocols que faci falta per garantir que tothom pugui gaudir dels actes en família. Les persones han de recollir les invitacions a Lo Casino a partir els dies 17 i 18 o reservar-les a www.alcarras.cat/entrades els dies 19 i 20. Procedim així, reservant dos dies per recollida presencial, amb la voluntat de donar més facilitats a la gent del poble i que ningú no resulti penalitzat per no disposar d’accés a la xarxa. Com que l’aforament és limitat, respectarem l’ordre de sol·licituds rebudes”, explica Gerard Companys, regidor de Festes.

 

 

El context general de pandèmia obliga, però a un sobreesforç pel que fa a mesures de seguretat, les quals han estat implementades pel consistori amb l’objectiu de garantir en tot moment una resposta adequada davant de qualsevol avinentesa i uns nivells de prevenció màxims. Així, l’ús de la mascareta serà obligatori a tots els espais, excepte a actes com la pedalada popular de divendres 28, i es prendrà la temperatura a totes les persones assistents als diferents actes. Es recomana, igualment, que si algú percep en sí mateix qualsevol símptoma compatible amb la Covid-19 es quedi a casa tot i disposar d’entrada gratuïta i que, en tot moment, es mantingui la distància física de seguretat entre persones.

 

“Demano a tothom comprensió i, per avançat, agraeixo el compromís dels alcarrassins i alcarrassines, que ens ajudaran a gaudir d’una Festa Major d’Estiu amb totes les garanties sanitàries i amb actes per tots els públics. També vull donar les gràcies a la Comissió de Festes, que ha fet una tasca excel·lent com cada any, però que, a més a més, ha sabut arribar enguany a un equilibri que ens permetrà gaudir d’una Festa Major d’Estiu singular però, de ben segur, satisfactòria. Em consta que, per moltes persones, ha estat un any difícil, especialment pels qui van triar fer de la Cultura la seva forma de guanyar-se la vida. Per ells, i per tothom, organitzem aquesta Festa Major d’Estiu. Ara arriba el moment de fer un parèntesi i gaudir del poble, la companyia de les persones a qui estimem i d’un programa dissenyat per fer gaudir a tothom de manera segura. Ningú no ha de tenir por de participar a allò que li vingui de gust, nosaltres ens encarreguem de garantir la seguretat de tothom”, explica el regidor de Festes.