Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Noemí Marsal, autora del cartell de la Festa Major d’Hivern d’Alcarràs: “La composició es tan dinàmica per representar l’activitat i l’energia de la Festa”

16/01/2024

Noemí Marsal (Alcarràs, 2000) ha estat enguany l’escollida per dissenyar el cartell de la Festa Major d’Hivern. Des de ben petita li ha fascinat el món de l’art, les manualitats i el dibuix. Va estudiar disseny gràfic a l’ESDAP Ondara de Tàrrega i actualment treballa com a dissenyadora gràfica i segueix gaudint de l’oportunitat de participar en projectes creatius i donar vida a les seves idees. Hem parlat amb ella perquè ens expliqui les experiències de dissenyar el cartell:

 

D’on et ve aquesta faceta de cartellista?

La faceta de cartellista em ve de la meva passió per l’art, el disseny i la il·lustració. Des de ben petita que m’ha agradat dibuixar, pintar, fer manualitats i qualsevol cosa que tingui a veure amb la creativitat. És per això que vaig estudiar la carrera de Disseny Gràfic i actualment m’hi dedico. Per a mi, sempre és un plaer i em fa molta il·lusió participar en qualsevol projecte d’aquest tipus!

T’acostumes a presentar a d’altres concursos o només ho fas en aquest perquè ets alcarrassina?

Fins al moment tan sols m’he presentat a concursos d’algun altre poble, però, sobretot, als d’Alcarràs, que són els que més il·lusió em fan, ja que és on he viscut des de petita i són les festes que més conec i gaudeixo.

Suposo que moltes veïnes i veïns t’hauran felicitat. Què et diuen, a part de sentir-se satisfetes?

Sí! La veritat és que molta gent m’ha escrit per a felicitar-me pel cartell, en general ha agradat molt i no hi ha millor recompensa que aquesta! A la gent li ha agradat que apareguin representats tants personatges diferents de la festa major d’hivern, sobretot els personatges de les mestresses de casa i la brigada han tingut molt d’èxit. Els agrada que sigui un cartell molt alegre, festiu i representatiu de la festa a l’hivern, amb els gorros, les bufandes…

Fes-nos cinc cèntims dels personatges que surten al cartell i com et va sorgir la idea d’aquesta composició.

En el cartell volia que apareguessin les activitats i els personatges més destacats d’aquesta: el mandongo de les mestresses de casa i la gran ajuda de la brigada, les firetes per als mes petits, l’orquestra de la gent gran, la pubilla i l’hereu, la festa i els concerts de nit, els balls tradicionals, els focs artificials… En resum, la festa, la participació i la implicació dels alcarrassins i les alcarrassines, el moviment i la vida que es genera al poble durant aquests dies d’alegria i celebració. Per això la composició del cartell és tan dinàmica, per a representar l’activitat, l’energia, la Festa Major.

Tot i la teva joventut, quins records tens de la Festa Major d’Hivern d’Alcarràs? Què és el que més t’agrada de la festa?

Els millors records que tinc de la Festa Major d’Hivern no són gaire diferents dels que qualsevol alcarrasí/na pot tenir: la sensació de assaborir el deliciós entrepà de llonganissa calentet després d’una bona estona de cua, ballar i fer el ruc fins a les tantes als concerts de nit, gaudir d’uns xurros ben calentets mentre passejo per les firetes.