Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Obert el termini de sol·licitud de bonificació de l’IBI de naturalesa rústica de l’any 2023

09/07/2024

Degut a l’agreujament de les condicions del sector primari derivades de la sequera i de les condicions climatològiques durant l’any passat L’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Lleida (OAGRTL), depenent de la Diputació de Lleida ha obert, aquest dilluns, els terminis per tal que persones físiques o jurídiques interessades puguin sol·licitar la bonificació de l’IBI de naturalesa rústica corresponent a l’anualitat 2023.

 

En el cas de les persones físiques, aquestes només han d’aportar la sol·licitud i des de l’Organisme de Recaptació ja es comprovaran totes les dades. En el cas de les persones jurídiques si que han d’acreditar. Aquesta exempció es justifica per l’agreujament de les condicions del sector primari derivades de la sequera i de les condicions climatològiques durant l’any passat.

 

La mesura fiscal afecta tot el territori nacional i és compensable per part de l’Estat. Els requisits que cal complir son:

  • Els immobles de naturalesa rústica, les quotes de l'IBI dels quals se’n sol·licita l'exempció, han d'estar afectes al desenvolupament d'explotacions agrícoles o ramaderes.
  • Els titulars cadastrals d’aquests immobles, en concepte de propietaris, han de ser també els titulars de les explotacions agrícoles o ramaderes.
  • Els titulars d’aquestes explotacions han d’haver patit en l’exercici 2023 una reducció del rendiment net de, almenys, un 20 % respecte a la mitjana dels anys 2020, 2021 i 2022.

 

Entre d’altres, caldrà presentar la documentació que pugui demostrar la reducció del rendiment net de l’explotació agrària durant el 2023 respecte a la mitjana dels anys 2020, 2021 i 2022. A més, aquesta reducció del rendiment net ha de ser d’un 20% o d’un 30%, segons el municipi.

 

Tota la informació està disponible a: https://ja.cat/ibisequera