Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Més de 2.000 persones han fet ús de les noves dependències de Serveis Socials a Ca l’Hereu en els seus quatre primers mesos de funcionament

Un total de 2.080 persones han fet ús des de la seva entrada en servei a finals de maig d’enguany de les noves dependències que, a Ca l’Hereu, centralitzen des d’aquesta primavera els Serveis Socials al municipi. A data d’avui, i en horari de 10 a 14 hores de dilluns a dijous, una educadora i dues treballadores socials presten servei a un equipament que acull també, en aquest cas de dilluns a divendres, la tècnica especialista en Migracions i Serveis Socials del consistori i el personal de gestió i atenció del Banc d’Aliments a Alcarràs. Tot aquest equip atén cada setmana a una mitjana de 130 persones; xifra que, multiplicada per les 16 setmanes que les noves dependències porten obertes al públic, permet superar la xifra de 2.000 persones ateses.

30/09/2020

El canvi d’ubicació dels Serveis Socials al municipi –abans s’atenia a les Roquetes, un immoble pel qual es pagava un lloguer mensual- permet un estalvi de prop de 42.000 euros l’any i comporta un canvi positiu pel servei; explica la regidora de Salut, Benestar Social i Dona de l’Ajuntament d’Alcarrás, Ester Ibars: “el canvi és a millor i així ens ho indiquen els usuaris i el personal del servei. Abans, l’atenció social bàsica es prestava a un immoble que, per la seva configuració, resultava poc acollidor i gens funcional i que, a més a més, s’ubicava a un indret no tan cèntric com aquest d’ara. Hem sortit guanyant tothom i, a més a més, amb el canvi hem aconseguit donar ús a un edifici emblemàtic situat al bell mig de la població com és Ca l’Hereu”

 

A banda; i així ho recorda Dolors Gòdia, regidora també de Salut, Benestar Social i Dona; en el seu dia la Comtessa de Torregrossa “va deixar dit que aquest immoble s’havia de destinar a usos socials o, com es deia aleshores, a beneficència”. Ara, l’actual equip de govern municipal dona resposta al seu desig: “Ho fem i, a més a més, guanyem pel poble un patrimoni, perquè hem de recordar que al Codi Civil existeix una figura, la usucapió, que atorga la propietat d’un bé quan aquest s’utilitza de manera continuada, civilment justificada i de bona fe”, explica Ester Ibars.

 

Per fer possible el trasllat a Ca l’Hereu dels Serveis Socials bàsics i els Serveis Socials Municipals, el consistori ha realitzat una inversió total de 26.000 euros que ha permès habilitar diferents espais entre els quals cal citar sales de reunions, magatzems, dependències d’atenció al públic i, també un pati multi usos. La inversió realitzada, recorda Dolors Gòdia, s’ha d’entendre dins de l’exercici d’aquesta utilització continuada i civilment justificada que el consistori fa de Ca l’Hereu: “Com a servidors públics i persones que ens estimem el poble i la seva història, no podíem permetre mantenir sense cap mena d’ús un immoble com aquest al bell mig de la població. Per això hem actuat i ho hem fet en benefici de tothom”. Cara a un futur, i en funció de la disponibilitat de fons, el consistori es planteja noves actuacions a l’immoble: “l’edifici s’ho val i té moltes possibilitats. Ara hem fet un primer condicionament, però a mig i llarg termini podem realitzar noves intervencions i plantejar nous usos”, explica Ester Ibars.