Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sempre Alcarràs abandona el govern per la negativa de l’alcalde a donar suport incondicional a Ezquerra

L’alcalde, Jordi Janés, ha suspès temporalment, aquest divendres, al fins ara primer tinent d’alcalde, Manel Ezquerra de totes les seves funcions en el govern municipal. Arran d’aquesta suspensió, els altres dos regidors de Sempre Alcarràs, Dolors Gòdia i Josep Siscart, haurien comunicat la seva intenció d’abandonar també els seus càrrecs. La sortida dels tres edils ha estat motivada per la negativa de l’alcalde, Jordi Janés, a donar suport incondicional a Ezquerra en les denúncies per conductes masclistes, assetjament laboral i abús de poder que han estat cursades contra ell, després dels fets que, aquest 30 de juliol, van implicar dos agents de la Policia Local, el mateix Manel Ezquerra i a un veí de la localitat, i que van derivar en un seguit d’acusacions creuades, en les quals els agents atribueixen aquestes conductes al fins ara primer tinent alcalde. Ezquerra, per la seva banda, acusa els agents, els quals ara estan de baixa per assetjament laboral, de mala praxi professional i de mentir “deliberadament” a causa “del seu malestar derivat de la suspensió de la Relació de Llocs de Treball”, la qual suposava un increment en els seus sous. Ezquerra ha cursat una denúncia contra l’esmentat veí d’Alcarràs per assetjament continuat contra la seva persona.

06/08/2021

Sempre Alcarràs abandona el govern per la negativa de l’alcalde a donar suport incondicional a Ezquerra
Janés, amb els regidors del grup municipal de Junts

Dins d’aquest procés, que ha acabat motivant la suspensió temporal d’Ezquerra de totes les seves funcions i l’abandonament de l’Equip de Govern per part dels regidors de Sempre Alcarràs, es va demanar d’inici a Ezquerra una disculpa adreçada als agents de la Policia Local implicats en l’incident, el qual van presenciar en part l’alcalde i altres regidors i responsables municipals, per no haver actuat amb la responsabilitat i l’exemplaritat que han de caracteritzar sempre els representants públics. En no ser atesa la petició i per evitar conflictes futurs i esvair ombres de dubte en el funcionament de l’Ajuntament, l’alcalde va plantejar a continuació que Ezquerra intercanviés les seves responsabilitats de govern vinculades a àrees relacionades amb les denúncies, com ara Seguretat i Personal, amb el regidor d’Urbanisme, Josep Siscart, del seu mateix partit. La proposta tampoc va ser acceptada i, finalment, se li va demanar a Ezquerra atendre a les opinions de tots els juristes i tècnics municipals consultats, els quals l’aconsellaven apartar-se voluntàriament i de forma temporal de les seves funcions, fins a la resolució de les denúncies presentades contra ell.

 

Tolerància zero amb el masclisme, l’abús de poder i l’assetjament laboral

 

La seva negativa final a aquesta petició ha estat la que ha abocat l’alcalde a comunicar als regidors de Sempre Alcarràs la decisió de ser ell qui suspengués temporalment Manel Ezquerra de totes les seves funcions en l’equip de govern per tal de, segons explica Janés, “preservar la imatge d’Alcarràs, garantir el bon funcionament dels serveis municipals i per respecte i consideració a les companyes i companys de l’equip de govern, a les treballadores i treballadors municipals i al conjunt d’alcarrassines i alcarrassins”. Jordi Janés ha recordat també que hi ha línies vermelles que mai s’han de traspassar: “per molt dures, doloroses i difícils que ens resultin aquestes decisions que hem hagut de prendre ara, hem de tenir sempre tolerància zero davant de qualsevol ombra de dubte o sospita vinculada a conductes d’aquesta mena”.

 

Govern en solitari de Junts, pel moment

 

Un cop comunicada la decisió de suspendre temporalment Manel Ezquerra de les seves funcions i els regidors de Sempre Alcarràs haver manifestat la seva voluntat d’abandonar l’equip de govern, aquests han indicat que la seva sortida ve motivada per considerar que existeix “falta de confiança” en vers Ezquerra i que “no hauria d’haver-se refusat” la seva proposta d’oferir una roda de premsa en la qual tot l’equip de  en ple hauria d’haver donat suport incondicional al fins ara primer tinent d’alcalde’. Ezquerra i els regidors del seu grup han manifestat també la seva voluntat de “donar suport” a l’equip de govern en les sessions plenàries i Ezquerra ha lamentat que “no s’hagi tingut en compte “l’historial d’enfrontaments” amb la seva persona del veí implicat. Ara, i de moment, el grup municipal de Junts per Alcarràs governarà en solitari.

 

Tot i lamentar la decisió final presa per Siscart i Gòdia, als quals se’ls ha ofert continuar a l’equip govern, l’alcalde, Jordi Janés, considera que Ezquerra “es podrà centrar ara en la defensa del seu honor i dignitat” i es podrà “conèixer tota la veritat sobre la part dels fets succeïts aquest 30 de juliol encara pendent d’aclarir-se”. El primer edil alcarrassí recorda també que “per damunt de tot hi ha d’haver Alcarràs i les persones que hem decidit viure-hi i conviure” i que, “en qualsevol àmbit de decisió de la vida”, no es pot “pretendre mai ser jutge i part al mateix temps”.